QUOTE (Ingute @ 2004 01 14, 10:59) |
Nu tas Beos kulinarinis sedevras - avietinis tortas tikrai Kas ragavo, visi gyre |
tai liuks, kad gavosi gerai ir su varške, bandysiu ir aš tada su ja daryt, nes man, kaip sakoma, kablys nugaroj nuo to bea'os avietinio torto Dar radau, kad mascarpone sūrio daugmaž atitikmuo yra lietuviškas Beladetos sūrelis.
Citata iš va ČIA:
Beladeta protėvis Mascarpone
Mascarpone - minkštas, baltas, kremo konsistencijos sūris iš Lombardijos regiono. Tai dar viena idėja, kurią sėkmingai sūrių gamyboje panaudojo Lietuvos gamintojai. Panašaus skonio Lietuvoje gaminami tepami varškės sūreliai Beladeta, kurie turėtų patikti lengvo, švelnaus skonio varškės produktų mėgėjams. Tai geri ir maistingi pusryčiai nuolat skubantiems. Tiesiog užsitepkite ant mėgstamos duonos.
man rodos tie beladeta desertams netinka.... jie tik sumushtekams nesaldiems...
QUOTE (bea @ 2004 01 16, 14:32) |
man rodos tie beladeta desertams netinka.... jie tik sumushtekams nesaldiems... |
tiesą pasakius aš tų beladetos ir akyse nemačius , tai dabar ir neieškosiu
Bea, help:
QUOTE (Bea) |
Sacher torte (Zacherio tortas) (kepame diena anksciau) ...Trečdalį baltymų įmaišyti į trynių masę, tada likusį trečdalį ir miltus su kepimo milteliais.... |
Čia pas tave recepte parašyta "trečdalį...,trečdalį...." O kur dar vienas trečdalis? Ar to kito trečdalio nereikia, ar čia pusę per pusę?
aj po to viska sudet...
QUOTE (bea @ 2004 01 14, 15:57) |
Negras, kuri as kepu: 2 kiausiniai 1 stikline cukraus 2 shaukshtai kakavos (50 g) 6 shaukshtai miltu (150 g) 200 g grietines kepimo milteliai viska ishmaishom, kepam 180 laipsniu orkaitej, kol pagaliukas ismeigtas i teshla ishlis sausas ir neapsiveles (~45 min). |
Aciu Bea ir Orka uz receptuka.
Pyragas jau iskeptas austa.
Tuoj ragausim
Nezinau, gal jau buvo toks receptas, bet vis tiek parasysiu. Jis labai tiks toms, kurios nori greito rezultato. Taigi GAIVUS DESERTAS. Reikes:
2 pakeliu zele ( dazniausiai naudoju citrinine),
500 ml "Smilgos" jogurto ( man skaniausiai pavyksta su persikiniu),
ivairiu vaisiu, uogu.
I puse litro verdancio vandens supilti abu pakelius zele, istirpinti ir palaukti kol atves. Tada supilti jogurta, ismaisyti, prideti ivairiu vaisiu, saldytu uogu ( tik svarbu neprideti per daug rugsciu vaisiu, nes zele gali nesustingti). Paruosta deserta ideti i saldytuva, palaukti, kol sustings ir...skanaus!
Mums jis labai patinka, nes greitai pagaminamas ir be to skanus, gaivus. Pabandykit!
2 pakeliu zele ( dazniausiai naudoju citrinine),
500 ml "Smilgos" jogurto ( man skaniausiai pavyksta su persikiniu),
ivairiu vaisiu, uogu.
I puse litro verdancio vandens supilti abu pakelius zele, istirpinti ir palaukti kol atves. Tada supilti jogurta, ismaisyti, prideti ivairiu vaisiu, saldytu uogu ( tik svarbu neprideti per daug rugsciu vaisiu, nes zele gali nesustingti). Paruosta deserta ideti i saldytuva, palaukti, kol sustings ir...skanaus!
Mums jis labai patinka, nes greitai pagaminamas ir be to skanus, gaivus. Pabandykit!
QUOTE (Guste @ 2004 01 20, 00:01) |
Nezinau, gal jau buvo toks receptas, bet vis tiek parasysiu. Jis labai tiks toms, kurios nori greito rezultato. Taigi GAIVUS DESERTAS. Reikes: 2 pakeliu zele ( dazniausiai naudoju citrinine), 500 ml "Smilgos" jogurto ( man skaniausiai pavyksta su persikiniu), ivairiu vaisiu, uogu. I puse litro verdancio vandens supilti abu pakelius zele, istirpinti ir palaukti kol atves. Tada supilti jogurta, ismaisyti, prideti ivairiu vaisiu, saldytu uogu ( tik svarbu neprideti per daug rugsciu vaisiu, nes zele gali nesustingti). Paruosta deserta ideti i saldytuva, palaukti, kol sustings ir...skanaus! Mums jis labai patinka, nes greitai pagaminamas ir be to skanus, gaivus. Pabandykit! |
Aš panašų desertą darau taip:
Imu Pasterizuoto pieno indelį(toks kur būna kondensuotas-tai saldus, o pasterizuotas būna tokiam pačiam indely tik skystas ir nesaldus), pilu į litrinį stiklainį ir plaku tol kol pasidaro litras.Tada 0,5 l. karšto vandens ištirpinu 2 pok. želė ir sumaišau su plaktu pasterizuotu pienu, pridedu uogu visokių ar vaisių(tik ne kivių ar ananasų-nesustings), supilu į formą ir į kamerą (arba į balkoną) sušala per 20 min.Arba beabejo galima ir į šaldytuvą.Labai labai skanu Gaunasi kaip putėsiai.MAn skaniau su rūgštesne želė.
vikšrelio obuolių kekso receptas tikrai nuostabus mmm..niam niam.. norejau paklaust, gal kas žinot kokio skanaus ir lengvai pagaminamo vyšnių pyrago receptuką? mano brangiausiasis dievina vyšnias, taip norisi jį pradžiugint
QUOTE (bea @ 2004 01 16, 14:32) |
man rodos tie beladeta desertams netinka.... jie tik sumushtekams nesaldiems... |
As Tiramisu dariau su Beladetos suriu (aisku be jokiu cesnaku ir kt. priedu ) Labai geras skonis gavosi!
O aš irgi išpandžiau tą Gustės desertuką
Tiesa, vakar sesijos baigimo proga išbandžiau Springlet "Napoleoną" su neriebiu kremu - apsivalgymas
Tiesa, vakar sesijos baigimo proga išbandžiau Springlet "Napoleoną" su neriebiu kremu - apsivalgymas
Sveikos mamytės kepėjėlės,
gal kuri žinote pyrago receptą su uogiene?
Būčiau dėkinga.
gal kuri žinote pyrago receptą su uogiene?
Būčiau dėkinga.
nusiperki sluoksniuotos shaldytos teshlos, ishkloji ja riebalais ishtepta kepimo forma, barstai maltu dziuveseliu pora shaukshtu, ant to tirshtos uogienes, ant virshaus dar viena lakshta teshlos, ja patepi pienuku ir kepi 200 laipsniu. skanaus!