Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? III tema

Aš va dabar sėdžiu prie kompo, o mažoji Liza dūksta- isibėgėja ir šoka tiesiai ant klaviatūros biggrin.gif Gera katė, vadinasi, auga... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Erode @ 2015 10 02, 13:22)
Problema yra dvi nelabai sutariančios katės.
Ir antra - viena jų žymi vonios kilimuką. Skriaudžiamoji.

Kilimuką nuėmiau, čia jau kažkaip išsprendžiama, kačių vonion neleidžiu, bet tos muštynės, suaktyvėjančios naktį... Sukelia visus namus, išskiriam.

6,8 kg Meino mišrūnė ir rusų mėlynoji, apie 3 kg.
Meino mišrūnė atvežtoji, rusų mėlynoji - šeimininkė. Gana retos jau pjautynės, bet jos yra.
Bandžiau boksiuką sudrauginimui - bėda, kad jos taiko man pakasyti rankas, kol jas užbarikaduoju ten.
Pagerėjo būsena, bet iki galo nenustojo.
Sakau, gal ką dar patarsit?
Ar tik laikas padės?  g.gif


Reiktu daugiau detaliu.
-nuskriaustoji kuri is ju?
-Amzius abieju koks?
-sterilizuotos?
-kiek laiko kartu?
-bandet aprengti suknelemis (suknele tai rubelis, kuris yra biski ilgesnis nugaroje taip, kad uzeina siek tiek ant uodegos ir beveik neleidzia jos pakelti) abi arba ta agresyviaja?
-bandet maitinti kartu ir pavalgius maista paslept iki kito maitinimo. Duodant pirma pradet valgyt nuskriaustajai poto kai si jau biski uzkanda padet prie bliudo antraja?

ATsakykit i klausimus.

o cia as visai neseniai rasiau:
Pvz. Man labai patiko patarimas nesugyvenancioms tarpusavyje katems (patinams su konkolais netiktu). Tai nera NAUJAI supazindintoms katems, tai yra kai kates gyvena kartu, bet NESUGYVENA.
taigis, reikia suorganizuoti "bendra nelaime" biggrin.gif geriausiai tai yra ilga kelione kur nors arba kaciu paroda biggrin.gif arba pusdienis kitoje aplinkoje (pas draugus pvz).
Taigi, istepate kates kokiu naudingu aliejumi pvz zuvu taukais ar alyvuogiu aliejumi. Isterliojat biski ir papilves, pazastis ir kitas sunkokai prieinamas vietas. ir uzdarot abi kates i VIENA boksa ir isvezat. Esme tokia, jos tame bokse turi siek tiek stresuot tam kad butu pasalinis dirgiklis kas nustumtu nuo minciu iskabint viena kitai akis. Del to ir siulau kelione, svecius ar paroda.(parodos atveju aliejumi tepti po pasirodymo pas teisejus biggrin.gif ir gal uzteks tik papilves/pazastis.). Antra ten jos turi praleisti gana ilga laiko tarpa, kad atsibostu vienai ant kitos pykti ir pradetu laizytis... pradzioje save, paskui viena kita.
Taigi, geriausia palikti bokse kokioms dviems dienoms (su trumpais isleidimais i WC, bei pavalgyt. Vanduo turetu buti pakabintas ant dureliu). Per ta laika jos abi prades KVEPETI VIENODAI, nes alieju vistiek laizysis ir kai bus nedidele erdve nori nenori prades laizyti viena kita.
vienzo. isbandziau kazkada. TIKRAI VEIKIA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 10 02, 23:09)
Aš va dabar sėdžiu prie kompo, o mažoji Liza dūksta- isibėgėja ir šoka tiesiai ant klaviatūros biggrin.gif Gera katė, vadinasi, auga... biggrin.gif

Musiske vakar sloika su akvariumo augalais eilini kart irgi ant klavos isverte unsure.gif Anksciau budavo puslitriakai, o si karta puse trilitrinio doh.gif Blim, pati nesveria kiek tas trilitriakas, o vis tiek isverte.
O ka daryt jei katyte istroskus, sloikas nedapiltas, ir liezuvis nepasiekia? g.gif
Paskum lake nuo stalo drinks_cheers.gif Ale si karta nieko: viskas lygtai veikia, o mobiliakas buvo ant sniuro tai si karta nereiks naujos korteles pirkt lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Neturėjo boba klapato-paršiuką nusipirko. Taip ir aš...turint 3 kačių puikią šeimyną, apsiėmiau iš prieglaudos globoti katiną. Jau 3 savaitės, o jie nesugyvena.

