QUOTE(Majukas_ @ 2015 11 12, 00:06)
Sveiki,
ateinu cia su nemaza problema, tikiuosi kas nors patars, ka tokiu atveju daryti...
Turiu dvi kates, viena suaugusia 3 metu kuri nekelia absoliuciai jokiu problemu, ir antraja 6 men. amziaus, su kuria nesusitvarkau visiskai...pastaroji buvo paimta is prieglaudos, 1 men. amziaus, augo be mamos visiskai, vos tik paimta is prieglaudos matesi kad yra gan laukinio charakterio, daug draskesi, kandziojo rankas...As aisku apsisarvojau kantrybe bandziau taikyti visas sioje temoje aprasytas kaciu auklejimo taisykles, deja sunkiai sekesi, kate augo, bet laukinis charakteris isliko...isties ji nera labai bloga, buna glaustosi, murkia, bendrauja su manimi, bet vos tik jai kazkas nepatinka, pasiunta, pradeda draskyti galinemis kojomis mano ranka, as aisku puolu drausminti, esu kelis kartus paemusi uz ciupros kai jau stipriai mane draskesi ir viskas baigesi tuo, kad ji dar labiau pasiuto ir ...nevalingai apsislapino (taip buvo net kelis kartus)
Istikruju mane jau tikrai pradeda gasdinti jos elgesys, tie nevalingi apsislapinimai, draskymaisi, bijau kad ji gali buti pavojinga, ir ateityje vos tik kas jai nepatiks puls draskyti?
patarkit prasau ka daryti, jau nebezinau kaip elgtis... panasu kad kates psichika yra sutraumuota, nes vos gimusi buvo ismesta i lauka, veliau zmones rado ir nunese i prieglauda..bet mamos taip ir nemate, nebuvo jos aukleta.
bet ar imanoma kaip nors tai pakeisti, jos elgesi?
Normalus elgesys kaciuko, augusio be motinos. Cia vaikas, jis turi poreikį žaisti, o žaisti neužgaunant skaudžiai nemoka, nes neaugęs su savo šeima, su motina. Mes turim vieną tokią pačią, auginam nuo savaitės amžiaus, iš po konteinerio. Aišku, tokie kačiukai traumuoti, jau vien dėl to kad negavo "katinisko" auklėjimo ir neaugo su motina. bet davus labai daug meilės turėtų susitvarkyti. maždaug nuo metų. Mūsiškė buvo tikras gyvsidabris, kandžiojosi, draskėsi ir aplamai visokį velnią išdarinėjo. Dukra išmokė kad negalima draskyti veido. Labai veikia aiškus parodymas kad skauda- tiesiog jei kaciukas peržengia ribas žaisdamas ir skaudžiai įdrėskia ar įkanda- pakeltu balsu aprėki ir nuvarai šalin, nutaisiusi piktą ir nepatenkintą veidą. Supranta jie, ir po kiek laiko pradeda save kontroliuoti. Jei imi už čiuprynos- subark ir numesk šonan, parodyk kad supykai.O šiaip stenkis daugiau myluoti ir pažaisti su ja, kad išsidūktų, žaislų gal kokių parūpinti kad turėtų ką kandžioti. Dar pas vetus būna tokių augalinių raminančių tablečių katėms. Šiaip nuo metų jos suauga ir apsiramina, mūsiškė dabar ramybės įsikūnijimas, įdrėksti ar įkąsti gali tik gindamasi, pvz., kai reikia išimaudyti arba įlašinti lašiukus į akis