Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 16:38)
Jūsų dičkis?  4u.gif mano plotas mažas, dar čia tokioj gyvenvietėj, kaimynai kreivai žiūrėtų, jei savo 8 a kokį didesnį pasistatyčiau  doh.gif  Užteks, aš čia tokia ir daržininkė - amžinai per du darbus ariu, kad tik šitą susitvarkyt kada būtų  blush2.gif

Na, mūsų kokie 40 kvadr.m. Bet kartais man per mažas atrodo. Viskas nesutelpa. O tai ko kaimynam taip rūpi kas pas jus kieme? Mūsų mat sode ir tik 6 su trupučiu aro sklypas. O darbo tai yra šiltnamy. Vos spėju pagenėt pomidorus. Tai pernai net vyras talkon ėjo. Bet kai savo užsiaugini visi patenkinti. Sakiau, agurkų daug nesodinsiu, bet ne - maniškiui reikia daugiau ir viskas, nors nėra kur dėt paskui. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailija4 @ 2015 02 22, 17:57)
Na, mūsų kokie 40 kvadr.m. Bet kartais man per mažas atrodo. Viskas nesutelpa. O tai ko kaimynam taip rūpi kas pas jus kieme? Mūsų mat sode ir tik 6 su trupučiu aro sklypas. O darbo tai yra šiltnamy. Vos spėju pagenėt pomidorus. Tai pernai net vyras talkon ėjo. Bet kai savo užsiaugini visi patenkinti. Sakiau, agurkų daug nesodinsiu, bet ne - maniškiui reikia daugiau ir viskas, nors nėra kur dėt paskui.  biggrin.gif

Užrūptų kaimynams baisiausiai doh.gif Čia nauja gyvenvietė, kur namas prie namo, o mano langai žiūri į kaimyno langus verysad.gif

Bet tai koks didžiulis jūsiškis namukas bigsmile.gif Šaunuolė, nes apeit tokį, tai tikrai sveikatos kainuoja smile.gif Aš taip - namams, kiek čia reikia mums, kokių ridikėlių, salotos, pomidorų kelias šakas. Agurkai lauke, cukinijos moliūgai - lauke, morkos, burokai, česnakai, svogūnai irgi, tai daugiau tokiam ankstyvam vitaminui turėt ir viskas.
Įdomu kas pasistatęs tokį namuką ar patenkinti kokybe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 18:50)
Užrūptų kaimynams baisiausiai  doh.gif  Čia nauja gyvenvietė, kur namas prie namo, o mano langai žiūri į kaimyno langus  verysad.gif

Bet tai koks didžiulis jūsiškis namukas  bigsmile.gif Šaunuolė, nes apeit tokį, tai tikrai sveikatos kainuoja smile.gif Aš taip - namams, kiek čia reikia mums, kokių ridikėlių, salotos, pomidorų kelias šakas. Agurkai lauke, cukinijos moliūgai - lauke, morkos, burokai, česnakai, svogūnai irgi, tai daugiau tokiam ankstyvam vitaminui turėt ir viskas.
Įdomu kas pasistatęs tokį namuką ar patenkinti kokybe?  g.gif

Mes panasu turim tik be laistymo sistemos smile.gif siltnamiu patenkinta, auginu pagrinde pomidorus, dar agurkus, paprikas, aisku darbo tai tikrai yra su juo
Atsakyti
Sveikos, atsiprašau, aš čia kaip Pilypas į kanapes biggrin.gif Gal kam teko pirkti kanalinį polikarbonatą Lenkijoje?
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 02 22, 19:28)
Mes panasu turim tik be laistymo sistemos smile.gif siltnamiu patenkinta, auginu pagrinde pomidorus, dar agurkus, paprikas, aisku darbo tai tikrai yra su juo

Labai žaliuoja sienos? 4u.gif Jūs irgi nedidelį turit? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 19:30)
Labai žaliuoja sienos?  4u.gif Jūs irgi nedidelį turit?  smile.gif

