Issikepiau datuliu ir graikiniu riesutu pyraga, visai nieko prie arbatos ar kavos. Jis man labai panasus i mano kepama dziovintu vaisiu pyraga. Irgi dedu datuliu, riesutu tik dziovintu vaisiu daugiau-abrikosu, razinu, kriausiu, slyvu ir t.t.
O avietini torta dariau antra kart. Isejo dar skanesnis.Dejau nebe su paprasta, o su MUSU SVELNIAJA VARSKE ir pagrindas skanesnis gavosi. Vienintelis torto minusas, kad labai greit susivalgo
Turiu daug saldytu vysniu, gal kaip nors su jom butu galima padaryti
O avietini torta dariau antra kart. Isejo dar skanesnis.Dejau nebe su paprasta, o su MUSU SVELNIAJA VARSKE ir pagrindas skanesnis gavosi. Vienintelis torto minusas, kad labai greit susivalgo
Turiu daug saldytu vysniu, gal kaip nors su jom butu galima padaryti
QUOTE (iindre @ 2004 11 17, 16:09) |
Taigi rasau medaus torto recepta toki koki as kepu MEDAUS TORTAS 4 kiausiniai 4 stiklines miltu 3 saukstai medaus 1 stikline cukraus 1 arbatinis saukstelis sodos KREMAS 3 indeliai grietines(tie mazi) 1 stikline cukraus Puse citrinos sulciu Istriname kol istirps cukrus, tada deti citrinos arba citrinos rugsties pagl skoni(man tai skaniau kaip rugsciau) Medu, kiausinius cukru 20 min. virinam ant garu maisydami.Poto atsaldome. I atsaldyta mase dedam miltus ir minkom tesla.Padarome blynus, juos iskepame arkaiteja ir pertepame kremu. As tai dar i pertepimus dedu bananu, mandarinu irt.t. SKANAUS |
tai kremas gaunasi skystas? o papločiai kokio daugmaž storio?
Labai skanus šis pyragas,pabandykit nepasigailėsit
MORKŲ PYRAGAS
1 puodelis riešutų(lazdyno)
4 kiaušiniai
1 puodelis cukraus(balto)
1puodelis rudo cukraus
1,5-3 valgomo šaukšto daržovių aliejaus
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukštai cinamono
2,5 puodelio sutarkuotų morkų(bulvių tarkio)
1 puodelis konservuotų ananasų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 puodelis razinų (truputį pamirkyti)
Kepti apie 1 val-180 orkaitėje
Riešutus pakepti keptuvėje su trupučiu sviesto.Kiaušinius plakti su cukrumi ir po truputi dėti likusius produktus.Paskutiniai sudedami riešutai,ananasai,razinos
MORKŲ PYRAGAS
1 puodelis riešutų(lazdyno)
4 kiaušiniai
1 puodelis cukraus(balto)
1puodelis rudo cukraus
1,5-3 valgomo šaukšto daržovių aliejaus
2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1,5 šaukštelio sodos
2 šaukštai cinamono
2,5 puodelio sutarkuotų morkų(bulvių tarkio)
1 puodelis konservuotų ananasų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 puodelis razinų (truputį pamirkyti)
Kepti apie 1 val-180 orkaitėje
Riešutus pakepti keptuvėje su trupučiu sviesto.Kiaušinius plakti su cukrumi ir po truputi dėti likusius produktus.Paskutiniai sudedami riešutai,ananasai,razinos
QUOTE (iindre @ 2004 11 17, 18:09) |
Taigi rasau medaus torto recepta toki koki as kepu MEDAUS TORTAS 4 kiausiniai 4 stiklines miltu 3 saukstai medaus 1 stikline cukraus 1 arbatinis saukstelis sodos KREMAS 3 indeliai grietines(tie mazi) 1 stikline cukraus Puse citrinos sulciu Istriname kol istirps cukrus, tada deti citrinos arba citrinos rugsties pagl skoni(man tai skaniau kaip rugsciau) Medu, kiausinius cukru 20 min. virinam ant garu maisydami.Poto atsaldome. I atsaldyta mase dedam miltus ir minkom tesla.Padarome blynus, juos iskepame arkaiteja ir pertepame kremu. As tai dar i pertepimus dedu bananu, mandarinu irt.t. SKANAUS |
o su soda ka daryt? uzgesinta actu i tesla det, ar kaip kitaip?
Koks idomus matavimas-puodeliais. Puodelis puodeliui nelygu-i ji gali tilpti ir puse litro (tetis is tokio ryta arbata geria) ir gali buti miniatiurinis i kuri telpa vos 100ml.Tai kaip kaip zinoti, kokio jie dydzio
Paprastai puodelis tai 200 ml
QUOTE (*mamyte* @ 2004 11 17, 19:02) | ||
Viriname ar tik maisome kaitinant , kol viskas istirps? |
Jo maisome kol viskas gerai istirpsta. Sorry uz klaida
Papildyta @ [mergetime]1100905910[/mergetime]
SITA, kremas tikrai gaunasi skystas, bet jis paskui susigeria i paplocius ir nepasakyciau kad tortas buna skystas.Ji kaskaip sustingsta paskui. Geriausia dar palaikyt per nakti saldytuve, kad gerai susigertu. O paplociu man skaniau kaip nelabai stori buna. As juos visus darau vienodo dyziu, pagal viena lekste, apipjaunu krastus.
