QUOTE(Bubbleghost @ 2015 06 11, 17:40)
Sveiki,
Nuo kada galima pradeti aukleti maza kaciukas?
Ar 5-6 sav. kaciuka jau galima drausminti vandens pistoletu, pabarimu, svelniu bakstelejimu i nosyte jei tarkim per stipriai kanda?
Neseniai perėjau panašias bėdeles, nes iš gatvės priglaudžiau tokio pat amžiaus mažylį, kuriam šiuo metu jau 3 su puse mėnesio. Skaičiau visus Nerealios ir kitų forumo dalyvių patarimus bei dėjausi konspektus į galvą. Pirmiausiai šiam amžiui galioja taisyklė, kad kačiukas tikrai dar kūdikis, kuris dar minimum 6 savaites turėtų gyventi su mama, bet yra kaip yra. Taip pat kirpau nagus kačiukui ir SAU, kad nesužeisti ir neužgauti. Jei kanda į ranką, kaip ir patariama leisti apžioti pirštą ir sukišti giliau, bet jokiu būdu nelaikyti, tuoj ištraukti, kad jis nepradėtų gintis ir bijoti rankų, o tipo ups kas čia buvo
. Jei kanda kitur, paimti už pakarpos ir švelniai numesti, vos ne padėti ant žemės ar sofos. Pūtimas taip pat padeda
Kantrybės reikės daug, bet po truputuką situacija gerės
Aš iki šiol kačiuką tikriausiai 90 proc ant rankų pasiimu keldama už pakarpos, taip pat ir padedu ant žemės, visuomet glamones ar žaidimus baigiu aš. Turiu ir veislinę metų katę ir skirtumas tarp jų didžiulis, temperamento, gudrumo ir naglumo. Mažių mokinti, drausminti reikia daugybę kartų per dieną
Lipa visur, kur jam negalima (valgomojo stalas, virtuvė), maistą bando tiesiog iš po nosies nugvelbti ir tt. Vandens purkštuką pradėjau naudoti neseniai, bet jis jau nuo pirmo karto suprato kas čia per daiktas ir iš kur tas vanduo, tad ši priemonė su juo neveikia
. Baisiausiai aišku naktimis, duodasi kaip velniukas, laksto sienomis ir mūsų galvomis, bet tenka kentėti kol kas, gal paaugs ir nurims
Jei nustveriu žaidžiantį lovoje, pasiguldau šalia ir giriu kol ramus guli, glostau. Bet šiaip jau MAN patapo geras berniukas, ateina ir pasimyluoti, nosimis pasitrinti, nekandžioja manęs ir jei as esu kambaryje, tai ir vaikų (jei manęs nėra, tai kanda ir drąskosi), vyras tai jau prarado kantrybę ir tiesio ignoruoja. Tikiuosi iš mano ilgos rašliavos nors kiek naudos bus
Beje, iš savo skaudžios patirties labai patarčiau padaryti išmatų tyrimus. Kai priglaudėm iš karto nuvežiau pas vaterinarą, bet jis apžiūrėjo tik išoriškai ir nuramino, jog viskas gerai, nukirmino ir nuparazitino dar. Bet pasirodo tas kruopyte turėjo tiek brudo, kad susirgom visi Kosminės veterinaro sąskaitos, vienas sūnus net 2 savaites ligoninėje gulėjo, kliuvo visai šeimai.