nugi viska visu. as tarkuoju su specialiu irankiu, o shiaip manau su bulvine.
QUOTE (bea @ 2004 10 29, 19:15) |
Bea kaip manai o jei ta pyraga su varske ir persikais kepciau is paprastos varskes, kazink kaip gautus? [/QUOTE] Kepk iš paprastos, tik pertrink. |
Pas mane jau kepa pyragas tik sy karta kepu su paprasta
varske, parasysiu kaip gavos, ar labai skonis skiriasi.
Tai va paragavau, su "Musu svelniaja varske"
zinokit daug skaniau, tai daugiau neeksperimentuosiu
ir visada kepsiu su ja
zinokit daug skaniau, tai daugiau neeksperimentuosiu
ir visada kepsiu su ja
QUOTE (Vasarele @ 2004 10 31, 22:12) |
Shiaip tai cia tik per neapdairuma praleista raide. Toks dalykas vadinamas korekturos klaida. Jei butu praleista kitoj vietoj niekas net nebutu pastebejes. Galeciau ir as "pazvengti" is praleistu raidziu ar prikibti prie nevietoj padetu kableliu, nes mano toks darbas, bet nekreipiu cia i tokius dalykus demesio. Jei nebutu isiterpes zodis citrinu, tada skambetu tikrai . Nauja ingredienta isradau "peniu sultys" |
jooo problema dabar bus su tuo tortu.To produkto nenusipirksi bet kada
Aš taip pat bandžiau avietinį sūrio tortą. Tikrai labai šaunu gavosi , tik pagrindui naudojau ne graikiškus riešutus, o migdolus. O, kai dariau su braškėm, tai pritrūko man to svaiginančio kvapo. Vienas degustuotojas apie avietinį pyragą sakė, kad kažką panašaus yra prašmatniam restorane užsieny ragavęs.
Bea, ačiū labai. Bandysiu sekančius.
Bea, ačiū labai. Bandysiu sekančius.
Sveikos pyragu kepimo ekspertes, noriu jusu patarimo...
kepiau obuoliu pyraga pagal recepta, kuri radau Pradziu pradzios zurnale (teshla: 500 g. miltu, 250 g. margarino, 2 shaukshtai cukraus, 3 kiaushinio tryniai, 3 shaukshtai grietines, ziupsnelis druskos, o idarui troshkinti obuoliai),
zodziu ir ta teshla ishkepus gavosi labai kieta (kaip sausainis), tai galvoju, kodel?padariau viena nusizengima receptui - sudejau ne tik trynius, bet ir baltymus, ar galejo del to taip gautis? ir gal dejau miltu shiek tiek daugiau nei 500 g. nes nelabai minkesi - buvo skystoka. Kaip manote?
o gal turit kita koki recepta obuoliu pyrago (noriu ne biskvito, o tokio su sviestu, na zodziu kaip kavinese buna, su minkoma teshla, nezinau, kaip paaishkint:)
Dekoju ish anksto !
kepiau obuoliu pyraga pagal recepta, kuri radau Pradziu pradzios zurnale (teshla: 500 g. miltu, 250 g. margarino, 2 shaukshtai cukraus, 3 kiaushinio tryniai, 3 shaukshtai grietines, ziupsnelis druskos, o idarui troshkinti obuoliai),
zodziu ir ta teshla ishkepus gavosi labai kieta (kaip sausainis), tai galvoju, kodel?padariau viena nusizengima receptui - sudejau ne tik trynius, bet ir baltymus, ar galejo del to taip gautis? ir gal dejau miltu shiek tiek daugiau nei 500 g. nes nelabai minkesi - buvo skystoka. Kaip manote?
o gal turit kita koki recepta obuoliu pyrago (noriu ne biskvito, o tokio su sviestu, na zodziu kaip kavinese buna, su minkoma teshla, nezinau, kaip paaishkint:)
Dekoju ish anksto !