NOJUS, coda uzgesint su grietine, paiimti is tos pacios kur skirta kremui, ir deti i tesla.
Na gal cia ne visai i sita tema, bet noriu pasiklausti jusu nuomones.
Stai kokio torto receptuka radau "Skaniausiu RIMI ideju kolekcijoje":
Ypatingasis bulvių tortas
Jums prireiks:
6 didelių bulvių
400 g sviesto
250 g cukraus
4 kiaušinių
300 g miltų
migdolų ekstrakto
Gaminimas:
Su lupenomis išvirtas bulves nulupame, stambiai sutarkuojame ir, atsargiai maišydami dviem šakutėmis, sudedame miltus, ištirpintą sviestą, su cukrumi ištrintus trynius bei išplaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai išmaišome, įlašiname kelis lašus migdolų ekstrakto ir tešlą supilame į paruoštą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą galima puošti vaisiais, išvirtais cukraus sirupe (geriausiai tinka slyvos ir kriaušės). Galima puošti mėgstamais konservuotais vaisiais. Bulvių tortas savotiško skonio. Prie jo tinka mėtų arbata. Tai labai nesudėtingas gaminys, ir jei šeimininkė nori nustebinti svečius, jai tikrai pasiseks"
Tai kas cia per tortas? Kazkaip nesutelpa galvoj-bulves+cukrus. Kazkodel visai neatrodo viliojanciai net ir su metu arbata.
O gal kas esat ragave?
Stai kokio torto receptuka radau "Skaniausiu RIMI ideju kolekcijoje":
Ypatingasis bulvių tortas
Jums prireiks:
6 didelių bulvių
400 g sviesto
250 g cukraus
4 kiaušinių
300 g miltų
migdolų ekstrakto
Gaminimas:
Su lupenomis išvirtas bulves nulupame, stambiai sutarkuojame ir, atsargiai maišydami dviem šakutėmis, sudedame miltus, ištirpintą sviestą, su cukrumi ištrintus trynius bei išplaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai išmaišome, įlašiname kelis lašus migdolų ekstrakto ir tešlą supilame į paruoštą formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Iškeptą tortą galima puošti vaisiais, išvirtais cukraus sirupe (geriausiai tinka slyvos ir kriaušės). Galima puošti mėgstamais konservuotais vaisiais. Bulvių tortas savotiško skonio. Prie jo tinka mėtų arbata. Tai labai nesudėtingas gaminys, ir jei šeimininkė nori nustebinti svečius, jai tikrai pasiseks"
Tai kas cia per tortas? Kazkaip nesutelpa galvoj-bulves+cukrus. Kazkodel visai neatrodo viliojanciai net ir su metu arbata.
O gal kas esat ragave?
Skaiciau skaiciau si skyreli kol nuo receptu gausos galva apsisuko
Nezinau gal ir buvo kieno nors siulytas shis pyragas, bet labai noriu is as su jumis juom pasidalinti
Vysniu pyragas
500g sviesto ar margarino;
8 kiaušiniai;
400g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
500g miltu;
2 šauksteliai kepimo milteliu;
100g šokolado juodo;
1kg vyšnių be kauliuku (gali buti ir saldytos) arba apelsinu.
Ištirpinti riebalus; kiaušinius sumaišyti su vaniliniu ir paprastu cukrum. Sumaišyti plakini su riebalais, deti kepimo miltelius sumaisytus su miltais. Per burokine tarka sutarkuoju shokolada ir kartu su vysniomis sudedu i tesla.
Kepti 175 oC ikaitintoje orkaiteje daugiau nei 55 min.
Laaaaaaaaaabai skanu
Nezinau gal ir buvo kieno nors siulytas shis pyragas, bet labai noriu is as su jumis juom pasidalinti
Vysniu pyragas
500g sviesto ar margarino;
8 kiaušiniai;
400g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
500g miltu;
2 šauksteliai kepimo milteliu;
100g šokolado juodo;
1kg vyšnių be kauliuku (gali buti ir saldytos) arba apelsinu.
Ištirpinti riebalus; kiaušinius sumaišyti su vaniliniu ir paprastu cukrum. Sumaišyti plakini su riebalais, deti kepimo miltelius sumaisytus su miltais. Per burokine tarka sutarkuoju shokolada ir kartu su vysniomis sudedu i tesla.
Kepti 175 oC ikaitintoje orkaiteje daugiau nei 55 min.
Laaaaaaaaaabai skanu
Bea, vakar kepiau austriska sokolado torta.Is pradziu miltu dejau, kaip nurodyta recepte-viena labai kupina sauksta, bet tesla tokia skysta buvo, tai dar pridejau truputi ir dar sauksteli kepimo milteliu.kai iskepe buvo Labai skanu.Kodel is pradziu tokia skysta buvo.Kokia turi buti konsistencija.Bijojau, kad neiskeps gerai, tai "patobulinau" pagal save.
užtenka to vieno šaukšto.