isbandziau indmik varskes pyraga, labai skanu!!!
tiesa, biski patobulinau, nes nesugepu gaminti tiksliai pagal receptus ir idejau daug vysniu
bet vistiek skanu skanu
QUOTE(Auges @ 2003 06 19, 02:51)
ZEBRAS
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
ar skanus gavosi pavadinimas skamba ladai skaniai
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
ar skanus gavosi pavadinimas skamba ladai skaniai
QUOTE(bea @ 2003 12 31, 19:39)
Obuolių ir varškės pyragas
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
Na, bea, vakar kepiau šį pyragą, o šiandien nešuosi į svečius. Bus arba fanfaros, arba pravalas Kai kepė, tai atrodė fantastiškai, bet po to tai truputį susmego , na, bet kažkiek tai ir turėjo, juk varškė... Atrodo tai labai skaniai, šeimą kaip muses vaikyt teko, nes norėjo atsipjaut Žodžiu, feedback rytoj
QUOTE(bea @ 2004 01 12, 15:41)
Tinginys a la Bea's mama
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna .
SKANAUS!
Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna .
SKANAUS!
Bea - o gal netyčia žinai kiek gramų sausainių viename pokelyje, nes aš ne Lietuvoje - negaliu pažiūrėti...
šiandien gaminau Negriuką pagal Bea receptą - truputį blūdijau su kepimo milteliais - pas mus jie didelėje bonkutėje parsiduoda - proporcijų - kokiam kiekiui miltų kiek dėti ten nenurodyta. Bet atrodo pataikiau - gavosi labai skanus - na toks tikrai šokoladinis skanėstas. Dėkoju už receptą. Tiesa aš svėriau viską - vėliau bandžiau šaukštais tikrinti - tai matyt šaukštas šaukštui nelygu - pas mane miltų gavosi 8 šaukštai su kaupu.
As kepu labai sknu obuoliu pyraga jis labaim lengvai gaminamas ir labaiu skanus
jumsd reikes:
200g cukraus,
5 kiausiniai,
1 - 1,5stiklines miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu
1-2 sauksteliai vanilinio cukraus( as jo dedu visa pokeli)
5 - 6 obuoliai
cinamonas pagal skoni
obuolius nulupame supjaustome skiltelemis, apibarstau vaniliniu cukrumi, cinamonu, cukrumi.
tada ruosiame tesla;
kiausinio trynius atskiriame nuo baltymu (juos plaksime pabaigoje iki standziu putu), sudedame cukru ir plakame kol cukrus istirps, sudedamje miltus dedame po truputi) kol tesla bus grietines tistumo sudedame plaktus kiausinio baltymus ir ismaisome, tada ipilame i istepta sviestu skarda tesla puųdse mases sudedame obuolius , uzpilame likusia tesla ir i orkaite 30 -40min. kepame.
Labai skanuuu
SKANAUS
jumsd reikes:
200g cukraus,
5 kiausiniai,
1 - 1,5stiklines miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu
1-2 sauksteliai vanilinio cukraus( as jo dedu visa pokeli)
5 - 6 obuoliai
cinamonas pagal skoni
obuolius nulupame supjaustome skiltelemis, apibarstau vaniliniu cukrumi, cinamonu, cukrumi.
tada ruosiame tesla;
kiausinio trynius atskiriame nuo baltymu (juos plaksime pabaigoje iki standziu putu), sudedame cukru ir plakame kol cukrus istirps, sudedamje miltus dedame po truputi) kol tesla bus grietines tistumo sudedame plaktus kiausinio baltymus ir ismaisome, tada ipilame i istepta sviestu skarda tesla puųdse mases sudedame obuolius , uzpilame likusia tesla ir i orkaite 30 -40min. kepame.
Labai skanuuu
SKANAUS
net nznau kur parasyti manau cia tiks. Turiu riesutu kremo ir noriu paklausti ar imanuma su juo pyraga iskepti? gal zinot kokiu skaniu receptu? noriu si krema panaudoti
Sveikos merginos. Vakar kepiau biskvita toki kaip senai senai su mama kepdavau. Bet man gavosi toks sunkus. O seniau gaudavosi purus minksti, tokie kaip parduotuveje biskvitiniai. Gal kas turite paprasto biskvito recepta???
