QUOTE(TuDa @ 2015 03 24, 19:40)
Kadangi už fizikos mokslus mokykloje turėjau trejetuką, tai nesuprantu apie ką Jūs čia kalbat
Na, tiksliai moksliškai aš jau irgi nepaaiškinsiu, nes kai mokiausi fiziką ir jau net neatsimenu kiek ten turėjau, buvo dar praeitas tūkstantmetis, bet esmė tame, kad šaldytuvo durys yra gana didelė ir sunki plokštuma. Todėl įveikti šaldytuvo durų pasipriešinimą (t.y. joms būdingą automatinį prisitraukimą) ir jas atidaryti yra žymiai lengviau kai rankena yra įdėta taip, kaip jūsų įkeltam pvz., negu kad ji būtų standartiškai horizontaliai kairiam apatiniam kampe. Žodžiu, jei nieko nepainioju tai yra susiję su jėgos vektorių pasiskirstymu. Bet... išskyrus tą atvejį, kurį paminėjo Juodai. Nes vaikams, jei jie nedideli, tos šaldytuvo durys gali tapti neįveikiamos.
o su ta orkaite, tai spėju, jum nutiko kaip ir daugeliui dizainerių - klientas visada yra teisus, nes tai yra jo namai, ir jo grožio supratimas yra lemiamas jam priimant sprendimus. Tik man visada kyla klausimas, kur yra ta riba, kai dizaineris pasako, kad jau viskas, visos ribos yra peržengtos ir aš neprisiimu šito galutinio produkto autorystės