Neturėjo boba klapato-paršiuką nusipirko. Taip ir aš...turint 3 kačių puikią šeimyną, apsiėmiau iš prieglaudos globoti katiną. Jau 3 savaitės, o jie nesugyvena.
Mano katukai: šeimininkė paprasta raina katą, apie 7 m., paimta iš gatvės, kur buvo išmesta "gerų žmonių", pas mane gyveno 1 metus, kol atėjo kiti 2 berniukai.
Rusų mėlynasis, 4 mėnesių ir orientalas-mišrūnas 2 mėnesių. Tokio amžiaus jie atsirado pas mane. Kartu gyvena beveik metus, rusiukui dabar 16 mėn., orientaliukui 12 mėn. Jokių problemų su jais neturėjau nuo pat pirmos dienos, visus katukus rainiukė priėmė gerai ir taikiai.Berniukai tarpusavy sutaria kuo puikiausia.
Katinai kastruoti, katė- nežinia, bet jokio elgsenos pasikeitimų morčiaus metu nėra, užpakaliuko glostoma nekelia. Veterinarai nepatarė sterilizuoti.
Prieš 3 savaitės atsirado naujas katinas: kastruotas, skiepytas, žodžiu, imk ir gyvenk, amžius 1-1,5 metai. Žmogui labai labai mielas ir švelnus, o va mano katinus puola. Pirkau FELIWAY į rozetę, tik naudos

Naujokas agresyviai puola katę ir katinus. Su tokiu garsiu "mrrrrrr-miau" užšoka jiems iš nugaros. Riksmas stovi nerealus, užpuolikas vejasi užpultąjį, kol aš neatskubu su vandens purkštuku. Skriaudiką imu už kūbrio ir aiškinu, žiūrint į akis, kas šiuose namuose šeimininkas. Katinukas atrodo viską supranta, snukio išraiška nusikaltusio vaikelio, uodega po savimi. Viskas, kaip aprašyta rekomendacijose.
Naujokas pateko pas mane po ilgo gydymo stacionare, lyg šiol vienoj kojytei nėra užaugęs kailiukas...toks nedidelis plotas, bet nauja oda sutrūko, pasidarė žaizda. Uždėjau gaubtą, patepiau tepalu. Kitą dieną ryte išgirdau siaubingą triukšmą kambary, kuriame gyvena naujokas, lyg kažkas blaškytusi sienom. Įbėgau, o jį pusiau nutrauktas gaubtas smaugia. Stresas jam, man ir visiems mano katams, kurie prie kambario durų susirinko. Tądien katukas buvo šilkinis, jokios agresijos, daug žaidė. Kitądien, vakar, savo charakterį parodė tik vėlai vakare iki kraujo prakandęs katės ausį. Vai ir pirmas kraujas. Šįryt rainę paliko balą ant kilimėlio virtuvėje. Ji visada taip elgiasi, kai kažko yra nepatenkinta.
Visas tas savaitės, esant katukui bendroje patalpoje, mano berniukai tupi ar tai ant spintelių virtuvėje, ar ant sekcijos, arba ant palangių. Nedrįsta nusileisti žemyn,nes pirmomis naujoko buvimo dienomis kiekvienas gavo iš pasalų į kailį. Šnypščia, urzgia, kai naujokas prieina arčiau 30 cm, bet nepuola, nerodo jokios kitos agresijos.
Naujokas prieš porą dienų pažymėjo kambarį.
Maitinu vienu metu tik skirtinguose kambariuose, rytais skanėstą- paštetą gauna visi kartu, raina ir rusų mėlynasis į naujoką nereaguoja, mišrūnas demonstratyviai palei sieną išeina iš virtuvės.
Žodžiu, patekau į neviltį. Gaila naujoko, jis nuo mažens tai gydykloje, tai pas globėjus, tikėjausi, susidraugaus katinai ir bus 2 poros žaidimams. Tik ar verta ir toliau laukti? Gaila ir savo katinų, kurie arba kažkur aukštai tūpi, arba uždaryti kambary, kai naujokas išeina iš savo kambario "pasivaikščioti".
Išvežti niekur negaliu, kitokių stresinių situacijų nesugalvoju.
После 40 лет женщина сама вправе решать, сколько ей лет и где у нее талия