O as zinau pati greiciausia pyraga parduodama Mantingos pakeliuose. Yra vysninis, obuoliu, varskes strudelis. Kaina 6,99Lt. Netiketi sveciai: istraukei is kameros, 30min orkaiteje ir sveciai skaniai pavaisinti! Visada pasiseks!
SENOLIŲ PYRAGAS
5 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 stiklinė aguonų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė razinų
Kremui:
200 g sviesto
0,5 l virtos nesaldžios obuolių košės
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė susmulkintų riešutų
Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. Iškeptus išversti ant lentelės, ataušinti. Sviestą sukti, dedant po šaukštą obuolių košės. Sudėjus visą obuolių košę, suberti vanilinį cukrų. Šiuo kremu aptepti pyragą, viršų pabarstyti riešutais.
5 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
1 stiklinė aguonų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė razinų
Kremui:
200 g sviesto
0,5 l virtos nesaldžios obuolių košės
1 pakelis vanilinio cukraus
1 stiklinė susmulkintų riešutų
Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. Iškeptus išversti ant lentelės, ataušinti. Sviestą sukti, dedant po šaukštą obuolių košės. Sudėjus visą obuolių košę, suberti vanilinį cukrų. Šiuo kremu aptepti pyragą, viršų pabarstyti riešutais.
OBUOLIŲ KEKSAS
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio sodos
Išplakame maišytuvu kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio sodos
Išplakame maišytuvu kiaušinius su cukrumi, pamažu pilame aliejų, nugesintą sodą, miltus. Gaunasi grietinės tirštumo tešla. Sudedame į ją tarkuotus obuolius ir gautą masę sukrečiame į aliejumi pateptą, miltais pabarstytą keksinę formą. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 40 min.
MORKŲ PYRAGAS
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
puse šaukštelio sodos
1 stiklinė miltų
Tarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į morkas. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į gilesnę kepimo formą ir kepti 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepus pyragui išimti jį iš formos ir atvėsinti. Pyragą galima aplieti šokoladiniu glajumi.
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
puse šaukštelio sodos
1 stiklinė miltų
Tarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į morkas. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į gilesnę kepimo formą ir kepti 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepus pyragui išimti jį iš formos ir atvėsinti. Pyragą galima aplieti šokoladiniu glajumi.
MEDUOLIAI
500 g medaus
75 g kiaulės taukų
1 šaukštas prieskonių meduoliams (cinamonas, muskatas, anyžius, gvazdikėliai, koriandas ir kardamonas)
250 g kvietinių miltų
1 pakelis kepimo miltelių
100 g cukraus sirupe konservuotos citrinos žievelės
100 g valytų migdolų
3 kiaušiniai
cukraus pudros papuošimui
Medų išsukite su taukais ir 2 šaukštais vandens. Suberkite prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (truputį palikite citrininos žievelei apvolioti).
Lentą pabarstykite miltais, iš tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą. Tešla išklokite sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Aštriu peiliu išpjaukite figurėles. Jas patepkite vandeniu ir papuoškite pusiau skeltais migdolais. Migdolus patepkite plaktu baltymu.
Maždaug 25 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Ataušinkite.
Glajaus paruošimas : cukraus pudrą išplakite su dviem baltymais ir sukrėskite į kūgiu susuktą kepimo popieriaus lapą. Nukirpkite kūgio galiuką ir išspaustu kremu papuoškite meduolius
500 g medaus
75 g kiaulės taukų
1 šaukštas prieskonių meduoliams (cinamonas, muskatas, anyžius, gvazdikėliai, koriandas ir kardamonas)
250 g kvietinių miltų
1 pakelis kepimo miltelių
100 g cukraus sirupe konservuotos citrinos žievelės
100 g valytų migdolų
3 kiaušiniai
cukraus pudros papuošimui
Medų išsukite su taukais ir 2 šaukštais vandens. Suberkite prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (truputį palikite citrininos žievelei apvolioti).
Lentą pabarstykite miltais, iš tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą. Tešla išklokite sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Aštriu peiliu išpjaukite figurėles. Jas patepkite vandeniu ir papuoškite pusiau skeltais migdolais. Migdolus patepkite plaktu baltymu.
Maždaug 25 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių. Ataušinkite.
Glajaus paruošimas : cukraus pudrą išplakite su dviem baltymais ir sukrėskite į kūgiu susuktą kepimo popieriaus lapą. Nukirpkite kūgio galiuką ir išspaustu kremu papuoškite meduolius
VARŠKĖS PYRAGAS
240 g džiūvėsių
500 g varškės
120 g cukraus
4 kiaušiniai
80 g margarino
50 g razinų
1 citrina
Tarkuotus ir persijotus džiūvėsius išmaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti pertrintą varškę, lydytą sviestą, razinas, citrinos sultis arba žievelę ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į riebalais išteptą formą, aptepti tryniu ir iškepti orkaitėje.
