Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 03 05, 14:40)

Nu ko čia nesuprasti smile.gif. Natūraliu vadinčiau tą, kuris yra kalnuotoj vietovėje, taip sakant įsiliejantis į aplinką, pagražinantis ją kažkokiais sodinukais unsure.gif . O pas mus dauguma pila žemių kalveles kiemuose, apdėlioja akmenėliais, prikaišioja augalėlių, ir dar mini baseinėlį/upelį susimeistrauja doh.gif. Va kas yra dirbtina.
Atsakyti
Aaa, tai be sansu lygumu krastuose unsure.gif Bet as tai nelaikyciau nusikaltimu dirbtinio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 03 05, 14:59)
Aaa, tai be sansu lygumu krastuose unsure.gif Bet as tai nelaikyciau nusikaltimu dirbtinio blush2.gif

Skonio reikalas smile.gif . Man tai tokie kūriniai - tragedija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 03 05, 14:40)
Aciu, Juodai. Bet as vis tiek nesuprantu dirbtinis unsure.gif

manau, kad kalbama apie kažką tokio, kai lygioj vietoj supilamas 'kalniukas',

kas atrodo visiškai 'out of context'

ir kas neturi visiškai nieko bendro su aplink esančiu landšaftu g.gif

o va natūralius galima organizuoti tokiose vietose kaip ši, šlaitus apsodinant įvairia augmenija.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2015 03 05, 14:59)

nu būna atvejų, kai tie dirbtiniai būna subtilūs ir ne taip baisiai rėžia akį, ypač jei aplink yra ir vienas kitas natūralus kad ir metro kito nelygumas. Deja, praktikoj dažniausiai būna supilami didesni ar mažeseni 'spuogai' ir apkraunami akmenimis.
Atsakyti
QUOTE(Latifa @ 2015 03 05, 15:06)
Deja, praktikoj dažniausiai būna supilami didesni ar mažeseni 'spuogai' ir apkraunami akmenimis.

Gali buti, as kazkaip linkusi galvoti apie kazka grazaus rolleyes.gif Tai kaip ir visur - kas grazu, tai ir yra grazu biggrin.gif
O LT alpinariumai man asocijuojasi su labai maza kalvele, be kriokliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 05 kovo 2015 - 14:11
Kas esat buve Uzutrakio parke, tai ten yra like dar Andre suformuoti alpinariumai. Jie labai teisingai isikomponuoja i landsafta. Nezinau, aisku, kiek ten buvo ko dirbtinai prideta, bet dabar atrodo naturaliai. O va Palangoj, prie mano tecio namu, pievos vidury papyle rieduliu kalna, augalais apkaise-dziaukites...Man tai graziau buvo priziureta pievele. g.gif
Atsakyti
Tai yra blogai:
user posted image
Jau geriau lygi grazi veja smile.gif

Del M.Petruskeviciaus - su juo viskas gerai, skonis, supratimas tikrai yra bet...dabar jis naudoja mazdaug 2011 metu tendencijas mirksiukas.gif
Atsiverti garsesni/zinomesni floristikos bloga ir visos tendencijos kaip ant delno ir galvos daug sukti nereikia smile.gif Kas su tuos kazkiek susijes/domisi - tai puikiai supranta, o kas ne - tam atrodo wau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2015 03 05, 15:27)
Kas esat buve Uzutrakio parke, tai ten yra like dar Andre suformuoti alpinariumai. Jie labai teisingai isikomponuoja i landsafta. Nezinau, aisku, kiek ten buvo ko dirbtinai prideta, bet dabar atrodo naturaliai. O va Palangoj, prie mano tecio namu,  pievos vidury papyle rieduliu kalna, augalais apkaise-dziaukites...Man tai graziau buvo priziureta pievele.  g.gif

aha, esu pastebėjusi, kaip kokioje Švedijoje pasijauti, kur medžiai ant uolų auga rolleyes.gif
labai harmoningai dabar tie akmens luitai ten "įsamanoję", net nesuprasi, kad dirbtinai padaryta.

Mūsuose dažnai alpinariumais vadina tiesiog tokias dekoratyvinių spygliuočių saleles, be jokių kalniukų, su akmenukais ar mulču (kad ravėt nereiktų) biggrin.gif pas mus irgi tokių "alpinariumų" yra.

Kol augalai mažučiai, tai tikrai atrodo ir juokingai, ir dirbtinai, bet praeina 5 metai, išauga, šliaužiantys augalai apdengia akmenukus, susipina tarpusavy padarydami kilimą ir prapuola tas dirbtinumas cool.gif

PĖVĖZĖ iš gyvenimo (mano tėvų namukas) biggrin.gif
user posted image
user posted image

Dar maniškis iš laukų su traktoriais privežė gražių riedulių ir primėtė visur lotuliukas.gif bet tokių "nemažiukų" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 05 kovo 2015 - 14:52
Mamagabi, o jūs ten tas vizulkas su Paint'u darot ar kažkokia kita programa? (nes man su paint'u kažkaip nesigauna ant nuotraukos užpilti dažų su kibirėliu, nors ant balto lapo tai puikiausiai pavyksta). Jei žinočiau kaip tą padaryt, pasidaryčiau kelis variantus su man patinkančiom spalvom ir atneščiau čia pasitart blush2.gif
Atsakyti
Labas. Pabandžiau per Point programą. Reikia pažymėti norimą sritį, iškirpti, ir tada eina užpildyti spalva mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2015 03 05, 13:42)
Dar labai noriu pasisakyti apie namo aplinka - jei norite, kad butu grazu, daugiau sodinkite medziu

net baisu kaip pritariu lotuliukas.gif kazkada manau jus minejote, kad pas jus lauke bus tik zalia ir balta, tai pas mane irgi tokia pati nuostata, lauke bus zalia balta na ir rausva, nes baisiai noriu magnolijos rausvos, rododendro ir rozeliu biggrin.gif
ir as vyrui nuo pat pradziu sakiau, nedarysim nesamoniu tokiu, kaip visi lietuviai daro su akmenimis ir t.t. doh.gif

QUOTE(brum @ 2015 03 05, 14:54)
kai pas tave kieme lygi pieva, o tu supili kalniuką, pridedi akmenų ir padarai ale alpinariumą smile.gif ir tas kaniukas su aplinka visai "nesusišaukia" smile.gif va toks variantas man yra dirbtinis.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Femme, man tai grazu - tujos, kadagiai. O kai jie uzauga iki medziu dydzio.. O dar kur visos puseles wub.gif Man tokie augalai labai puosia.
Atsakyti