nekepeu. paieskosiu... va
http://www.ruscuisin...ive/000602.html
http://www.frenchpas.../0702napo.shtml
oe skanus tas varshkes-obuoliu... mmmmmmmmmmmmmm.
REKOMENDUOJU!
REKOMENDUOJU!
LOROS VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:200G. miltų, 50g.cukraus, 100g. sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, margarino ar sveisto skardai ištepti.
Viršui:5 kiaušinių tryniai, 100g. cukraus, sutarkuotos citrinos žievelė, 1 valg.šaukštas miltų, 500g. liesos varškės, 1 žiupsnelis druskos, 200 ml. karšto pieno, 125g. karšto sveisto, 5 kiaušinių baltymai(kur liko nuo trynių).
Tešlai, miltus ir cukrų suberti ant stalo, vidury padaryt įdubimą ir sudėt tarkuotus riebalus, įmušt kiaušinį ir viską gerai išminkyt.Iškočiot ant miltais pabarstyto stalo ir įklot į riebalais išteptą kepimo skardą.Padaryt 3cm. kraštą ir prispaust prie formos.
Viršui, išplakt kiaušinių trynius su cukrum iki putų, dėti citrinos žievelę, įmaišyt miltus, varškę ir žiupsnelį druskos.Įplakt karštą pieną ir išlydytą sviestą.Įmaišyt tirštai išplaktus kiaušinių baltymus ir šią varškės masę supilti ant pyrago pagrindo.Kepti įkaitintoj orkaitėj 180C temperatūroj apie 1 val.
Labai skanus pyragas, vakr kepiau pati.Tik nevalgykit karšto, nes labai minkštas.Šiandien daug skanesnis negu vakar
Tešlai:200G. miltų, 50g.cukraus, 100g. sviesto arba margarino, 1 kiaušinis, margarino ar sveisto skardai ištepti.
Viršui:5 kiaušinių tryniai, 100g. cukraus, sutarkuotos citrinos žievelė, 1 valg.šaukštas miltų, 500g. liesos varškės, 1 žiupsnelis druskos, 200 ml. karšto pieno, 125g. karšto sveisto, 5 kiaušinių baltymai(kur liko nuo trynių).
Tešlai, miltus ir cukrų suberti ant stalo, vidury padaryt įdubimą ir sudėt tarkuotus riebalus, įmušt kiaušinį ir viską gerai išminkyt.Iškočiot ant miltais pabarstyto stalo ir įklot į riebalais išteptą kepimo skardą.Padaryt 3cm. kraštą ir prispaust prie formos.
Viršui, išplakt kiaušinių trynius su cukrum iki putų, dėti citrinos žievelę, įmaišyt miltus, varškę ir žiupsnelį druskos.Įplakt karštą pieną ir išlydytą sviestą.Įmaišyt tirštai išplaktus kiaušinių baltymus ir šią varškės masę supilti ant pyrago pagrindo.Kepti įkaitintoj orkaitėj 180C temperatūroj apie 1 val.
Labai skanus pyragas, vakr kepiau pati.Tik nevalgykit karšto, nes labai minkštas.Šiandien daug skanesnis negu vakar
Atize labai skanus napoleono tortas
Sudėtis:
700g sviesto
900g miltų,
druskos
miltus kapoti su sviestu,po to
200g grietinės ir 2 kiaušiniai ir viską atsargiai išminkyti
Ir iškepti kelis lakštus ir geriau tešlą pasidaryti iš vakaro ir palaikyti šaldytuve
Kremas:
600g sviesto
0,5litro pieno
4 kiaušinių tryniai
2st cukraus
1šaukštas krakmolo
150g miltų
1. Miltus ir sviestą pavirti ant silpnos ugnies maišant
2. Piene ištirpinti cukrų ir užvirinus dėti krakmolą
3. Pieną supilti su cukrumi į sviestą ir maišant pavirti ant silpnos ugnies ir atvėsus dėti po vieną trynį ir plakti.
Čia gaunasi didelis tortas,gali pabandyti pusę porcijos
Sudėtis:
700g sviesto
900g miltų,
druskos
miltus kapoti su sviestu,po to
200g grietinės ir 2 kiaušiniai ir viską atsargiai išminkyti
Ir iškepti kelis lakštus ir geriau tešlą pasidaryti iš vakaro ir palaikyti šaldytuve
Kremas:
