Kadangi labai visoms kepejoms tiko surio pyragos tai noriu pasiulyti panasiu budu gaminama tortuka.GRAZINOS TORTUKAS.Ji vaisindavo tai jam toki varda davem
Reikes 600gramu vyniotinio is kulinarijos skyriaus gatavo
0,5litro grietineles
4saukstai cukraus
50gramuzelatino
2pokeliai zeles
vaisiu apelsinu,slyvutes tinka is kompoto,persikai,
Pasigaminti dubeneli zele,ja is vakaro patogu pasiruost,kad gerai sustingtu.Vyniotini susipjaustomriekelem ir jas dar per puse,jomis isdeliojam tortines dugna ir sonus.Gaminam krema,istirpinam zelatina 0,5stiklines vandens,po to pabrinkinam karsto vandens vonolej.Plakti grietinele su cukrum,norint suteikti spalva ilasinam kelis lasus burokelio sulciu liuks rozinis atspalvis gaunas.Pilti atvesusia zelatina gerai maisyt.Sudeti vaisius,zele gabaliukus,gerai ismaisyt ir pilti mase i tortine.Virsu taip pat isdelioti vyniotinio riekutemis tik kai bus pastinges saldytuve,galima ir nedeti o tik prikloti folija ar kepimo popieriumi.As laikau saltai per nakti,taciau uztenka ir keliu valandu.Ji labai megsta vaikai,nes labai gaivus.SEKMES
QUOTE (molli @ 2004 11 11, 15:26) |
O aš dvi dienas išeilės kepu Bea Slyvų - Migdolų apkepą JAu seniai kada ir bevalgiau tokį skanų pyragą Tik aš skardą tepaiu ne riebalais, o išklojau kepimo popierium, nes pirmą kartą labai sunkiai išėmiau Draugė paragavus irgi nuųvarė slyvų pirkt, opasidaro kaip greit Bea, o ką galima vietoj slyvų dar dėti, nes slyvos tuoj pasibaigs ir vsio bus pyragui |
Aha, sitas pyragas labai labai skanus, toks nenuvalkiotas skonis ir sakyciau sunku ji sugadinti Tai pirmas pyragas, kuris man visada gaunasi Aciu Bea
Nėr už ką, nėr už ką, čia vis mano talmudas nepaveda .
O dėl to slyvų-migdolų pyrago, tai kuom pakeist nelabai įsivaizduoju. Žinau, kad galima slyvas perpjautas per pusę ir be kauliukų užšaldyti šitfam reikalui.
p.s. labai prašau mano nicka rašyti iš mažosios raidės ačiū
O dėl to slyvų-migdolų pyrago, tai kuom pakeist nelabai įsivaizduoju. Žinau, kad galima slyvas perpjautas per pusę ir be kauliukų užšaldyti šitfam reikalui.
p.s. labai prašau mano nicka rašyti iš mažosios raidės ačiū
Sveikutes ,
BEA, o man labai domu ar ta SLYVU-MIGDOLU APKEPA galima butu daryti be cinamono, ar jo skonis be cinamono labai pakistu? Nes as cinamono nemegstu, o gal ten tas cinamonas tik labai svelniai jauciasi?
Is anksto aciu uz atsakyma!
BEA, o man labai domu ar ta SLYVU-MIGDOLU APKEPA galima butu daryti be cinamono, ar jo skonis be cinamono labai pakistu? Nes as cinamono nemegstu, o gal ten tas cinamonas tik labai svelniai jauciasi?
Is anksto aciu uz atsakyma!
Nagi daryk be, kas tau liepia būtinaj jį barstyti. Skonio reikalas, čia gi ne kiaušinis, be kurio tešla sugriūtų. O šiaip tai nelabai stipriai jaučiasi, bet aš jį labai mėgstu, tai gal todėl.
