Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 16, 20:26)
O aš šiandien persodinau nemažus krūmus, jei pavasarį nerodys gyvybės ženklų, galėsiu būt pavyzdys kaip nereikia daryt  bigsmile.gif

Skaitinejau temą ir netyčia radau biggrin.gif

tai va prigijo puikiai, plius pakarpiau irgi ne pačiu geriausiu laiku, t.y. anksti pavasarį, o čia rezultatas šiandien smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

tiesa, kas neprisimena, tai piminsiu, kad po 2 savaičiu jau užsnigo, tada nutirpo, vel pasnigo, esmej salciu nebuvo , bet laikes apie nuli iki sausio men
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 birželio 2017 - 20:05

Lyzuka, puikus rezultatas, labai grazus levandu krumeliai :super: 

o man siemet nepasiseke, kai nukarpiau, tai tik vienas levandu krumas atzele :hm: 

Atsakyti
Ar kas bandėte auginti vazonuose ir palikti per žiemą lauke? Galvoju ar neįšaltų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2017 06 19, 10:24)
man siemet nepasiseke, kai nukarpiau, tai tik vienas levandu krumas atzele g.gif 

Ne nuo karpymo tai priklauso. Net nuo žemės atželia. Greiciausiai iššalo, jei levandos rūšinės. Arba išdžiūvo, jei pavasarį nelaistėt.
QUOTE(EnBlanc @ 2017 06 19, 23:26)
Ar kas bandėte auginti vazonuose ir palikti per žiemą lauke? Galvoju ar neįšaltų  unsure.gif

Įkaskit su vazonais į žemę ir peržiemos (jei tai Levanda angustifolia). Rūšinės nežiemos nei vazonuose, nei dirvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 20 birželio 2017 - 11:09

Ne nuo karpymo tai priklauso. Net nuo žemės atželia. Greiciausiai iššalo, jei levandos rūšinės. Arba išdžiūvo, jei pavasarį nelaistėt.
Įkaskit su vazonais į žemę ir peržiemos (jei tai Levanda angustifolia). Rūšinės nežiemos nei vazonuose, nei dirvoje.

taip ir as manau kad issalo :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2017 06 20, 11:08)

Taip, angustifolia Felice. Ačiū už patarimą. O kada reikėtų įkasinėt? Rugsėjį jau kokį?
Atsakyti

Padariau eksperementa savo durna galva. 2 vienodi krumai, vinam tik virsuneles nukirpau, kita apkarpiau stipriau, tas nukarpytas beveik nusalo ir atzele tik 25proc. 

Auga vienas salia kito, viskas jokiu karpimu. :(

Atsakyti

Padariau eksperementa savo durna galva. 2 vienodi krumai, vinam tik virsuneles nukirpau, kita apkarpiau stipriau, tas nukarpytas beveik nusalo ir atzele tik 25proc. 

Auga vienas salia kito, viskas jokiu karpimu. :(

tai man taip irgi gavosi, stipriai nukirpau ir tik vienas krumas gyvas ir kaip pas jus, kuri maziausiai apkirpau, jeigu nebutu buve salnu, gal butu ir atzele visi :B as taip pat pasimokiau :)​ 

Atsakyti
Levandas geriausia kirpti anksti pavasari. Padziuve stagareliai nelabai kaip atrodo, bet taip visgi matyt kazkiek saugiau, tarsi apsauga nuo salcio. Nors irgi kai kuriomis ziemomis ir megsta issalti arba atzelineja labai velai, geguzes men. Tik reikia islaukti, nekasti lauk.
Atsakyti
Mano zaliuoja visi iki vieno ir visi su ziedais
Atsakyti
Pries savaite iskasiau ir ismeciau 12 krumu. Nezinau nuo ko priklauso- visas trumpai nugenejau pavasari, paskui buvo dar salna. Bet vieni krumai atzele, o sie 12 vnt. , kurie augo pagal gelyno krasta nei vienas neatzele.Dabar bijosiu geneti pavasari, gal tada geriau rudeni nurezti, o gal as per trumpai nupjoviau🙁
Atsakyti

Pries savaite iskasiau ir ismeciau 12 krumu. Nezinau nuo ko priklauso- visas trumpai nugenejau pavasari, paskui buvo dar salna. Bet vieni krumai atzele, o sie 12 vnt. , kurie augo pagal gelyno krasta nei vienas neatzele.Dabar bijosiu geneti pavasari, gal tada geriau rudeni nurezti, o gal as per trumpai nupjoviau🙁

kaip gaila, as tai galvoju gal siemet toks pavasaris buvo... del to ir nukentejo musu levandos

Atsakyti