Mano taip pat 3x4, man per mažas biggrin.gif Dabar tikrai rinkčiausi 3x6. Paprikos jau iškeliavo į tuneliuką, čiliukai - į kitą tuneliuką. Šiltnamyje tik pomidorai karaliauja ir 2 agurkai ankstyvam derliui (nors derėjo jie iki pat šalnų, kai jau lauke seniai viskas nurauta buvo). Na, ankstyvą pavasarį pakraščiais dar salotos su ridikėliais.
Sienos šiek tiek apačioje pažaliavo tik antraisiais metais, bet labai lengvai nusiplovė rudenį.
O laistymo sistema yra nerealus gėris
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 22 vasario 2015 - 19:39
QUOTE(daimura @ 2015 02 22, 19:36)
Mano taip pat 3x4, man per mažas  biggrin.gif Dabar tikrai rinkčiausi 3x6. Paprikos jau iškeliavo į tuneliuką, čiliukai - į kitą tuneliuką. Šiltnamyje tik pomidorai karaliauja ir 2 agurkai ankstyvam derliui (nors derėjo jie iki pat šalnų, kai jau lauke seniai viskas nurauta buvo). Na, ankstyvą pavasarį pakraščiais dar salotos su ridikėliais.
Sienos šiek tiek apačioje pažaliavo tik antraisiais metais, bet labai lengvai nusiplovė rudenį.
O laistymo sistema yra nerealus gėris

Per mažas blink.gif g.gif Aš labai tingi moteriškė blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 19:46)
Per mažas  blink.gif  g.gif Aš labai tingi moteriškė  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Prieš 5 metus aš į kalbas nesileidau, kai MB siūlė šiltnamį statyt. Dabar neįsivaizduoju vasaros be jo. Jei atvirai - kai toks nedičkis tas šiltnamis, tai darbo jame ne per daugiausia. Mano šiltnamis mulčiuotas, laistyti su kibirais taip pat nereikia g.gif Vien tik pagalvojus, kad gali nusiskinti savo pomidorą ir čia pat jį suvalgyti ar pavasarį savo ridikėlių prisirauti, tai ir tas darbas mielas pasidaro bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 22 vasario 2015 - 20:25
QUOTE(daimura @ 2015 02 22, 20:23)
Prieš 5 metus aš į kalbas nesileidau, kai MB siūlė šiltnamį statyt. Dabar neįsivaizduoju vasaros be jo. Jei atvirai - kai toks nedičkis tas šiltnamis, tai darbo jame ne per daugiausia. Mano šiltnamis mulčiuotas, laistyti su kibirais taip pat nereikia  g.gif Vien tik pagalvojus, kad gali nusiskinti savo pomidorą ir čia pat jį suvalgyti ar pavasarį savo ridikėlių prisirauti, tai ir tas darbas mielas pasidaro  bigsmile.gif

Labai sudomino mulciuojamas siltnamis 4u.gif o kaip pavasari nuimat, kad pasodint naujai? Ar ant agropleveles viska dedat, o paskui nuimat? Labai idomi Jusu patirtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 02 17, 14:14)
Iškilo klausimas.Kiek sezonu pas jus laiko plevele šiltnamiui.Mano atlaike 3 sezonus kuo puikiausiai,bet dabar radau viršuje kaip įpjauta skylę dvieju sprindžių,ar bandyti klijuoti,ar jau ji taip rodo kad atitarnavo,kad paskui viduryje sezono,nereiktų tempt plevelę.

Tik keisti nauja. Laike gal 6 metus, dar nekeitem pernai, palijavom. Tai per pati pomidoru nokima nuplese, klijavom lipnia juosta, vargom. Kai tik vejas, lietus, vel kita vieta plevesuoja... taip sujuodavo derlius kaip niekad..... Vasara viena, jokiu abejoniu negali but del keitimo.
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 19:30)
Labai žaliuoja sienos?  4u.gif Jūs irgi nedidelį turit?  smile.gif

Mano siltnamis 3x6, pomidoru prisiauginu pakankamai o ir agurku dar, del zaliavimo tai pasimato tik rudeni kai nuraunam pomidorus bigsmile.gif tada stiklus su feiriu nuplaunam ir tvarka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(4 drugeliai @ 2015 02 22, 21:51)
Labai sudomino mulciuojamas siltnamis  4u.gif o kaip pavasari nuimat, kad pasodint naujai? Ar ant agropleveles viska dedat, o paskui nuimat? Labai idomi Jusu patirtis  4u.gif

Aš rudenį nuimu, nes tas mulčas nesuyra. Jei laistyčiau su šlanga ar laistytuvu, tada nuimti nereikėtų, būtų labai geras žemės pagerinimas. Dedu ant žemės tiesiai, nestoru sluoksniu, nes mulčiuoju nupjauta žole. Mulčo nereikia priglausti prie pomidorų/paprikų stiebų, porą cm palikt aplinkui žemės.
Atsakyti