240 g džiūvėsių
500 g varškės
120 g cukraus
4 kiaušiniai
80 g margarino
50 g razinų
1 citrina
Tarkuotus ir persijotus džiūvėsius išmaišyti su kiaušiniais ir cukrumi, sudėti pertrintą varškę, lydytą sviestą, razinas, citrinos sultis arba žievelę ir gerai išmaišyti. Masę sudėti į riebalais išteptą formą, aptepti tryniu ir iškepti orkaitėje.
PYRAGAS SU AVIŽINIAIS DRIBSNIAIS
80g avižų dribsnių
70g miltų
150g cukraus
3 kiaušiniai
1 stiklinė verdančio vandens
Kiaušinio trynius ištrinti su 80g cukraus ir maža srovele plakant supilti verdanti vandenį, gerai išplakti. Kitame inde su likusiu cukrumi išplakti baltymus ir paskui sumaišyti juos su tryniais, sudėti miltus. Avižinius dribsnius truputi apkepinti ir suberti į tešlą, viską gerai išmaišyti. Kepti nekarštoje orkaitėje 30-40 min. Iškepusį pyragą atvėsinti.
80g avižų dribsnių
70g miltų
150g cukraus
3 kiaušiniai
1 stiklinė verdančio vandens
Kiaušinio trynius ištrinti su 80g cukraus ir maža srovele plakant supilti verdanti vandenį, gerai išplakti. Kitame inde su likusiu cukrumi išplakti baltymus ir paskui sumaišyti juos su tryniais, sudėti miltus. Avižinius dribsnius truputi apkepinti ir suberti į tešlą, viską gerai išmaišyti. Kepti nekarštoje orkaitėje 30-40 min. Iškepusį pyragą atvėsinti.
keksas
250 g margarino
180 g cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
250 g miltų
kepimo milteliai, kvapai
1. Įkaitinti orkaitę iki 180C.
2. Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. (gereusia kombainu ar mikseriu, rankomis nesigauna...)
3. Maišant dėti kiaušinius po vieną. Kiekvieną kitą kiaušinį dėti tik tada kai pirmasis jau pilnai įmaišytas.
4. Miltus persijoti ir išmaišyti su kepimo milteliais. Po šaukštą įmaišyti į margarino-kiaušinių masę.
5. Kepimo formą ištepti margarinu.
6. Tešlą sudėti į formą, išlyginti paviršių.
7. Kepti apie 55 min. Po 30 min. kepimo pridengti keksą folga. Po 50 min. patikrinti pagaliuku ar jau iškepę.
1 variantas: Apelsininis keksas. Į tešlą įtarkuojame apelsino žievelės ir įpilame apelsininės esencijos.
2 variantas: Marmurinis keksas. Pusę paruoštos tešlos išmaišyti su 3 š. kakavos ir dėti į formą. Ant viršaus dėti tešlą be kakavos. Truputi pamaišyti šakute abi dalis kad būtų marmurinis piešinys.
3 variantas: Keksas su šokolado gabaliukais. Į paruoštą tešlą įdėti stambiai tarkuoto arba pjaustyto juodojo šokolado (100 g).
4 variantas: Keksas su razinomis. Į paruoštą tešlą įdėti apie 120 g razinų prieš tai gerai išplautų ir pabarstytų miltais. Miltais reikia barstyti tam, kad razinos kepant nenusileistų į kekso apačią.
5 variantas: Keksas su riešutais. Į paruoštą tešlą įdėti apie 100 g smulkiai sukapotų riešutų.
250 g margarino
180 g cukraus
1 pakuotė vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
250 g miltų
kepimo milteliai, kvapai
1. Įkaitinti orkaitę iki 180C.
2. Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. (gereusia kombainu ar mikseriu, rankomis nesigauna...)
3. Maišant dėti kiaušinius po vieną. Kiekvieną kitą kiaušinį dėti tik tada kai pirmasis jau pilnai įmaišytas.
4. Miltus persijoti ir išmaišyti su kepimo milteliais. Po šaukštą įmaišyti į margarino-kiaušinių masę.
5. Kepimo formą ištepti margarinu.
6. Tešlą sudėti į formą, išlyginti paviršių.
7. Kepti apie 55 min. Po 30 min. kepimo pridengti keksą folga. Po 50 min. patikrinti pagaliuku ar jau iškepę.
1 variantas: Apelsininis keksas. Į tešlą įtarkuojame apelsino žievelės ir įpilame apelsininės esencijos.
2 variantas: Marmurinis keksas. Pusę paruoštos tešlos išmaišyti su 3 š. kakavos ir dėti į formą. Ant viršaus dėti tešlą be kakavos. Truputi pamaišyti šakute abi dalis kad būtų marmurinis piešinys.
3 variantas: Keksas su šokolado gabaliukais. Į paruoštą tešlą įdėti stambiai tarkuoto arba pjaustyto juodojo šokolado (100 g).
