sugalvojau kokios trydalinės pavasarinės... ogi gluosnio žievės . Nes kaip ten vartyk nevartęs - visos pavasarinės yra lengvos spalvos, net ir BSp - ryškios, bet vis vien lengvos.
Ultramarine - Inc gavosi
QUOTE(bytte @ 2015 03 28, 22:53)
neradau nieko į tą pusę... kažkas panašaus tik pas WSp, bet manau kad čia su šešėliu sužaidė spalva, ir ji yra išties rudeninė, ibo ta niekaip neįsipaišytų su kokia popy red ar alyvų
Gal pabandysiu kada tiksliau tą spalvą nufotografuoti, man ji su poppy red visai susižiūrėtų
QUOTE(prek @ 2015 03 28, 23:36)
Sakyčiau - kaip čia buvęs?
Na taip Tiktai man jis gerai atrodo "atmušus" su juoda. Kai vienas - gaunasi tas minėtas "veido tempimo žemyn" efektas. Kai "atmuša" juoda, smakro kontūras tampa ryškus, bruožai aštresni.
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 29, 00:42)
Gal pabandysiu kada tiksliau tą spalvą nufotografuoti, man ji su poppy red visai susižiūrėtų
Na taip Tiktai man jis gerai atrodo "atmušus" su juoda. Kai vienas - gaunasi tas minėtas "veido tempimo žemyn" efektas. Kai "atmuša" juoda, smakro kontūras tampa ryškus, bruožai aštresni.
jesen - ruduo, čia šilto rudens paletė... vat ir bumbam mes kad pastoviai imi rudens paletę, o ne pavasario... vat ir tempia veidą... juoda spalva priduoda spalvai ryškumo, švarumo... vat ir pagerėja.
QUOTE(prek @ 2015 03 28, 20:59)
Tai ir netiks. Kitose sistemose true - tai yra tikras pavasaris, vadinasi LABAI šiltas. O BFAS true reiškia tik kontrastingumą, visai ne šilumą.
Ai kartok nekartojes.... As jau pradedu galvot kad gal mums bendru susitarimu tuos BFAS skirstymus reiktu ivardinti ne kaip light, true, vivid ir contrasting, o kaip light, medium, vivid ir contrasting? Nes tas BFAS "true" is tikruju automatiskai priskiriamas kaip = "true" pagal 12 sistema, nors tu ka. Arba 12-os sistemoje nebevartoti terminu true, o skirstyt i warm ir cool? Su light dar butu gerai sugalvot ka daryt kad atsiskirtu... bet abu light (tiek BFAS tiek 12 sist.) bent jau sviesumu panasus.
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 28, 22:58)
Kažkur buvo tie aprašymai kartu su nuotraukomis. Tada pagal aprašymus ir foto buvau suradusi, kad mane labiausiai atitinka ultramarine spring.
Aha, buvo buvo toks radinys http://www.supermama...?...55850&st=36
bytte, suprantu apmauda del zalios, man pastaruoju metu nesiseka isvis ka sau tinkancio zalio surasti. Tai is nevilties nusipirkau bent nagu laka
Galvoju, o ka jei tu Jakobso pakeli nestumeis? Ta prasme nusikipt spalvos gabala nuo pakelio, isimest i rankine ir su juo keliaut apsipirkt?
Kalbejot apie juoda, kad ji su visom spalvom tinka, o as sakyciau kad kaip tik ji man beveik visas spalvas prastina. Kad ir ta, kaip Noa sake, trydaline, ji nupigina.
Tokiuose deriniuose man ji visai neblogai suskamba:
Spalva ne visur atitinka, bet esme panasi.
Papildyta:
Dar del palu, tu vadinamu hue norejau paklaust. Ar teisingai supratau kad, tas kuris is visu keturiu komplektu tiko geriausiai bus jusu tipas, o tas kuris tiko antras pagal geruma reiskia su kurio tipo jis itaka?
Spalva ne visur atitinka, bet esme panasi.
