Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(AJIRA @ 2015 09 24, 14:40)
dabar jos gerai isisaknijo, tai ir perziemos , o kai issodinsit vistiek taip gerai neisisaknys, juk ruduo jau, o neaisku kiek tokie orai laikysis g.gif

ne pirmi metai auginu, sėju ir dabar kaip tik tas pats metas persodinimams. Iš praktikos žinau, kad dar nėra vėlu persodint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 09 24, 14:42)
ne pirmi metai auginu, sėju ir dabar kaip tik tas pats metas persodinimams. Iš praktikos žinau, kad dar nėra vėlu persodint wink.gif

tai jeigu zinote ir sodinkinte smile.gif o as visada pavasari atsilus persodinu, man jos greitai isisaknyja ir auga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 09 24, 15:42)

Moteris rašo, kad jos levandų daigiukai dar neturi net tikrų lapelių, tik skilčialapius, tai kas bus iš tokių įsodinus dabar į dirvą, kai kitą savaitę jau žada šalnas? Jei būtų normalūs daigiukai - tai kodėl ne, gal ir galima būtų persodint, aš irgi daugumą daugiamečių dar ruošiuosi persodinti... bet tokie maži šansų turėtų manau labai mažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 25 rugsėjo 2015 - 12:05
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 25, 13:02)
Moteris rašo, kad jos levandų daigiukai dar neturi net tikrų lapelių, tik skilčialapius, tai kas bus iš tokių įsodinus dabar į dirvą, kai kitą savaitę jau žada šalnas? Jei būtų normalūs daigiukai - tai kodėl ne, gal ir galima būtų persodint, aš irgi daugumą daugiamečių dar ruošiuosi persodinti...  bet tokie maži šansų turėtų manau labai mažai.

pacituosiu ir pažymėsiu, ne visi su skilčialapiais wink.gif

QUOTE(Linyt @ 2015 09 23, 15:55)
Labas
aš pavasarį pasisėjau  levandas, labai ilgai dygo, paskutinės netgi visai neseniai išdygo ir skilčialapius teturi, o kitos ir sprindžio didumo yra. Galvoju ar bandyti lauke išsodinti dabar, ar  kambaryje laikyti per žiemą. Ar išsilaikytų jos kambaryje per žiemą?  g.gif

Atsakyti
Siandien paskutinius ziedelius nuskyniau, padzioviau, gaila jau salnas zada
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 10 06, 16:36)
Siandien paskutinius ziedelius nuskyniau, padzioviau, gaila jau salnas zada

O rudeni reikia levandom ziedus nuskabyti? Ar palikti visa ta reikala pavasariui geriau?
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 10 07, 08:39)
O rudeni reikia levandom ziedus nuskabyti? Ar palikti visa ta reikala pavasariui geriau?

Aš pavasarį karpau - po žiemos visada nurėžiu be gailesčio visą krūmą, palikdama max per sprindį nuo žemės,kad su naujomis šakelėmis krūmas būtų tankesnis. Be to, kartais dar ir kuri apšąla, tai mano nuomone,kam du kartus karpyt smile.gif Žiedų karpyti irgi nėra reikalo jei nenorit su jais kažką daryt - taip dar prisisėja ir kitąmet galbūt sulauksit vaikučių.
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 10 07, 08:39)

as palieku tik keleta ziedeliu, o visus nuskabau ir prisidziovinu puoksteliu ir pridedu i vazas, o pavasari apziuriu ir nugeniu dar.
Atsakyti
QUOTE(LiBo @ 2015 10 07, 08:06)
Aš pavasarį karpau - po žiemos visada nurėžiu be gailesčio visą krūmą, palikdama max per sprindį nuo žemės,kad su naujomis šakelėmis krūmas būtų tankesnis. Be to, kartais dar ir kuri apšąla, tai mano nuomone,kam du kartus karpyt smile.gif Žiedų karpyti irgi nėra reikalo jei nenorit su jais kažką daryt - taip dar prisisėja ir kitąmet galbūt sulauksit vaikučių.

QUOTE(AJIRA @ 2015 10 07, 11:14)
as palieku tik keleta ziedeliu, o visus nuskabau ir prisidziovinu puoksteliu ir pridedu i vazas, o pavasari apziuriu ir nugeniu dar.

Aciu, merginos, paliksiu ir as tokias ziemoti. 4u.gif
Atsakyti
Skaitineju apie levandas, cia profesionales patarimais:
„Prieš žiemą kerpu žiedynus, o pavasarį – iki pusės krūmelio arba net žemiau, kad išsikerotų ir krūmas būtų gražus“
„Pardavinėju levandas jau 5-erius metus, žmonės perka, bet dar ne visi žino, kad Lietuvoje auga levandos. Ir ne visi žino, kad savo levandų aš nedengiu, jos auga tiesiog lauke. Aš stebiuosi, kad žmonės nežino, kad mūsų šalyje šie augalai taip pat gali augti“

info
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 10 15, 10:19)
Skaitineju apie levandas, cia profesionales patarimais:
„Prieš žiemą kerpu žiedynus, o pavasarį – iki pusės krūmelio arba net žemiau, kad išsikerotų ir krūmas būtų gražus“
„Pardavinėju levandas jau 5-erius metus, žmonės perka, bet dar ne visi žino, kad Lietuvoje auga levandos. Ir ne visi žino, kad savo levandų aš nedengiu, jos auga tiesiog lauke. Aš stebiuosi, kad žmonės nežino, kad mūsų šalyje šie augalai taip pat gali augti“
info

4u.gif

Aj pernai man rods nekirpau ziedu pries siema, siemet irgi nekirpsiu irnesakyk.gif
Atsakyti
siandien pirma karta uzsiplikiau arbata is levandu ziedu su sauksteliu medaus, labai aromatinga ir skanu thumbup.gif gal kuri zinute receptuku levandu arbatos, su kokiom zolelem pamaisyti bigsmile.gif
Atsakyti