Įkraunama...
Įkraunama...

Levandos 4

QUOTE(girene @ 2015 07 07, 17:38)
user posted image

antra partija.na siandien neisesiu is tersos,koks svaignamas kvapas wub.gif

Aš truputį ne į temą... terasos stogą užmačiau, ar pasiteisino būtent toks, ar ne per karšta būna????

Ir apie levandas....
O ką jūs darote iš džiovintų levandų? Kaip panaudojate??? Aš tai pasisiuvau mažus lininius maišelius ir prigrūdau pilnus tik levandų žiedų, sausų... Vat ir mašinoje pasikabinau, kvapas super... tik nžn ar ilgai laikysis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laima.g: 08 liepos 2015 - 12:22
Laima.g, džiovinti žiedai naudojami virtuvėje- tiek kepiniams, tiek gėrimams, tiek pagardams ir marinatams.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 08, 13:33)
Laima.g, džiovinti žiedai naudojami virtuvėje- tiek kepiniams, tiek gėrimams, tiek pagardams ir marinatams.

Ogo, nežinojau kad jos valgomos... g.gif Nu ir neišmanėlė... o tai galimai su jais marinuoti mėsą?????
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2015 07 08, 15:14)
Ogo, nežinojau kad jos valgomos... g.gif  Nu ir neišmanėlė... o tai galimai su jais marinuoti mėsą?????

Tinka ir mėsai, ir žuviai, ir sūriams. Be to, juk levandos- Provanso prieskonių mišinio sudedamoji dalis mirksiukas.gif

P.S. Valgomos, jei nepurškiate, nenaudojate cheminių trąšų.

P.S.2. Skaniausias vasaros gėrimas (kas mėgsta tą žalią, ryškų aromatą)- užplikyti (vėliau nukošti) levandų žiedai+ cukrus+ citrina+ ledukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 08 liepos 2015 - 14:29
Merginos, gal aš jas per anksti skinu, kad jos pas mane nekvepia stipriai... sad.gif
Atsakyti
Di72, kvapas ir nuo veislės priklauso, ir nuo auginimo sąlygų.

Bet perbraukus ranka arba einant takeliu- kvapas jaučias ir ganėtinai stipriai.
Atsakyti
Merginos,tai dabar reiketu nusikarpyti ziedelius/ziedkocius turiu minty, o jau geneti pacius krumelius geriau velyva rudeni ar ir dabar ta galima daryti,kaip manote?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 07 08, 15:25)
Tinka ir mėsai, ir žuviai, ir sūriams. Be to, juk levandos- Provanso prieskonių mišinio sudedamoji dalis mirksiukas.gif

P.S. Valgomos, jei nepurškiate, nenaudojate cheminių trąšų.

P.S.2. Skaniausias vasaros gėrimas (kas mėgsta tą žalią, ryškų aromatą)- užplikyti (vėliau nukošti) levandų žiedai+ cukrus+ citrina+ ledukai.

drinks_cheers.gif As prisiviriau braskiu uogienes su levandom. Nerealiai skani wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2015 07 08, 22:19)
drinks_cheers.gif As prisiviriau braskiu uogienes su levandom. Nerealiai skani wub.gif


Prašom pasidalinti receptu mirksiukas.gif , nes viskas jau pabodę, norisi naujovių ax.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2015 07 08, 16:25)


P.S.2. Skaniausias vasaros gėrimas (kas mėgsta tą žalią, ryškų aromatą)- užplikyti (vėliau nukošti) levandų žiedai+ cukrus+ citrina+ ledukai.


Ačiū 4u.gif , bandysiu
Papildyta:
QUOTE(Vajuza @ 2015 07 08, 20:06)
Merginos,tai dabar reiketu nusikarpyti ziedelius/ziedkocius turiu minty, o jau geneti pacius krumelius geriau velyva rudeni ar ir dabar ta galima daryti,kaip manote?


Paskaitykite pirmą puslapį, ten sudėta svarbiausia info ČIA wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2015 07 08, 21:28)
Prašom pasidalinti receptu  mirksiukas.gif , nes viskas jau pabodę, norisi naujovių  ax.gif

Braškių uogienė su levandomis
1 kg (2 litrai) braškių
0,5 litro obuolių sidro
1 kg uogienių cukraus
1–2 valgomieji šaukštai džiovintų levandų žiedų
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Į jas supilkite sidrą ir neuždengtame puode masę virkite 5–6 minutes. Suberkite levandų žiedus ir cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugraibykite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.
Atsakyti
Dvi, ačiū 4u.gif , bandysiu, kol dar braškių turiu
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2015 07 08, 22:00)
Braškių uogienė su levandomis
1 kg (2 litrai) braškių
0,5 litro obuolių sidro
1 kg uogienių cukraus
1–2 valgomieji šaukštai džiovintų levandų žiedų
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Į jas supilkite sidrą ir neuždengtame puode masę virkite 5–6 minutes. Suberkite levandų žiedus ir cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės ir nugraibykite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

aciu kad dalinates 4u.gif bandysim
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2015 07 08, 15:25)
Tinka ir mėsai, ir žuviai, ir sūriams. Be to, juk levandos- Provanso prieskonių mišinio sudedamoji dalis mirksiukas.gif

P.S. Valgomos, jei nepurškiate, nenaudojate cheminių trąšų.

P.S.2. Skaniausias vasaros gėrimas (kas mėgsta tą žalią, ryškų aromatą)- užplikyti (vėliau nukošti) levandų žiedai+ cukrus+ citrina+ ledukai.

labai skaniai skaitosi 4u.gif belieka pasidaryti wub.gif
Atsakyti