Papildyta:
Dar del palu, tu vadinamu hue norejau paklaust. Ar teisingai supratau kad, tas kuris is visu keturiu komplektu tiko geriausiai bus jusu tipas, o tas kuris tiko antras pagal geruma reiskia su kurio tipo jis itaka?
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 28, 23:58)
Taip pat nemažai rudų, ryžų (tik man su jomis prastai sekasi draugauti - arba neatitaikau, arba nesu WS.
Nežinau pagal BFAS, bet tu tikrai neatitaikai, vis prisiperki rudeninių. Tau kažkaip atrodo, svarbu, kad į tą pusę, ir jau gerai. O tose rudose, kūno visokiose, nes iš esmės tai tas pats bb, tik tamsumas skiriasi, tai ypatingai svarbu tikslumas. O tą tikslumą, kai perki rūbą, pagaut yra tikrai baisiai sunku. Taip ir išeina...
Pamenu, mėginau naudoti paletę perkant medžiagą, nu jau atrodo, kad tikrai nėr lengviau, gi nusipirksi medžiagą, nuneši pas siuvėją, padarys tau ką norėsi, tinkama vieta paletei naudoti. Bet šūdą! Matau kažkokią medžiagą, kuri man labai patinka, kažkokią baisiai šūstrą, už dar įperkamą kainą, ir ji yra kelių spalvų - juoda, ruda, kažkokia tamsiai žalia ir dar pora šviesių. Man reikia kostiumėlio. Šviesios atkrenta, nenoriu šviesaus, noriu praktiško. Tamsiai žalia - žieminė aiškiai, netinka. Juoda netinka, lieka ruda, ir viskas. Aišku, kad ji ne visai tinka prie mano paletės rudų - lyg per intensyvi, lyg per raudona, bet tai kur aš rasiu, kad visai atitiktų... Na ir einu aš paskui su kokio WA kostiumėliu, ir manau sau, kad lai visi džiaugiasi, kad ne juodas, ir basta. Žo, tarp tų rudų mažas skirtumas, kaip ir tarp visų grybų, ir praktikoje tikslumas nelabai įmanomas, nebent perki kokią maikutę, kur tau pofig, raudona ar mėlyna, svarbu, kad būtų tavo paletės - tada gal gal.
Būtent dėl to po daug laiko pastangų spjoviau į paletę ir vėl grįžau prie juodos Nutariau, kad paletė gerai, ją gerai žinoti, bet praktiškai retai ją pritaikysi, nes nieko nerasi tiksliai pagal ją niekada... Rasi maždaug, atrodys - gerai bus, o paaiškės, kad ten kokios žiemos spalva Jei nori, kad tikrai būtų gerai, tai bet kokią abejotiną spalvą imdama, vis viena pirmiauia dėsi prie veido, nes ar ten warmo grybas, ar laito grybas, fig supaisysi...
Papildyta:
QUOTE(Hiver @ 2015 03 29, 02:07)
Kalbejot apie juoda, kad ji su visom spalvom tinka, o as sakyciau kad kaip tik ji man beveik visas spalvas prastina. Kad ir ta, kaip Noa sake, trydaline, ji nupigina.
Nu jo, tas trydalines gerai suderinus, jos gali atrodyt labai prabangiai, bet čia jau reikia profo derintojo Va inc labai gražiai ir prabangiai suderindavo visokias keistas spalvas. Nors rezultatas ją ir rūstindavo, bet kaip rūsti, ji atrodė labai gražiai
O su juoda bet ką derindamas tai bent jau stipriai neprašiksi, dėl to visi ir derina Nes suderink tu tą trydalinę su kokiais vaiskiai mėlynais šaltais džinsais - ir atrodys, kad tu to megztinio niekada neskalbei ir tuom didžiuojiesi O va su kokiais pamurzintais pilkai teal - ir bus labai gerai...
