Bananu duona su sokoladu (arba be jo )
REIKIA:
3 bananu
3 kiausiniu
180 g. sviesto
stikline cukraus (galima ir daugiau, jei norisi saldumo)
300 g. miltu
saukstelis sodos
karciojo sokolado
1. Paimi 3 bananus ir sutrini iki tyreles mases
2. Istirpini 180 g. sviesto ir sumaisai su cukrum (as is akies apie stikline pilu, kas nori, gali ir saldziau)
3. Suplaki 3 kiausinius, i juos supili bananu tyre ir ismaisai. Tada supili sviesta su cukrum - ismaisai.
4. Sumaisai 300 g miltu (i juos imaisai soda) ir supili i misini - ismaisai.
5. O sokolada ne visada dedu - kai turiu. Ji sumalu iki milteliu (as tai darau su Zepter mikseriu, bet tiktu ir kavamale) ir imaisai i tesla. Labiau tinka kartusis sokoladas.
Tesla tokia grietines tirstumo. Tada supilu i keksine, riebalais istepta skarda ir kisu i iki 180 ikaitinta orkaite. kepu apie 40-50 min.
Kai mazojo salia nera, sumaisau tesla per 15-20 min.
Minusas - labai greitai susivalgo
Kepiau kazkada bananu duona - teko ismest .Neatsimenu recepto , bet sakiau daugiau nebandysiu - keptas bananas buvo feee...
mamyte> daznas kas valgo si pyraga et neitaria, kad jis is bananu
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=5236552
Saldžios akimirkos: Obuolių ir varškės pyragas
"Dansukker"
2004 spalio mėn. 6 d. 10:33
Dansukker
Ruduo - obuolių metas. Kol švieži, naudokite juos visur dėkite į salotas, mėsos patiekalus, pyragus, valgykite vienus žalius arba keptus su cinamonu, uogiene. Šis obuolių ir varškės pyragas turėtų pavykti net ir tiems, kuriems nelabai sekasi kepti
Tešlai reikės:
15 sausainių,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
50 g sviesto arba margarino.
Pirmajam įdaro sluoksniui:
4 rūgštokų obuolių,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 valgomojo šaukšto cinamono,
25 g sviesto arba margarino.
Antrajam įdaro sluoksniui:
250 g varškės,
200 ml grietinėlės,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
Papuošimui: 150 ml grietinėlės,
žaliosios arba paprastos citrinos.
Sutrinkite sausainius ir sumaišykite juos su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Gautą tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos ant sviesto kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą ant sausainių masės.
Suplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
Suplakite grietinėlę. Jei norite, galite ją pagardinti žiupsneliu cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių. Nuimkite formos kraštą nuo atšalusio pyrago ir papuoškite jį grietinėle. Galite apibarstyti tarkuota žaliosios arba paprastos citrinos žievele.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=5236552
Saldžios akimirkos: Obuolių ir varškės pyragas
"Dansukker"
2004 spalio mėn. 6 d. 10:33
Dansukker
Ruduo - obuolių metas. Kol švieži, naudokite juos visur dėkite į salotas, mėsos patiekalus, pyragus, valgykite vienus žalius arba keptus su cinamonu, uogiene. Šis obuolių ir varškės pyragas turėtų pavykti net ir tiems, kuriems nelabai sekasi kepti
Tešlai reikės:
15 sausainių,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
50 g sviesto arba margarino.
Pirmajam įdaro sluoksniui:
4 rūgštokų obuolių,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 valgomojo šaukšto cinamono,
25 g sviesto arba margarino.
Antrajam įdaro sluoksniui:
250 g varškės,
200 ml grietinėlės,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.
Papuošimui: 150 ml grietinėlės,
žaliosios arba paprastos citrinos.
Sutrinkite sausainius ir sumaišykite juos su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Gautą tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos ant sviesto kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą ant sausainių masės.
Suplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
Suplakite grietinėlę. Jei norite, galite ją pagardinti žiupsneliu cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių. Nuimkite formos kraštą nuo atšalusio pyrago ir papuoškite jį grietinėle. Galite apibarstyti tarkuota žaliosios arba paprastos citrinos žievele.
Praėjusią savaitę kepiau obuolinius pyragus. Pabandziau keleta forumo pyragu:
1. Vikšrelio obuolių keksas - Man patiko, kad gana greitai ir paprastai pagaminamas. Be to, skooonis irgi įspūdingas. Tiesa, kitąkart desiu šiek tiek daugiau obuolių.
