QUOTE (bea @ 2004 10 27, 16:02) |
Oj aš tų didelių seniai nebemačiau prekyboj . taigi tie maži rodos 185 g. |
Reik ryt prakept
O citrininės tartos įdarui išspausti visų penių citrinų sultis? Ar kol įdaras kepa pagrindas nesudegs. Kiek įsigilinau, jį reikia kiek pakepti prieš supilant įdarą. Ir dar-kodėl reikia pupelių, kad tešla neiškiltų?
Visu citrinu sultis. pagrindas nesudegs. pupeliu reik, kad nepasidarytu pusles is telsos, tai yra, kad ji butu lygi. Jei jau visaj nieko neturi, tai nors shakute subadyk.
QUOTE (bea @ 2004 10 27, 15:56) |
Nepastebėjau, kad turėčiau kada problemų su varškės pyragais. Pirmadienį kepiau paprastą tokį, sluoksniuota tešla + varškės įdaras. Kepiau lygiai valandą ir jokių problemų. Žodžiu dariau taip: išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko. Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė. |
Tika isikepiau sita pyraga, nu atrodo tai labai graziai ,
ir iskilo tik va dabar apsiziurejau, kad i idara neidejau
kepimo milteliu , bet tikiuosi skonis vistiek bus nuostabus
.........o kur gauti to raugo?????????Kazkada turejau pries tris metus,bet tiek jau atsibodo tas pyragas,kad paskui ta rauga ismeciau,cia mes ta pyraga "Hubertu" vadinam,ar cia ne apie sita???Arba kaip ji pasigaminti,gal galit parasyt,ar nuoroda cia arciau iklet????
...na va!As irgi issikepiau negriuka ...labai skanus pyragas ,tik dadejau visniuku is uogienes!
....va mama kepe pyraga,sake labai skanus gavosi
1 st. manu
1st. cukraus
200g. miltu
indelis 200g. grietines
2arbat. sauksteliai kepimo milteliu
100g. sviesto
apie 1kg. obuoliu
cinamono
vaniles
...manu kruopas,cukru,miltus,grietine,,vanile,kepimo miltelius ismaisyti tarp ranku,na trinti rankomis,kol gausis daug smulkiu trupinuku.........paskui dedi sluoksniuka tu trupinuku,sluoksni tarkuotu obuoliu sumaisytu su cinamonu ir vel ant virsau trupinuku obuoliu ir vel trupinuku,truputi reikia paspausti(lengvai) ir ant virsaus uztarkuoti svieta.....nezinau pati dar nedariau,bet mama labai gyre...pabandykit!
....va mama kepe pyraga,sake labai skanus gavosi
1 st. manu
1st. cukraus
200g. miltu
indelis 200g. grietines
2arbat. sauksteliai kepimo milteliu
100g. sviesto
apie 1kg. obuoliu
cinamono
vaniles
...manu kruopas,cukru,miltus,grietine,,vanile,kepimo miltelius ismaisyti tarp ranku,na trinti rankomis,kol gausis daug smulkiu trupinuku.........paskui dedi sluoksniuka tu trupinuku,sluoksni tarkuotu obuoliu sumaisytu su cinamonu ir vel ant virsau trupinuku obuoliu ir vel trupinuku,truputi reikia paspausti(lengvai) ir ant virsaus uztarkuoti svieta.....nezinau pati dar nedariau,bet mama labai gyre...pabandykit!
Remka, pamaciau tavo pyraga ir taip Kaledom "pakvipo"! Grizau pikta ir pavargus, o jis taip nuotaika pakele! Tikrai labai grazu!
........Dekui!!!!
.....grozio tai jis gal nera labai jau kokio,bet skonis jau puse su vaiku suvalgem,jei vyras veluos,tai ir neliks
.....grozio tai jis gal nera labai jau kokio,bet skonis jau puse su vaiku suvalgem,jei vyras veluos,tai ir neliks
Bea tavo pyragas is sluoksniuotos teslos su varske ir persikais-
tikrai dievisko skonio,turbut skaniausias is visu mano iskeptu.
tikrai dievisko skonio,turbut skaniausias is visu mano iskeptu.
QUOTE (eglek @ 2004 10 28, 20:52) |
Bea tavo pyragas is sluoksniuotos teslos su varske ir persikais- tikrai dievisko skonio,turbut skaniausias is visu mano iskeptu. |
Kelintam puslapyje jis yra Labai jau noriu isikepti
Danguole, 32 puslapyje