Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? III tema

...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 07 rugsėjo 2016 - 19:56
Jei katė myža belekur, tada galima šlapimą surinkti pipete į sterilų induką (būna tokie vaistinėse, šlapimui kaip tik, tik žmonių) arba susiurbti į vienkartinį švirkštą.

Jei ne liga, tada kas? Konkurentą jaučia kažkur? Betgi tokio amžiaus. Aš pirmiausia apie ligą galvočiau.

Nošpa nebūtinai nuima skausmą, nošpa nuima spazmus, kurie gali lemti skausmą. Tai jei kažkas užspazmavę, tada atleis, bet jeigu reikalas ne spazmuose ir skauda ne dėl spazmų, tai kaip ji padės? Aš ne veterinarė, tiesiog man neaiški sistema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 07 rugsėjo 2016 - 19:55
Vežčiau katę pas kitą veterinarą.
Visų pirma surinkti šlapimą. Geriausiai į tuščią kraiko dėžę (gerai išplautą) ir surinkti šlapimą.

No-spa gali nuimti spazmus. O, bet, tačiau, jeigu ten koks akmuo, jai skauda, reikalingas gydymas.
Mano katei iš vis buvo nebakterinės kilmės uždegimas - t.y. ėmė sterilų šlapimo pasėlį ir laboratorijoje žiūrėjo, laukė ar kas išaugs, nes uždegimas yra, o kas sukelia - nėra.

Tegul veterinaras ištiria šlapimą, apžiūri katę, galbūt yra kažkas nepastebėto.
Atsakyti
Aš gal ir kraujo tyrimą pasidaryčiau. Su rodmenimis dėl kepenų/inkstų ligų. Tik nepigus jis....

Nors pradėti žinoma reikėtų nuo šlapimo tyrimo.
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif

kokią nuostabią temą atradau, super 4u.gif Jau baiginėju visą nuo pradžių perskityt-priešaky dar dvi pirmosios laukia... smile.gif

Ateinu su problema. Beskaitydama beveik kai kur radau sau atsakymus, bet gal man patikslinsit...Taigi:
Auginam katę. 4 mėnesių parsivežėm iš globos namų.. Po kelių mėn -iškastravom.Dabar jai beveik 2 metai. Katė savotiško charakterio nuo pirmų dienų. Kartais labai meili, o kartais atrodo glostai, murkia, džiaugiasi-ir tik šast - nagais perdreskia ranką unsure.gif Arba įkanda...Reziumė- vaikas nebebedrauja su kate, tiksliau draudžiu-nes neaišku kada jis įdrėks.Žaidžia tik per atstumą - virvelę kokią patampo-ji laksto iš paskos ir pan. Dabar suprantu - kad turėčiau tokiu atveju purkšti vandenuką arba pūsti į snukutį.-perskaičius informaciją.
Jos teritorija - mūsų vonia.(Gyvenam nuosavam name-tai vonia didelės kvadratūros). Ten stovi jos dubeneliai, kraikas, miegamoji dalis. Anksciau į vonią buvau nupirkus kilimėlius-dabar jau išmesti, nes visus susysiojus....gaila kad anksciau neieškojau šito temos...Vyras buvo paradęs namelį labai fainą - jai palandžiojimui - visą susysino blink.gif išmečiau...
Paskutinis bajeris - pradėjo sysiot prie musų wc. Supykus bariau, ir veiduką patryniau į sisaliukus, kitą dieną radau didesnę dovaną prie wc hmm.gif Turiu įtarimą kad mūsų katė yra super švaruolė. Iš silikoninio išrenku kietus reikalus, o jei tik silikonas pakeičia spalvą po keliū dienų- tenka sysiot kitur kur švariau verysad.gif Gerai kad plytelės, išveičiau su actu, valikliais ir nupirkau spec purskalo kur atbaido kavas kates-kol kas švaru.
Vakar MB pyko, kas salione kažkur sysiuku smirda doh.gif kadangi man sloga-neužuodiu. Tai blyn-čia kas -kerštas? blink.gif Ir niekada neužtinkam jos tai darant - viskas jau post factum. Verta po to barti-ar ji supras del ko g.gif
Kita bėda-jos karaliavimas ant spintelių. Na kitas pamatęs pasakytų kad katei ėst neduodam. Tik nusisukam, ar išeinam iš virtuvės-katė ant spintelių ir valgo viską kas pauola. Likučius, laižo lėkštes tuščias, kad tik kokį kasnelį gaut rolleyes.gif jei kokį gabalėlį suranda ir užklumpam nusikaltimo vietoj - tuoj jei numešu į dubenėlį ir galvoju tegu suėda. Bet ateina, apuosto-neįdomu...