2. Bea's Obuolių-pudingo pyragą - Bet jis man skanus patapo tada, kai atvėso ir dar truputuką pastovėjo. Matyt dėlto, kad prisigėrė to pudingo, "sušlapo" ir tapo labai skanus.
Ačiū už receptukus!!!
1. Vikšrelio obuolių keksas - Man patiko, kad gana greitai ir paprastai pagaminamas. Be to, skooonis irgi įspūdingas. Tiesa, kitąkart desiu šiek tiek daugiau obuolių.
2. Bea's Obuolių-pudingo pyragą - Bet jis man skanus patapo tada, kai atvėso ir dar truputuką pastovėjo. Matyt dėlto, kad prisigėrė to pudingo, "sušlapo" ir tapo labai skanus.
Ačiū už receptukus!!!
QUOTE |
Bananu duona su sokoladu (arba be jo ) REIKIA: 3 bananu 180 g. sviesto 3 kiausiniu stikline cukraus (galima ir daugiau, jei norisi saldumo) 300 g. miltu saukstelis sodos karciojo sokolado 1. Paimi 3 bananus ir sutrini iki tyreles mases 2. Istirpini 180 g. sviesto ir sumaisai su cukrum (as is akies apie stikline pilu, kas nori, gali ir saldziau) 3. Suplaki 3 kiausinius, i juos supili bananu tyre ir ismaisai. Tada supili sviesta su cukrum - ismaisai. 4. Sumaisai 300 g miltu (i juos imaisai soda) ir supili i misini - ismaisai. 5. O sokolada ne visada dedu - kai turiu. Ji sumalu iki milteliu (as tai darau su Zepter mikseriu, bet tiktu ir kavamale) ir imaisai i tesla. Labiau tinka kartusis sokoladas. Tesla tokia grietines tirstumo. Tada supilu i keksine, riebalais istepta skarda ir kisu i iki 180 ikaitinta orkaite. kepu apie 40-50 min. Kai mazojo salia nera, sumaisau tesla per 15-20 min. Minusas - labai greitai susivalgo |
O cia tai liuxinis pyragas, teks ji irasyti i dazniausiai kepamu ir vartojamu sarasa. Pasigamina per super trumpa laika, o jau skonis Su dukra ka tik iskepeme, tai jau puses ir nebera, tai kazi ka pasakys tetis, kai gris Mes kepeme su sokoladu, nu tikrai liux
bananu duonele su sokoladu : kazkas nerealaus
visoms patariu pabandyt
visoms patariu pabandyt
Tai va,siandien abi su dukra iskepem ta bananu duonele .Ir vienu prisedimu viska suvalgem.
Darbdaviai mane suvalgys gyva, siandien aptikau si puslapi ir kone prasmegau jame. Galop uzsiregistravau. Atsiprasau, jei paklausiu to, apie ka, visko gali buti, jau buvo cia kalbeta. Bet... Taigi. Senas geras paprastutis DRAUGYSTES pyragas. Musu seimyna karts nuo karto megaujasi tokiu is parduotuves. Noreciau toki pagaminti pati, bet nezinau recepto. Gal kas istiestu pagalbos ranka?
Ir man butu idomu apie ta pyraga isgirsti
Siulau pyraga su dziovintais vaisiais Kazkodel jis man labai primena Kaledas, o ir siaip mane labai "susildo" cinamono kvapas Taigi galit pabandyt:
400 g cukraus pudros
200 g dziovintu slyvu
200 g dziovintu abrikosu
200 g razinu
200 g graikiniu riesutu
3 valg.s. cinamono
2 citrinos zieveles
1 a.s. kepimo milteliu
200 g miltu
6 kiausiniai
Vaisius , riesutus susmulkinti. Viska sumaisyti, kiausinio trynius atskirti nuo baltymu. Baltymus suplakti ir supilti pacioje pabaigoje. Kepti apie 1 val ilkaitintoje orkaiteje.
SKANAUS
400 g cukraus pudros
200 g dziovintu slyvu
200 g dziovintu abrikosu
200 g razinu
200 g graikiniu riesutu
3 valg.s. cinamono
2 citrinos zieveles
1 a.s. kepimo milteliu
200 g miltu
6 kiausiniai
Vaisius , riesutus susmulkinti. Viska sumaisyti, kiausinio trynius atskirti nuo baltymu. Baltymus suplakti ir supilti pacioje pabaigoje. Kepti apie 1 val ilkaitintoje orkaiteje.
SKANAUS