Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

Kadangi labai visoms kepejoms tiko surio pyragos tai noriu pasiulyti panasiu budu gaminama tortuka.GRAZINOS TORTUKAS.Ji vaisindavo tai jam toki varda davem
Reikes 600gramu vyniotinio is kulinarijos skyriaus gatavo
0,5litro grietineles
4saukstai cukraus
50gramuzelatino
2pokeliai zeles
vaisiu apelsinu,slyvutes tinka is kompoto,persikai,
Pasigaminti dubeneli zele,ja is vakaro patogu pasiruost,kad gerai sustingtu.Vyniotini susipjaustomriekelem ir jas dar per puse,jomis isdeliojam tortines dugna ir sonus.Gaminam krema,istirpinam zelatina 0,5stiklines vandens,po to pabrinkinam karsto vandens vonolej.Plakti grietinele su cukrum,norint suteikti spalva ilasinam kelis lasus burokelio sulciu liuks rozinis atspalvis gaunas.Pilti atvesusia zelatina gerai maisyt.Sudeti vaisius,zele gabaliukus,gerai ismaisyt ir pilti mase i tortine.Virsu taip pat isdelioti vyniotinio riekutemis tik kai bus pastinges saldytuve,galima ir nedeti o tik prikloti folija ar kepimo popieriumi.As laikau saltai per nakti,taciau uztenka ir keliu valandu.Ji labai megsta vaikai,nes labai gaivus.SEKMES thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE (molli @ 2004 11 11, 15:26)
O aš dvi dienas išeilės kepu Bea Slyvų - Migdolų apkepą thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif JAu seniai kada ir bevalgiau tokį skanų pyragą thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Tik aš skardą tepaiu ne riebalais, o išklojau kepimo popierium, nes pirmą kartą labai sunkiai išėmiau thumbup.gif
Draugė paragavus irgi nuųvarė slyvų pirkt, opasidaro kaip greit thumbup.gif
Bea, o ką galima vietoj slyvų dar dėti, nes slyvos tuoj pasibaigs ir vsio bus pyragui g.gif  wink.gif

Aha, sitas pyragas labai labai skanus, toks nenuvalkiotas skonis ir sakyciau sunku ji sugadinti thumbup.gif Tai pirmas pyragas, kuris man visada gaunasi laugh.gif Aciu Bea wink.gif
Atsakyti
Nėr už ką, nėr už ką, čia vis mano talmudas nepaveda wink.gif.
O dėl to slyvų-migdolų pyrago, tai kuom pakeist nelabai įsivaizduoju. Žinau, kad galima slyvas perpjautas per pusę ir be kauliukų užšaldyti šitfam reikalui.

p.s. labai prašau mano nicka rašyti iš mažosios raidės biggrin.gif ačiū heart.gif
Atsakyti
Sveikutes wink.gif ,
BEA, o man labai domu ar ta SLYVU-MIGDOLU APKEPA galima butu daryti be cinamono, ar jo skonis be cinamono labai pakistu? Nes as cinamono nemegstu, o gal ten tas cinamonas tik labai svelniai jauciasi?
Is anksto aciu uz atsakyma! biggrin.gif
Atsakyti
Nagi daryk be, kas tau liepia būtinaj jį barstyti. Skonio reikalas, čia gi ne kiaušinis, be kurio tešla sugriūtų. O šiaip tai nelabai stipriai jaučiasi, bet aš jį labai mėgstu, tai gal todėl.
Atsakyti
...Cia nedidelis patarimas norint,kad zelatina nesusiguzuotu ir tolygiai pasisikirstytu,reikia bent tris saukstus gaminamos mases ideti ta istirpinta zelatina ir ismaisyti,paskui ta visa mase supilti i gamini,niekada nesusidaro jokie guziukai....... :supe thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nu as kazkokia tundra - vel nerandu jusu isgirto bea pyrago su slyvom..... blink.gif cia tas 32psl? bet ten lyg ne bea........... unsure.gif
O saldytos teslos pas mus vis tik nera............gaila - reiks laukt kol grysim Lietuvon kad isbandyti ta varskini pyraga dry.gif
Atsakyti
.....Labai daznai kepus sita pyraga,labai skanus! thumbup.gif

......Biskvitinis vyniotinis
4 kiausiniai
4 saukstai karsto vandens
100g. cukraus(as dedu puse stiklines)
ziupsnelis druskos
60g. miltu
40g. krakmolo
1 saukstelis kepimo milteliu

...skarda istiesti kepimo popierium ir dar truputuka patepti sviestu ,ar aliejumi.Kiausinius isplakti su vandeniu druska ir cukrumi iki baltumo....
Miltus,krakmola ir kepimo miltelius sumaisyti ir persijoti(as nesijoju) ir suberti i kiausiniu plakini-ismaisyti.Tesla supilti i skarda ir islyginti,kepti mazdaug 7 minutes +180
.....iskepta biskvita atvesinti ir sutepti uogiene,plakta grietinele,as su zele darau,arba sumaisau grietinele su zele gabaliukais,galima su pirktiniu sokoladiniu kremu,arba varske sumaisyta su grietinele ir zelatina,na cia reikia jau pasitelkti fantazija tam idarui.........
Pertepus susukti,ivynioti i folija ir palaikyti saltai
.........ant virsasu as kartais palaistau istirpintu sokoladu ir pabarsatau kokosais thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 12, 14:36)
Nu as kazkokia tundra - vel nerandu jusu isgirto bea pyrago su slyvom..... blink.gif cia tas 32psl? bet ten lyg ne bea........... unsure.gif
O saldytos teslos pas mus vis tik nera............gaila - reiks laukt kol grysim Lietuvon kad isbandyti ta varskini pyraga dry.gif

http://www.supermama...
Atsakyti
remka , ir as kepu toki viniotini thumbup.gif - pertepu plakta grietinele ir konservuotais persikais thumbup.gif .
Vel kepiau pyraga su raugu clap_1.gif , tik , vietoj sodos , dejau kepimo miltelius -zymiai skaniau biggrin.gif .
Atsakyti
Aciu bea - butinai bandysiu........
Nepyk kad pridarau tau rupesciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 12, 20:02)
Aciu bea - butinai bandysiu........
Nepyk kad pridarau tau rupesciu doh.gif

Jokie rūpesčiai, savanoriškai gi moderuoju, nieks neverčia biggrin.gif
Atsakyti