Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančiosios

peckelina, 4u.gif ponia lylja 4u.gif labai labai aciu uz paaaiskinimus!!! Kimbu i virbalus ir ziuresiu kas cia gausisis... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image
vel noreciau jusu pagalbos nusimegzti si megineli. Ar cia vienas is tu atveju, kai baltus langelius ignoruoti ir uzsideti tik 25 akis? blush2.gif Kaip as nemoku is schemu megzti, daug paprasciau is galvos. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Ne, baltų neignoruoti schmoll.gif tai geros akys. Raštą sudaro 45 akys, plius 2 akys kraštinėms. Viso užsidėti 47 akis. rašto raportas (kartojimas) - 22 akys, vadinasi mezginiui prie 47 akių pridėsit 22, plius dar 22 ir tiek 22, kiek reikės pagal dydį. Raštas kartojasi 1-6 eilės, vadinasi 7 eilutė bus kaip ir 1 ir t.t. Tik va raštas mezgasi abiejose pusėse g.gif nemėgstu aš tokių blush2.gif nebent ratu megzti.
Beje, raštą pradėti megzti nuo blogos pusės, t.y. kad 1 eilutė būtų geroji. Užsidėsit akis, ir pradėti pačia pirmąja eilute (be numeracijos). Apsisukus pagal schemą bus pirma, ta pusė ir bus geroji.
Atsakyti
sveikutes mezgejeles 4u.gif
noreciau jusu pasiteirauti-man pasidare smalsu, besimokindama megzti, uztikau viena idomybe, pasirodo yra klasikine geroji akis ir taip vadinama "mociutes"
klasikine, suptantau, kad imamas siulas , esantis virsuje, o mociutes-apatinis, na gal suprasite g.gif
bet kaip mezgate jus? kokiomis akimis?
gal kokia nuoroda numesite ax.gif
Atsakyti
Megsiu pleduka, kurio krasteliai bus tarkutes (Seed Stitch). Kaip su takute (ar kaip vadinas, kai gera bloga sachmatiskai), pirma aki reikia nukelti ar ismegzti, kazkaip susibalamutinau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 08 kovo 2014 - 17:47
QUOTE(Vicious_L @ 2014 03 08, 18:36)
Megsiu pleduka, kurio krasteliai bus tarkutes (Seed Stitch). Kaip su takute (ar kaip vadinas, kai gera bloga sachmatiskai), pirma aki reikia nukelti ar ismegzti, kazkaip susibalamutinau

Tas raštas lietuviškai turbūt vadinasi "perlinis" g.gif Mano manymu, kraštelį galima megzti tiek vienaip, tiek kitaip - labai didelio skirtumo nebus (išmezgant visas akis gali būti kiek laisvokas kraštas, kaip pledukui - čia jau ir nuo konkrečios mezgėjos priklauso). Svarbiausia eilės pradžioje siūlą perkelti į priešingą pusę, nei jam norėtųsi gulti natūraliai (t.y. jei akis bus nukeliama, siūlą perkelti prieš tai) - tada susidaro dantukai, kurie bent mano akiai gražiai dera prie perlinio rašto. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 08, 15:10)
noreciau jusu pasiteirauti-man pasidare smalsu, besimokindama megzti, uztikau viena idomybe, pasirodo yra klasikine geroji akis ir taip vadinama "mociutes"
klasikine, suptantau, kad imamas siulas , esantis virsuje, o mociutes-apatinis, na gal suprasite g.gif
bet kaip mezgate jus? kokiomis akimis?

"Močiutės" akys, jei neklystu, dar vadinamos persuktomis gerosiomis akimis - jų paskirtis kitokia nei klasikinių. Paprastiems raštams geriau jų nenaudoti. 4u.gif
Atsakyti
[quote=_Smalsutė_,2014 03 10, 15:01]
Tas raštas lietuviškai turbūt vadinasi "perlinis" g.gif Mano manymu, kraštelį galima megzti tiek vienaip, tiek kitaip - labai didelio skirtumo nebus (išmezgant visas akis gali būti kiek laisvokas kraštas, kaip pledukui - čia jau ir nuo konkrečios mezgėjos priklauso). Svarbiausia eilės pradžioje siūlą perkelti į priešingą pusę, nei jam norėtųsi gulti natūraliai (t.y. jei akis bus nukeliama, siūlą perkelti prieš tai) - tada susidaro dantukai, kurie bent mano akiai gražiai dera prie perlinio rašto. rolleyes.gif
Papildyta:

