QUOTE(prek @ 2015 03 04, 10:06)
Va todėl man BFAS ir patinka - kad paprastais tipažais imant, jai būtų vargo vakarienė su nuosavu spalviniu tipu. Į jokias žiemas įrašyt jos nelabai eitų - jai tikrai geriau kiek šviesesnės, ne tamsios spalvos. Ir jei lyginti su manim - imant mane kaip visišką žiemą - tai jos oda visai visai kitokia- "smuglaja". Nors tai aišku ne kriterijus, svarbu kaip į spalvas reaguoja.
Dar vakar paskaičiau, kad pratestavo pavasarį-juodaplaukę rudaakę merginą. Kur ją dėt pagal klasikinį tipizavimą? Manau tikrai ne į pavasarius? (juk pagal klasikinę teoriją pavasaris yra šviesus (!!!) tipas?) Tai kur turi dėtis tamsiaplaukis ir rudaakis žmogus, jei jam tinka švarios šiltos spalvos? Klasika gerai tik akivaizdiems tipams... Ir tai dar... jei imti pagal reakciją į metalus - auksas man niekaip. Vadinasi tipiška šalta žiema? Bet True paletė man kažkaip... Nesakau kad netinka, tačiau tinka ne visa. Arba aš kažkaip ne taip spalvas matau. Vėlgi bet -mano paletė man tinka. ir ji pagal bendrą vaizdą nėra ypatingai šalta. Tai kokia aš žiema pagal klasikinį skirstymą? Nelabai žiema? tačiau pagal hue šalčiau jau turbūt nebebūna. Ir tamsios spalvos man kur kas geriau, nei šviesios.
Tamsiaplaukę rudaakę, kuriai tinka švarios spalvos, ir klasikinė teorija visai maloniai deda į pavasarius. Dafiga tokių pavasarių, light pavasaris šviesus, o kiti gali būti ir kuom tamsiausi. Kiek kiniečių pavasarinių, ir nieko...
O vat man BFAS kaip tik tuo ir įtartina. Man toks vaizdas, kad ten kiekvienas pats sau susigalvoja, ką nori, yra galimybių fantazijoms
Ir kai tiek variantų, labai lengva ir savo klaidas užmaskuot. Nu ten pasakei, kad tas, o yra gretimas, ir kas susigaudys? Jei save testuoji, gali ir pastumt tą paletę link to, kas labiau patinka... Klasikinę sistemą tai visi žino, užprotestuos dar kas. O čia - niekas nieko nesupranta, taip pasakyta, ir džiaukis
Tas smulkumas - gal taip reikia, nes jie gi duoda konkrečią paletę, tai jau reik tikslumo. Bet tie jų sezonų apibrėžimai tai sykiais su klasikine teorija visai nesueina, ir tame įžvelgiu klastą arba bent jau klastos galimybę
O kalbant apie klasikinę teoriją, ten tas skirstymas gerokai grubesnis. Yra gi ir dar grubesnis skirstymas - blondinės, brunetės, šatenės ir ryžos
Tai visi tie skirstymai tokie apytiksliai, visur vis viena reikia dar galvą naudot. Na visose sistemose yra nuo - iki. Vat imam blondines , kad ir natūralias - blondinė blondinei nelygi. Ir visada yra tokių antribinių variantų - ar čia dar blondinė, ar jau ryža? Tai manau, yra tokių variantų ir sezonų teorijoj - vienas laitspringas gali būt kontrastingesnis ar šaltesnis už kitą, vienas gali būt ant ribos su braitspringu, o kitas - ant ribos su vasara. Ir naudojant tas standartines spalvas, vis viena reik galvot, o perkant - vis viena matuotis
Ir manau, kad net ir BFAS yra tokie variantai, nes žmonių baisiai daug rūšių. Tik kai taip išsismulkini, tai galimybė nublūdint didesnė
Kita vertus, turint savo paletę dantyse, lengviau kažką su tom spalvom nuveikt, primest galvoj derinius. Nes parduotuvėj tai sakau, jokios iš to naudos, parduotuvėj tas, kas madoj, o kiti gali eit kakot
O aplamai manau, kad reikia labai rėkti, kad vis tik reikalingas protas, nes nors nupaišytos visos spalvos, bet tai nereiškia, kad bet kurios jų kostiumėlis gerai atrodys! Kitos tinka, taip, bet tinka tik akcentams visokiems, gėlytėms ant maikės.
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 03 04, 10:53)
Pasakyčiau taip: "do pory do vremeni".
http://www.15min.lt/...elizabethii.jpg
http://www.15min.lt/...39211112467.jpg
O dabar mintyse aprenkit ją Jūsų nurodytos parduotuvės asortimentu? Ar tikrai vaizdelis patiks?
Pažiūrėkit į žmonių amžiaus grupes forumuose - kurie domisi spalviniais tipais. Daug ten (plius minus) 18-25 metų merginų? Domėjimasis ateina su laiku. Kai supranti, kad esi priversta kažką daryti. Galima aišku vaizdą koreguoti kosmetika, tačiau spalvų teorija kur kas patogesnis ir praktiškesnis būdas. Bent man. Ir koreguojant kosmetika, vis tik naudinga žinoti spalvų teoriją. Nes užuot pasigražinus, galima ir pasibaisint (ką ne kartą pati patyriau, patekusi į profesionalo, nežinančio spalvų teorijos, rankas).
Aš nežinau, ką ten įdėjai, man neatidaro, bet spėju, kad anglijos karalienę, iš pirmo adreso pavadinimo. Tai ji man ar šiaip, ar taip negražiai rengiasi. Netgi sakyčiau, kad žiauriai ji atrodo gerokai dažniau, negu gražiai. Aišku, ji atrodytų nesveikai, aprengta iš tos parduotuvės, nes drabužių stilius ten visiškai jai netinkamas, na kaip ji atrodys odinėm kelnėm ir languotais marškiniais?
Bet koks pilkas kostiumėlis ir pastelinė skarelė, manau, jai visiškai nepamaišytų
Mano močiutė numirė 87 metų, ji buvo, manau, warm spring ir savo laikų vietinės reikšmės mados ikona. Na, kiek gali ja būti tokio amžiaus
Tai pas ją variantai buvo, pvz. tamsiai mėlynas paltas, sijonas, batai, rankinė ir aqua skarelė. Arba - rudi batai, paltas, rankinė ir persikinė skarelė. Arba juodas sijonas, bateliai, rankinė, pilkas švarkas ir tokie marškiniai tarp violetinės ir melsvos. Žo, visada taip: pagrindas - geros kokybės ir klasikinių nepretenzingų spalvų daiktai (ji mėgo gerry weber ir salamander parduotuves, taip, iki mirties), plius pastelinės skarelės, šalikai, bliūzkės. Ir sakyčiau, visai geras variantas.
Irgi taip mėgstu, tik tų pastelių bijau
Aš BFAS nusistačiau turbūt 20ties metų būdama. O ko laukt
Beje, taip būtent pasakė močiutė, už tą mano paletę mokėdama ir man tinkamos spalvos megztinį megzdama
Bet šiaip sutinku, jauna merga ir ne savo spalvas visai gerai išveža. O jau vėliau pamatai, kad reik susirūpint...