QUOTE (Havana @ 2004 11 09, 15:29) |
Na va, aš dariau Bea'os avietinį torčiuką ir ką... Visiškas fiasko su tuo viršumi buvo. Man želatina sušoko į vieną bjaurų guzą Ką dariau ne taip? Patarkit. |
Ją reikia ištirpinti kaitinant, šiek tiek pravėsinti ir po to plona srovele pilti į paruoštą masę. ar taip darei?
QUOTE (*mamyte* @ 2004 11 09, 15:07) |
Man tai susoko i smulkius gumuliukus , kai supyliau i krema , o po to dariau kita "doze" ir pyliau plakdama su mikseriu - tada buvo viskas OK .REIKIA SMARKIAI MAISYTI |
Nu ka, reikės bandyt dar kartą Tik aš mikserio neturiu. Ai, reikės saviškį įdarbinti mikseriu
QUOTE (bea @ 2004 11 09, 15:45) |
Ją reikia ištirpinti kaitinant, šiek tiek pravėsinti ir po to plona srovele pilti į paruoštą masę. ar taip darei? |
Taigi, kad būtent taip ir dariau 1. Išbrinkinau, 2. ištripinau ant garų vonelės, 3. palaukiau kol pravėso ir 4. plona srovele atsargiai pyliau, tik vis tiek viskas bemaišant vėlėsi aplink šaukštą Nu nesigavo man tos želatinos įmaišyti vientisai
QUOTE (*mamyte* @ 2004 11 09, 15:04) |
Gal zinot kokia tesla sausainiams su tokiu svirkstu , as turiu panasu , tik su dozatorium. Jau kepiau pyraga is raugintos teslos .Kai kepe , tai labai kvepejo , bet valgant jauciasi soda .Bandysiu kept su kepimo milteliais .Kada galima kept antra karta ar ir vel po 5 dienu?O kur rauga laikyt - ar galima saldytuve?Parasykyt kaip jus ta rauga laikot ? |
As laikau kambario temperaturoj, ant spinteles. Bet pyraga galeciau kepti nors ir kasdien, nes kai idedu nauja porcija miltu pieno ir cukraus ant seno raugo, labai greitai viskas surugsta! Bandziau ir su kakava- irgi labai skanu.
QUOTE (Havana @ 2004 11 09, 16:50) |
Taigi, kad būtent taip ir dariau 1. Išbrinkinau, 2. ištripinau ant garų vonelės, 3. palaukiau kol pravėso ir 4. plona srovele atsargiai pyliau, tik vis tiek viskas bemaišant vėlėsi aplink šaukštą Nu nesigavo man tos želatinos įmaišyti vientisai |
aš pilu ir maišau šaukštu, be mikserio. pas mane tos želatinos gaunasi apie 1/2 stiklinės. labai po truputį pilu ir maišau maišau. nžn, viskas puikiai būna.
O as vakar kepiau jusu cia aptarta BANANU DUONA - labai skanu - aciu
O kur tas saldytos teslos su varske - nerandu
Ir gal dar kokiu zinote su idaru - tokiu slapesniu - mano seimyna labiau tokius megsta negu meduolius
O kur tas saldytos teslos su varske - nerandu
Ir gal dar kokiu zinote su idaru - tokiu slapesniu - mano seimyna labiau tokius megsta negu meduolius
QUOTE (mazule2 @ 2004 11 11, 13:27) |
O as vakar kepiau jusu cia aptarta BANANU DUONA - labai skanu - aciu O kur tas saldytos teslos su varske - nerandu Ir gal dar kokiu zinote su idaru - tokiu slapesniu - mano seimyna labiau tokius megsta negu meduolius |
Aciu BEA - bandysiu - va tik idomu ar yra pas mus toks dalykas kaip saldyta tesla... tikiuosi
As vakar vakare dariau avietini torciuka torciuka ir lyg viskas gavos nors is pradziu tas kremas tai toks skystas buvo ir galvojau nesustengs Vakare ragausim Bea aciu uz idejas
O aš dvi dienas išeilės kepu Bea Slyvų - Migdolų apkepą JAu seniai kada ir bevalgiau tokį skanų pyragą Tik aš skardą tepaiu ne riebalais, o išklojau kepimo popierium, nes pirmą kartą labai sunkiai išėmiau
Draugė paragavus irgi nuųvarė slyvų pirkt, opasidaro kaip greit
Bea, o ką galima vietoj slyvų dar dėti, nes slyvos tuoj pasibaigs ir vsio bus pyragui
Draugė paragavus irgi nuųvarė slyvų pirkt, opasidaro kaip greit
Bea, o ką galima vietoj slyvų dar dėti, nes slyvos tuoj pasibaigs ir vsio bus pyragui