Bea mano mama daro igri toki tingini tik be slyvu
ir mane ismoke o as nusibezdzioniausiu nuo tavo mamos likusias vaisu dalis
Mano citrininis persiku pyragas (paprastutis ir neblogai gaunasi)
5 kiausinius su stikline cukraus ir vanilinio sauksteliu plaku mikseriu iki baltumo beveik, tada 300g miltu (atmatuoju matuokliu) su 1,5 saukstelio kepimo milteliu suberius ismaisau, 150 istirpinto sviesto supilu ismaisau, stikline kefiro, viska ismaisau gerai, supilu puse citrinos sultis ir sutarkuoju zievele nuo tos puseles citrinos, konservuotus persikus supjaustau gabaliukais, kelis palieku cielus.
i istepta riebalais skarda supilu mase (mase turi uzimti puse sjkardos, kitaip iseina plonas) ant virsaus isdelioju persiku puseles. kepu 180C orkaiteje 45 min.
ir mane ismoke o as nusibezdzioniausiu nuo tavo mamos likusias vaisu dalis
Mano citrininis persiku pyragas (paprastutis ir neblogai gaunasi)
5 kiausinius su stikline cukraus ir vanilinio sauksteliu plaku mikseriu iki baltumo beveik, tada 300g miltu (atmatuoju matuokliu) su 1,5 saukstelio kepimo milteliu suberius ismaisau, 150 istirpinto sviesto supilu ismaisau, stikline kefiro, viska ismaisau gerai, supilu puse citrinos sultis ir sutarkuoju zievele nuo tos puseles citrinos, konservuotus persikus supjaustau gabaliukais, kelis palieku cielus.
i istepta riebalais skarda supilu mase (mase turi uzimti puse sjkardos, kitaip iseina plonas) ant virsaus isdelioju persiku puseles. kepu 180C orkaiteje 45 min.
Mano improvizacija su prarugusia grietine
apie 450gr (indelis)grietines (tinka ir misiniai su aug. rieb.)
2 nubraukti arb. saukst. sodos
2kiausiniai
1stikline cukraus
ziupsnelis druskos
apie 2stiklines miltu
puse litro tirstos uogienes (naudojau juoduju serbentu)
Grietine, soda, kiausinius, cukru, druska sumaisyti ir poto berti miltus. tesla turi gautis tirsta, panasiai kaip biskvitui ar vafliam.
Forma patepu sviestu, pabarstau dziuveseliu, papilu kelis saukstus teslos, kad plonai padengtu pavirsiu, tada dedu nestora sluoksni uogienes ir ant virsaus supilu likusia tesla (kitaip turbut uogiene neduotu teslai normaliai pakilti). kepu orkaitej 180 laipsniu apie 30-40 min.
Man sitas receptas nuramino nervus, kai karsta vasaros diena is parduotuves parsinesta grietine buvo prarugusi
P.S. Skoniui tai itakos neturejo
apie 450gr (indelis)grietines (tinka ir misiniai su aug. rieb.)
2 nubraukti arb. saukst. sodos
2kiausiniai
1stikline cukraus
ziupsnelis druskos
apie 2stiklines miltu
puse litro tirstos uogienes (naudojau juoduju serbentu)
Grietine, soda, kiausinius, cukru, druska sumaisyti ir poto berti miltus. tesla turi gautis tirsta, panasiai kaip biskvitui ar vafliam.
Forma patepu sviestu, pabarstau dziuveseliu, papilu kelis saukstus teslos, kad plonai padengtu pavirsiu, tada dedu nestora sluoksni uogienes ir ant virsaus supilu likusia tesla (kitaip turbut uogiene neduotu teslai normaliai pakilti). kepu orkaitej 180 laipsniu apie 30-40 min.
Man sitas receptas nuramino nervus, kai karsta vasaros diena is parduotuves parsinesta grietine buvo prarugusi
P.S. Skoniui tai itakos neturejo
Labai reikia morku pyrago recepto, internete daug tu receptu, susipainiojau neatsirenku, gal galite kas parasyti skanu jau isbandyta ..... ...... ir dar jeigu jau kas man pagelbes gal gali ir nurodyti kokia tarka tarkuoti morkas su bulvine kur tarkiai gaunasi ar su burokine kur drozles, nes kur internete ziurejau tai raso smulkiai sutarkuojame morkas arba sutarkuojame morkas ..... kitiems gal tai savaime suprantama o va man neaisku......
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
QUOTE(Saga @ 2007 10 12, 10:08)
Labai reikia morku pyrago recepto, internete daug tu receptu, susipainiojau neatsirenku, gal galite kas parasyti skanu jau isbandyta ..... ...... ir dar jeigu jau kas man pagelbes gal gali ir nurodyti kokia tarka tarkuoti morkas su bulvine kur tarkiai gaunasi ar su burokine kur drozles, nes kur internete ziurejau tai raso smulkiai sutarkuojame morkas arba sutarkuojame morkas ..... kitiems gal tai savaime suprantama o va man neaisku......
Is anksto dekoju
Is anksto dekoju
Kazkur turejau sio pyrago recepta Morkas reikia tarkuoti per burokine tarka.