Mano katukai: šeimininkė paprasta raina katą, apie 7 m., paimta iš gatvės, kur buvo išmesta "gerų žmonių", pas mane gyveno 1 metus, kol atėjo kiti 2 berniukai.
Rusų mėlynasis, 4 mėnesių ir orientalas-mišrūnas 2 mėnesių. Tokio amžiaus jie atsirado pas mane. Kartu gyvena beveik metus, rusiukui dabar 16 mėn., orientaliukui 12 mėn. Jokių problemų su jais neturėjau nuo pat pirmos dienos, visus katukus rainiukė priėmė gerai ir taikiai.Berniukai tarpusavy sutaria kuo puikiausia.
Katinai kastruoti, katė- nežinia, bet jokio elgsenos pasikeitimų morčiaus metu nėra, užpakaliuko glostoma nekelia. Veterinarai nepatarė sterilizuoti.

Prieš 3 savaitės atsirado naujas katinas: kastruotas, skiepytas, žodžiu, imk ir gyvenk, amžius 1-1,5 metai. Žmogui labai labai mielas ir švelnus, o va mano katinus puola. Pirkau FELIWAY į rozetę, tik naudos schmoll.gif Naujokas agresyviai puola katę ir katinus. Su tokiu garsiu "mrrrrrr-miau" užšoka jiems iš nugaros. Riksmas stovi nerealus, užpuolikas vejasi užpultąjį, kol aš neatskubu su vandens purkštuku. Skriaudiką imu už kūbrio ir aiškinu, žiūrint į akis, kas šiuose namuose šeimininkas. Katinukas atrodo viską supranta, snukio išraiška nusikaltusio vaikelio, uodega po savimi. Viskas, kaip aprašyta rekomendacijose.

Naujokas pateko pas mane po ilgo gydymo stacionare, lyg šiol vienoj kojytei nėra užaugęs kailiukas...toks nedidelis plotas, bet nauja oda sutrūko, pasidarė žaizda. Uždėjau gaubtą, patepiau tepalu. Kitą dieną ryte išgirdau siaubingą triukšmą kambary, kuriame gyvena naujokas, lyg kažkas blaškytusi sienom. Įbėgau, o jį pusiau nutrauktas gaubtas smaugia. Stresas jam, man ir visiems mano katams, kurie prie kambario durų susirinko. Tądien katukas buvo šilkinis, jokios agresijos, daug žaidė. Kitądien, vakar, savo charakterį parodė tik vėlai vakare iki kraujo prakandęs katės ausį. Vai ir pirmas kraujas. Šįryt rainę paliko balą ant kilimėlio virtuvėje. Ji visada taip elgiasi, kai kažko yra nepatenkinta.

Visas tas savaitės, esant katukui bendroje patalpoje, mano berniukai tupi ar tai ant spintelių virtuvėje, ar ant sekcijos, arba ant palangių. Nedrįsta nusileisti žemyn,nes pirmomis naujoko buvimo dienomis kiekvienas gavo iš pasalų į kailį. Šnypščia, urzgia, kai naujokas prieina arčiau 30 cm, bet nepuola, nerodo jokios kitos agresijos.

Naujokas prieš porą dienų pažymėjo kambarį.

Maitinu vienu metu tik skirtinguose kambariuose, rytais skanėstą- paštetą gauna visi kartu, raina ir rusų mėlynasis į naujoką nereaguoja, mišrūnas demonstratyviai palei sieną išeina iš virtuvės.

Žodžiu, patekau į neviltį. Gaila naujoko, jis nuo mažens tai gydykloje, tai pas globėjus, tikėjausi, susidraugaus katinai ir bus 2 poros žaidimams. Tik ar verta ir toliau laukti? Gaila ir savo katinų, kurie arba kažkur aukštai tūpi, arba uždaryti kambary, kai naujokas išeina iš savo kambario "pasivaikščioti".

Išvežti niekur negaliu, kitokių stresinių situacijų nesugalvoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gokusen: 04 spalio 2015 - 09:49
QUOTE(Gokusen @ 2015 10 04, 09:36)
(...)