"Močiutės" akys, jei neklystu, dar vadinamos persuktomis gerosiomis akimis - jų paskirtis kitokia nei klasikinių. Paprastiems raštams geriau jų nenaudoti. 4u.gif
[/qu
galima dar klausima-ar galima derinti klasikines ir mociutes akis mezginiuose,
labai jau daug tokiu rastu rusu puslapiuose ar geriau jau vengti ir megzti kalusikinemis akimis,
kelius ismezgiau, lyg ir nieko, bet nezinia kaip gautusi mezgant visa mezgini,
Papildyta:
sory, klasikinemis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 11, 12:44)
galima dar klausima-ar galima derinti klasikines ir mociutes akis mezginiuose,
labai jau daug tokiu rastu rusu puslapiuose ar geriau jau vengti ir megzti kalusikinemis akimis,
kelius ismezgiau, lyg ir nieko, bet nezinia kaip gautusi mezgant visa mezgini,
Papildyta:
sory, klasikinemis unsure.gif

Aš kadangi rusiškai neskaitau blush2.gif , tai nelabai į šį klausimą ir atsakysiu. Pati mamos buvau išmokyta megzti tomis persuktomis akimis (daug kas iš jos kartos kažkodėl mezga taip - neva patogiau, gal ir rusaitės turi tokią tradiciją) ir tik mokykloje sužinojau, kad taisyklinga geroji akis visai kitokia. Angliškoje ir naujesnėje lietuviškoje literatūroje gerosiomis akimis vadinamos klasikinės (nepersuktos). Jei pvz. lygiajam raštui naudojamos persuktos gerosios akys, mezginys teoriškai turėtų būti ne toks dailus, nes išvirkščiosios akys juk nepersukamos - taip išeina, kad vienoje eilėje vienaip, kitoje - kitaip.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 03 11, 16:54)
Aš kadangi rusiškai neskaitau blush2.gif , tai nelabai į šį klausimą ir atsakysiu. Pati mamos buvau išmokyta megzti tomis persuktomis akimis (daug kas iš jos kartos kažkodėl mezga taip - neva patogiau, gal ir rusaitės turi tokią tradiciją) ir tik mokykloje sužinojau, kad taisyklinga geroji akis visai kitokia. Angliškoje ir naujesnėje lietuviškoje literatūroje gerosiomis akimis vadinamos klasikinės (nepersuktos). Jei pvz. lygiajam raštui naudojamos persuktos gerosios akys, mezginys teoriškai turėtų būti ne toks dailus, nes išvirkščiosios akys juk nepersukamos - taip išeina, kad vienoje eilėje vienaip, kitoje - kitaip.

aciu, jau supratau apie akis biggrin.gif
gal ne i ta tema rasau, bet del virbalu-pirkau addis firmos - metalinius su valu, metaliniu ilgu addi firmos nebuvo, buvo kitokie, ar jie irgi patikimi,
mokejau 15 lt, manau, normaliai
beje, gal galima butu ir anglu kalba kokia nuorodele imesti apie akis ir mezgima pradedantiems,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 12, 16:43)
gal ne i ta tema rasau, bet del virbalu-pirkau addis firmos - metalinius su valu, metaliniu ilgu addi firmos nebuvo, buvo kitokie, ar jie irgi patikimi,
mokejau 15 lt, manau, normaliai

Mano galva, labai geras pasirinkimas 4u.gif (aš valinius addi virbalus irgi naudoju ir tada, kai tas valas visai nebūtinas).
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 12, 16:43)
beje, gal galima butu ir anglu kalba kokia nuorodele imesti apie akis ir mezgima pradedantiems,

Japoniškai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal žinot nuorodėlę kokią, kur būtų išversti rusiški sutrumpinimai į bent jau anglų, o geriausiai lietuvių kalbą? Turiu omeny tokius, kur tarkim yra aprašymas kaip, kada ir kokias akis megzti

Labai ačiū iš anksto! 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri padesit suprasti ax.gif noriu numegzti megztuka pagal sioje nuorodoje http://buveine.blogs...8/reglanas.html esanti susagstomo megztinio mezgimo pavyzdi. Tik truputi nesuprantu sitos vietos, cituoju "Kad iškirptė būtų gera, pradėjus megzti pirmąją eilę, sekančiose 8 eilėse priekio dalys iki galo neišmezgamos: 1 eilėje - 20 akių (išmezgus 2 akių reglano takelį, 1 akis pridedama, 1 akis išmezgama ir grįžtama atgal); 2 eilėje - 19, 3 eilėje - 18, 4 eilėje - 17, 5 eilėje - 15, 6 eilėje - 13, 7 eilėje - 11, 8 eilėje - 7 akys, 9 eilė - visos akys išmezgamos iki galo. Schemoje pavaizduota, kiek kas eilė išmezgama daugiau akių." neaisku man ar tos 8 eiles skaiciuojamos tiek geroji puse tiek blogoji,ar tik geroji puse? jei ir geroji ir blogoji puse,tai blogojoj pusej irgi reikia pridet po aki pries ir po reglano takelio? nes tada gautusi ,kad kiekvienoj eilej prideti akis, o aprasyme rasoma,kad tik gerojoj pusej prideti reikia. padekit suprasti,kaip cia daryt 4u.gif
Atsakyti