Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę? III tema

QUOTE(arvydas. @ 2015 09 11, 20:44)
O musiske tikrai baloj stovi, nes (del puslapiu skaiciaus ir ekonomijos) vietoj kraigo tiesiam "Lietuvos ryta".

Tai ko norėti kad namai katės sysium nedvoktų biggrin.gif Taip kad nepagailėkite penkių eurų mėnesiui ir bus tvarka. Patiems bus smagiau kvepiančiuose namuose ir svečiams nereikės nosies raukyti 4u.gif Ir Sarkozy nereikės šlapintis kojų smile.gif

O aš dėl auklėjimo nuleidau rankas. Nikita kaip neklausė taip neklauso. Nepadeda nei šnypštimas, nei putimas į nosį - jei jau ką sumastė, tai atsišneka man ir vis tiek daro, atseit netrukdyk man labai reikia. Jei veju priėjusi, tai krenta aukštielnika ir voliojasi arba lekia pasišokinėdama kaip kumeliukas ir žiūri ar aš ją vejuosi biggrin.gif Na ir ką tu jai... Taip kad vienintelė priemonė išvijimas už durų. Kai po kiek laiko įsileidžiu jau būna pamiršusi ką veikė prieš tai.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 11, 09:19)
Truputį papildysiu - daugumai katinų su konkolais. Nes yra katinų su konkolais, kurie irgi vis tiek kažkaip dviese sugyvena, ir vis tiek prausia viens kitą smile.gif

Noa, taigi as rasiau, kad patarimas skirtas NEsugyvenancioms katems. Nesugyvenancias kates imanoma paversti sugyvenciomis, o va NEsugyvenancius katinus (su konkolais, nors itariu, kad be ju irgi) paversti sugyvenanciais manau, kad neimanoma, nes pas juos tas nesugyvenamumas yra biski kitos kilmes nei pas kates.
katinai kurie SUgyvena kartu yra geris laime ir fainuma. Turejau tiek tokiu tiek kitokiu.smile.gif

QUOTE(wolunge @ 2015 09 11, 14:47)
Pabandysiu jusu patarima su citrisu sultimis, ir gal pabandysiu valerijono lasu palasinti.. paziuresiu kaip seksis  4u.gif

o sakot katino kvapo vistiek neiseis isvengti? As maniau jei labai priziuresi, daznai dezutes kraiga keisi tai nebus jokio kvapo unsure.gif

valerijonus pamirsk. Kai kurios kates reaguoja i juos SLAPINIMUSI smile.gif))

man padedavo labai rimtas grindu isvalymas su actu, paskui su kalio permanganatu arba vandenilio peroksido keliolika lasu i vandeni, paskui jau su vandeniu ir tada kai grindys pilnai svarios as jas gan riebiai isterliodavau karsto rukymo skumbre (ar kita stipriai kvepiancia zuvimi) biggrin.gif ty tiek kad kate net turetu ka palaizyt nuo grindu. Kita diena, grindis praplaunu ir vel skumbre.aisku ir standartinis maisto bliudelis toje pacioje vietoje.
po kokios savaites, skumbre kas pora dienu. Vienzo geriau pasikankint pora savaiciu, bet katei isguiti iproti sysiot ten. Beje, maisto bliudeli ten palik dar ilgam.porai menesiu tai tikrai.

QUOTE(wolunge @ 2015 09 11, 15:55)
Bandziau ir kita kraiga, tokias baltas kruopytes (nezinau, kaip jos vadinasi), bet ji isvis nejo i ta dezute su nauju kraigu.. Gal reikes pasiziuret betonitinio kraigo.. 4u.gif

ouch gasdinat mane su kvapais biggrin.gif  labai labai nenoreciau to..
ji dar maza, 9 savaites.. as gal po pirmos vados ja sterelizuosiu, o gal ir iki pirmos vados. Dar neapsisprendziau smile.gif sako katem sveika nors karta palikuoniu atsivest..
o anksciau sitam bute gyveno seima su katinu, gal jis ten myziodavo  g.gif

beje cia esantis patarimas del purskimo i veida labai labai geras! taip atpratinau lipt virtuvej ant stalo, dabar dirbam su svetaines stalu biggrin.gif su purskalu tik nenoriu jos gasdint prie dezuciu kai varo, kad paskiau isvis nepradetu bele kur myziot..

