Sveikos, mamos. O aš pasiūlysiu tikro prancūziško šokoladinio kekso receptą.
Taigi, 185 gr.sviesto [/DROP]plakam su 3/4 puodelio cukraus, kol šis ištirps.Vieną po kito sudedam kiaušinius ir vis plakam. Atskirai inde sumaišom 1 ir 3/4 puodelio (puodelis - 200ml) miltų, 1/2 puodelio kakavos (perku tik prieskonių ir arbatų parduotuvėse, manau kad ir BEA pritars, kad ten kakava tikra šokoladinė) ir 3~4 a.š.kepimo miltelių.Viską išmaišom ir persijojam į kiaušinių masę, tada įpilam 1/2 puodelio pieno ir gerai išplakam. Kai sudėsit miltų mišinį, pirmiausia tešlą atsargiai išmaišykit, nes jei iškart plaksit su mikseriu, tai susidurdit su miltų debesiu. Tešla gaunasi tirštoka, jei vis tik jums pasirodys per tiršta, įpilkit dar truputėlį pieno (manau, kad šiam recepte tirštumas priklauso nuo kiaušinių dydžio). Kekso formą išklokit kepimo popierium (be jokių tepimų riebalais), pilkit tešlą ir kepkit 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą (tiksliau - kol medinis pagaliukas, įbestas į pyragą, nebeaplips tešla). Neišsigąskit-pyrago viršus turi strūkinėti. Iš skardelės išimsit labai lengvai už popieriaus kraštelių.
Mažame puode ištirpinam 1 v.š. sviesto ir jame pakepinam 3~4 v.š. kakavos, įpilam 3~4 v.š. cukraus ir 3~4 v.š. grietinės, trumpai pakaitinam, bet neužvirinam. Šiuo vos pravėsusiu glajum užpilam kekso viršų (užpilam sluoksnį, palaukiam kol apstings ir vėl pilam; taip kol visą supilsim).
Man labai patinka, o jūs manau parašysit. Labai įdomu būtų sužinot Beos nuomonę.
Taigi, 185 gr.sviesto [/DROP]plakam su 3/4 puodelio cukraus, kol šis ištirps.Vieną po kito sudedam kiaušinius ir vis plakam. Atskirai inde sumaišom 1 ir 3/4 puodelio (puodelis - 200ml) miltų, 1/2 puodelio kakavos (perku tik prieskonių ir arbatų parduotuvėse, manau kad ir BEA pritars, kad ten kakava tikra šokoladinė) ir 3~4 a.š.kepimo miltelių.Viską išmaišom ir persijojam į kiaušinių masę, tada įpilam 1/2 puodelio pieno ir gerai išplakam. Kai sudėsit miltų mišinį, pirmiausia tešlą atsargiai išmaišykit, nes jei iškart plaksit su mikseriu, tai susidurdit su miltų debesiu. Tešla gaunasi tirštoka, jei vis tik jums pasirodys per tiršta, įpilkit dar truputėlį pieno (manau, kad šiam recepte tirštumas priklauso nuo kiaušinių dydžio). Kekso formą išklokit kepimo popierium (be jokių tepimų riebalais), pilkit tešlą ir kepkit 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą (tiksliau - kol medinis pagaliukas, įbestas į pyragą, nebeaplips tešla). Neišsigąskit-pyrago viršus turi strūkinėti. Iš skardelės išimsit labai lengvai už popieriaus kraštelių.
Mažame puode ištirpinam 1 v.š. sviesto ir jame pakepinam 3~4 v.š. kakavos, įpilam 3~4 v.š. cukraus ir 3~4 v.š. grietinės, trumpai pakaitinam, bet neužvirinam. Šiuo vos pravėsusiu glajum užpilam kekso viršų (užpilam sluoksnį, palaukiam kol apstings ir vėl pilam; taip kol visą supilsim).