Šiaip man lieka bet kokiu atveju mano mylimos chakinės spalvos, kurias naudojau. Jos ir toj pavasarinėj paletėj yra
Beje, prisiminiau kaip Katia sakė pasiimt medžiagą ir pasidėjus ant delno pažiūrėt kokius meta atspalvius ant jos šviesa. Jei meta melsvus bus šaltokas man kaip pavasariui. Dilukai, gal tu pameni tiksliau tą vietą. Aš kai vertėjavau, tai kartais daugiau vertimu nei įsigilinimu sau rūpinausi
Beje, prisiminiau kaip Katia sakė pasiimt medžiagą ir pasidėjus ant delno pažiūrėt kokius meta atspalvius ant jos šviesa. Jei meta melsvus bus šaltokas man kaip pavasariui. Dilukai, gal tu pameni tiksliau tą vietą. Aš kai vertėjavau, tai kartais daugiau vertimu nei įsigilinimu sau rūpinausi
QUOTE(bytte @ 2015 03 28, 23:52)
jesen - ruduo, čia šilto rudens paletė... vat ir bumbam mes kad pastoviai imi rudens paletę, o ne pavasario... vat ir tempia veidą... juoda spalva priduoda spalvai ryškumo, švarumo... vat ir pagerėja.
Tiksliai Bet su kokia geltona lygiai tas pats, pageidautina nešioti ne vieną. Nors, aišku, išties juoda labiau "pataiso" ne šviesias, o nelabai švarias spalvas. Bet čia gera mintis - kartu su juoda pavasariai gali naudoti rudens paletes? Tiek problemų, ką normalaus apsirengti, išsispręstų
QUOTE(Hiver @ 2015 03 29, 01:07)
Labai gražūs deriniai
QUOTE(Noa @ 2015 03 29, 08:46)
Nežinau pagal BFAS, bet tu tikrai neatitaikai, vis prisiperki rudeninių. Tau kažkaip atrodo, svarbu, kad į tą pusę, ir jau gerai. O tose rudose, kūno visokiose, nes iš esmės tai tas pats bb, tik tamsumas skiriasi, tai ypatingai svarbu tikslumas. O tą tikslumą, kai perki rūbą, pagaut yra tikrai baisiai sunku. Taip ir išeina...
Pamenu, mėginau naudoti paletę perkant medžiagą, nu jau atrodo, kad tikrai nėr lengviau, gi nusipirksi medžiagą, nuneši pas siuvėją, padarys tau ką norėsi, tinkama vieta paletei naudoti. Bet šūdą! Matau kažkokią medžiagą, kuri man labai patinka, kažkokią baisiai šūstrą, už dar įperkamą kainą, ir ji yra kelių spalvų - juoda, ruda, kažkokia tamsiai žalia ir dar pora šviesių. Man reikia kostiumėlio. Šviesios atkrenta, nenoriu šviesaus, noriu praktiško. Tamsiai žalia - žieminė aiškiai, netinka. Juoda netinka, lieka ruda, ir viskas. Aišku, kad ji ne visai tinka prie mano paletės rudų - lyg per intensyvi, lyg per raudona, bet tai kur aš rasiu, kad visai atitiktų... Na ir einu aš paskui su kokio WA kostiumėliu, ir manau sau, kad lai visi džiaugiasi, kad ne juodas, ir basta. Žo, tarp tų rudų mažas skirtumas, kaip ir tarp visų grybų, ir praktikoje tikslumas nelabai įmanomas, nebent perki kokią maikutę, kur tau pofig, raudona ar mėlyna, svarbu, kad būtų tavo paletės - tada gal gal.
Būtent dėl to po daug laiko pastangų spjoviau į paletę ir vėl grįžau prie juodos Nutariau, kad paletė gerai, ją gerai žinoti, bet praktiškai retai ją pritaikysi, nes nieko nerasi tiksliai pagal ją niekada... Rasi maždaug, atrodys - gerai bus, o paaiškės, kad ten kokios žiemos spalva Jei nori, kad tikrai būtų gerai, tai bet kokią abejotiną spalvą imdama, vis viena pirmiauia dėsi prie veido, nes ar ten warmo grybas, ar laito grybas, fig supaisysi...
