Indijoje asafetida yra vartojama labai plačiai. Tai - esminis maisto ingredientas, o sunkiau virškinami patiekalai, tokie, kaip ankštinių ar bulvių, visuomet turėtų būti ruošiami su ja. Asafetidos skonis aštrus ir karštas, ji didina apetitą, uždega virškinimo ugnį, tonizuoja, asafetidos naudojimas maiste neleidžia žarnyne kauptis dujoms - meteorizmui, ir palengvina maisto virškinimą.
ASAFETDIDA
QUOTE(cocog @ 2017 11 09, 11:30)
Apie tokį ingredientą pirmą kartą girdžiu
Tai ir aš apie jį nieko nežinojau, kol nepradėjau domėtis
Bet jis puikiai išsprendžia dujų kaupimosi vargus valgant ankštinius. Išbandyta
aš nieko ypatingo neruošiu. Skaitau, kad kasdien gerai ir skaniai valgau, tai kur jau geriau tada? tai man šventė ne maiste, o susitikime su žmonėmis, bendravime ir t.t. Nebent tik Žiemos Saulėgrįžai pagal senovės medžiojimo tradicijas darau "šerniuką", pvz. tešlainis, prikimštas obuolių su priedais įdaro ar pan.
Sveikos veganės ir vegetarės:) artėja šventės, kokius patiekalus svarstote ruošti švientiniam stalui?
Silkę pataluose su nori lapais ir raugintais agurkais, jau daug kart darytas. Galvoju dar jaunystės tortą bandyti, vietoj k. baltymo avižirnių nuovirą. Jei nesigaus, tada jau išbandytą napaleoną su vaniliniu sojos pudingu ir plikytu kremu.