Man su Citrinine tarta gavosi visiškas fiasko... Tas įdaras labai skanus gavosi, bet bėda, kad visiškai sudegė tešla...PO to išėmiau tą įdarą ir atskirai valgėm, bet tai ne lygis gi...Nors buvau uždengusi folga...Gal orkaitė pas mane netinkama kokia nors?(elektrinė)
QUOTE (Meg @ 2004 11 02, 16:32) |
Sveikos pyragu kepimo ekspertes, noriu jusu patarimo... kepiau obuoliu pyraga pagal recepta, kuri radau Pradziu pradzios zurnale (teshla: 500 g. miltu, 250 g. margarino, 2 shaukshtai cukraus, 3 kiaushinio tryniai, 3 shaukshtai grietines, ziupsnelis druskos, o idarui troshkinti obuoliai), zodziu ir ta teshla ishkepus gavosi labai kieta (kaip sausainis), tai galvoju, kodel?padariau viena nusizengima receptui - sudejau ne tik trynius, bet ir baltymus, ar galejo del to taip gautis? ir gal dejau miltu shiek tiek daugiau nei 500 g. nes nelabai minkesi - buvo skystoka. Kaip manote? o gal turit kita koki recepta obuoliu pyrago (noriu ne biskvito, o tokio su sviestu, na zodziu kaip kavinese buna, su minkoma teshla, nezinau, kaip paaishkint:) Dekoju ish anksto ! |
QUOTE (Vasarele @ 2004 10 31, 22:12) |
Shiaip tai cia tik per neapdairuma praleista raide. Toks dalykas vadinamas korekturos klaida. Jei butu praleista kitoj vietoj niekas net nebutu pastebejes. Galeciau ir as "pazvengti" is praleistu raidziu ar prikibti prie nevietoj padetu kableliu, nes mano toks darbas, bet nekreipiu cia i tokius dalykus demesio. Jei nebutu isiterpes zodis citrinu, tada skambetu tikrai . Nauja ingredienta isradau "peniu sultys" |
Taigi čia savaime suprantama.Ale taip jau juokingai gavosi...
QUOTE (Ingelė @ 2004 11 02, 10:07) |
O, kai dariau su braškėm, tai pritrūko man to svaiginančio kvapo. Vienas degustuotojas apie avietinį pyragą sakė, kad kažką panašaus yra prašmatniam restorane užsieny ragavęs. |
Aha, didele itaka skoniui duoda avieciu kvapas. As net per sieteli nepertryniau. Norejau, kad seklytes liktu. Buvo tikru tikriausiu avieciu skonis. Kai vyra pavaisinau citrinine tarta, tai pasake, kad skanus, bet su tuo avietiniu nepalyginsi. Jau zirzia, kad vel padaryciau. Man ir paciai apie ji pagalvojus seile tysta. Galvoju, kad gal pagrindui butu galima det ne sausainiu, o biskvita issikept
Labai norejau savaitgali ta is varskes kept, bet mano amzinai nieko nerandantis vyras nerado parduotuvej saldytos teslos. Pati tingejau bevaziuot, tai dariau kita. Gavosi skanus ir gaivus.
Bananu tortas
Pakelis biskvitu ( as pati issikepiau biskvita)
1/2 stikline cukraus,
150g margarino,
trynys,
2 pakeliai citrinu zele,
5 bananai,
pakelis bananu zele
Margarina istrinti su tryniu ir cukrumi, supilti puseje vandens nei nurodyta ant pakelio istirpdyta, stingti pradejusia citrinu zele ir sumaisyti su grustais bananais. Paruosta mase supilti i biskvitais isklota tortine ir ideti i saldytuva, kad sustingtu.
Istirpdyti puseje vandens bananu zele ir supilti ant sustingusios mases. Puosti bananu griezineliais, plakta grietinele.
.............na as irgi pasibandziau ta avietini surio torta,tik nedejau avieciu,naudojau citrina ir vanile ir dar nenaudojau riesutu,pada dariau is "Selgos"sausainiu,nu labai skanus gavosi, tik sakyciau mazokas
.........Kaip greitam suvalgymui,tai nedejau jokiu puosybos elementu!
.........Kaip greitam suvalgymui,tai nedejau jokiu puosybos elementu!
Koki vakar pyraga pas drauge valgiau-niam, niam
Tai va, reikia:
5-6 obuoliu,
1 stiklines aviziniu dribsniu(tipo Nordic, greitai paruosiamu)
1/2 stiklines miltu
1/2 stiklines cukraus
200 gr. sviesto.
I forma dedame pergamentini popieriu, nulupame ir supjaustome obuolius, dedame juos i forma, pabarstome cinamonu.
Ant obuoliu pilame sumaisyta mase:dribsnius, miltus ir cukru.
O ant virsaus sutarkojame sviesta ir dedame i ikaitinta iki 200 laipsniu orkaite.
Kepti 20-25 minutes.
Valgyti karsta su ledais
Skamaus!
Tai va, reikia:
5-6 obuoliu,
1 stiklines aviziniu dribsniu(tipo Nordic, greitai paruosiamu)
1/2 stiklines miltu
1/2 stiklines cukraus
200 gr. sviesto.
I forma dedame pergamentini popieriu, nulupame ir supjaustome obuolius, dedame juos i forma, pabarstome cinamonu.
Ant obuoliu pilame sumaisyta mase:dribsnius, miltus ir cukru.
O ant virsaus sutarkojame sviesta ir dedame i ikaitinta iki 200 laipsniu orkaite.
Kepti 20-25 minutes.
Valgyti karsta su ledais
Skamaus!