Papildyta:
Nu jo, tas trydalines gerai suderinus, jos gali atrodyt labai prabangiai, bet čia jau reikia profo derintojo Va inc labai gražiai ir prabangiai suderindavo visokias keistas spalvas. Nors rezultatas ją ir rūstindavo, bet kaip rūsti, ji atrodė labai gražiai
O su juoda bet ką derindamas tai bent jau stipriai neprašiksi, dėl to visi ir derina Nes suderink tu tą trydalinę su kokiais vaiskiai mėlynais šaltais džinsais - ir atrodys, kad tu to megztinio niekada neskalbei ir tuom didžiuojiesi O va su kokiais pamurzintais pilkai teal - ir bus labai gerai...
Papildyta:
Taip išeina, kad negamina pavasarinių? Neutralių pavasarinių - tik visokias pliažines?
QUOTE(inc @ 2015 03 29, 09:34)
Šiaip man lieka bet kokiu atveju mano mylimos chakinės spalvos, kurias naudojau. Jos ir toj pavasarinėj paletėj yra
O jeigu meta geltoną, stipriai geltoną? Gerai tai laikoma ar blogai?
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 29, 09:53)
Na tarkim Dilukai, nepasidaro nesveikai geltona, nes jai artimas tas geltonumas. Kai tuo tarpu aš arba mano draugė(žiema) kai nugeltonuoja, tai matos, kad nesveikas tas geltonumas
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 29, 10:53)
Taip išeina, kad negamina pavasarinių? Neutralių pavasarinių - tik visokias pliažines?
Tu supranti, gal ir gamina. Bet tie neutralūs baisiai mažai skiriasi vieni nuo kitų, tas Zaros ploščius labai gerai tą parodo. Ir baisiai sunku nutaikyt idealiai, net jei turi paletę. Juolab gi neperki tik pagal spalvą.
Gal kabo kur idealios pavasarinės neutralios spalvos paltas, bet gal jis netinkamo modelio, netinkamos sudėties, pvz. tau reikia šilto, o kabo plonas, netinka kaina, kokybė, madingumas, galų gale, tau gali jo nereikėti tada, kai jis kabo. Gal jis kabo Amerikėj, ir tau per internetą ta spalva atrodo kitaip, ir tu jo neperki...
Praktikoj nenutaikysi taip jau idealiai absoliučiai visų rūbų spalvų, nes tiesiog nebus ką rengtis. Nebent būtum kokia modeliuotoja ir turėtum galimybę medžiagas užsisakyt. Vat taip ir imi, ir tu, iš aš, ir kiti - kad daugmaž į tą pusę, nesmarkiai pro šalį, tegu sako ačiū, kad visai ne į pievas... Tai kai imi kokias aqua, tada tas nenutaikymas nėr toks akivaizdus, užtat žmonės aplamai mėlyną mėgsta - žmogaus kūnas vis viena yra rausvas/gelsvas, tai ta mėlyna ar šiokia, ar tokia jo per daug negadina. O va artimos kūno spalvai ir nelabai nutaikytos - jau gali stipriai pagadint.
Žėk, užsirišk tu kokią žiemos turkio mėlyną skarą - ir bus pusė bieso, gal akis kiek paslopins, bet tai ir tiek žinių, o kur parašyta, kokios spalvos tos akys turi būti. O užsirišk kokią žiemos ružavą, jei tu ruduo ar pavasaris - ir jau iškart muš veide nesveikos kažkokios spalvos, o apie veido spalvos gerumą yra aiški nuomonė pas visuomenę, pažaliavęs ar papilkėjęs veidas yra blogai Tas pats su visokiom rudom, rusvom, kūno, gi nuo seno liaudis sako, kad tas spalvas derinant, reik labai žiūrėt. Milimetrais. O pardavime tai yra kas yra, nu ką tu jiems padarysi, ar priversi pašiltint spalvas vienam tavo dydžio ploščiui?