baltos kruopelytes tai ryskiai silikonas. DAznos kates YPAC KACIUKAI jo bijo, nes jis keistai juda po kojomis (girgzda) o baisiausia, kad pasysiojus snypscia sugerdamas dregme. Prie silikono reikia pratinti po biski imetant po sauja silikoninio kraiko i iprastini kraika kas keleta dienu.
Medinis kraikas labai daznai kaciuku nera traktuojamas kaip kraikas. Kol jie yra su mama jie ten eina, nes ten MAMA TAIP SAKE (mamos slapimo kvapas yra), bet like vieni, ypac jei Wc itin daznai valomas nebeina. Is medinio kraikio isiminek kakucius o slapimo neimk.
geriau padek dar viena dezute su standartiniu "betoniniu" smeliuku. Su tokiu dazniausiai maziausiai problemu del naudojimosi WC
Dar pabandyk ideti kraiko dezute i didele deze su iskirpta sone skyle (ty is dezes padaryk ale buda), gal kaciukas jauciasi nesaugiai, del to slapstosi po palutemis ir tt ir tik tada sysioja .

beje tokio amziaus kaciukai dar nezymi teritorijos taip kad svarstyti apie tai kad cia anksciau gyveno katinas ar kad laiptineje kas nors gyvena neverta smile.gif

O siaip tai ji dar KUDIKIS. Del ko yra VISOSE pasaulinese kaciu sistemos rekomendacija kaciu veisejams atiduoti kaciukus NE ANKSCIAU nei 3 menesiu? Va del to irgi. Nes tokio amziaus kaciukams dar baisiai daug ivairiu "nelaimiu" ivyksta.
AS siaip tai nurasyciau dar ant streso viska. Ypac kad parasei, kad buvai nuvezusi pas veiseja (kas do veiseja toki kudiki atidave???) ir katyte ten JAUTESI GERAI. Normaliai jei kaciukas yra teisingo amziaus atiduotas i naujus namus tai po savaites jis senuosius jau traktuoja kai svetima teritorija( lyg ir nebeatsimena, snypscia ant mamos ir broliu/sesiu). O jei po kurio laiko parvezus i anuos namus kaciukas juos prisimine vadinasi jam DAR PER ANKSTI buvo isvykti.

QUOTE(wolunge @ 2015 09 11, 18:59)
O sakykit, ar kate pasikeicia po kastracijos? Ta prasme ar pasidaro tingi, stora ir leta? ar cia dar vienas mitas?
*(.....)
** labai tikiuosi del to, as ir siaip jai pavalau kojas su dregnom servetelem kartais.. O sakykit kaip del kaciu maudymo? zinau, kad jos nemegsta, ir nerekomenduoja to daryti. Bet pas mus visiskai balta katyte, kuri tikrai manau tokia akinamai balta nebus ateinancius 10 metu biggrin.gif tai ar galima maudyt.. ir kaip daznai?

*** Ikalbejot biggrin.gif kastruosim kada anksciausiai galima pagal veterinaro nurodymus:)
na va paguodet irgi del kvapu  drinks_cheers.gif , labai tikiuos viskas pas mus ir bus gerai smile.gif

del storumo mitu. is kur tai atsirado. Ankscia zmones sterilizuodavo kai kate juos galutinai uzknisdavo savo pastoviais kniaukimais ir /ar begimais is namu. tai reiskia, kad kate rujodavo kas savaite dvi, vadinasi kas savaite dvi jai neberupedavo niekas (tame tarpe ir maistas) nes ji budavo susikoncentravusi i reikalavima pratesti gimine. As turejau viena kate, kuri per ruja isvis praktiskai neesdavo ir pasidarydavo kaip dviratis.
Taigis, kai katei nebesinoredavo pratesti gimines ir begti is namu ji jau niekada nebepamirsdavo paesti. Na o cia jau nuo seimininko priklauso, jei maitins sudinu maistu ir/ar lepins ivairiais ale konservais tai kate bus nutukusi ir stora. Jei parinks gera maista ir apsispres kokiu maisto tipu maitina- sausu, konservais ar zalia mesa ir nemaisys ju tarpusavyje tai problemu nebus.

del maudymo. jei kates kunas ar seiles smirdi ieskokit sveikatos problemu. Sveika kate praktiskai neturi kvapo. maudoma.... nu gal pas pusmeti. Nors siaip as maudyciau tik tuo atveju jei ishsipurvino biggrin.gif (ausis valyt irgi tada kai matai kad jos purvinos)