600g sviesto
0,5litro pieno
4 kiaušinių tryniai
2st cukraus
1šaukštas krakmolo
150g miltų
1. Miltus ir sviestą pavirti ant silpnos ugnies maišant
2. Piene ištirpinti cukrų ir užvirinus dėti krakmolą
3. Pieną supilti su cukrumi į sviestą ir maišant pavirti ant silpnos ugnies ir atvėsus dėti po vieną trynį ir plakti.
Čia gaunasi didelis tortas,gali pabandyti pusę porcijos
QUOTE (Cypas @ 2004 01 05, 19:27) |
Atize labai skanus napoleono tortas Sudėtis: 700g sviesto 900g miltų, druskos miltus kapoti su sviestu,po to 200g grietinės ir 2 kiaušiniai ir viską atsargiai išminkyti Ir iškepti kelis lakštus ir geriau tešlą pasidaryti iš vakaro ir palaikyti šaldytuve Kremas: 600g sviesto 0,5litro pieno 4 kiaušinių tryniai 2st cukraus 1šaukštas krakmolo 150g miltų 1. Miltus ir sviestą pavirti ant silpnos ugnies maišant 2. Piene ištirpinti cukrų ir užvirinus dėti krakmolą 3. Pieną supilti su cukrumi į sviestą ir maišant pavirti ant silpnos ugnies ir atvėsus dėti po vieną trynį ir plakti. Čia gaunasi didelis tortas,gali pabandyti pusę porcijos |
o tu pati ji isbandei? nes as viena kart isknygos dariausi tai tik produktus pagadinau ir susinervinau galiausiai nuejau ir nusipirkau
Atize, man labiau patinka neriebus
Napoleono torto kremas
1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.
Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.
o teslos sudetis:
400g sviesto,
4 su puse - 5 stiklines miltu,
1 stikline vandens.
Napoleono torto kremas
1/2(puse) stiklines miltu,
3/4 stiklines cukraus,
1 stalo saukstas krakmolo,
6 kiausiniu tryniai,
3 stiklines karsto pieno,
saukstelis vanilininio cukraus.
Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina.
o teslos sudetis:
400g sviesto,
4 su puse - 5 stiklines miltu,
1 stikline vandens.
palengvinimas Mantingos bemiele sluoksniuota tesla, pries kepant subadyti su sakute
Mary Berry avietinis sūrio tortas
10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai
3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai
23 cm per šoną uždaroma kepimo forma
10 porcijų
Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas
~439 kalorijos vienai porcijai
3 šaukštai šalto vandens
15 g želatinos
500 g aviečių (aš naudojau šaldytas)
4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt)
250 g mascarpone sūrio
150 ml grietinės
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
Pagrindui
125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti
60 g sviesto ištirpinti
30 g demerara cukraus
45 g graikinių riešutų
Papuošimui:
150 ml plakamos grietinėlės
keletas aviečių
mėtų lapeliai
23 cm per šoną uždaroma kepimo forma
1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu.
2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai.
3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus!
siandien ji padariau, vakare ragausim, bus atsiliepimai
tiesa pagalvojau dar, kad vietoj tikros mascarpone galima butu naudoti Musu svelniaja liesa varshke. Butu daug pigiau, o skonis manau nenukentetu per labiausiai
tiesa pagalvojau dar, kad vietoj tikros mascarpone galima butu naudoti Musu svelniaja liesa varshke. Butu daug pigiau, o skonis manau nenukentetu per labiausiai
QUOTE (bea @ 2004 01 07, 15:02) |
Mary Berry avietinis sūrio tortas 10 porcijų Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas ~439 kalorijos vienai porcijai 3 šaukštai šalto vandens 15 g želatinos 500 g aviečių (aš naudojau šaldytas) 4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt) 250 g mascarpone sūrio 150 ml grietinės 2 kiaušiniai 125 g cukraus pudros Pagrindui 125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti 60 g sviesto ištirpinti 30 g demerara cukraus 45 g graikinių riešutų Papuošimui: 150 ml plakamos grietinėlės keletas aviečių mėtų lapeliai 23 cm per šoną uždaroma kepimo forma 1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu. 2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus su cukrumi. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai. 3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus! |
bea, o kas per demerara cukrus?
GAl kuri bandėt vietoj MAscarpones sūrio dėti Mūsų švelniąją varškę?KAip gavosi?
QUOTE (Atize @ 2004 01 05, 21:14) | ||
o tu pati ji isbandei? nes as viena kart isknygos dariausi tai tik produktus pagadinau ir susinervinau galiausiai nuejau ir nusipirkau |
Vieną kartą kepiau,gavosi gerai ,bet kepiau pusę porcijos ir truputį kremo per daug pasidariau dabar bandysiu nusipirkti matingos sluoksniuotą tešlą ir su ja padarysiu,nes tingiu tešlą pati daryti,kai pabandysiu parašysiu kaip gavosi
Skanus pyragas su kisielium 5 kiaušiniai, 1 pokelis kisieliaus, 1 st. miltų, 1st. cukraus, 1 st. aliejaus, 2 šaukštai kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakam su cukrum, suberiam miltus, kepimo miltelius, kisieliaus miltelius, supilam aliejų ir viską gerai išmaišom.Tešlą supilam į sviestiniu popierium išklotą skardą ir kepam 200C orkaitėj apie 40-50 min.
Labai greita ir skanu Kisielių galite rinktis pagal skonį, aš darau su spanguolių
Kiaušinius išplakam su cukrum, suberiam miltus, kepimo miltelius, kisieliaus miltelius, supilam aliejų ir viską gerai išmaišom.Tešlą supilam į sviestiniu popierium išklotą skardą ir kepam 200C orkaitėj apie 40-50 min.
Labai greita ir skanu Kisielių galite rinktis pagal skonį, aš darau su spanguolių