idomu ar imanoma siais laikais gauti kur nors rabarbaru?????
tie pyragai su rabarbarais skamba labai viliojanciai,bet jauciu rabarbarus valgo tik tie, kurie soduose patys augina, o pirkt tikriausiai niekur nebuna...
QUOTE (hobo @ 2004 11 26, 15:30) |
idomu ar imanoma siais laikais gauti kur nors rabarbaru????? tie pyragai su rabarbarais skamba labai viliojanciai,bet jauciu rabarbarus valgo tik tie, kurie soduose patys augina, o pirkt tikriausiai niekur nebuna... |
Turguj tikrai buna, ale zinoma sezono metu.
Rasau vel N karta Svogu pyrago recepta.
SVOGUNU PYRAGAS
0.5kg svogunu
125g miltu
60g margarino
2 saukstai salto vandens
1 saukstas acto
80g sonines
20g sviesto
100g grietines
2 kiausiniai
druskos, kmynu, pipiru
Is miltu, margarino,vandens, acto, grietines ir kiausiniu padaryti tesla ir deti i saldytuva kokiai valandai. Per ta laika ant sviesto pasikepint svogunus su druska pipirais ir kmynais. Tada paimti puse teslos, iskocioti laksta or iskloti bleka kurioja kepsite(geriau maza, negu tos kur buna prie dujiniu virykliu). Ant laksto supilti svogunus, sudeti sonine(ji tik del kvapo). Is likusios teslos iskosioti toki pati laksta ir uzdengti. Sonus kaskaip graziai uzspaudyt. Aptepti plaktu kiausiniu ir kepti. Kiek laiko kepti negaliu pasakyt nes nezinau .
Cia zinokit specifinis pyragas daug kam gali nepatikt. As tai tiesiog dievinu svogunus tai man .
SKANAUS!!!
Pagaliau gavosi ikelt
SVOGUNU PYRAGAS
0.5kg svogunu
125g miltu
60g margarino
2 saukstai salto vandens
1 saukstas acto
80g sonines
20g sviesto
100g grietines
2 kiausiniai
druskos, kmynu, pipiru
Is miltu, margarino,vandens, acto, grietines ir kiausiniu padaryti tesla ir deti i saldytuva kokiai valandai. Per ta laika ant sviesto pasikepint svogunus su druska pipirais ir kmynais. Tada paimti puse teslos, iskocioti laksta or iskloti bleka kurioja kepsite(geriau maza, negu tos kur buna prie dujiniu virykliu). Ant laksto supilti svogunus, sudeti sonine(ji tik del kvapo). Is likusios teslos iskosioti toki pati laksta ir uzdengti. Sonus kaskaip graziai uzspaudyt. Aptepti plaktu kiausiniu ir kepti. Kiek laiko kepti negaliu pasakyt nes nezinau .
Cia zinokit specifinis pyragas daug kam gali nepatikt. As tai tiesiog dievinu svogunus tai man .
SKANAUS!!!
Pagaliau gavosi ikelt
QUOTE (iindre @ 2004 11 26, 16:41) |
Rasau vel N karta Svogu pyrago recepta. SVOGUNU PYRAGAS 0.5kg svogunu 125g miltu 60g margarino 2 saukstai salto vandens 1 saukstas acto 80g sonines 20g sviesto 100g grietines 2 kiausiniai druskos, kmynu, pipiru Is miltu, margarino,vandens, acto, grietines ir kiausiniu padaryti tesla ir deti i saldytuva kokiai valandai. Per ta laika ant sviesto pasikepint svogunus su druska pipirais ir kmynais. Tada paimti puse teslos, iskocioti laksta or iskloti bleka kurioja kepsite(geriau maza, negu tos kur buna prie dujiniu virykliu). Ant laksto supilti svogunus, sudeti sonine(ji tik del kvapo). Is likusios teslos iskosioti toki pati laksta ir uzdengti. Sonus kaskaip graziai uzspaudyt. Aptepti plaktu kiausiniu ir kepti. Kiek laiko kepti negaliu pasakyt nes nezinau . Cia zinokit specifinis pyragas daug kam gali nepatikt. As tai tiesiog dievinu svogunus tai man . SKANAUS!!! Pagaliau gavosi ikelt |
aciu uz recepta. Mes megstam toki pyraga prie alaus tik as kepu su mieline tesla ir kol ja padarau tai nesinori ir pyrago kepti Butinai isbandysiu
QUOTE (Jumi @ 2004 11 27, 14:57) | ||
aciu uz recepta. Mes megstam toki pyraga prie alaus tik as kepu su mieline tesla ir kol ja padarau tai nesinori ir pyrago kepti Butinai isbandysiu |
As anksciau taip ant jo buvau "uzsizarazinus" kad kepdavau beveik kasdien . Tai viena diena pusryciam, tai kita diena pietum ir t.t.
