Aciu Bea, uz knygos pavadinima . Isbandziau ir obuoliu pudingo pyraga ir slyvini su migdolais, labai skanu [img]http://www.mainzelahr.de/smile/essen/smileys70.gif[/img], siulau ir kitoms pabandyti.
Nu, mergicos ;D vakar isbandziau viena itin paprasta recepteli, o kaip skaaanu buvo ;D o kaip greitai gaunasi ;D
Taigi. Nusilupat obuolius, perpjaunat per puse, isimat grauztelius. Ant keptuves islydot 75g sviesto, supilat stikline cukraus, dar pakaitinat, ismaisot. Tada tas obuoliu puseles dedat isgaubta puse i keptuve ir uzklojat sluoksniuota bemiele tesla (gatava, is pardes). Ir su visa keptuve i orkaite. Kai iskeps, pyraga apverciat ir ... niam niam
P.S. Kadangi mano keptuve su plastmasine rankena, tai as ta karsta sviesta su cukrum ipyliau i skarda ir ten sudejau obuolius ir tesla. Obuoliu iki pat skardos krasto nepridejau, tai dar ir teslos krastai graziai i vidu uzsilenke.
Taigi. Nusilupat obuolius, perpjaunat per puse, isimat grauztelius. Ant keptuves islydot 75g sviesto, supilat stikline cukraus, dar pakaitinat, ismaisot. Tada tas obuoliu puseles dedat isgaubta puse i keptuve ir uzklojat sluoksniuota bemiele tesla (gatava, is pardes). Ir su visa keptuve i orkaite. Kai iskeps, pyraga apverciat ir ... niam niam
P.S. Kadangi mano keptuve su plastmasine rankena, tai as ta karsta sviesta su cukrum ipyliau i skarda ir ten sudejau obuolius ir tesla. Obuoliu iki pat skardos krasto nepridejau, tai dar ir teslos krastai graziai i vidu uzsilenke.
Kadangi as megstu visus greitus receptus, tai dar turiu toki pasiulyma ;D
Nusilupat obuolius, sutarkuojat per burokine tarka, ipilat cukraus, cinamono. Ant batono riekeliu uztepat sviesto ir sudedat tuos tarkuotus obuolius. Ir i orkate.
Su arbata toks traskantis gardesis priesais telika [smiley=vo.gif]
Nusilupat obuolius, sutarkuojat per burokine tarka, ipilat cukraus, cinamono. Ant batono riekeliu uztepat sviesto ir sudedat tuos tarkuotus obuolius. Ir i orkate.
Su arbata toks traskantis gardesis priesais telika [smiley=vo.gif]
QUOTE |
OBUOLIŲ KEKSAS 4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė aliejaus 2 stiklinės miltų 1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių 1,5 šaukštelio sodos Išplakame maišytuvu kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. |
Na va,išbandžiau šį Vikšrelio receptą. ...OOOOO skanumėlis...vienu prisėdimu su dukryte pusę kekso sunaikinom.Ir labai greitai iškepė,ir dar greičiau dingo... ;D
Štai kaip keksas atrodė tik ką iškepęs
Vidos pyragas
3 kiaušiniai
1st. grietinės 1 pak. sviesto
1šaukšt. sodos
1 šaukšt citrinos rūgšties
miltų
obuolių
cukraus
cinamono
Kiaušiniai atskiriami. Į trynius dedame grietinę, ištirpintą sviestą, miltus ir išplaktus baltymu. Į plakamus baltymus sudedame sodą ir citrinos rūgštį, tada greičiau išsiplaka. Miltų dedu iš akies, kad tešla nebūtų labai skysta ir labai tiršta, kai supilsi baltymus. Tešla pilu į pateptą riebalais ir pabarstytą manų kruopomis skarda, ant viršaus dedu skiltelėmis supjaustytus obuolius tada pabarstau cukrumi ir cinamonu. Cukraus dedame nemazai. Kai iškepa pyragas cukrus būna sukepes ir labai skanus, bent man [smiley=blah.gif]
3 kiaušiniai
1st. grietinės 1 pak. sviesto
1šaukšt. sodos
1 šaukšt citrinos rūgšties
miltų
obuolių
cukraus
cinamono
Kiaušiniai atskiriami. Į trynius dedame grietinę, ištirpintą sviestą, miltus ir išplaktus baltymu. Į plakamus baltymus sudedame sodą ir citrinos rūgštį, tada greičiau išsiplaka. Miltų dedu iš akies, kad tešla nebūtų labai skysta ir labai tiršta, kai supilsi baltymus. Tešla pilu į pateptą riebalais ir pabarstytą manų kruopomis skarda, ant viršaus dedu skiltelėmis supjaustytus obuolius tada pabarstau cukrumi ir cinamonu. Cukraus dedame nemazai. Kai iškepa pyragas cukrus būna sukepes ir labai skanus, bent man [smiley=blah.gif]
Aš labai mėgstu pati kepti pyragus ir tortus. Namie, tai kokius 2-3 kartus per savaitę kepu, kaip aš pati vadinu, "ubagų pyragą" ;D ;D ;D. Tiesiog jis pigus, greitai daromas ir greitai iškepantis.