4 variantas: Keksas su razinomis. Į paruoštą tešlą įdėti apie 120 g razinų prieš tai gerai išplautų ir pabarstytų miltais. Miltais reikia barstyti tam, kad razinos kepant nenusileistų į kekso apačią.
5 variantas: Keksas su riešutais. Į paruoštą tešlą įdėti apie 100 g smulkiai sukapotų riešutų.
ZEBRAS
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
3 kiausiniai
2 stikl cukraus
1 pok vanilinio cukraus
1pok kepimo milteliu (apie 2 arb sauktelius)
1 stikl vandens
1 stikl aliejaus
2 stikl miltu
kakavos.
Suplakti kiausinius, cukru ir vanil cukru bei kepimo miltelius, supilti vandeni, alieju ir miltus, gerai isplakt. Tesal padalyt i 2 dalis: i 1 idet 3 saukstus kakavos, i kita 2 saukstus miltu.
Forma apslakstyt vandeniu, paimti 1 sauksta SVIESIOS mases ir ipilti i formos visury, po to rudos mases ir lasinti i baltos mases vidury. Pakaitom supilti visa tesla i forma. Kepti 175 laipsniu 60min
Riešutinis baltymų keksas
7-8 baltymai
2 stiklinės cukraus
vanilinis cukrus arba vanilės lazdelė
3 stiklinės miltų
250 g margarino
250 g išlukštentų graikiškų riešutų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Standžiai išplakti baltymus, po to palaipsniui berti cukrų, vanilinį cukrų ir mediniu šaukštu trinti 10 min.
Subėrus cukrų, porcijomis berti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais ir po truputį pilti išlydytą margariną. Pabaigoje suberti sukapotus riešutus, išmaišyti, sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 45 min. karštoje orkaitėje.
7-8 baltymai
2 stiklinės cukraus
vanilinis cukrus arba vanilės lazdelė
3 stiklinės miltų
250 g margarino
250 g išlukštentų graikiškų riešutų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Standžiai išplakti baltymus, po to palaipsniui berti cukrų, vanilinį cukrų ir mediniu šaukštu trinti 10 min.
Subėrus cukrų, porcijomis berti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais ir po truputį pilti išlydytą margariną. Pabaigoje suberti sukapotus riešutus, išmaišyti, sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 45 min. karštoje orkaitėje.
Lengvas keksas
250 g miltų
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 g džiovintų vaisių
1 šaukštelis spirito
Margariną ištrinti, palaipsniui pilant cukraus pudrą ir trynius.
Į ištrintą masę įpilti spirito ir miltų, išmaišytų su kepimo milteliais.
Tešlą atsargiai išmaišyti su išplaktais baltymais bei smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais.
Kepti 50 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150-170°C).
250 g miltų
250 g cukraus pudros
250 g margarino
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 g džiovintų vaisių
1 šaukštelis spirito
Margariną ištrinti, palaipsniui pilant cukraus pudrą ir trynius.
Į ištrintą masę įpilti spirito ir miltų, išmaišytų su kepimo milteliais.
Tešlą atsargiai išmaišyti su išplaktais baltymais bei smulkiai supjaustytais džiovintais vaisiais.
Kepti 50 min. vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150-170°C).
Keksas su vaisiais
1 stiklinė miltų
0,75 stiklinės cukraus
100 g margarino
1 šaukštelis kepimo miltelių
7 tryniai
3 baltymai
2,5 stiklinės vaisių (pakepinta apelsino žievele, razinos, datulės, figos, migdolai, išlukštenti riešutai)
kriaušės, slyvos ir persikai iš kompoto,
0,5 pakelio vanilinio cukraus
Vaisius išimti iš kompoto, nusunkti, supjaustyti mažais kubeliais, išmaišyti su 1/5 miltų.
Margariną ištrinti su cukrumi ir tryniais, supilti standžiai išplaktus baltymus, suberti likusius vaisius bei miltus, atsargiai išmaišyti.
Tešlą perdėti į pailgas formas, išklotas kepimo popieriumi.
Kepti 50-60 min. 160-180°C temperatūroje.
1 stiklinė miltų
0,75 stiklinės cukraus
100 g margarino
1 šaukštelis kepimo miltelių
7 tryniai
3 baltymai
2,5 stiklinės vaisių (pakepinta apelsino žievele, razinos, datulės, figos, migdolai, išlukštenti riešutai)
kriaušės, slyvos ir persikai iš kompoto,
0,5 pakelio vanilinio cukraus
Vaisius išimti iš kompoto, nusunkti, supjaustyti mažais kubeliais, išmaišyti su 1/5 miltų.
Margariną ištrinti su cukrumi ir tryniais, supilti standžiai išplaktus baltymus, suberti likusius vaisius bei miltus, atsargiai išmaišyti.
Tešlą perdėti į pailgas formas, išklotas kepimo popieriumi.
Kepti 50-60 min. 160-180°C temperatūroje.