Sveiki, norėjau paklaust džiovinančių levandas - ar sudžiūvę žiedeliai gerai laikosi? Man kažkodėl labai byra, nors džiovinau sausoj tamsioj patalpoj...
QUOTE(beibis @ 2015 07 25, 20:21)
Sveiki, norėjau paklaust džiovinančių levandas - ar sudžiūvę žiedeliai gerai laikosi? Man kažkodėl labai byra, nors džiovinau sausoj tamsioj patalpoj...
kol nejudini nebyra
QUOTE(beibis @ 2015 07 25, 20:21)
mano laikosi tikrai gerai, turiu ir keliu metu ir tie nebyra
kelių metų žiedus pridėjus prie šviežių senus tenka išmesti, nes spalva tikrai pablunka, atrodo apgailėtinai
QUOTE(MELDA @ 2015 07 27, 08:15)
kelių metų žiedus pridėjus prie šviežių senus tenka išmesti, nes spalva tikrai pablunka, atrodo apgailėtinai
, bet jeigu atskirai laikai tai gali stovet, nes kvapas nedingsta
Labryt!
Man toks klausimas pasistojo ar žadat skint ur džiovint savo levandų žiedus? Mūsų link pabaigos tokios ką paskui su jom darot?
Raudonėlius džuovinu ir malu, bazilikas į pesto, čiobreliai arbatom, o su levandom? Nu nlb gaminu namie kokteilius, ledus, cream brule.. o į salotas ir karštus ar tiesiog namų kvapui palaikyt į drobinius maišiukus? Man buvo daugiau įdomu daigint, ar pavyks, kada žydės, bet nesijaučiu jų fanatikė
Man toks klausimas pasistojo ar žadat skint ur džiovint savo levandų žiedus? Mūsų link pabaigos tokios ką paskui su jom darot?
Raudonėlius džuovinu ir malu, bazilikas į pesto, čiobreliai arbatom, o su levandom? Nu nlb gaminu namie kokteilius, ledus, cream brule.. o į salotas ir karštus ar tiesiog namų kvapui palaikyt į drobinius maišiukus? Man buvo daugiau įdomu daigint, ar pavyks, kada žydės, bet nesijaučiu jų fanatikė
Sveikos levandų augintojos, ieškau kelių krūmų pirkti, gal kas norėtų praretinti, ir perleisti, norėčiau užsiauginti sodyboje. Ieškau Vilniuje. Galima ir vėliau, rudeniop...
Mama žada kitiems metams iš sėklų bandytis, bet noriu iš krūmo iškart. Dar nebandžiau maximoje, ar senukuose, ermitaže pirkti, gal ir ten nupirktos viskas ok. Bet tarkim teko apie tujas domėtis, tai ten nepataria pirkti. geriau tiesiai iš augintojų, veislynų. Gal su levandom panašiai.
Mama žada kitiems metams iš sėklų bandytis, bet noriu iš krūmo iškart. Dar nebandžiau maximoje, ar senukuose, ermitaže pirkti, gal ir ten nupirktos viskas ok. Bet tarkim teko apie tujas domėtis, tai ten nepataria pirkti. geriau tiesiai iš augintojų, veislynų. Gal su levandom panašiai.
QUOTE(vilma099 @ 2015 07 29, 10:56)
Sveikos levandų augintojos, ieškau kelių krūmų pirkti, gal kas norėtų praretinti, ir perleisti, norėčiau užsiauginti sodyboje. Ieškau Vilniuje. Galima ir vėliau, rudeniop...
Mačiau per išeigines Maximos bazėje Savanorių pr. bent 3 rūšių.
Dėl kur pirkti. Jei tujas prikyginti galimai karvei, tai Levandos tikrai neprilyginsi. Kaina ir ilgaamžiškumas ne tas. Kodėl gi nenusipirkti. Galima ir pasidomėti iš kur atvežta.
svarbiasiai pasidomėti ar tinkamos musu klimatau, ar neissalas per ziema..
QUOTE(vilma099 @ 2015 07 29, 11:56)
... Bet tarkim teko apie tujas domėtis, tai ten nepataria pirkti. geriau tiesiai iš augintojų, veislynų.
turiu iš buvusio Bauhofo tujas,kokie grožiai užaugo,nepalyginsi su iš augintojos matyt kaip kam kada pasiseka
QUOTE(Indraa- @ 2015 07 29, 10:39)
Labryt!
Jei link pabaigos, tai skinti ir dziovinti jau per velu.
Pjaukit visus nuo krumo, kai bus nedekoratyvios ir viskas. Iki rudens daznai zydi dar karta, tik ne taip gausiai.
QUOTE(amba41 @ 2015 07 29, 13:45)
Mačiau per išeigines Maximos bazėje Savanorių pr. bent 3 rūšių.
Dėl kur pirkti. Jei tujas prikyginti galimai karvei, tai Levandos tikrai neprilyginsi. Kaina ir ilgaamžiškumas ne tas. Kodėl gi nenusipirkti. Galima ir pasidomėti iš kur atvežta.
parašiau ir nutariau nuvažiuoti į miestą paiekšoti, kelias vietas apvažiavau, tai ermitaže radau daug įvairių dydžių vazonėlių, kadangi dar pritaikė 25 proc. nuolaidą, tai nelabai gilinausi ar tinka mūsų sąlygom, nes nebuvo rūšies parašyta, nusipirkau pabandymui pradžiai 3 vazonėlius. Vazonėliai su žiedais, nes kai kitur dairiausi jau be žiedį buvo, matyt pakirpti.
pasiėmiau su šviesesniais lapeliais ir tamsesniais. Kažkaip ir tie patiko ir tie. būčiau daugiau nusipirkusi, bet dar vietos neturiu nuolatinės daug, nes vienmetės kol kas gėlytės pasodintos visur.
ryt vežuosi sodinti į sodybą, tik galvoju dabar kaip žemė mano, ar smėlio nereikia pamaišyti.
o dėl tujų, tai kiekvienas augintojas turi nuomonę, ir mano jo geriausios. šiaip kaip ir visokie vaismedžiai....
jei kam reikia levandų patariu nuvažiuoti į ermitažą, gražūs vazoniukai. yra net didelių po 17 eurų , neapsakomo grožio, tik kaina ir graži.
aš pirkau po 2,60 ir 2,02 euro, čia kainytė be nuolaidų,
kitur lauko prekyboje prie banginio mačiau po 2,50 be žiedų ir prastesni.