Juolab dar yra toks reikalas kaip mada. BFAS daro, kad tavo veidelis būtų kaip persikėlis. O jeigu išeis iš mados tie persikėliai? Kaip Viktorijos epochoj buvo madoj pamėlynavę liguistos išvaizdos gražuolės, su pajuodusiais paakiais? Tada juos visi ne slėpti, o ryškinti siekė. Populiariausia grožio procedūra buvo kraujo nuleidimas. O tu aprenk tokią damą, kad ji būtų sveikai atrodanti ružavais žandukais Į akį būtumei gavusi su savo BFAS
O dar yra toks reikalas, kaip statusas. Gal tavo statusas toks, kad tu nenori būti persikėliu ir sekso objektu, tau už grožį svarbiau atrodyti valdingai arba kaip nors itin stilingai, kaip Chromčenka? Va inc rudens spalvos rūstina, ir gaunasi mažiau persikėlio. Bet jeigu ją kada išrinks seimo pirmininke arba nors paskirs kokios mokyklos direktore, tai manau, kad ji laisvai gali tom darko spalvom rengtis - gal kiek mažiau bus persikėliškumo, užtai pacūkai akių nedraskys
Arba va, kokia rudeninė boba nori būti, priešingai, pupyte, ir jos darbo sfera yra naktimis klube, kur aplamai visi spalvų subtilumai prapuola. Tai lipa ji į baltą/juodą/raudoną/neonus, plaukus nusiblondina, nes kitaip jų niekas neįžiūrės, ir tada tamsoj atrodo ohoho. Dieną - pigiai ir lievai, bet jai tas nesvarbu
Užtat aš asmeniškai manau, kad savo spalvas žinoti reikia, ką jos tau daro - irgi žinot reikia, bet suabsoliutint to nereikia, bo išdurnėt galima. Tiksliai reikia rinktis lūpdažius, skareles, šalikus, kepures ir maikutes/marškinukus, tai, kas prie veido. O jau kas žemiau - tai svarbu stipriai į pievas nenugrybaut, ir tiek...
Papildyta:
QUOTE(inc @ 2015 03 29, 11:02)
Na tarkim Dilukai, nepasidaro nesveikai geltona, nes jai artimas tas geltonumas. Kai tuo tarpu aš arba mano draugė(žiema) kai nugeltonuoja, tai matos, kad nesveikas tas geltonumas
Kaip suprast - meta? Man niekas nieko ant delno nemeta Ką tik pasidėjau ant jo ryškiai rožines šukas, tokio ružavumo, kad žiūrint net akis skauda. Ir jos nieko o nieko nemeta, pilką šešėlį nuo lango tik
QUOTE(inc @ 2015 03 29, 09:34)
prisimenu kaip rodė tą šalikėlį, iš vienos pusės žalsvas, iš kitos pusės žalsvas su gelsvu/auksiniu pūkeliu toks. Tai man pasirodė, kad jinai tą pūkelį demonstravo, kad sušildo spalva
Noa teisi su mėlynos tikimu, tikrai visų mėgstamiausia spalva dėl to, kokiam asos daugiau nei mėlynų suknelių tai tik juodų, o visų kitų spalvų dažniausiai gerokai mažiau.
O atrodyti nesveikai man šviečias nebent kokie maži trendukai gal ir bus, na vis tiek eina prie "sveikų" manekenių ir sveiko žmogaus įvaizdžio, nebebus gal niekada anemiškų aukštuomenės panelių
Nu ir šiaip sveikai atrodantis veidas jaunina, jaunystės kultas tai geit nepraeis
Dėl ponių direktorių mačius žinokit ir tokių ir tokių, kur tik griežtom spalvom rengiasi ir kur tik šviesiai rengiasi (nes aišku pačios šviesios). Rimti kostiumėliai ir darbinės suknelės aišku, jokių ten pupyčių. Bet ta šviesi apranga žinokit irgi turi savotišką statuso įvaizdį: galėti rengtis nepraktiškai, arba ant tiek jau aukštam lygyje, kad nereik niekam įrodinėt griežtumo ir rimtumo nes ir taip savaime aišku. Na čia kaip Jobbsas su savo tysdžinsiais, visiem ir taip viskas aišku
Papildyta:
Katia gal kalbėjo, apie atspalvius matomus pačioje medžiagoje prieš šviesą. Tas krentantysis šešėlis pagal tapybos tiesas visada turės melsvos savyje.
