o man toks minties šuolis - čia daugmaž vieningai visos purkštauja apie dirbtines nesąmones, o tai ką tuomet galvojat jūs apie japoniškus sodus? ar klasikinius gėlynus su simetriškais takeliais ir karpytom gyvatvorėm?
Ir vienas, ir kitas kuriami plynam lauke, su dirbtiniais baseinėliais, tilteliais, kriokliais ir ir kitais elementais... Ir vargu ar apie nors vieną galima pasakyti, kad "įsilieja" į aplinką ypač kokiuose kolektyviniuose soduose, ar laukuose.
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:39)
PĖVĖZĖ iš gyvenimo (mano tėvų namukas)
cia nori pasakyti vaizdai is pradzios ir veliau kai suauge? jei taip, tai baisiai grazu
parodyk savo riedulius
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:06)
o man toks minties šuolis - čia daugmaž vieningai visos purkštauja apie dirbtines nesąmones, o tai ką tuomet galvojat jūs apie japoniškus sodus? ar klasikinius gėlynus su simetriškais takeliais ir karpytom gyvatvorėm?
Ir vienas, ir kitas kuriami plynam lauke, su dirbtiniais baseinėliais, tilteliais, kriokliais ir ir kitais elementais... Ir vargu ar apie nors vieną galima pasakyti, kad "įsilieja" į aplinką ypač kokiuose kolektyviniuose soduose, ar laukuose.
na as tai tokia vizija turiu, kad kai apsitversim savo 50 ariuku, prisisodinsiu su laiku visko, prisidarysiu ir bus musu mini oaze, kas uz tvoros man giliai dzin nors pas mus miskai aplinkui
o kas liecia karpomus medzius ir krumus, tai man near nieko graziau, bet cia ne dirbtina, o klasika
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:06)
Man tokie užmojai kieme irgi atrodo juokingai . Kalbu apie standartinius 10-15-20a sklypus. Nekalbu apie hektarinius sklypus. Klasikinis gėlynas, pakarpyta gyvatvorė - ok, bet tie visi "šūdeliukai" tilteliai, upeliai, kriokleliai - .
QUOTE((mirtise) @ 2015 03 05, 15:50)
Labas. Pabandžiau per Point programą. Reikia pažymėti norimą sritį, iškirpti, ir tada eina užpildyti spalva
ačiū labai reiks vakare pabandyt
QUOTE(Pupukas24 @ 2015 03 05, 16:15)
cia nori pasakyti vaizdai is pradzios ir veliau kai suauge? jei taip, tai baisiai grazu
o kas liecia karpomus medzius ir krumus, tai man near nieko graziau, bet cia ne dirbtina, o klasika
nu taip, o ką, namas ne tas pats?
norėjau parodyt, kad kas iš pradžių atrodo žiauriai dirbtina, vėliau pasidaro gražu. bet juk kitaip ir negali būti nebent turit pinigų susipirkti suaugusius medžius
nu tep tep
riedulių foto neradau, vieną tik liūdesėlį
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 16:35)
nu taip, o ką, namas ne tas pats?
norėjau parodyt, kad kas iš pradžių atrodo žiauriai dirbtina, vėliau pasidaro gražu. bet juk kitaip ir negali būti nebent turit pinigų susipirkti suaugusius medžius
nu tep tep
nu tep tep
tai va kad near pinigu, o pradinis "grozis negrazu" reiks susitaikyti ir baisiai laistyti, kad tik greiciau suaugtu
tokie dideli ir pavieniai debeseliai man grazu
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 14:39)
Priekyje auganti puskiparisi reikia nedelsiant "valyti", truputi pabonzainti (atkeisk Viespatie uz toki zodi ).
O "liūdesėlis" - tikras sedevras .
p.s. Mamagabi, as - suzaveta !
QUOTE(vida777 @ 2015 03 05, 17:06)
Priekyje auganti puskiparisi reikia nedelsiant "valyti", truputi pabonzainti
Čia kelių metų senumo nuotrauka, dabar viskas dar trečdaliu subujoję ir praretinti.