Man labai patinka, o jūs manau parašysit. Labai įdomu būtų sužinot Beos nuomonę.
QUOTE (Ingelė @ 2004 09 24, 15:11) |
Sveikos, mamos. O aš pasiūlysiu tikro prancūziško šokoladinio kekso receptą. Taigi, 185 gr.sviesto [/DROP]plakam su 3/4 puodelio cukraus, kol šis ištirps.Vieną po kito sudedam kiaušinius ir vis plakam. Atskirai inde sumaišom 1 ir 3/4 puodelio (puodelis - 200ml) miltų, 1/2 puodelio kakavos (perku tik prieskonių ir arbatų parduotuvėse, manau kad ir BEA pritars, kad ten kakava tikra šokoladinė) ir 3~4 a.š.kepimo miltelių.Viską išmaišom ir persijojam į kiaušinių masę, tada įpilam 1/2 puodelio pieno ir gerai išplakam. Kai sudėsit miltų mišinį, pirmiausia tešlą atsargiai išmaišykit, nes jei iškart plaksit su mikseriu, tai susidurdit su miltų debesiu. Tešla gaunasi tirštoka, jei vis tik jums pasirodys per tiršta, įpilkit dar truputėlį pieno (manau, kad šiam recepte tirštumas priklauso nuo kiaušinių dydžio). Kekso formą išklokit kepimo popierium (be jokių tepimų riebalais), pilkit tešlą ir kepkit 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą (tiksliau - kol medinis pagaliukas, įbestas į pyragą, nebeaplips tešla). Neišsigąskit-pyrago viršus turi strūkinėti. Iš skardelės išimsit labai lengvai už popieriaus kraštelių. Mažame puode ištirpinam 1 v.š. sviesto ir jame pakepinam 3~4 v.š. kakavos, įpilam 3~4 v.š. cukraus ir 3~4 v.š. grietinės, trumpai pakaitinam, bet neužvirinam. Šiuo vos pravėsusiu glajum užpilam kekso viršų (užpilam sluoksnį, palaukiam kol apstings ir vėl pilam; taip kol visą supilsim). Man labai patinka, o jūs manau parašysit. Labai įdomu būtų sužinot Beos nuomonę. |
O tai kiek tu kiausiniu deti ?
Oi atsiprašau - du. Dar kartą atsiprašau.
savaitgali kepiau obuoliu-slyvu pyraga- neliko per pusvalandi reikia 5 kiausiniu, puoduko miltu, puoduko cukraus, vanilinio cukraus (del kvapo), kepimo milteliu, cinamono, obuoliu (dejau 3 antaninius), slyvu (dejau pora sauju). susipjaustom skitelem obuolius ir slyvas ketvirciais. apibarstom cukrum ir cinamonu ir imames teslos. trynius ir baltymus isplakam atsikrai su cukrum (po puse puodelio). supilam juos i miltus, beriam kepimo miltelius ir gerai ismaisom. skarda istrinam sviestu. supilam tesla. ant virsaus- vaisius. pabarsom cinamonu/cukrum. kepam mazdaug 45 min. skanaus
niu gi iskepiau obuolini bea'os pyraga... seima vos nuo stalo nenuvirto... klause kurioj parduotuvej sita pyraga pirkai kai pasakiau kad pati iskepiau tai uzrauke uosvene nosi ir nieko nepasake nu gi bea tu angelas!
QUOTE (mexica @ 2004 09 28, 19:44) |
niu gi iskepiau obuolini bea'os pyraga... seima vos nuo stalo nenuvirto... klause kurioj parduotuvej sita pyraga pirkai kai pasakiau kad pati iskepiau tai uzrauke uosvene nosi ir nieko nepasake nu gi bea tu angelas! |
ce kuri obuolini pyraga?
