QUOTE (melagele @ 2004 06 30, 20:58) |
Nu tu smike saunuole, viska zinai!!!!!Gal busi kulinare? |
Bandau...
Papildyta @ [mergetime]1088625545[/mergetime]
Sfinxute, laukiu ryziu torto receptuko!!!
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4664017
Saldžios akimirkos: avižinis pyragas su uogomis
"Dansukker"
2004 birželio mėn. 30 d. 12:46
Dansukker
Sakoma, kad avižiniai paplotėliai, blyneliai ir pyragai pradėti kepti tuometinėje Didžiosios Britanijos kolonijoje Indijoje. Ten tarnavę kareiviai, nusižiūrėję vietinių indų valgomus į duoną panašius paplotėlius, pabandė juos kepti ir savo namuose, tik pakeitė kai kuriuos komponentus. Nepaisant, kaip ten buvo iš tikrųjų, avižiniai paplotėliai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Jie lengvai pagaminami, yra maistingi, sveiki ir be viso to labai skanūs. Avižiniai pyragai gaminami su daržovėmis, sūriu, vaisiais. Norėdami pasigaminti desertinį avyžinį pyragą, gardinkite jį šviežiomis uogomis.
8-10 pyrago gabalėlių jums reikės:
100 g sviesto,
70 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
45 g kvietinių miltų,
3 g kepimo miltelių.
Papuošimui:
200 g plaktos grietinėlės,
500 g braškių ar kitų šviežių uogų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°.
Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešlą.
Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.
Leiskite pyragui atvėsti.
Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis. Skanaus!
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4664017
Saldžios akimirkos: avižinis pyragas su uogomis
"Dansukker"
2004 birželio mėn. 30 d. 12:46
Dansukker
Sakoma, kad avižiniai paplotėliai, blyneliai ir pyragai pradėti kepti tuometinėje Didžiosios Britanijos kolonijoje Indijoje. Ten tarnavę kareiviai, nusižiūrėję vietinių indų valgomus į duoną panašius paplotėlius, pabandė juos kepti ir savo namuose, tik pakeitė kai kuriuos komponentus. Nepaisant, kaip ten buvo iš tikrųjų, avižiniai paplotėliai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Jie lengvai pagaminami, yra maistingi, sveiki ir be viso to labai skanūs. Avižiniai pyragai gaminami su daržovėmis, sūriu, vaisiais. Norėdami pasigaminti desertinį avyžinį pyragą, gardinkite jį šviežiomis uogomis.
8-10 pyrago gabalėlių jums reikės:
100 g sviesto,
70 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
45 g kvietinių miltų,
3 g kepimo miltelių.
Papuošimui:
200 g plaktos grietinėlės,
500 g braškių ar kitų šviežių uogų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°.
Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešlą.
Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.
Leiskite pyragui atvėsti.
Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis. Skanaus!
Bea, o tu kaip kulinarijos profesionale manai , kad cia turetu but skanu?
Aš čia be jokių piktų kėslų klausiu Tiesiog šiandien irgi tą receptuką užmačiau - gana mažai produktų reikia, o ir šiaip avižinius dribsniu mėgstu Tik suabejojau to torto "tortiškumu" Man įdomu, koks jo skonis gaunasi. Gal kas esate bandę??
Aš čia be jokių piktų kėslų klausiu Tiesiog šiandien irgi tą receptuką užmačiau - gana mažai produktų reikia, o ir šiaip avižinius dribsniu mėgstu Tik suabejojau to torto "tortiškumu" Man įdomu, koks jo skonis gaunasi. Gal kas esate bandę??
As is tokios teslos avizinius sausainius darau... Todel manau, kad gausis sausoka.
QUOTE (doma_ @ 2004 07 01, 12:23) |
tik man zelatinos prireike daugiau, nes nelabai stengti norejo... |
Nu va o as maniau, kad nieko nemoku Man irgi kasko nelabai sustenges gavosi Bet nezinau, gal jis ir neturi buti labai kietas. Nuemiau forma, tai palikau saldituve dar nesukritusi.
Nu pasakykit jus man, kad nesijaudinciau dabar visa diena, iki kokio lygio jis turejo sustengti. blyn dabar net nezinau nestis i svecius ar ka daryt
na iki tokio, kad graziai pjaustytusi, t.y. kajp kokia grietinine-kefyrine zele ar pan.
Siandien mano vyro tortadienis.Kitaip sakant uogienes diena Padariau as jam tortuka, isvaizdos -tai matosi kad neprofesionale dare bet tikiuosi kad bus labai skanus.Siandien iteikiau jam ryte saulegrazu glebi ir torta...OI koks svytinti i darba isejo, juk braskiu tarta specialiai jam padariau
Aciu tau smike!!!!!!!!
Papildyta @ [mergetime]1088787423[/mergetime]
Ir tau Bea Aciu ta tortuka avizini padarysiu ant musu vestuviu metiniu
Aciu tau smike!!!!!!!!
Papildyta @ [mergetime]1088787423[/mergetime]
Ir tau Bea Aciu ta tortuka avizini padarysiu ant musu vestuviu metiniu
Merginos, daliniuosi receptu, kurį išbandžiau, o radau receptuką žurnale "Namai pagal mus". Pyragas rūgštus, neįprasto skonio, siūlau išbandyt
RABARBARŲ PYRAGAS
Tešla: 150 gr. sviesto, 1 kiaušis, 50 gr cukraus, 250-300 gr miltų, druskos, suminkyti tešlą, 30 min palaikyti šaldytuve.
Įdarui reikia 3 kiaušių, 200 ml grietinėlės, 50 gr cukraus, vanilinio cukraus, maltų riešutų (dėjau graikinius), ir kubeliais pjaustytų rabarbarų.
Tešlą iškočioti, įkloti į formą, suberti kapotus riešutus, paskui sudėti pjaustytus rabarbarus. Supilti išplaktus kiaušius, grietinėlę, cukrų ir vanil. cukrų. Kepiau 40 min, temper. apie 180 .
Skanaus
RABARBARŲ PYRAGAS
Tešla: 150 gr. sviesto, 1 kiaušis, 50 gr cukraus, 250-300 gr miltų, druskos, suminkyti tešlą, 30 min palaikyti šaldytuve.
Įdarui reikia 3 kiaušių, 200 ml grietinėlės, 50 gr cukraus, vanilinio cukraus, maltų riešutų (dėjau graikinius), ir kubeliais pjaustytų rabarbarų.
Tešlą iškočioti, įkloti į formą, suberti kapotus riešutus, paskui sudėti pjaustytus rabarbarus. Supilti išplaktus kiaušius, grietinėlę, cukrų ir vanil. cukrų. Kepiau 40 min, temper. apie 180 .
Skanaus
Dariau avietinį varškės tortą, labai patiko, tik kitą kartą šiektiek pakoreguosiu receptą pagal save, bet iš esmės labai skanu.
Ypač pagrindas patiko. Toks laaabai skanus, ir aš jo kitąkart daugiau padarysiu
Ypač pagrindas patiko. Toks laaabai skanus, ir aš jo kitąkart daugiau padarysiu
O gal kuri žinot kaip daryti nekeptą braškių arba vyšnių pyragą su varške? Žinau tik kelis ingriedientus: varškė, cukrus, vanilkė, želatina, uogos cielos, o daugiau ir proporcijų nežinau. Gal kas darot?