Sveikutes, mielosios!
Isbandziau ne viena jusu siuloma pyrago recepta. Aciu
Siandien is sodo parsivezem labai daug slyvu. Gal patartumet ka su jomis galima skanaus iskepti?
jau turbut kazkur rashiau, bet pakartosiu:
Slyvų-migdolų apkepas
Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono
tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą.
Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėlę)
Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono
tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą.
Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėlę)
Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
QUOTE (Havana @ 2004 09 19, 15:40) | ||
Hm, o i ta surio mase zelatinos nereikia?!?! Taigi paskui nebent is tos formos sauksteliu beliks kabinti |
ne nereikia zelatinos,nes pats mascprones suris yra labai kietokas,isspaudus 2 laimus,gaunasi tepi mase.palaikus saldytuve pats tas
na tikrai nekietokas tas mascarpone suris, na bet su laimo sultim neturetu buti skystas...
noriu but mama, ajk ir pabandyk gi nu. man jis labai skanus. tik jei labai vandeningos slyvos, tai teshla truputi pakepkit be nieko, kad sutvirtetu, tada dekit slyvas . arba galima berti dziuveseliu ant teshlos 3-4 shaukshtus, irgi padeda, sugeria dregme.
[QUOTE] (Havana @ 2004 09 18, 12:58)
As tai kepu apie 200 laipsniu orkaiteje. Bandelem reikia trumpiau, o pyragui siek tiek ilgiau. Reikia ziureti kad pagaliukas nebutu apsiveles tesla.
Papildyta @ [mergetime]1095764251[/mergetime]
Nesuprantu ka cia padariau, kazkaip nemoku ideti QUOTE...
As tai kepu apie 200 laipsniu orkaiteje. Bandelem reikia trumpiau, o pyragui siek tiek ilgiau. Reikia ziureti kad pagaliukas nebutu apsiveles tesla.
Papildyta @ [mergetime]1095764251[/mergetime]
Nesuprantu ka cia padariau, kazkaip nemoku ideti QUOTE...
QUOTE (bea @ 2004 09 21, 12:02) |
noriu but mama, ajk ir pabandyk gi nu. man jis labai skanus. tik jei labai vandeningos slyvos, tai teshla truputi pakepkit be nieko, kad sutvirtetu, tada dekit slyvas . arba galima berti dziuveseliu ant teshlos 3-4 shaukshtus, irgi padeda, sugeria dregme. |
Bea atrodo tai jis labai skaniai, tik as bijau nes esu visiska analfabete piragu kepime, zinau tik kaip Sarlotka issikept tai va toki klausima turiu , kas galit paaiskinkit, ka reiskia visus teslai skirtus ingridientus trupinti rankose ir taip formuot tesla? Cia reik viska sumaisyt ir tada trupinti, ar kazkaip kitaip?
nu sumeti viska i bliuda ir tarp pirstu trupini, kad susijungtu.
ne nu cia tai sakes...naujoke as cia bet be bea'os tai matyt numirciau!
nu tortu receptai pasakiski!nu unreal!
negaliu atsidziaugti...tik va viena problema...kai iskepi tai suvalgai tikrai ne viena porcija,o jau tik vienoj porcijoj 400-600kcal...taj va tik slaunys ir pilvukas auga klausykit gal reik kaip nors pristabdyti su tais receptais ba man tai tik seile tista ir pilvukas auga
nu tortu receptai pasakiski!nu unreal!
negaliu atsidziaugti...tik va viena problema...kai iskepi tai suvalgai tikrai ne viena porcija,o jau tik vienoj porcijoj 400-600kcal...taj va tik slaunys ir pilvukas auga klausykit gal reik kaip nors pristabdyti su tais receptais ba man tai tik seile tista ir pilvukas auga
O mano obuoliu pyragas nera toks koloringas ir labai paprastai pagaminamas.
3kiausinius isplakti mikseriu.Ideti 4saukstus cukraus-plakti.Ideti 4saukstus miltu-palengva ismaisyti.Viskas.Supilti i skarda ir i ja prismaigstyti skiltelem pjaustytu obuoliu(zievele i tesla.obuolius inde apibarstau trupuciu cukraus ir cinamono).Jokio sviesto,jokios grietines.Valgykit i sveikata.
3kiausinius isplakti mikseriu.Ideti 4saukstus cukraus-plakti.Ideti 4saukstus miltu-palengva ismaisyti.Viskas.Supilti i skarda ir i ja prismaigstyti skiltelem pjaustytu obuoliu(zievele i tesla.obuolius inde apibarstau trupuciu cukraus ir cinamono).Jokio sviesto,jokios grietines.Valgykit i sveikata.