Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

o man toks minties šuolis - čia daugmaž vieningai visos purkštauja apie dirbtines nesąmones, o tai ką tuomet galvojat jūs apie japoniškus sodus? ar klasikinius gėlynus su simetriškais takeliais ir karpytom gyvatvorėm?
Ir vienas, ir kitas kuriami plynam lauke, su dirbtiniais baseinėliais, tilteliais, kriokliais ir ir kitais elementais... Ir vargu ar apie nors vieną galima pasakyti, kad "įsilieja" į aplinką g.gif ypač kokiuose kolektyviniuose soduose, ar laukuose.
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:39)
PĖVĖZĖ iš gyvenimo (mano tėvų namukas) biggrin.gif
user posted image
user posted image

cia nori pasakyti vaizdai is pradzios ir veliau kai suauge? jei taip, tai baisiai grazu biggrin.gif blush2.gif lotuliukas.gif
parodyk savo riedulius bigsmile.gif

QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:06)
o man toks minties šuolis - čia daugmaž vieningai visos purkštauja apie dirbtines nesąmones, o tai ką tuomet galvojat jūs apie japoniškus sodus? ar klasikinius gėlynus su simetriškais takeliais ir karpytom gyvatvorėm?
Ir vienas, ir kitas kuriami plynam lauke, su dirbtiniais baseinėliais, tilteliais, kriokliais ir ir kitais elementais... Ir vargu ar apie nors vieną galima pasakyti, kad "įsilieja" į aplinką  g.gif ypač kokiuose kolektyviniuose soduose, ar laukuose.

na as tai tokia vizija turiu, kad kai apsitversim savo 50 ariuku, prisisodinsiu su laiku visko, prisidarysiu ir bus musu mini oaze, kas uz tvoros man giliai dzin biggrin.gif nors pas mus miskai aplinkui rolleyes.gif
o kas liecia karpomus medzius ir krumus, tai man near nieko graziau, bet cia ne dirbtina, o klasika tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:06)
Ir vienas, ir kitas kuriami plynam lauke, su dirbtiniais baseinėliais, tilteliais, kriokliais ir ir kitais elementais... Ir vargu ar apie nors vieną galima pasakyti, kad "įsilieja" į aplinką  g.gif ypač kokiuose kolektyviniuose soduose, ar laukuose.

Man tokie užmojai kieme irgi atrodo juokingai smile.gif. Kalbu apie standartinius 10-15-20a sklypus. Nekalbu apie hektarinius sklypus. Klasikinis gėlynas, pakarpyta gyvatvorė - ok, bet tie visi "šūdeliukai" tilteliai, upeliai, kriokleliai - schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE((mirtise) @ 2015 03 05, 15:50)
Labas. Pabandžiau per Point programą. Reikia pažymėti norimą sritį, iškirpti, ir tada eina užpildyti spalva  mirksiukas.gif

ačiū labai 4u.gif reiks vakare pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupukas24 @ 2015 03 05, 16:15)
cia nori pasakyti vaizdai is pradzios ir veliau kai suauge? jei taip, tai baisiai grazu biggrin.gif blush2.gif  lotuliukas.gif

o kas liecia karpomus medzius ir krumus, tai man near nieko graziau, bet cia ne dirbtina, o klasika tongue.gif

nu taip, o ką, namas ne tas pats? biggrin.gif
norėjau parodyt, kad kas iš pradžių atrodo žiauriai dirbtina, vėliau pasidaro gražu. bet juk kitaip ir negali būti wink.gif nebent turit pinigų susipirkti suaugusius medžius cool.gif

nu tep tep biggrin.gif

riedulių foto neradau, vieną tik liūdesėlį biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:35)
nu taip, o ką, namas ne tas pats? biggrin.gif
norėjau parodyt, kad kas iš pradžių atrodo žiauriai dirbtina, vėliau pasidaro gražu. bet juk kitaip ir negali būti wink.gif nebent turit pinigų susipirkti suaugusius medžius cool.gif

nu tep tep biggrin.gif

riedulių foto neradau, vieną tik liūdesėlį biggrin.gif

tai va kad near pinigu, o pradinis "grozis negrazu" biggrin.gif reiks susitaikyti ir baisiai laistyti, kad tik greiciau suaugtu biggrin.gif

tokie dideli ir pavieniai debeseliai man grazu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 14:39)

Priekyje auganti puskiparisi reikia nedelsiant "valyti", truputi pabonzainti (atkeisk Viespatie uz toki zodi biggrin.gif ).
O "liūdesėlis" - tikras sedevras wub.gif .

p.s. Mamagabi, as - suzaveta bigsmile.gif !

bis.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 03 05, 17:06)
Priekyje auganti puskiparisi reikia nedelsiant "valyti", truputi pabonzainti

Čia kelių metų senumo nuotrauka, dabar viskas dar trečdaliu subujoję biggrin.gif ir praretinti.