Prieš 3 savaitės atsirado naujas katinas


Man vienintele mintis, kad reikia ji biski "nusodint". Jis dabar bando savo pozicijas iskovot.
Ar bandei uzvilkti jam rubeli?
geriausiai tinka is kokios rankoves padaryta "suknele".
va cia gerai parodyta kaip padaryt
user posted image

arba va cia (man patinka kad ir galines kojos "ikistos". ty judesiai dar labiau varzomi)
user posted image

vienzo ziurek. Jei uzdejus nors minimalu ruba katinas apsimeta suparalizuotu ir mirusiu biggrin.gif ty griuva ant sono ir staiga "nebemoka vaiksciot" tai uzdek tokia ale trumpa liemene, kad tik vos vos kazkoks dirgiklis butu ant kuno.
Jei katinas begioja, laksto su rubeliu tai tada daryk kaip antroje nuotraukoje "suknele" uzeinancia siek tiek ant uodegos.
Taciau jei katinas pradeda isteriskai lakstyti po namus, isteriskai draskyti ruba ir puldineti aplink visus "priesus" tada sitas budas netinka (taip buna ITIN retai, bet man yra pasitaike matyt)

Siaip po keliu dienu nurenk tam paros laikotarpiui kada katinas geriausiai elgiasi (maziausiai puola), o paskui vel aprenk.

daugiau nelabai ideju turiu, ishskyrus kad ieskot kitu namu jam sad.gif

Atsakyti
Sveiki, perskaičiau visą temą, bet atsakymų neradau, tad prašau pagalbos. smile.gif

Prieš kelias dienas iš prieglaudos parsivežiau ~2 mėn. katiniuką. Jis tikrai labai puikus! Mielas, be galo meilus ir tinginukas - jam geriau pagulėt, paniekoneveikt.. Aišku, kas liečia žaidimus, žaidžia aktyviai. Tai yra pirmasis mano katukas, tad norisi daryti viską kuo geriau.

1. Man atrodo, kad kycius per mažai pats prausiasi. Jis yra pūkuotas, tad jei prie rurytės kas nors prikimba, jis gali visą laiką taip ir pravaikščioti, ir jam nesvarbu nusiprausti. Todėl po kiekvieno kakiaus stengiuosi pavalyti jį. Ar tai gerai? Ar paaugęs nebus pripratęs išvis TEN nebeprausti? Kitas dalykas, juk nebūnu namie nuolat, kiekvieną minutę, nesugaudysi jo kaskart. Dar vienas dalykas, jis su manim miega, todėl bijau, kad naktį su kakium pas mane neateitų. O gal jį geriau atpratinti kartu miegoti?

2. Jo maistelio neriboju, todėl visada jo dubenėlyje yra, ir kai katinas nori, pakramsnoja. Dabar man toks klausimas kilo - ar ne geriau jo prieš naktį nešerti, nes kiekvieną naktį keliasi daryti kakiaus. Tada ir aš turiu keltis, pažiūrėti, ar švarus katinas pareina. Nu žodžiu, pasaka be galo gaunasi..

3. Kačiui dabar virš 2 mėn., prie manęs tiesiog prilipęs, pirmą dieną net į wc negalėdavau nueiti, iškart verkdavo vienas. O panašiai kada jį galima palikti vieną kokioms porai dienų? Nieko neplanuoju, bet noriu apsidrausti - neduokdie, išpuls koks netikėtumas.. Dabar man bent trumpam išėjus neverkia, po paskaitų grįžusi randu jį miegantį ant pagalvyčių - rodos viskas tvarkosi..


Labai prašau, atsakykit, kas galit.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DovileSk @ 2015 10 05, 20:29)
Sveiki, perskaičiau visą temą, bet atsakymų neradau, tad prašau pagalbos. smile.gif

Prieš kelias dienas iš prieglaudos parsivežiau ~2 mėn. katiniuką. Jis tikrai labai puikus! Mielas, be galo meilus ir tinginukas - jam geriau pagulėt, paniekoneveikt.. Aišku, kas liečia žaidimus, žaidžia aktyviai. Tai yra pirmasis mano katukas, tad norisi daryti viską kuo geriau.

1. Man atrodo, kad kycius per mažai pats prausiasi. Jis yra pūkuotas, tad jei prie rurytės kas nors prikimba, jis gali visą laiką taip ir pravaikščioti, ir jam nesvarbu nusiprausti. Todėl po kiekvieno kakiaus stengiuosi pavalyti jį. Ar tai gerai? Ar paaugęs nebus pripratęs išvis TEN nebeprausti? Kitas dalykas, juk nebūnu namie nuolat, kiekvieną minutę, nesugaudysi jo kaskart. Dar vienas dalykas, jis su manim miega, todėl bijau, kad naktį su kakium pas mane neateitų. O gal jį geriau atpratinti kartu miegoti?

2. Jo maistelio neriboju, todėl visada jo dubenėlyje yra, ir kai katinas nori, pakramsnoja. Dabar man toks klausimas kilo - ar ne geriau jo prieš naktį nešerti, nes kiekvieną naktį keliasi daryti kakiaus. Tada ir aš turiu keltis, pažiūrėti, ar švarus katinas pareina. Nu žodžiu, pasaka be galo gaunasi..

