Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

QUOTE (melagele @ 2004 06 30, 20:58)
Nu tu smike saunuole, viska zinai!!!!!Gal busi kulinare? clap.gif clap_1.gif

Bandau... rolleyes.gif
Papildyta @ [mergetime]1088625545[/mergetime]
Sfinxute, laukiu ryziu torto receptuko!!! essen.gif
Atsakyti
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4664017


Saldžios akimirkos: avižinis pyragas su uogomis

"Dansukker"
2004 birželio mėn. 30 d. 12:46


“Dansukker”
Sakoma, kad avižiniai paplotėliai, blyneliai ir pyragai pradėti kepti tuometinėje Didžiosios Britanijos kolonijoje Indijoje. Ten tarnavę kareiviai, nusižiūrėję vietinių indų valgomus į duoną panašius paplotėlius, pabandė juos kepti ir savo namuose, tik pakeitė kai kuriuos komponentus. Nepaisant, kaip ten buvo iš tikrųjų, avižiniai paplotėliai išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Jie lengvai pagaminami, yra maistingi, sveiki ir be viso to – labai skanūs. Avižiniai pyragai gaminami su daržovėmis, sūriu, vaisiais. Norėdami pasigaminti desertinį avyžinį pyragą, gardinkite jį šviežiomis uogomis.

8-10 pyrago gabalėlių jums reikės:

100 g sviesto,
70 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
45 g kvietinių miltų,
3 g kepimo miltelių.

Papuošimui:

200 g plaktos grietinėlės,
500 g braškių ar kitų šviežių uogų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°.

Išlydėkite sviestą indelyje. Į sviestą įmaišykite avižas, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tešlą.

Ant kepimo popieriaus iš tešlos iškočiokite apskritimą, apie 25 cm skersmens, padėkite ant kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje 12-15 minučių.

Leiskite pyragui atvėsti.

Išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite uogomis. Skanaus!
Atsakyti
Bea, o tu kaip kulinarijos profesionale manai , kad cia turetu but skanu? g.gif

Aš čia be jokių piktų kėslų klausiu smile.gif Tiesiog šiandien irgi tą receptuką užmačiau - gana mažai produktų reikia, o ir šiaip avižinius dribsniu mėgstu rolleyes.gif Tik suabejojau to torto "tortiškumu" laugh.gif Man įdomu, koks jo skonis gaunasi. Gal kas esate bandę?? g.gif
Atsakyti
Aciu bea --Resize_Images_Alt_Text--uz avietinio surio pyrago receptuka... as neradau avieciu todel pasidariau su braskemis thumbup.gif . Nu pasaka, toks gaivus ir niam niam... tik man zelatinos prireike daugiau, nes nelabai stengti norejo...
Vyras valge net pasicepsedamas --Resize_Images_Alt_Text-- ir as neatsilikdama...
Atsakyti
As is tokios teslos avizinius sausainius darau... rolleyes.gif Todel manau, kad gausis sausoka. g.gif
Atsakyti
QUOTE (doma_ @ 2004 07 01, 12:23)
tik man zelatinos prireike daugiau, nes nelabai stengti norejo...

Nu va o as maniau, kad nieko nemoku unsure.gif Man irgi kasko nelabai sustenges gavosi huh.gif Bet nezinau, gal jis ir neturi buti labai kietas. Nuemiau forma, tai palikau saldituve dar nesukritusi.
Nu pasakykit jus man, kad nesijaudinciau dabar visa diena, iki kokio lygio jis turejo sustengti. blyn dabar net nezinau nestis i svecius ar ka daryt g.gif doh.gif
Atsakyti
na iki tokio, kad graziai pjaustytusi, t.y. kajp kokia grietinine-kefyrine zele ar pan.
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 07 02, 08:22)
na iki tokio, kad graziai pjaustytusi, t.y. kajp kokia grietinine-kefyrine zele ar pan.

Nu tada gal viskas bus tvarkoj wink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien mano vyro tortadienis.Kitaip sakant uogienes diena biggrin.gif Padariau as jam tortuka, isvaizdos -tai matosi kad neprofesionale dare rolleyes.gif bet tikiuosi kad bus labai skanus.Siandien iteikiau jam ryte saulegrazu glebi ir torta...OI koks svytinti i darba isejo, juk braskiu tarta specialiai jam padariau clap_1.gif
Aciu tau smike!!!!!!!! wub.gif
Papildyta @ [mergetime]1088787423[/mergetime]
Ir tau Bea Aciu clap.gif thumbup.gif clap_1.gif ta tortuka avizini padarysiu ant musu vestuviu metiniu heart.gif
Atsakyti
Merginos, daliniuosi receptu, kurį išbandžiau, o radau receptuką žurnale "Namai pagal mus". Pyragas rūgštus, neįprasto skonio, siūlau išbandyt smile.gif

RABARBARŲ PYRAGAS

Tešla: 150 gr. sviesto, 1 kiaušis, 50 gr cukraus, 250-300 gr miltų, druskos, suminkyti tešlą, 30 min palaikyti šaldytuve.
Įdarui reikia 3 kiaušių, 200 ml grietinėlės, 50 gr cukraus, vanilinio cukraus, maltų riešutų (dėjau graikinius), ir kubeliais pjaustytų rabarbarų.
Tešlą iškočioti, įkloti į formą, suberti kapotus riešutus, paskui sudėti pjaustytus rabarbarus. Supilti išplaktus kiaušius, grietinėlę, cukrų ir vanil. cukrų. Kepiau 40 min, temper. apie 180 .
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Dariau avietinį varškės tortą, labai patiko, tik kitą kartą šiektiek pakoreguosiu receptą pagal save, bet iš esmės labai skanu.
Ypač pagrindas patiko. Toks laaabai skanus, ir aš jo kitąkart daugiau padarysiu thumbup.gif
Atsakyti
O gal kuri žinot kaip daryti nekeptą braškių arba vyšnių pyragą su varške? Žinau tik kelis ingriedientus: varškė, cukrus, vanilkė, želatina, uogos cielos, o daugiau ir proporcijų nežinau. Gal kas darot?
Atsakyti