Taip gaunasi, kai norisi grožio nuo pat pradžių ir susodinama per tankiai, nes atrodo beviltiškai skystai
Bet aš nesiskundžiu, nes visi perraugę ir konkuruojantys spygliuočiai keliauja į mano daržą
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:35)
Femme man labai grazu, bet cia toks tikras liudesys, negi pas jus visi net su vardais man irgi patinka akmenys , turiu ta silpnybe ir jau privezta nemazai
QUOTE(femme @ 2015 03 05, 15:39)
labai harmoningai dabar tie akmens luitai ten "įsamanoję", net nesuprasi, kad dirbtinai padaryta.
Mūsuose dažnai alpinariumais vadina tiesiog tokias dekoratyvinių spygliuočių saleles, be jokių kalniukų, su akmenukais ar mulču (kad ravėt nereiktų) pas mus irgi tokių "alpinariumų" yra.
Mūsuose dažnai alpinariumais vadina tiesiog tokias dekoratyvinių spygliuočių saleles, be jokių kalniukų, su akmenukais ar mulču (kad ravėt nereiktų) pas mus irgi tokių "alpinariumų" yra.
Akmenu luitai ir yra grazumo esme. Tai ne siaip triju skirtingu dydziu akmenu pavirsinis pribarstymas, kai akmenys styro ant zemes pavirsiau ir dar ratuku
Vien Alpinariumo pavadinimas/kilme yra - Alpiu kalnu motyvas
, kai kieta uoliena aptraukia kalnu/dazniausia zemaugiai augalai ir kur ne kur tarp ju isitvirtines medelis/krumelis.
Dublino botanikos sodo alpinariumas:
Nei viena is Femme idetu foto nera alpinariumas - deja, bet tai tik musuose sklandantis pavadinimas, kaip ji pati teisingai ivardijo
Jei pirma dar turi uzuominu i alpinariuma, nes vietoj mulcio yra paberta akmeneliu, tai antroji i kalnu landsafta net is tolo nenesa, nes tai jau bujojanti augalu oaze, kurios akmeninga ir skurdzia tikrai nepavadinsi
QUOTE(Latifa @ 2015 03 05, 15:42)
Mamagabi, o jūs ten tas vizulkas su Paint'u darot ar kažkokia kita programa? ([color=yellow]nes man su paint'u kažkaip nesigauna ant nuotraukos užpilti
Taip, viskas su Paintu. Pabandykit naudoti pipete (po kibireliu) "tools"- ji paima jums reikiama spalva (ne tik is spalvu laukelio, bet tiesiai is to paties paveiksliuko, uzlipus ant jos), is "Brushes" pasirenkate teptuka/piestuka/purkstuka ir piesiate laisvai/laisva ranka, jei norite piesti tiesiai/linijas ar kita forma - pasirenkate ja is "shapes", o dazymo storuma renkates is "size".
Tuoj ateis moderatore ir istrins Reiktu baigt plestis
QUOTE(Pupukas24 @ 2015 03 05, 15:50)
net baisu kaip pritariu kazkada manau jus minejote, kad pas jus lauke bus tik zalia ir balta, tai pas mane irgi tokia pati nuostata, lauke bus zalia balta na ir rausva, nes baisiai noriu magnolijos rausvos, rododendro ir rozeliu
ir as vyrui nuo pat pradziu sakiau, nedarysim nesamoniu tokiu, kaip visi lietuviai daro su akmenimis ir t.t.
ir as vyrui nuo pat pradziu sakiau, nedarysim nesamoniu tokiu, kaip visi lietuviai daro su akmenimis ir t.t.
Ot atmintis
Taip, tikrai taip ir minejau. Ko tikrai nebus - tai roziu ir viso kito, kas turi spygliu
Tiesa, maumedis irgi spygliuotas, bet minkstai - jo labai noreciau
Gal ka nors damos Kaziuke pirkot?