Papildyta:
Kalbant apie lūpdažius Noa gal įmestum kelis tokius, kur jau tau būtų labai geri?
Išsitraukiau porą iš tokių kur turiu šiltesnius papuolusius, bet galvoju gal per murzini jie man, nematau, kad jau labiau gražiau negu šalti būtų
Papildyta:
QUOTE(Hiver @ 2015 03 29, 00:23)
Ai kartok nekartojes.... As jau pradedu galvot kad gal mums bendru susitarimu tuos BFAS skirstymus reiktu ivardinti ne kaip light, true, vivid ir contrasting, o kaip light, medium, vivid ir contrasting? Nes tas BFAS "true" is tikruju automatiskai priskiriamas kaip = "true" pagal 12 sistema, nors tu ka. Arba 12-os sistemoje nebevartoti terminu true, o skirstyt i warm ir cool? Su light dar butu gerai sugalvot ka daryt kad atsiskirtu... bet abu light (tiek BFAS tiek 12 sist.) bent jau sviesumu panasus.
man jau dašilo
dabar mastau kurioj vietoj man nešiot kontrastą medium to dark
greičiausiai, kadangi mano bruožai buvo 2 medium, 1 light, tai "dark" nieko pas mane ir nebus. Bus kontrastas medium to light ir viskas, kas kad "true"
medium/true coralline spring
QUOTE(Erszebeth @ 2015 03 29, 10:53)
Tiksliai Bet su kokia geltona lygiai tas pats, pageidautina nešioti ne vieną. Nors, aišku, išties juoda labiau "pataiso" ne šviesias, o nelabai švarias spalvas. Bet čia gera mintis - kartu su juoda pavasariai gali naudoti rudens paletes? Tiek problemų, ką normalaus apsirengti, išsispręstų
Ne visai, kitos spalvos dar labiau surudenėja.
Šiaip aš ir be paletės turiu problemų tokių, kaip Noa su palete... todėl kad vat pasiemi tą rudą ne savo spalvos, arba kad ir žalią... ir vargsti derindamas. Tada dažniausiai guli en metų tas rūbas spintoje. Vat kaip tas mano varganas sijonas, kuriam viršaus ieškau... nu toks jis man gražus buvo, pasigriebiau prieš n metų... ir vis nenešioju. Na tinka pačios spalvos man, nors ribinės, bet jis ant visai balto fono, todėl nedera prie mano garderobo spalvų...
O jai pataikai savo spalvą - derini su kuo nori ir kaip nori, nereik specialiai jokios ten kapsulės darytis - viskas su viskuo tinka. Todėl aš nenoriu rudo - ne iš savo paletės, aš noriu rudo tik iš savo paletės, arba tada geriau ką nors kitą. kaip va su ta rašaline, ji iš esmės per tamsi gal true bendrai paletei, gal ir dukrai kiek per tamsi, bet ji vis vien yra iš tos pačios parapijos, ir puikiai dera su visomis kitomis paletės spalvomis, o va bordinė - jau psio... vaizdo lyg negadina (manau čia iš tų tipo universalių spalvų), bet su niekuo nedera, norint suderint prasideda vargo vakarienė, atsiranda vis daugiau ne tų spalvų kurių reikia, ir ant galo visai makaliūzė ir nėra ko rengtis. Matau pagal dukrą, kai tik nuvažiuoja ne į savo spalvas, tai taip ir pradedi pirkt - suknelė, suknelė, suknelė... nes tada nei derint nereik.