Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(Vajuza @ 2015 09 01, 19:18)
Hmm,nu reiks dar tada kokiu 10vnt paimti,nes pries pora sav tai paemiau,bet ir tai bijodama,kad gali susalti ir nespeti sakneles isleisti.
Nors as beje dar ir ikisau i zeme savo bandytas saknydinti sakeles,kurios isleido saknytes,bet tos isvi cypliukes,tai jos gal ir neperziemos, bet sias kurias parduoda,tai tokio gana grazios,daug tu sakeliu viename daigelyje ir jie tokie nemazi per gera sprindi..
Reiks bandyti  wub.gif

Jei šakelės pavasarį šaknydintos, tai turėtų peržiemoti, nes sėtos juk irgi peržiemoja. Pas mane šaknydintos dabar jau mažo kumščio dydžio.
Atsakyti
Sakykit, o kuo pridengiat žiemai levandas?
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2015 09 02, 11:41)
Jei šakelės pavasarį šaknydintos, tai turėtų peržiemoti, nes sėtos juk irgi peržiemoja. Pas mane šaknydintos dabar jau mažo kumščio dydžio.

Na saknydinau velyva pavasari galima sakyti,bet zinokite skabiau labai mazulytes sakeles,nu visai mazulytes kokiu poros cm tik ir kisau i deze su zemem ir uzdengta celofanu,isleido sakneles is kazkur gal 13 daigeliuku tik kokie 6 ar 7,bet jie tokie silpnuciai. As juos tik pries kokiu pora savaiciu ikisau i grunta,bet jie gal kokiu tik 5cm aukscio nabageliai.
O va turguje kur parduoda tai jie labai grazus per sprindi aukscio ir turi daug tu sakeliu,ne vienas stiebelis. Tai tokiu as 10vnt pries pora sav dapirkus dar pasodinau,bet siandien visgi pabijojau ir nebepirkau,pamaniau,kad pakaks kiek yra,nes turesiu dar is po nuzydejusiu sekluciu daug,tai ziema/pavasari dar padaiginsiu,tai zodziu prisidauginsiu jau is savuju.
Galvoju gal tas mazulytes silpnutes man geriau aplamai su kokia agro plevele ziemai pridengti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2015 09 02, 11:58)
Na saknydinau velyva pavasari galima sakyti,bet zinokite skabiau labai mazulytes sakeles,nu visai mazulytes kokiu poros cm tik ir kisau i deze su zemem ir uzdengta celofanu,isleido sakneles is kazkur gal 13 daigeliuku tik kokie 6 ar 7,bet jie tokie silpnuciai. As juos tik pries kokiu pora savaiciu ikisau i grunta,bet jie gal kokiu tik 5cm aukscio nabageliai.
O va turguje kur parduoda tai jie labai grazus per sprindi aukscio ir turi daug tu sakeliu,ne vienas stiebelis. Tai tokiu as 10vnt pries pora sav dapirkus dar pasodinau,bet siandien visgi pabijojau ir nebepirkau,pamaniau,kad pakaks kiek yra,nes turesiu dar is po nuzydejusiu sekluciu daug,tai ziema/pavasari dar padaiginsiu,tai zodziu prisidauginsiu jau is savuju.
Galvoju gal tas mazulytes silpnutes man geriau aplamai su kokia agro plevele ziemai pridengti  g.gif ?

AŠ prisismaiksčiau net dabar nukirptas levandas...manau,prigis..O laikysiu namie ar balkone,ir tik pavasarį išsodinsiu.Net pavasarį daigintas negalvoju kišti žiemai dirvon...tegu peržiemoja švelniau..Čia tik mano mintys,iš patirties
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2015 09 02, 11:41)

siemet as irgi prisaknydijau sakeliu, kurios jau sakotis pradejo, tik kazin kaip perziemos, bet nieko nedengsiu kaip ir kitu, paeksperimentuosiu smile.gif
Atsakyti
Rizikuoju apsijuokt su tokiu klausimu, bet... O kiek laiko levandu krumai "gyvena" ?Turiu minty - kiek laiko buna grazus ir dekoratyvus? Mano levandom 4 metai, isauge i tikrai nemazus krumus, apatines sakos tokios storokos, sumedeje.Drastiskai geniu vienasyk per sezona
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2015 09 02, 18:11)
Rizikuoju apsijuokt su tokiu klausimu, bet... O kiek laiko levandu krumai "gyvena" ?Turiu minty - kiek laiko buna grazus ir dekoratyvus? Mano levandom 4 metai, isauge i tikrai nemazus krumus, apatines sakos tokios storokos, sumedeje.Drastiskai geniu vienasyk per sezona

o maniskems 5 ar 6 metai, as geniu ir rudeni ir pavasari, grazus krumeliai suaugo, tikrai idomu kiek "gyvena" cool.gif
Nors esu maciusi kazkur jau tikrai virs metro levandu krumu, bet tokios jau negrazios
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 05, 23:59)
o maniskems 5 ar 6 metai, as geniu ir rudeni ir pavasari, grazus krumeliai suaugo, tikrai idomu kiek  "gyvena" cool.gif
Nors esu maciusi kazkur jau tikrai  virs metro levandu krumu, bet tokios jau negrazios

Ar normalu,mano levandos dar zydi
Atsakyti
QUOTE(son @ 2015 09 06, 07:57)

Ne 'dar', o 'vel'. Normalu. Mano irgi zydi antra karta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 06 rugsėjo 2015 - 08:10
taip levandos suzysta ir antra kara arba pirmametes suzysta dabar
siluose krastuose maciau tikrai senu levandu krumu, gal kokiu 30 metu, bet jie jau dideli krumai tikrai ne zmogaus ugio, o didesni.. bet ir kamienas tokio stokio kaip ranka, kaip vynuoges stiebas panasiai toks atsipleisejes
Papildyta:
kiek augs pas mus matysim wink.gif juk ne taip seniai jas auginam..
Atsakyti
QUOTE(son @ 2015 09 06, 07:57)

mano irgi zydi, o ypac kurios buvo apskintos, tos antra karta suzydejo, taip kiekvienais metais, gaila kai salnos ateina smile.gif
Atsakyti
dovanoju pirmametes levandas, gargždai. paštu nesiųsiu
Atsakyti