QUOTE (smike @ 2004 06 29, 19:10) |
Tada iskocioji ir dedi i forma (apvalia, dantytais krastais arba isardoma apie 26 cm skersmens). Suformuoji 3 cm aukscio krasta ir prispaudi prie sieneliu). Subadyk sakute ir kepk 180 laipsniu orkaiteje kol graziai pagels. Sumaisyti piena ir grietinele ir uzkaitinti iki uzvirimo. Trynius, cukru ir miltus istrinti mediniu saukstu (nenaudok sluoteles, nes gausis putos, o taip neturi buti! ). Misini uzpilk karstu pienu, pastoviai maisant! Uzdek virti ant labai mazos ugnies ir pastoviai maisydama lauk kol sutirstes (turek kantrybes, jei viska gerai padarei tikrai sutirstes!!! ). Imaisyk roma. Kai atves dek ant salto pado, krauk uogas ir kai atsals uzpilk zele, bet ne skysta o tokia kai jau buna kaip kisielius. Siaip grazu butu kokia geltona. |
Na va, Spilka, siandien kepiau tavo pasiulyta pyraga, atrodo skaniai ir tikiuosi skaniai susivalgys (dabar stingsta saldytuve), bet iskilo keli neaiskumai:
Pirma: susitrauke kepamo pyrago krastai, gal ir juos reikejo subadyti sakute? O gal dar kokiu gudrybiu yra? Del to netilpo visa zele - tik pruputis
Antra: virtame kreme yra gumuliuku, jie nedideli ir skonio labai negadina, bet kodel taip gavosi? Viska maisiau letai ir kaip recepte parasyta, bet matyt kazka ne taip padariau.
Kas galetu pakonsultuoti, kad kita karta jau viskas butu ciki?
Na jei mano patarimas tiks, tai manau, kad kepant ta pada, reikejo ji prispausti kepimo pupelemis, tada krastas nebutu susitraukes.
O del gumuleliu, tai reikejo is pradziu ipilti truputi pieno, gerai gerai ishmaishyti, o tada ta mishini supilti i likusi piena. Na, zodziu skiesti po truputi
O del gumuleliu, tai reikejo is pradziu ipilti truputi pieno, gerai gerai ishmaishyti, o tada ta mishini supilti i likusi piena. Na, zodziu skiesti po truputi
QUOTE (smike @ 2004 06 30, 19:58) |
Sfinxute, laukiu ryziu torto receptuko!!! |
Atsiprasau, kad taip ilgai neidejau kaip zadejau 2 ryziu tortu receptukai:
180g apvaliuju ryziu paruosti: 400 ml pieno, 50 g cukraus.
Tortui (pirmam): citrina, 1/4 l pieno, 3 tryniai, 3 saukstai cukraus pudros, saukstas milstu, saukstas krakmolo, 2 sauksteliai vaniles.
Kitam tortui: 350g rabarbaru, 35 - 50 g cukraus, 1/2 saukstelio zelatinos, 30 - 40 g marcipanu, 200g uogu, pvz.: avieciu, brukniu, melyniu, gervuogiu (uogos gali buti ir saldytos), pakelis raudonos zele. Ryziai ruosiami kaip ir pirmam tortui.
Paruosti ryzius: uzvirinti piena, suberti ryzius, pamaisyti ir neuzdengus leisti brinkti ant silpnos ugnies apie 20 - 25 min. uzbarstyti cukraus.
Paruosti tortus: mutarkuoti citrinos zievele. supillti i puoda piena, kiausiniu trynius istrintus su cukraus pudra, miltus, krakmola, vanile, tarkuota citrinos zievele nuolat maisant ikaitinti, bet neuzvirinti, Nuimti nuo vyrykles ir toliau maisyti, kol pasidarys kremas. Krema supilti ant virtu ryziu ir mase padalyti pusiau.
dvi 18 skersmens skardeles iskloti fermentiniu po pieriumi. i viena formele sudeti puse ryziu su kremu ir kepti apie 20 min. 180 - 200 laipsniu temperaturos orkaiteje.
kitam tortui: nuplauti rabarbarus, nuvalyti, supjaustyti 3- 4 cm dydzio gabaleliais. Ipylus penkis saukstus vandens ir iberus cukraus virti ant silpnos ugnies, kol rabarbarai sukris (mazdaug apie 12 min.) Zele sumaisyti su 3 - 4 saukstais vandens ir supilti i rabarbaru mase, ir dar ~ 2 min. virti, palikti atausti. po to sudeti sluoksniuant kitos ryziu su kremu puses. Is marcipanu specialiomis formelemis suformuoti sirdies, dobilo ar zvaigzdes motyvus ir jais papuosti ryziu torta.
Isimti pirmaji pyraga is orkaites, , leisti atausti, papuosti uogomis.Abu pyragus papuosti zele taip, kad per jos sluoksni, matytusi ir marcipanu ispjaustytos figureles ir sviezios uogos.
situos receptus nurasiau is knygos "skaniausi ryziu valgiai".asmeninkai as kepdama si ta "redaguociau"
QUOTE (bea @ 2004 07 07, 19:13) |
Na jei mano patarimas tiks, tai manau, kad kepant ta pada, reikejo ji prispausti kepimo pupelemis, tada krastas nebutu susitraukes. O del gumuleliu, tai reikejo is pradziu ipilti truputi pieno, gerai gerai ishmaishyti, o tada ta mishini supilti i likusi piena. Na, zodziu skiesti po truputi |
Bea, ar yra kokios specialios kepimo pupeles? ar cia bet kokios tinka? Siaip nemazai ju reiketu
skruzdelynas - tai paprasti zagareliai, sudelioti vienas ant kito, apipilti skystintu medumi, pabarstyti razinomis ir aguonomis. Jei nori zagareliu recepto, galesiu veliau idet, nes mama mano turi, paklausiu, kai gris.