Ar tikrinot kates klausa? Paprasciausias budas tai patikrinti kai kate miegos kur nors toleliau nuo jusu suploti rankomis arba svilpteleti ir ziuret ar reaguoja.
Atsakyti
Nu jus pavarot! blink.gif Viena 5 eurus (kas lygu 7 bambaliam "Kablio") katei po vuodegi kisa, kita su skumbre grindis plauna unsure.gif Sakyciau jau visai neblogas pasisedejimas iseitu drinks_cheers.gif biggrin.gif drinks_cheers.gif
Turim ir mes silikono tam atvejui jei reikia ilgesniam laikui isvaziuot. Bet jin vis tiek pirmiausia laikrasti pridergia, o i kraiga neitin noriai lipa. Taip jau ipratus per 8 metus.
Kai dirbu namuose - nieko blogo: tik padaro ir pakeiti. Anai katei dureles i tualeta buvau itaises tai vobsce jokiu problemu; dab tokiu galimybiu nera. Bet i siaip padetus popieriu nemiaza; turi but dezutej ir t.t.
Biski pamelavau rolleyes.gif jei praziopsom susert tabletka - varo belenkur biggrin.gif
Atsakyti
mes tokį turim tualetą, tai jau beveik 3 mėn. kačiukas kuo puikiausiai įlipdavo, tik kokį mėn. laikėm be durelių

https://www.pet24.lt...-ferplast-prima

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Na as ne is veislyno paemiau savo kaciuka blush2.gif Pas mane paprastas katinukas, be kilmes, visiskai baltas...

Negaliu skumbre ismozoti, todel, kad ten kilimine danga.. Zinot as dabar kuri laika taip dariau, isimdavau kakucius, kita palikdavau visa.. Bet vistiek tai nelabai iseitis mums, nes ji slapinasi palei pat lauko duris, as sustacius tas dezutes prie pat duru, blokuoja iejima-isejima.
Tad dabar uzsakiau dideli gumini kilimeli, ji patiesiu palei duris ir tada padesiu jos bliudelius maisto ten. Ir tikesiuos, kad nebemyzios ten kur maistas.

Nors turiu pasakyti, kad jokios nelaimes nebeatsitiko su tualeto reikalais nuo to laiko, kai pasiskundziau cia smile.gif

Dar norejau pasidziaugti, kad ji jau suprato, jog nebegalima lipti ant stalo ir svetaineje ne vien virtuveje! kas labai dziugu man, buvo like mesos lekstese, rymojo rymojo ant kedes.. bet pabijojo lipti. Reiskias vandens purskalas tikrai veikia!

Del klausos ji tikrai labai gerai girdi, visada reaguoja i visus net menkiausius garsus.. na nebent buna atsijungusi visiskoje miego fazeje biggrin.gif

Dar norejau pasiklaust del maisto..

Kuo jus seriat saviskius?

Cia jus taip pries Whiskass nusistate, jis labai blogas maistas? Maniske tik Whiskas koncervus valgo, nupirkau brangesnius wainwraight's, bet ji nevalgo ju. Nors sausa maista labai megsta wainwraight's firmos.

Ir dar duodu pienuka whiskas.. O ka jus galvojat apie paprasta piena? Visi sako kategoriskai pries, bet kaime augina gi kates ir pieno duoda..?
Man tas Whiskas pienelis kazkaip neatrodo, labai jau sveikas ir toks.. na nezinau kaip pienas gali stovet lentynoj taip ilgai ir negesti smile.gif

Gal galit parekomenduoti kaip teisingai serti kate, kad ji butu sveika smile.gif

O siaip esam visi labai laimingi savo nauju augintiniu. As siaip buvau pries kates, trauma turbut is vaikystes islikus, aki katinas visas mano rankas buvo sudraskes biggrin.gif , labai bijojau, kad bus tokia pat arsi katyte.. Bet vyras ikalbejo ir dabar visi negalim atsidziaugt. Labai svelni, niekad nagu neisleidzia, bande kandziotis - tai kisau pirsta i burna.. tai iskart nustoja tada taip daryt smile.gif

O del maudymo, na as truputi del svaros taip pasinesus, tai man taip noretusi del sventos ramybes nors karta i pusmeti ismaudyt. unsure.gif

O ausis katei reikia valyt, ar nereikia? dviprasmiskos nuomones internete.. Vieni sako reikia (ir yra net spec serveteles ausim valyt pirkti) kita sako nereikia.. Tai kaip is tiesu yra?