Bet paskui turbut persivalgem, tai jau ir senai esu kepusi. Bet jis tikrai
QUOTE(melagele @ 2004 06 30, 20:01)
Aciu Maya tau uz patarimus IR TAU SMIKE BANDYSIME DARYSIME< TRUPUTI SUDETINGAI ATRODO BET RYTOJ IMSIUOSI DARBO
O ir dar mano mama atsiunte recepta is laikrascio iskirpusi pyragas Su braskemis, sakau paimsiu ir pasidalinsiu su visomis gal kam patiks
Pyragas su braskemis
Teslai;100gr.margarino
100gr sviesto
kiausinis,
100gr cukraus
300-350gr miltu
idarui;200gr varskes
500gr grietines
puse kg braskiu
3 saukstai zelatinos
papuosimui; 1kg braskiu,pakelis braskiu zele,sviesto formai patepti
Is teslai skirtu produktu uzminkoma tesla ir apie valanda palaikoma saldytuve.Po to is jos iskociojami puses centimetro storio lakstas,iklojamas i sviestu patepta kepimo forma>Ant virsaus uzdedamas sviestinio popieriaus lapas ir pripildoma netikro idaro(pupeliu) ..(.O cia tai as nesuprantu...kokiu pupeliu!? Gal jus zinote????)Kepama 200 laipsniu temperaturoje.Kepinys atvesinamas
Varske ir braskes pertrinamos per sieteli.Sumaisomas su grietinele bei nedideliame kiekyje vandens isbrankinama zelatina.
Idaras supilamas ant kepinio(nuemus pupeles ir popieriu) ir puse valandos laikome saldytuve.Po to virsus puosiamas braskiu gezineliais ir apipilamas pradejusia stingti braskiu zele
na va aciu visoms uz demesi
O ir dar mano mama atsiunte recepta is laikrascio iskirpusi pyragas Su braskemis, sakau paimsiu ir pasidalinsiu su visomis gal kam patiks
Pyragas su braskemis
Teslai;100gr.margarino
100gr sviesto
kiausinis,
100gr cukraus
300-350gr miltu
idarui;200gr varskes
500gr grietines
puse kg braskiu
3 saukstai zelatinos
papuosimui; 1kg braskiu,pakelis braskiu zele,sviesto formai patepti
Is teslai skirtu produktu uzminkoma tesla ir apie valanda palaikoma saldytuve.Po to is jos iskociojami puses centimetro storio lakstas,iklojamas i sviestu patepta kepimo forma>Ant virsaus uzdedamas sviestinio popieriaus lapas ir pripildoma netikro idaro(pupeliu) ..(.O cia tai as nesuprantu...kokiu pupeliu!? Gal jus zinote????)Kepama 200 laipsniu temperaturoje.Kepinys atvesinamas
Varske ir braskes pertrinamos per sieteli.Sumaisomas su grietinele bei nedideliame kiekyje vandens isbrankinama zelatina.
Idaras supilamas ant kepinio(nuemus pupeles ir popieriu) ir puse valandos laikome saldytuve.Po to virsus puosiamas braskiu gezineliais ir apipilamas pradejusia stingti braskiu zele
na va aciu visoms uz demesi
Jei kas dar nebandete sio pyrago, tai butinai pabandykite. Jis toks gaivus, toks skanus. Ir toks grazus!!!
QUOTE(smike @ 2004 06 10, 16:05)
Kiek laipsnių skaitos nekaršta?
o aš siūlau super skanų varškės pyragą tai gi:
Pyragas su varške
Tešla:
1. 250g miltų
2. 150g cukraus
3. 80g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. 1 kiaušinio trinys
6. truputis druskos ir miltų minkimui.
Įdaras:
1. 3kiaušiniai
2. 600g liesos varškės
3. 50g sviesto
4. 150g cukraus
5. 200g. Grietinės
6. 1 šaukštas krakmolo
Eiga:
1. Tešla. Kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų, sviestą išsukti iki vientisos masės. Suberti miltus, druską ir išminkyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
2. Įdaras. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš trynių, cukraus,sviesto išsukti purią masę. Supilti grietinę, krakmolą ir gerai išmaišyti.
3. Atskirti 1/3tešlos.Į kepimo formą (apvali 28cm skersmens) iš likusios tešlos padaryti padą, O iš trečdalio sieneles.
4. Į įdarą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus išplaktus iki standžių putų. Tada supilti į formą.
5. Kepti orkaitėje 180-2000C apie 45-55 min. Iškepusį dar 10min palikti orkaitėje kad pravėstų.
P.S. Tiesa jai kepimo forma yra tefloninė reibalais jos netepkite, pilnai užtenka riebalų nuo tešlos,
Snanaus
Pyragas su varške
Tešla:
1. 250g miltų
2. 150g cukraus
3. 80g sviesto
4. 1 kiaušinis
5. 1 kiaušinio trinys
6. truputis druskos ir miltų minkimui.
Įdaras:
1. 3kiaušiniai
2. 600g liesos varškės
3. 50g sviesto
4. 150g cukraus
5. 200g. Grietinės
6. 1 šaukštas krakmolo
Eiga:
1. Tešla. Kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų, sviestą išsukti iki vientisos masės. Suberti miltus, druską ir išminkyti. Tešlą valandai įdėti į šaldytuvą.
2. Įdaras. Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Iš trynių, cukraus,sviesto išsukti purią masę. Supilti grietinę, krakmolą ir gerai išmaišyti.
3. Atskirti 1/3tešlos.Į kepimo formą (apvali 28cm skersmens) iš likusios tešlos padaryti padą, O iš trečdalio sieneles.
4. Į įdarą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus išplaktus iki standžių putų. Tada supilti į formą.
5. Kepti orkaitėje 180-2000C apie 45-55 min. Iškepusį dar 10min palikti orkaitėje kad pravėstų.
P.S. Tiesa jai kepimo forma yra tefloninė reibalais jos netepkite, pilnai užtenka riebalų nuo tešlos,
Snanaus