...Cia nedidelis patarimas norint,kad zelatina nesusiguzuotu ir tolygiai pasisikirstytu,reikia bent tris saukstus gaminamos mases ideti ta istirpinta zelatina ir ismaisyti,paskui ta visa mase supilti i gamini,niekada nesusidaro jokie guziukai....... :supe
Nu as kazkokia tundra - vel nerandu jusu isgirto bea pyrago su slyvom..... cia tas 32psl? bet ten lyg ne bea...........
O saldytos teslos pas mus vis tik nera............gaila - reiks laukt kol grysim Lietuvon kad isbandyti ta varskini pyraga
O saldytos teslos pas mus vis tik nera............gaila - reiks laukt kol grysim Lietuvon kad isbandyti ta varskini pyraga
.....Labai daznai kepus sita pyraga,labai skanus!
......Biskvitinis vyniotinis
4 kiausiniai
4 saukstai karsto vandens
100g. cukraus(as dedu puse stiklines)
ziupsnelis druskos
60g. miltu
40g. krakmolo
1 saukstelis kepimo milteliu
...skarda istiesti kepimo popierium ir dar truputuka patepti sviestu ,ar aliejumi.Kiausinius isplakti su vandeniu druska ir cukrumi iki baltumo....
Miltus,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti ir persijoti(as nesijoju) ir suberti i kiausiniu plakini-ismaisyti.Tesla supilti i skarda ir islyginti,kepti mazdaug 7 minutes +180
.....iskepta biskvita atvesinti ir sutepti uogiene,plakta grietinele,as su zele darau,arba sumaisau grietinele su zele gabaliukais,galima su pirktiniu sokoladiniu kremu,arba varske sumaisyta su grietinele ir zelatina,na cia reikia jau pasitelkti fantazija tam idarui.........
Pertepus susukti,ivynioti i folija ir palaikyti saltai
.........ant virsasu as kartais palaistau istirpintu sokoladu ir pabarsatau kokosais
......Biskvitinis vyniotinis
4 kiausiniai
4 saukstai karsto vandens
100g. cukraus(as dedu puse stiklines)
ziupsnelis druskos
60g. miltu
40g. krakmolo
1 saukstelis kepimo milteliu
...skarda istiesti kepimo popierium ir dar truputuka patepti sviestu ,ar aliejumi.Kiausinius isplakti su vandeniu druska ir cukrumi iki baltumo....
Miltus,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti ir persijoti(as nesijoju) ir suberti i kiausiniu plakini-ismaisyti.Tesla supilti i skarda ir islyginti,kepti mazdaug 7 minutes +180
.....iskepta biskvita atvesinti ir sutepti uogiene,plakta grietinele,as su zele darau,arba sumaisau grietinele su zele gabaliukais,galima su pirktiniu sokoladiniu kremu,arba varske sumaisyta su grietinele ir zelatina,na cia reikia jau pasitelkti fantazija tam idarui.........
Pertepus susukti,ivynioti i folija ir palaikyti saltai
.........ant virsasu as kartais palaistau istirpintu sokoladu ir pabarsatau kokosais
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 12, 14:36) |
Nu as kazkokia tundra - vel nerandu jusu isgirto bea pyrago su slyvom..... cia tas 32psl? bet ten lyg ne bea........... O saldytos teslos pas mus vis tik nera............gaila - reiks laukt kol grysim Lietuvon kad isbandyti ta varskini pyraga |
remka , ir as kepu toki viniotini - pertepu plakta grietinele ir konservuotais persikais .
Vel kepiau pyraga su raugu , tik , vietoj sodos , dejau kepimo miltelius -zymiai skaniau .
Vel kepiau pyraga su raugu , tik , vietoj sodos , dejau kepimo miltelius -zymiai skaniau .
Aciu bea - butinai bandysiu........
Nepyk kad pridarau tau rupesciu
Nepyk kad pridarau tau rupesciu
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 12, 20:02) |
Aciu bea - butinai bandysiu........ Nepyk kad pridarau tau rupesciu |
Jokie rūpesčiai, savanoriškai gi moderuoju, nieks neverčia