Gal per daug ir plačiai prirašiau - bet norėjau kad būtų aišku. 4u.gif
Atsakyti
Pastatykit kažkur dar vieną kraiko dėžę- būna, kad padeda.
Dėl karaliavimo ant spintelių- katės daugumoj taip daro, kai šeimininkai nemato biggrin.gif Mūsiškės irgi per stalus eina, kai nematom, mažoji ir lėkštes laižo biggrin.gif Nematau bėdos čia, naudotos lėkštės juk vis tiek eina plovimui, o maisto nepaliekam. Katės jau tokios smile.gif
Atsakyti
Aš daryčiau: 1. pakeisčiau kraiką. 2. Silikoninis gerai, bet jį irgi reikia keisti kas antrą dieną, nes kaip jau minėjot atsiranda kvapas, kas katėms nepatinka. Tiesiog dažniau keiskit.
Dėl rankų kandžiojimo mano katinams auklėti niekada nereikėjo tokių priemonių, užteko nuolat kartoti ne, negalima ir patraukti rankas. Arba katiną nustumti, nebeleisti žaisti.
Dėl laipiojimo spintelėm, jie visi taip daro biggrin.gif Tiesiog laikykit idealią virtuvę, kad nebūtų maisto palikta ir pamačius nuolat apibarkit.
Atsakyti
Sutinku su Limcamca. drinks_cheers.gif
1) Keisti silikoninį kraiką į bentonitinį ( smulkus smėliukas, sušokantis į gumulėlius pasišlapinus, gumulėlius išrankiot bent kartą per dieną) arba pjuveninį ( granulės medžio drožlių, taip pat sušokantis, galima mesti į wc).
2) Pastatyti antrą- alternatyvią tualeto dėžutę katei.
3) Glostant katę, kai ji kerta rankon, iš karto tą pačią sekundę šnypšti ir spjauti be seilių katei snukin, čiupti už sprando (keteros arba liaudiškai kalbant- čiuprinos) ir nušveisti nuo kelių. Galima springtelti per ausį. Vandens purkštukas gerai, bet dažniausiai tu jo kai reikia po ranka neturi. Beje, nagus karpot katei ( vis mažiau sužeistų)? Ar ji išleidžiama laukan ( tuomet nagų kirpt negalima)?
4) Nunešti surinkus katės šlapimą veterinarui ištirti. ( su švirkštu pritraukti ) gali būti sveikatos problemos, katė šlapindamasi bele kur bando jums pasakyti, kad jai skauda.
5) Virtuvėje nepalikinėti maisto atvirai. Man kažkaip čia atrodo mažiausia bėda. Mano vaikai atsiradus katei išmoko susiplaut indus/susidėt į indaplovę/į spintelę/į šaldytuvą/uždengt puodus su maistu iš karto pavalgius. O tada ir katei atėjo suvokimas, kad nieko valgomo ant stalų, spintelių nėra, tad ir laipioti ten nėra ko.
Sėkmės randant sprendimus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 10 rugsėjo 2016 - 12:06
Taip, dėl tualetų pritariu visapusiškai, keisti kraiko rūšį ir rodyt katės sysaliuką veterinarui.
Jei tas tvarkoj, dar vienas alternatyvus WC.
Katė myžčiodama žymi savo teritoriją, dažniausia, kai nesaugi. Kodėl ji jaučias nesaugi, nežinau, atsakykite jūs.
Mūsų visos išauklėtos katės būtent Aist siūlytu metodu - spjaudyta ir šnypšta. Dar dabar pamenu, kai globot paimtam katinui šnypštelėjau - koks apstulbimas buvo snukutyje.
blink.gif Šnypščia? Moka? Man? Drįsta?

Vienintelė man atsikirtinėja/atsikalbinėja rusų mėlynoji - atsikalba. "bebebebe"
tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Bet jei katė būtų agresyvi mažajam mūsų - bėda.
Rodom, kad tai jauniklis, pagal Nerealios metodą. Apkabini vaiką ir šnypšti. Atsisuki, apkabini ir šnypšti atsisukus po to, kai katė bando skriausti ir auklėt pagal save.
Visom parodžiau ir visos suprato. Kartoti nereikėjo.
Turim 3 kates ir 1 katiną.
Nesidrasko, bet rusų mėlynoji ir nelabai nori draugysčių su mažiuku (jam priėjus šnypšteli - jei manęs nėr). Užtat kiti 3 - idealiai sutaria. Myli, ateina glostytis.
Atsakyti
Nuoširdus ačiū visoms už atsakymus 4u.gif wub.gif

visus įsiskaitysiu dar ir dar, kad viską atsiminčiau smile.gif

kraiko keisti nelabai norisi-nes pradžioj ir bandėm, bet mano uoslė superinė, man kvapai jaučiasi-amen. Vienintelis variantas buvo silikoninis kraikas-jokio kvapo. aišku -brangesnis smile.gif

Beja, dar klausimėlis- ar tikrai iškastuotas kates reikia maitinti specialiu maistu?Nes vienoj vet vaistinėj papasakojau savo bėdą dėl katės sisiojimo-tai sako nejaugi jums veterinaras nesakė kad po kastravimo reikia maitinti specialiu maistu unsure.gif Na tikrai nežinojau, dabar pakeičiau maistą kurį rekomendavo g.gif sako nuo kitokio maisto ir susidaro akmenligė...
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2016 09 10, 15:44)
Nuoširdus ačiū visoms už atsakymus 4u.gif  wub.gif

visus įsiskaitysiu dar ir dar, kad viską atsiminčiau smile.gif

kraiko keisti nelabai norisi-nes pradžioj ir bandėm, bet mano uoslė superinė, man kvapai jaučiasi-amen. Vienintelis variantas buvo silikoninis kraikas-jokio kvapo. aišku -brangesnis smile.gif

Beja, dar klausimėlis- ar tikrai iškastuotas kates reikia maitinti specialiu maistu?Nes vienoj vet vaistinėj papasakojau savo bėdą dėl katės sisiojimo-tai sako nejaugi jums veterinaras nesakė kad po kastravimo reikia maitinti specialiu maistu unsure.gif Na tikrai nežinojau, dabar pakeičiau maistą kurį rekomendavo g.gif sako nuo kitokio maisto ir susidaro akmenligė...

aš perku sterilizuotoms, po sterilizacijos katės, man nesakė, bet buvau girdėjus
Atsakyti
QUOTE(Aist @ 2016 09 10, 11:54)
Beje, nagus karpot katei ( vis mažiau sužeistų)? Ar ji išleidžiama laukan ( tuomet nagų kirpt negalima)?

Nea blush2.gif pirmą kart kai karpėm-antrą dieną kaip nekarpyti blink.gif aštrūs siaubingai būvo...
Nea, ji neina laukan.
Atsakyti