Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(s2002m @ 2016 02 01, 18:37)
Ačiū  4u.gif  Nusipirkau sėklas, tai dabar taip nekantru  lotuliukas.gif

rekomenduoju sėklas prieš sėją stratifikuoti. aš savaitę laikiau šaldiklyje, dvi savaites šaldytuve, tik tada išdygo. prieš tai du kartus be šaldytuvo sėjau - jokių daigų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 01 vasario 2016 - 18:55
QUOTE(zuzla @ 2016 02 01, 19:54)
rekomenduoju sėklas prieš sėją stratifikuoti. aš savaitę laikiau šaldiklyje, dvi savaites šaldytuve, tik tada išdygo. prieš tai du kartus be šaldytuvo sėjau - jokių daigų..

Aš tai tik 3 dienas palaikau šaldiklyje ir sėju, ne pirmą kart taip darau. visos išdygsta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 02 01, 18:59)
Aš tai tik 3 dienas palaikau šaldiklyje ir sėju, ne pirmą kart taip darau. visos išdygsta  smile.gif

mano patirtis mažesnė nei jūsų, tiesiog pasidalinau info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 02 01, 17:02)
levandoms jos kažkur gegužės antroj pusėj prasidės  ax.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, levandų augintojos,
gal galit patarti, kaip krūmelius reikėtų genėt pavasarį? Ką ten iškarpyti?
Atsakyti
QUOTE(koka @ 2016 02 02, 13:37)

Suimi krūmą į saują ir nukerpi virš rankos.
Atsakyti
QUOTE(koka @ 2016 02 02, 12:37)

Ten nereik isgenet.. Ten reik nugenet smile.gif as tai mazesnius suimu i ranka ir snai per visa kuoksta smile.gif palieku du trecdalius krumo... O kur jau dideli krumai stengiuos apvaliai apkirpt... Tada grazus apvalus krumas auga...
Levandu nereik gailet... Kuo su jom drastiskiau tuo daugiau visko atauga wink.gif
Atsakyti
zuzla Nemanau 4u.gif Įdomu, kodėl verta palaikius šaldiklyje dar palaikyti šaldytuve? Per kiek laiko sudygsta sėklos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥Lavandula♥: 03 vasario 2016 - 09:56
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 02 03, 09:53)
Įdomu, kodėl verta palaikius šaldiklyje dar palaikyti šaldytuve? Per kiek laiko sudygsta sėklos?

šaldiklyje? prie -18C? g.gif

Šiaip iš rudens pasėjus kuo puikiausiai sudygsta. Natūraliai praeina stratifikaciją.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 02 03, 10:55)
šaldiklyje? prie -18C?  g.gif

Šiaip iš rudens pasėjus kuo puikiausiai sudygsta. Natūraliai praeina stratifikaciją.

Na taip, viena narė ankščiau rašė, kad "rekomenduoju sėklas prieš sėją stratifikuoti. aš savaitę laikiau šaldiklyje, dvi savaites šaldytuve, tik tada išdygo. prieš tai du kartus be šaldytuvo sėjau - jokių daigų.."

Tai įdomu paliko, kodėl palaikius šaldiklyje dar verta palaikyti šaldytuve.

As asmeniškai palaikau tris dienas šaldiklyje prie -17 ir pusdienį kambario temperatūroj ir sėju.

Paliko įdomu, per kiek laiko sudygsta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♥Lavandula♥: 03 vasario 2016 - 10:01
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 02 03, 10:00)
As asmeniškai palaikau tris dienas šaldiklyje prie -17 ir pusdienį kambario temperatūroj ir sėju.

Paliko įdomu, per kiek laiko sudygsta  smile.gif

jūs gal kažko nesupratot..
jau pasėtas sėklas reikia laikyti šaldiklyje.. o po to šaldytuve..
na tokiu būdu sukuriamos kaip gamtoje naturalios sąlygos. žiemą užšąla, šaldytuve atšyla ir jau kambaryja šiluma lyg pavasarį laikas dygti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 03 vasario 2016 - 10:11
Tikrai, ne taip supratau doh.gif b.kite Ačiū 4u.gif

Atsakyti