Taip gaunasi, kai norisi grožio nuo pat pradžių ir susodinama per tankiai, nes atrodo beviltiškai skystai biggrin.gif

Bet aš nesiskundžiu, nes visi perraugę ir konkuruojantys spygliuočiai keliauja į mano daržą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 05 kovo 2015 - 16:31
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:35)

Femme thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif man labai grazu, bet cia toks tikras liudesys, negi pas jus visi net su vardais wub.gif man irgi patinka akmenys , turiu ta silpnybe ir jau privezta nemazai
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:39)
labai harmoningai dabar tie akmens luitai ten "įsamanoję", net nesuprasi, kad dirbtinai padaryta.

Mūsuose dažnai alpinariumais vadina tiesiog tokias dekoratyvinių spygliuočių saleles, be jokių kalniukų, su akmenukais ar mulču (kad ravėt nereiktų) biggrin.gif pas mus irgi tokių "alpinariumų" yra.

PĖVĖZĖ iš gyvenimo (mano tėvų namukas) biggrin.gif

Akmenu luitai ir yra grazumo esme. Tai ne siaip triju skirtingu dydziu akmenu pavirsinis pribarstymas, kai akmenys styro ant zemes pavirsiau ir dar ratuku smile.gif
Vien Alpinariumo pavadinimas/kilme yra - Alpiu kalnu motyvas
, kai kieta uoliena aptraukia kalnu/dazniausia zemaugiai augalai ir kur ne kur tarp ju isitvirtines medelis/krumelis.

Dublino botanikos sodo alpinariumas:
user posted image

Nei viena is Femme idetu foto nera alpinariumas - deja, bet tai tik musuose sklandantis pavadinimas, kaip ji pati teisingai ivardijo mirksiukas.gif
Jei pirma dar turi uzuominu i alpinariuma, nes vietoj mulcio yra paberta akmeneliu, tai antroji i kalnu landsafta net is tolo nenesa, nes tai jau bujojanti augalu oaze, kurios akmeninga ir skurdzia tikrai nepavadinsi smile.gif

QUOTE(Latifa @ 2015 03 05, 15:42)
Mamagabi, o jūs ten tas vizulkas su Paint'u darot ar kažkokia kita programa? ([color=yellow]nes man su paint'u kažkaip nesigauna ant nuotraukos užpilti

Taip, viskas su Paintu. Pabandykit naudoti pipete (po kibireliu) "tools"- ji paima jums reikiama spalva (ne tik is spalvu laukelio, bet tiesiai is to paties paveiksliuko, uzlipus ant jos), is "Brushes" pasirenkate teptuka/piestuka/purkstuka ir piesiate laisvai/laisva ranka, jei norite piesti tiesiai/linijas ar kita forma - pasirenkate ja is "shapes", o dazymo storuma renkates is "size".

Tuoj ateis moderatore ir istrins doh.gif Reiktu baigt plestis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 05 kovo 2015 - 17:36
QUOTE(Pupukas24 @ 2015 03 05, 15:50)
net baisu kaip pritariu  lotuliukas.gif kazkada manau jus minejote, kad pas jus lauke bus tik zalia ir balta, tai pas mane irgi tokia pati nuostata, lauke bus zalia balta na ir rausva, nes baisiai noriu magnolijos rausvos, rododendro ir rozeliu biggrin.gif
ir as vyrui nuo pat pradziu sakiau, nedarysim nesamoniu tokiu, kaip visi lietuviai daro su akmenimis ir t.t. doh.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Ot atmintis bigsmile.gif
Taip, tikrai taip ir minejau. Ko tikrai nebus - tai roziu ir viso kito, kas turi spygliu smile.gif
Tiesa, maumedis irgi spygliuotas, bet minkstai lotuliukas.gif - jo labai noreciau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 05 kovo 2015 - 17:41
Gal ka nors damos Kaziuke pirkot? ax.gif
Atsakyti