QUOTE (bea @ 2004 07 09, 08:09) |
skruzdelynas - tai paprasti zagareliai, sudelioti vienas ant kito, apipilti skystintu medumi, pabarstyti razinomis ir aguonomis. Jei nori zagareliu recepto, galesiu veliau idet, nes mama mano turi, paklausiu, kai gris. |
Aciu, lauksiu. o kaip skystinti medu? su cukrumi?
SKRUZDELYNAS 1
3 stiklines miltu,
10 kiausiniu,
aliejaus minkymui,kociojimui ir virimui.
Sirupui
1,5 kilogramo cukraus,
1 litras vandens,
citrinos sulciu
SKRUZDELYNAS 2
4-5 kiausiniai,
5 saukstai grietines,
4 stiklines miltu,
truputis druskos.
Sirupui
1 sikline medaus(gali buti dirbtinio),
1 stikline cukraus,
2 saukstai vandens,
30 g sviesto,
1 saukstas grietines.
Sirupа virti tiek,kad ilasinus jo lasа i saltа vandeni neissileistu.
3 stiklines miltu,
10 kiausiniu,
aliejaus minkymui,kociojimui ir virimui.
Sirupui
1,5 kilogramo cukraus,
1 litras vandens,
citrinos sulciu
SKRUZDELYNAS 2
4-5 kiausiniai,
5 saukstai grietines,
4 stiklines miltu,
truputis druskos.
Sirupui
1 sikline medaus(gali buti dirbtinio),
1 stikline cukraus,
2 saukstai vandens,
30 g sviesto,
1 saukstas grietines.
Sirupа virti tiek,kad ilasinus jo lasа i saltа vandeni neissileistu.
QUOTE (Sfinxute @ 2004 07 09, 07:25) |
gal kas turite skruzdelyno recepta? |
jau buvo apie skruzdelyno gaminima atskita tema - ten daug receptu parasyta, paieskok..
Vakar issikepiau skanu pyraga, pabandykit. tik daugiu sokolado dejau ir maziau cukraus.
Sudedamosios dalys
125 g juodojo šokolado +
125 g juodojo šokolado
100 g nesūdyto sviesto
5 sutrinti sausainiai
350 ml kvietinių miltų
400 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
300 ml kefyro
4 kiaušiniai
100 g graikinių riešutų branduolių
Formai ištepti
Sviesto ir džiūvėsėlių
Papuošimui
Cukraus pudros
1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.
3. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens.
4. Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.
5. Dubenyje sumaišykite cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės.
6. Sumaišykite sukapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.
7. Supilkite tešlą į pyrago formą ir sudėkite sausainių masę.
8. Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Galima patiekti ir su plakta grietinėle arba grietine ir šviežiomis uogomis.
Papildyta @ [mergetime]1089705251[/mergetime]
uzmirsau parasyti pavadinima vadinasi "amerikietiskas sokoladinis pyragas"
Skanaus!
Sudedamosios dalys
125 g juodojo šokolado +
125 g juodojo šokolado
100 g nesūdyto sviesto
5 sutrinti sausainiai
350 ml kvietinių miltų
400 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos
300 ml kefyro
4 kiaušiniai
100 g graikinių riešutų branduolių
Formai ištepti
Sviesto ir džiūvėsėlių
Papuošimui
Cukraus pudros
1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti.
3. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šokolado su 2 valgomaisiais šaukštais vandens.
4. Sukapokite likusius 125 g juodojo šokolado ir graikinius riešutus.
5. Dubenyje sumaišykite cukrų, sodą, miltus, kefyrą, kiaušinius, ištirpintą šokoladą ir išplakite iki vientisos masės.
6. Sumaišykite sukapotus graikinius riešutus bei šokoladą ir sutrintus sausainius.
7. Supilkite tešlą į pyrago formą ir sudėkite sausainių masę.
8. Kepkite orkaitės viduryje apie 50 min. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Galima patiekti ir su plakta grietinėle arba grietine ir šviežiomis uogomis.
Papildyta @ [mergetime]1089705251[/mergetime]
uzmirsau parasyti pavadinima vadinasi "amerikietiskas sokoladinis pyragas"
Skanaus!
inokite pabandziau as negriuka.O koks skanus gavosi mano seimynai- per diena neliko
O ta amerikietiska ir pabandysime.Aciu
O ta amerikietiska ir pabandysime.Aciu
SVEIKOS,
GAL KAS TURIT PASKUTINĮ ŽURNALO "PANELĖ" NUMERĮ?
TEN, SAKĖ, NEREALIAI SKANUS VARŠKĖS PYRAGO RECEPTAS SU BRAŠKĖMIS YRA,
GAL KAS TURI ŠĮ RECEPTĄ? VADINASI "LUKOS VARŠKĖS PYRAGAS"
PARAŠYKITE PRAŠAU ŠĮ RECEPTĄ.
SAKĖ TIKRAI NEREALIAI SKANUS!
PLEASEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
GAL KAS TURIT PASKUTINĮ ŽURNALO "PANELĖ" NUMERĮ?
TEN, SAKĖ, NEREALIAI SKANUS VARŠKĖS PYRAGO RECEPTAS SU BRAŠKĖMIS YRA,
GAL KAS TURI ŠĮ RECEPTĄ? VADINASI "LUKOS VARŠKĖS PYRAGAS"
PARAŠYKITE PRAŠAU ŠĮ RECEPTĄ.
SAKĖ TIKRAI NEREALIAI SKANUS!
PLEASEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!