Atsakyti
QUOTE(wolunge @ 2015 09 14, 01:25)

O del maudymo, na as truputi del svaros taip pasinesus, tai man taip noretusi del sventos ramybes nors karta i pusmeti ismaudyt.  unsure.gif 

O ausis katei reikia valyt, ar nereikia? dviprasmiskos nuomones internete.. Vieni sako reikia (ir yra net spec serveteles ausim valyt pirkti) kita sako nereikia.. Tai kaip is tiesu yra?

dėl švaros reiks apsiprasti, nepamirkite, kad įsigijote BALTĄ kačiuką, tad baltų plaukučių visada visur bus.... o ypač ant juodų rūbų.... biggrin.gif maniškė ne balta, bet išeinu į lauką ir matau tai ant kelnių, tai ant suknelės prilipusius plaukučius.... ax.gif

ausytes reikia valyti, žinoma, tik ne su ausų krapštukais... aš turiu skystį ausytėms, sudrėkinu vatos diskelį ir pravalau (vienoms reikia dažniau, kitoms rečiau)

dar dėl kvapo, tvarkingai prižiūrint, tikrai nėra kvapo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Ir dar duodu pienuka whiskas.. O ka jus galvojat apie paprasta piena? Visi sako kategoriskai pries, bet kaime augina gi kates ir pieno duoda..?
Man tas Whiskas pienelis kazkaip neatrodo, labai jau sveikas ir toks.. na nezinau kaip pienas gali stovet lentynoj taip ilgai ir negesti smile.gif

paprastas - pienas- tikrai ne kačiukams- norit viduriuojančio padariuko namie? kaimo kačių niekas namuose nelaikydavo-reikalus jos atlikdavo laukuose. Jūsų kačiukas - namuose. Gyvendavo jos ir irgi neilgai. Niekas nesirūpindavo- viena kate daugiau ar mažiau. Norite - ko pieniško kačiukui- galima pabandi jogurto nesaldinto. bet pirma tik papabandyti. O kad po Wiskas neėda kito maisto- nekeista- vaikai igi mieliau rinktųsi čipsus, kokakolą ir mėsainius prifarširuotus skonio stipriklių. mirksiukas.gif O dėl pedantiškumo ir katės.... g.gif Rūbus rinkitės baltus. biggrin.gif
Atsakyti
Su maisteliu sudetingas klausimas g.gif Zinia geriau ne is Maximos, bet tas gerasis pasiutusiai brungus unsure.gif Sarkozy visada turi maksiminiu traskuciu, o rytais arba kiek veliau (priklausomai nuo to, kad nakti nesiktu) gauna kokio nors skaniuko is serijos kaciu koncervai. Dar vis ko nors is musu leksciu ispraso. Zmona begamindama neriebios mesytes numeta, o as begerdamas - lasiniu. Na ir iprocio reikalas: PVZ senoji Raisa nugyveno 12 metu, bet lakdavo ir piena, ir zalius kiausinius ir siaip viska ko tik negalima. (Pasiklausius reklamu NEGALIMA NIEKO, nes kate naturalioj gamtoj tokiu produktu nesuranda. O suranda tik musu firmos traskucius. Ania? bigsmile.gif ). Sarkozy jokio pienelio anei kiausiniu is viso nepripazysta schmoll.gif Vat geltonas suris, agurkai, sviestas (butinai nuo mano buterbrodo), koks desrigalis ar islaizyt dukros jogurto atliekas - cia tai jau kaifas! nestuke.gif Betgi teoriskai ir druskos negalima, ale rukyta kumpiuka kerta net pasikukciodama.
Plaukuciai? Raisa buvo pusiau perse, tai joa! doh.gif O sita juodoji trumpaplauke tai kaip ir nesimato. Ale kai zmona su slapia mazgote per kilimus pereina tai nors veltinius velk. Zinoma, sviesiu drabuziu atsisakem. (A man balta nei prie veido, nei prie charakterio netinka) ax.gif
Apatiniai kaimynai perka sfinksa. Kadangi jie zmones turtingi (kasdien kieme kas nors atsiranda: tai baseinas su tramplynu, tai 6 sezlongai, tai batutas... priklausomai nuo to, ant ko nuolaidos Jyske), tai dar tiksliai nezinom ar tas sfinksas bus kate, ar tas kur prie piramidziu stovi biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Tad dabar uzsakiau dideli gumini kilimeli, ji patiesiu palei duris ir tada padesiu jos bliudelius maisto ten. Ir tikesiuos, kad nebemyzios ten kur maistas negalim atsidziaugt. Labai svelni, niekad nagu neisleidzia, bande kandziotis - tai kisau pirsta i burna.. tai iskart nustoja tada taip daryt smile.gif