3. Kačiui dabar virš 2 mėn., prie manęs tiesiog prilipęs, pirmą dieną net į wc negalėdavau nueiti, iškart verkdavo vienas. O panašiai kada jį galima palikti vieną kokioms porai dienų? Nieko neplanuoju, bet noriu apsidrausti - neduokdie, išpuls koks netikėtumas.. Dabar man bent trumpam išėjus neverkia, po paskaitų grįžusi randu jį miegantį ant pagalvyčių - rodos viskas tvarkosi..
Labai prašau, atsakykit, kas galit..  4u.gif


1.Tokio amžiaus kačiukus nulaižo mama. Tu dabar esi jo mama 4u.gif taigi- ta pareiga priklauso tau. Išaugs- nusiprasu- bet jei ilgaplaukis- kartais teks kelnes nuprausti

2. Maisto neribok. Jei maistas kokybiškas- užaugus katinui- reikalus atlikinės 1k per dieną.

3. Tikrai- užaugus ir subrendus porai dienų galėsi palikti. 4u.gif JUk ir mažiukai vaikai (žmonių) vieni nenoriai lieka. O suaaugę- visai be problemų. 4u.gif

Atsakyti
O ką daryti su miegojimu kartu?
Atsakyti
QUOTE(DovileSk @ 2015 10 05, 21:39)
O ką daryti su miegojimu kartu?

Miegok smile.gif Čia gi taip miela, kai toks šiltas kamuoliukas prie šono guli smile.gif Katukai naktiniai gyvūnai, todėl būtent prieš miega įdedu 1/4 dienos normos į bliūdus, kad mažiau lakstytų. Kartais pasitaiko "bizonų šėlsmas prerijose" kaimynų "džiaugsmui" verysad.gif

Dėl kakučių ir prausimosi. Nors mano trumpaplaukiai, irgi pradžioje plaudavau jų užpakaliukus, o jie, jaučiant šlapią vietą,patys pradėdavo ją laižyti.

Tiesa pasakius, niekada nepalikdavau vienų be priežiūros. Kartą dienon kažkas iš artimųjų atvažiuodavo pamaitinti. Nors sūnus buvo palikęs savo katiną 2 dienom viena ir viskas gerai.

NEREALI, ačiū - bandysiu šitą būdą.

Vakar susitaikiau su mintimi išsiskirti su juo, tai nabagėlis, matyt tą nujautė, visą vakarą stengėsi susidraugauti su senąją rainą katę, buvo toks ramus, gerai, kažką gailestingai miaukė katei, tik va, bijau, per vėlu. Šnypščia, urzgia mano katai, pastoviai dairosi ar nėra jo kambary- šokt kuo aukščiau ir perlaukti ar galima ramiai snausti ant sofų.
Atsakyti
QUOTE(DovileSk @ 2015 10 05, 20:29)
1. Man atrodo, kad kycius per mažai pats prausiasi. Jis yra pūkuotas...

Toki maza ir pukuota patarciau retkarciais pasukuot, kad kai jau prades laizytis - maziau springtu.
Katinai savo plauku nesuvirskina, uz tai prisieda zoles (kurios irgi nevirskina) ir visa tai isvemia kartu su plaukuciais. Cia naturalu uz tai neissigask kai tai nutiks 4u.gif
Atsakyti
Na, niekad nepalikti tai reikštų ir į paskaitas kartu neštis, ir naktį nemiegoti. Akivaizdu, kad kiekvieną sekundę katuko nesužiūrėsi, tad ir klausiu. smile.gif

Gokusen, o kaip Jūs plaudavot? Po kranu kažkaip? Man truputį baisoka.. blush2.gif

Arvydai, kaip tik rytoj eisiu pirkt šukyčių. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DovileSk @ 2015 10 06, 18:52)
Na, niekad nepalikti tai reikštų ir į paskaitas kartu neštis, ir naktį nemiegoti. Akivaizdu, kad kiekvieną sekundę katuko nesužiūrėsi, tad ir klausiu. smile.gif

Gokusen, o kaip Jūs plaudavot? Po kranu kažkaip? Man truputį baisoka..  blush2.gif


Ha! Į paskaitas. Aš su vaiku vežimėlyje egzus eidavau laikyti tongue.gif

Plaudavau užpakaliuką šlapiu vatos diskeliu. Tik pasiruošk būti apdraskyta, nes baisiai katukai nemėgsta šitos procedūros.
Atsakyti