(labai dziaugiuosi del tokio pasisekimo )
Merginos, padekit! Visa gyvenima gaminau ant elektrines virykles, dabar gyvenam kitur... kur stovi sena dujine virykle. Jau 2 syk bandziau kepti pyragus ir abu kartus susiduriu su ta pacia problema - pridega apacia ir sonai jei dedu pyraga zemiau, jei auksciau - dega virsus. Temperaturu padalu nematyti, tik kazkoks suskirstymas i padalas I, II, III, IV, V Bandau is akies, bet dega. Ka patartumete? Help
Pas mane dujine tokia pat baisi As darau taip: pyraga pradedu kept nuo dujines ijungimo. Ijungiu ant maksimumo ir einu maisyt teslos. Kaip jau atnesu forma liepsna sumazinu iki minimumo ir kisu pyraga. Po kokiu 20-30 min pasiziuriu kaip kepa. Daznai nelandzioju, kad nesukristu ir daba no problem! O be to dar naudoju kepimo popieriu- iskloju dugna ir sonus tai isvis jokiu rupesciu! Nes pas mane irgi nei padalu matyt, nei ka- tas pyragas vos ne ant tiesiogines ugnies kepa.
QUOTE (smike @ 2004 09 30, 16:49) |
Pas mane dujine tokia pat baisi As darau taip: pyraga pradedu kept nuo dujines ijungimo. Ijungiu ant maksimumo ir einu maisyt teslos. Kaip jau atnesu forma liepsna sumazinu iki minimumo ir kisu pyraga. Po kokiu 20-30 min pasiziuriu kaip kepa. Daznai nelandzioju, kad nesukristu ir daba no problem! O be to dar naudoju kepimo popieriu- iskloju dugna ir sonus tai isvis jokiu rupesciu! Nes pas mane irgi nei padalu matyt, nei ka- tas pyragas vos ne ant tiesiogines ugnies kepa. |
Aciu, Smike Pabandysiu ir as taip kepti. Nes jau puoliau neviltin...
Aciu jums, mergaites, jau isbandziau "Smelini obuoliu pyraga" (miltai, cukrus, sviestas ir obuoliai)... Labai skanus gavosi , tik kad prideges ...
Gal kuri bandete kepti spec. lateksinese formose?
..........nors cia ne pyragas,bet labai skanus sausainukai
PRANCUZISKI SAUSAINIAI
1 pak. sviesto
1 kiausinio trynys
1 indukas grietines, 200g.
2.5 st. miltu
...........tryni,grietine issukti,atsaldyta svieta sutarkuoti i miltus ir( tarp ranku istrinti-gaunasi tokia biri mase),deti issukta grietine ir kiausinio tryni -isminkyti!Tesla gaunasi gan tokia minksta,reikia palaikyti saldymo kameroj truputuka,na apie pusvalandi ,tada ji sustengsta!
Isemus is saldytuvo iskocioti plonai,susipjaustyti ratuku norimos formos ir ant virsaus tepti isplaktu baltymu,pabarstyti aguonu,cukraus,galima riesutu,plonu migdolu skilteliu,na cia jau kaip kam skanu.........Labai greitai paruosiama ir tikrai super sausainukai
PRANCUZISKI SAUSAINIAI
1 pak. sviesto
1 kiausinio trynys
1 indukas grietines, 200g.
2.5 st. miltu
...........tryni,grietine issukti,atsaldyta svieta sutarkuoti i miltus ir( tarp ranku istrinti-gaunasi tokia biri mase),deti issukta grietine ir kiausinio tryni -isminkyti!Tesla gaunasi gan tokia minksta,reikia palaikyti saldymo kameroj truputuka,na apie pusvalandi ,tada ji sustengsta!
Isemus is saldytuvo iskocioti plonai,susipjaustyti ratuku norimos formos ir ant virsaus tepti isplaktu baltymu,pabarstyti aguonu,cukraus,galima riesutu,plonu migdolu skilteliu,na cia jau kaip kam skanu.........Labai greitai paruosiama ir tikrai super sausainukai