Nenorekit is kates padaryt Vakaru Europos aviganio! Cia toks gyvis, kuris vis tiek padarys savo. (Kol matot - ant stalo nelipa, bet kai nematysit... is kiek kartu norit spet)?? bigsmile.gif biggrin.gif
Folga bandet, bet dar ir cezanti celofana pabandykit pries guma tiesdami. Privengia! Apmyzt tai apmyza jei jau tokia nuostata turi, bet nuostoliu nera ir kita karta nebelabai ten beeina mirksiukas.gif Aisku eina del viso pikto patikrint, bet nenoriai ir zyyyymiai reciau 4u.gif biggrin.gif
P.S. Tikrai labai jau mazas tas jusu kaciukas. Neskriauskit!
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 14, 09:24)
...
Apatiniai kaimynai perka sfinksa. Kadangi jie zmones turtingi (kasdien kieme kas nors atsiranda: tai baseinas su tramplynu, tai 6 sezlongai, tai batutas... priklausomai nuo to, ant ko nuolaidos Jyske), tai dar tiksliai nezinom ar tas sfinksas bus kate, ar tas kur prie piramidziu stovi  biggrin.gif

pats blogiausias seimininku variantas sad.gif
deja turejau vieniems tokiems PADOVANOJUSI (nes ieskojo "kur nuolaidos"), tai jie ji paskui PARDAVE kai truko kantrybe, nes:
- katinas zaide su dukters zaisliukais (isivaizduok net i burna susikisdavo !!!)
- apdraske (nenaudojama, bet demonstratyviausioje vietoje stovinti) treniruokli, nes... draskykles labai brangios !!! ir netinka prie namu dizaino
- sudauze koki tai trikampi puodo dangti uz 200lt (paskutinis lasas!)
na, o dar reikedavo kraika valyti (fuuuu) ir nagus karpyti (veee)...

Pardave zmonems, kuriuos as paskui netycia atradau SM, kai jie ten papasakojo istorija, kaip jie pigiai nusipirko kaciuka, uz kuri buve seimininkai "sumokejo" 1000 euru ! ir buvo "apgauti", nes kaciukas nenupliko kaip buvo "zadeta". ir pardave ji tik todel , kad "turi isvaziuoti" i uzsieni ir negali su savimi pasiimti. Aj ir dar kaciukas buvo gana daug kompleksu susiformaves: ilga laika bijojo vyru, garsesniu balsu, nuo vaiku nesdavo muila kuo toliau....

ir tai beproto meilus, drasus peterboldukas kuri as buvau ATIDAVUSI nemokamai.

Zagsejau ir keikiausi skaitydama naujosios seimininkes istorija SM blink.gif , gerai, kad paskui susitikome, ji atvyko pas mus i sveciu ir pamate "kaip baisiai" auginami "baisiuju veiseju" kaciukai, paskui dar per langa pamate buk tai "i uzsieni isvykusius" kaimynus tai viskas susistojo i vietas.

Va tau ir turtingi kaimynai ... nafig... Arvydai, gaila tavo kaimynu sfinkso sad.gif

P.S. beje manieji kaimynai kaip paskui suzinojau kazkada turejo dalmatina (po fimo 101 dalmatinas), o po manojo sfinkso nusipirko.... jorksyra biggrin.gif be dokumentu. nenustebino ania?

P.P.S sorry uz off topica biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2015 09 15, 20:23)
Zagsejau ir keikiausi skaitydama naujosios seimininkes istorija SM blink.gif , gerai, kad paskui susitikome, ji atvyko pas mus i sveciu ir pamate "kaip baisiai" auginami "baisiuju veiseju" kaciukai, paskui dar per langa pamate buk tai "i uzsieni isvykusius" kaimynus tai viskas susistojo i vietas.