Tai va, gal kam bus įdomu.
2 kiaušiniai, 1 stiklinė kefyro, arb. šaukštelis sodos, 1 stikl. cukraus, 2 šaukštai aliejaus. Visa tai išmaišyti tol, kol ištirps cukrus, dadėti 15 šaukštų miltų, supilti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą orkaitę. Iškepa per 20-30 min. Skanaus.
Aš tai dar kartais "pafantazuoju": kartais įdedu razinų, kartais kokoso drožlių, kvapų, kartais darau dviejų spalvų. ;D ;D ;D
Per savo šeimos šventes visada darau medutį. Man tai tiesą sakant jau nusibodo jis, bet namiškiai vis reikalauja, kad būtent medutį padaryčiau. ;D Va sūnaus gimtadienis greit bus, tai vėl du medučius darysiu- vieną į mokyklą kitą namie per baliuką suvartosim ;D ;D ;D Gal paprasčiau yra nusipirkti, bet mano tortas būna 2kg svorio ir visas jis išeina apie 13-15 lt.
Tai va, gal kam bus įdomu.
2 kiaušiniai, 1 stiklinė kefyro, arb. šaukštelis sodos, 1 stikl. cukraus, 2 šaukštai aliejaus. Visa tai išmaišyti tol, kol ištirps cukrus, dadėti 15 šaukštų miltų, supilti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą orkaitę. Iškepa per 20-30 min. Skanaus.
Aš tai dar kartais "pafantazuoju": kartais įdedu razinų, kartais kokoso drožlių, kvapų, kartais darau dviejų spalvų. ;D ;D ;D
Per savo šeimos šventes visada darau medutį. Man tai tiesą sakant jau nusibodo jis, bet namiškiai vis reikalauja, kad būtent medutį padaryčiau. ;D Va sūnaus gimtadienis greit bus, tai vėl du medučius darysiu- vieną į mokyklą kitą namie per baliuką suvartosim ;D ;D ;D Gal paprasčiau yra nusipirkti, bet mano tortas būna 2kg svorio ir visas jis išeina apie 13-15 lt.
Kavinis pyragas su oriniu paviršėliu
Tešlai:
155 ml pieno
6 šaukšteliai tirpios kavos
125 g nesūdyto sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinis
2 išplakti tryniai
185 g išsijotų miltų, sumaišytų su 1 šaukšteliu kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
Paviršėliui:
2 kiaušinių baltymai
125 g ir 1 šaukštelis cukraus pudros
0,5 šaukštelio cinamono
3 šaukšteliai kokoso drožlių
Orkaitę įkaitinti iki 160C, gilią kvadratinę, apie 20 cm ilgio skardą su išimamu dugnu (aš dariau apvalioj...) ištepti riebalais.
Pašildytame piene ištirpinti kavą. Sviestą trinti su cukrumi, kol pabals, nuolat maišant pamažu sudėti išplaktus kiaušinį ir trynius, suberti miltus bei cinamoną, supilti pieną su kava, gerai viską išmaišyti ir sukrėsti į paruoštą skardą.
Dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, maišant suberti 125 g cukraus pudros ir sudėti ant paruoštos tešlos.
Kitame dubenyje sumaišyti likusį šaukštelį cukraus, cinamoną bei kokoso drožles ir, užbėrus tolygiai ant pyrago viršaus, kepti jį orkaitėje 50-55 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebeapsivels tešla bei orinis paviršėlis taps traškus.
Ištraukus iš orkaitės, palaukti 5 min., tuomet atsargiai išimti iš skardos ir palikti ataušti.
Tešlai:
155 ml pieno
6 šaukšteliai tirpios kavos
125 g nesūdyto sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinis
2 išplakti tryniai
185 g išsijotų miltų, sumaišytų su 1 šaukšteliu kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
Paviršėliui:
2 kiaušinių baltymai
125 g ir 1 šaukštelis cukraus pudros
0,5 šaukštelio cinamono
3 šaukšteliai kokoso drožlių
Orkaitę įkaitinti iki 160C, gilią kvadratinę, apie 20 cm ilgio skardą su išimamu dugnu (aš dariau apvalioj...) ištepti riebalais.
