Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

biggrin.gif isbandziau indmik varskes pyraga, labai skanu!!!
tiesa, biski patobulinau, nes nesugepu gaminti tiksliai pagal receptus ir idejau daug vysniu blush2.gif
bet vistiek skanu skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2003 06 19, 02:51)
ZEBRAS

3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)

1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.

Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS  mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min

ar skanus gavosi pavadinimas skamba ladai skaniai thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 12 31, 19:39)
Obuolių ir varškės pyragas

3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Na, bea, vakar kepiau šį pyragą, o šiandien nešuosi į svečius. Bus arba fanfaros, arba pravalas hihihi.gif Kai kepė, tai atrodė fantastiškai, bet po to tai truputį susmego mastau.gif , na, bet kažkiek tai ir turėjo, juk varškė... Atrodo tai labai skaniai, šeimą kaip muses vaikyt teko, nes norėjo atsipjaut hihihi.gif Žodžiu, feedback rytoj drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 12, 15:41)
Tinginys a la Bea's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke wink.gif ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu, ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu, slyvu, dar galima kapotu rieshutu. Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti. Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna wink.gif.
SKANAUS!

Bea - o gal netyčia žinai kiek gramų sausainių viename pokelyje, nes aš ne Lietuvoje - negaliu pažiūrėti...
Atsakyti
šiandien gaminau Negriuką pagal Bea receptą - truputį blūdijau su kepimo milteliais - pas mus jie didelėje bonkutėje parsiduoda - proporcijų - kokiam kiekiui miltų kiek dėti ten nenurodyta. Bet atrodo pataikiau - gavosi labai skanus - na toks tikrai šokoladinis skanėstas. Dėkoju už receptą. Tiesa aš svėriau viską - vėliau bandžiau šaukštais tikrinti - tai matyt šaukštas šaukštui nelygu - pas mane miltų gavosi 8 šaukštai su kaupu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editam: 19 rugsėjo 2007 - 22:40
As kepu labai sknu obuoliu pyraga jis labaim lengvai gaminamas ir labaiu skanus
jumsd reikes:
200g cukraus,
5 kiausiniai,
1 - 1,5stiklines miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu
1-2 sauksteliai vanilinio cukraus( as jo dedu visa pokeli)
5 - 6 obuoliai
cinamonas pagal skoni
obuolius nulupame supjaustome skiltelemis, apibarstau vaniliniu cukrumi, cinamonu, cukrumi.
tada ruosiame tesla;
kiausinio trynius atskiriame nuo baltymu (juos plaksime pabaigoje iki standziu putu), sudedame cukru ir plakame kol cukrus istirps, sudedamje miltus dedame po truputi) kol tesla bus grietines tistumo sudedame plaktus kiausinio baltymus ir ismaisome, tada ipilame i istepta sviestu skarda tesla puųdse mases sudedame obuolius , uzpilame likusia tesla ir i orkaite 30 -40min. kepame.
Labai skanuuu
SKANAUS
Atsakyti
net nznau kur parasyti manau cia tiks. Turiu riesutu kremo ir noriu paklausti ar imanuma su juo pyraga iskepti? gal zinot kokiu skaniu receptu? noriu si krema panaudoti ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Vakar kepiau biskvita toki kaip senai senai su mama kepdavau. Bet man gavosi toks sunkus. O seniau gaudavosi purus minksti, tokie kaip parduotuveje biskvitiniai. Gal kas turite paprasto biskvito recepta???
Atsakyti
Bea mano mama daro igri toki tingini thumbup.gif tik be slyvu
ir mane ismoke ax.gif o as nusibezdzioniausiu nuo tavo mamos likusias vaisu dalis ax.gif

Mano citrininis persiku pyragas (paprastutis ir neblogai gaunasi)

5 kiausinius su stikline cukraus ir vanilinio sauksteliu plaku mikseriu iki baltumo beveik, tada 300g miltu (atmatuoju matuokliu) su 1,5 saukstelio kepimo milteliu suberius ismaisau, 150 istirpinto sviesto supilu ismaisau, stikline kefiro, viska ismaisau gerai, supilu puse citrinos sultis ir sutarkuoju zievele nuo tos puseles citrinos, konservuotus persikus supjaustau gabaliukais, kelis palieku cielus.
i istepta riebalais skarda supilu mase (mase turi uzimti puse sjkardos, kitaip iseina plonas) ant virsaus isdelioju persiku puseles. kepu 180C orkaiteje 45 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 04 spalio 2007 - 11:44
Mano improvizacija su prarugusia grietine blush2.gif

apie 450gr (indelis)grietines (tinka ir misiniai su aug. rieb.)
2 nubraukti arb. saukst. sodos
2kiausiniai
1stikline cukraus
ziupsnelis druskos
apie 2stiklines miltu

puse litro tirstos uogienes (naudojau juoduju serbentu)

Grietine, soda, kiausinius, cukru, druska sumaisyti ir poto berti miltus. tesla turi gautis tirsta, panasiai kaip biskvitui ar vafliam.
Forma patepu sviestu, pabarstau dziuveseliu, papilu kelis saukstus teslos, kad plonai padengtu pavirsiu, tada dedu nestora sluoksni uogienes ir ant virsaus supilu likusia tesla (kitaip turbut uogiene neduotu teslai normaliai pakilti). kepu orkaitej 180 laipsniu apie 30-40 min.

Man sitas receptas nuramino nervus, kai karsta vasaros diena is parduotuves parsinesta grietine buvo prarugusi smile.gif

P.S. Skoniui tai itakos neturejo rolleyes.gif

Atsakyti
Labai reikia morku pyrago recepto, internete daug tu receptu, susipainiojau neatsirenku, gal galite kas parasyti skanu jau isbandyta ..... blush2.gif blush2.gif ...... ir dar jeigu jau kas man pagelbes gal gali ir nurodyti kokia tarka tarkuoti morkas su bulvine kur tarkiai gaunasi ar su burokine kur drozles, nes kur internete ziurejau tai raso smulkiai sutarkuojame morkas arba sutarkuojame morkas blush2.gif ..... kitiems gal tai savaime suprantama o va man neaisku......
Is anksto dekoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2007 10 12, 10:08)
Labai reikia morku pyrago recepto, internete daug tu receptu, susipainiojau neatsirenku, gal galite kas parasyti skanu jau isbandyta .....  blush2.gif  blush2.gif ...... ir dar jeigu jau kas man pagelbes gal gali ir nurodyti kokia tarka tarkuoti morkas su bulvine kur tarkiai gaunasi ar su burokine kur drozles, nes kur internete ziurejau tai raso smulkiai sutarkuojame morkas arba sutarkuojame morkas  blush2.gif ..... kitiems gal tai savaime suprantama o va man neaisku......
Is anksto dekoju  mirksiukas.gif

Kazkur turejau sio pyrago recepta g.gif Morkas reikia tarkuoti per burokine tarka.
Atsakyti