Va tau ir turtingi kaimynai ... nafig... Arvydai, gaila tavo kaimynu sfinkso sad.gif

P.S. beje manieji kaimynai kaip paskui suzinojau kazkada turejo dalmatina (po fimo 101 dalmatinas), o po manojo sfinkso nusipirko.... jorksyra biggrin.gif be dokumentu. nenustebino ania?

Naaa, verslas yra verslas biggrin.gif Musiskiai irgi turi butent jorksyra (nu toki kuris su bantuku gimsta), bet tas loja ant belenko tai jau atsibodo. Dab pirks katina. Tikekimes - akmenini biggrin.gif
P.S. Jie moteriskus pampersus pardavineja, o Fifa (vadinu Pifa)(8 metu neisaukleta kalyte) iesko kam dykai ibrukt. Niu su katinu, nei su belenkuom kitkuom jin tikrai niekad nesusitaikytu schmoll.gif schmoll.gif
-----------------------------
Teoriskai gyvunas ir turetu tarnaut zmogui. Peles gaudyt, nuo vagiu saugot, pieno ar vilnos duot, padet nukakt i baznycia ir t.t. Nu bet blem, juk ne viduramziuose gyvenam!! Niu nezinau... Pries bet kokia maaaazyyyte zuvyte paimdamas is pradziu pagalvoju ar jai bus vietos akvariume ar tik saldytuve/klozete verysad.gif Issiauklesim! Jau neblogai vien tai, kad apie tai snekam drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2015 09 15, 20:23)

blink.gif Tai gerai, kad finale tas katinėlis rado normalius šeimininkus unsure.gif

Dėl maitinimo. Tie visi Whiskas yra katėms skanūs, ir jos juos mėgsta, bet ten nieko gero. Reikia tik pažiūrėti, kiek ten procentų mėsos... Mano pažįstamas pasakojo, kaip maitino katę Whiskas - tai buvo tais laikais, kai tai buvo vienintelis plačiai reklamuojamas kačių maistas, ir jis tikėjo, kad katei gera daro, ten visokie vitaminai, na ką jie peza. Žo, 2 metų katei parėjo inkstai, ir ją teko užmigdyti, ir išklausyti veterinaro nuomonę apie šeriančius savo kates Whiskas, ir visa šeima verkė, nes labai tą katę mylėjo, žodžiu, tragedija ten sad.gif

Šiaip jau yra geresni superpremium klasės maisteliai, jie parduodami veterinarinėse vaistinėse. Jie yra gerokai brangesni, ir dėl to žmonės pradžioj ima gąsdintis kainų. Bet vis dėlto finale gaunasi tas pats ant to pačio, nes tų brangių maistelių katės suėda mažiau - jie sotesni. Bet katės mažiau tunka, ypač kastruotos, sveikiau nes.

Paprastai visi išsigąsta, kai jauni kačiai pradeda tą superpremiumą kapot dideliais kiekiais. Bet praeina paauglystė, ir sumažėja tas apetitas, ir žmonių paaugliai daug ryja biggrin.gif

Ką rekomenduot, sunku pasakyt. Man regis, buvo kažkada kažkokia specializuota tema? Kačiukams juo labiau yra specialūs maistukai. Gerais laikomi, kiek atsimenu, Specific, Virbac, Genesis, Taste of Wild, Arden Grange, tai čia kiek aš mėginus, tiksliau, katės mano, aišku, jų yra daug daugiau, ir kas kam tinka. Būna, išgirti maistai tinka ne visiems. Pvz. kažkokioj vaistinėj man sakė, kad nuostabus yra Trainer. Juo šeriant, mano Kuzma pradėjo maistą nuo stalo vogti, ko niekada nedarė - o tas maistelis, pasirodo, iš žirnių daugiausia, katės nepasisotina žirniais biggrin.gif Jūsų vietoj, eičiau į kokią veterinarinę vaistinę ir prašyčiau kokio nors superpremium kačiukams iš išvardintų... Pradžiai daug nepirkčiau, žiūrėčiau, ar tinka, tada jau imčiau daugiau. Ar iš čia:
http://www.vetvila.l...-jaunos-iki-1-m
https://www.pet24.lt...n...s?f=86&p=10

Šiaip kačių maistuose susigaudyt - tai reikia pasigilint, ten vien mėsos kiekio neužtenka, yra daug visokių parametrų, bet ne ta čia tema. Tai tik bendrais bruožais patariau, ką daryt ir kodėl, o reiks daugiau - pasieiškosit ir pasiskaitysit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 rugsėjo 2015 - 21:42