Pašildytame piene ištirpinti kavą. Sviestą trinti su cukrumi, kol pabals, nuolat maišant pamažu sudėti išplaktus kiaušinį ir trynius, suberti miltus bei cinamoną, supilti pieną su kava, gerai viską išmaišyti ir sukrėsti į paruoštą skardą.
Dubenyje išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, maišant suberti 125 g cukraus pudros ir sudėti ant paruoštos tešlos.
Kitame dubenyje sumaišyti likusį šaukštelį cukraus, cinamoną bei kokoso drožles ir, užbėrus tolygiai ant pyrago viršaus, kepti jį orkaitėje 50-55 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas nebeapsivels tešla bei orinis paviršėlis taps traškus.
Ištraukus iš orkaitės, palaukti 5 min., tuomet atsargiai išimti iš skardos ir palikti ataušti.
VARŠKĖS PYRAGAS:
300gr.varškės,3 kiaušiniai,1st.cukraus,1st.grietinės,2st.miltų,1a.š.kepimo miltelių.Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi,sudedama barškė,grietinė,išmaišoma.Baltymai išplakami iki putų ir sudedami kartu su miltais,sumaišytais su kep.milteliais.Tešla supilama į skardą.Iškepęs ir ataušęs pyragas perpjaunamas pusiau ir pertepamas uogiene.Mano šeimyna tai valgo ji neperteptą.
Sacher torte (Zacherio tortas) (kepame diena anksciau)
Tešla:
140 g margarino
40 g cukraus pudros
4 tryniai
175 g juodo šokolado
3 baltymai
80 g cukraus
70 g miltų
kepimo milteliai
Margariną išsukti su cukraus pudrą. Įmaišyti trynius. Įmaišyti ištirpdytą ir pravėsusį šokoladą. Išplakti baltymus iki standžių putų su cukrumi. Trečdalį baltymų įmaišyti į trynių masę, tada likusius du trečdalius ir miltus su kepimo milteliais. Dėti į riebalais išteptą formą, kepti ~90 min. 140C. Atvėsinti kepimo formoje, tada išimti. Kitą dieną paruošti aptepą.
Aptepas:
50 g pieniško šokolado
10 ml skysto medaus
30 ml kondensuoto pieno
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, tada įmaišyti medų ir po to pašildytą kondensuotą pieną. Aptepti tortą ir pastatyti valandai į šaldytuvą.
Tešla:
140 g margarino
40 g cukraus pudros
4 tryniai
175 g juodo šokolado
3 baltymai
80 g cukraus
70 g miltų
kepimo milteliai
Margariną išsukti su cukraus pudrą. Įmaišyti trynius. Įmaišyti ištirpdytą ir pravėsusį šokoladą. Išplakti baltymus iki standžių putų su cukrumi. Trečdalį baltymų įmaišyti į trynių masę, tada likusius du trečdalius ir miltus su kepimo milteliais. Dėti į riebalais išteptą formą, kepti ~90 min. 140C. Atvėsinti kepimo formoje, tada išimti. Kitą dieną paruošti aptepą.
Aptepas:
50 g pieniško šokolado
10 ml skysto medaus
30 ml kondensuoto pieno
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, tada įmaišyti medų ir po to pašildytą kondensuotą pieną. Aptepti tortą ir pastatyti valandai į šaldytuvą.
QUOTE (bea @ 2003 12 14, 10:08) |
Sacher torte (Zacherio tortas) (kepame diena anksciau) Tešla: 140 g margarino 40 g cukraus pudros 4 tryniai 175 g juodo šokolado 3 baltymai 80 g cukraus 70 g miltų kepimo milteliai Margariną išsukti su cukraus pudrą. Įmaišyti trynius. Įmaišyti ištirpdytą ir pravėsusį šokoladą. Išplakti baltymus iki standžių putų su cukrumi. Trečdalį baltymų įmaišyti į trynių masę, tada likusį trečdalį ir miltus su kepimo milteliais. Dėti į riebalais išteptą formą, kepti ~90 min. 140C. Atvėsinti kepimo formoje, tada išimti. Kitą dieną paruošti aptepą. Aptepas: 50 g pieniško šokolado 10 ml skysto medaus 30 ml kondensuoto pieno Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, tada įmaišyti medų ir po to pašildytą kondensuotą pieną. Aptepti tortą ir pastatyti valandai į šaldytuvą. |
Ir kodel tu ne mano zmona?
Obuolių ir varškės pyragas
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
bea gal netycia kepei napoleono torta? labai noreciau jo recepto