Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

Sveiki visi!Gavau dovanu lavanda ,parasyta LAVANDULA ANOUK WHITE.Nerandu info apie ja-ar galima ja sodinti lauke,ar ji tik namuose galetu augti Lt?Pagelbekit help.gif
Atsakyti
esu pirkusi baltą kažkada bet iš medelyno ir ji jau buvo žimojusi lauke, o kaip jūsų neaišku ar žiemos, tik maniški jaučiu susikryžmino su violetinėm ir dabar jau ne balta o rožinė
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2015 09 18, 10:40)
Sveiki visi!Gavau dovanu lavanda ,parasyta LAVANDULA ANOUK WHITE.Nerandu info apie ja-ar galima ja sodinti lauke,ar ji tik namuose galetu augti Lt?Pagelbekit help.gif

Italiskos levandos, vadinamos stoechas, kaip ir sioji su veisles pav. Anouk 6-7 zonos augalai. T.y. zemiausia temperatura 20 laipsniu. Taigi, ziemai manau reiketu inesti i vesia sviesia patalpa.
Atsakyti

Sita neziemos musu salygomis. Ji ziemoja tik 6 ir aukstenese zonose, Lietuvoj yra 5 zona.
Atsakyti

As buvau is Olandijos parsivezus tris krumelius, jau taip isibujojo per vasara, taip dziugino per vasara, o po ziemos neatsigavo, persalo, taip kad lauke nesodinkit.
Atsakyti
Aciu, merginos,auginsiu namuose sita.O sesiu paprastas dar.Gal sudygs rolleyes.gif Labai noreciau lauke ju turet,kvapas patinka...
Papildyta:
Aciu, merginos,auginsiu namuose sita.O sesiu paprastas dar.Gal sudygs rolleyes.gif Labai noreciau lauke ju turet,kvapas patinka...
Atsakyti
Labas
aš pavasarį pasisėjau levandas, labai ilgai dygo, paskutinės netgi visai neseniai išdygo ir skilčialapius teturi, o kitos ir sprindžio didumo yra. Galvoju ar bandyti lauke išsodinti dabar, ar kambaryje laikyti per žiemą. Ar išsilaikytų jos kambaryje per žiemą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2015 09 23, 16:55)
Labas
aš pavasarį pasisėjau  levandas, labai ilgai dygo, paskutinės netgi visai neseniai išdygo ir skilčialapius teturi, o kitos ir sprindžio didumo yra. Galvoju ar bandyti lauke išsodinti dabar, ar  kambaryje laikyti per žiemą. Ar išsilaikytų jos kambaryje per žiemą?  g.gif

Neskubėkit išsodint, lai paauga, bet aš kambary nelaikyčiau - neščiau į lauką su visais indais, kuriuose auga ir ten palikčiau per žiemą. Arba kokioj vėsioj patalpoj gal laikyčiau. Lauko augalai kiek pastebėjau kambariuose labai prastai žiemoja... O sudygusios lavandos indely žiemojo kieme pas mane, nieko neatsitiko joms, pavasarį išsodinau. Svarbu tik neleist labai permirkt, padaryt daug skylių apačioj...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 23, 16:09)
Neskubėkit išsodint, lai paauga, bet aš kambary nelaikyčiau - neščiau į lauką su visais indais, kuriuose auga ir ten palikčiau per žiemą. Arba kokioj vėsioj patalpoj gal laikyčiau. Lauko augalai kiek pastebėjau kambariuose labai prastai žiemoja... O sudygusios lavandos indely žiemojo kieme pas mane, nieko neatsitiko joms, pavasarį išsodinau. Svarbu tik neleist labai permirkt, padaryt daug skylių apačioj...

ir as taip manau drinks_cheers.gif geriau lauke tegul ziemoja ir vesioj patalpoj sunkiai ziemoja, maniskes isvis neperziemojo, bandziau nesildomam garaze laikyti, tai uzsibaige.
Ir nereikia dabar issodinti, ta padarysit tik pavasari.
Atsakyti
Ačiū aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
o kodėl dabar negalima išsodint, šilti orai juk dar.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 09 23, 17:04)
o kodėl dabar negalima išsodint, šilti orai juk dar.

dabar jos gerai isisaknijo, tai ir perziemos , o kai issodinsit vistiek taip gerai neisisaknys, juk ruduo jau, o neaisku kiek tokie orai laikysis g.gif
Atsakyti