QUOTE (Ingute @ 2004 01 14, 11:00) |
Nu tas Beos kulinarinis sedevras - avietinis tortas tikrai Kas ragavo, visi gyre Toks gaivus, vasariskas. Va galvojau pabandysiu toki pat torta padaryti su braskem. Ba daug turiu saldytu, turetu buti irgi skanu Na, kai padarysiu toki braskini, butinai parasysiu |
Ingute AUUU Ar jau meginai su braskem si pyraga padaryti
Dabar braskiu metas, tai gal su svieziom braskem pameginti
Bea kaip tu manai-tark kaip specas savo zody
turetu gautis manau. As turbut ishsukceu braskes su cukrum, ir tada deciau i visa ta mase. Pabandyk
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4595810
Saldžios akimirkos: Šaldyto šokolado pyragas
"Dansukker"
2004 birželio mėn. 22 d. 12:41
Dansukker
Šokoladiniai pyragai, ko gero, populiariausi Amerikoje. Dažniausiai jie patiekiami šilti su karameliniu ar vaniliniu užpilu, grietinėle ar ledais. Tačiau vasarą, kai prisirpsta uogos, pyragus gardinkite šviežiai trintomis braškėmis ir valgykite atšaldytus.
Tešlai:
125 g sviesto arba margarino,
180 g kvietinių miltų,
50 g cukraus pudros,
15 g kakavos,
30 ml vandens.
Įdarui:
100 g šokolado (bet kurios rūšies) ,
2 kiaušinių tryniai,
50 g Demerara rudojo cukraus,
100 ml plaktos grietinėlės,
100 ml grietinės,
250 g liesos varškės.
Papuošimui:
250 g braškių,
30 cukraus pudros.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Visas tešlos sudedamąsias dalis sumaišykite ir paruoštą tešlą pusei valandos įdėkite į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą įdėkite į pyrago formą (apie 30 cm skersmens). Kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Ataušinkite.
Iki standžių putų suplakite trynius ir cukrų, įmaišykite varškę. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę su grietine ir supilkite ją į mišinį. Galiausiai į mišinį įmaišykite vandens vonelėje ištirpdytą šokoladą. Paruoštą šokolado mišinį pilkite ir tolygiai paskirstykite ant atšalusio pyrago. Įdėkite į šaldiklį ir laikykite mažiausiai 5 valandas.
Braškes susmulkinkite maišytuvu arba sutrinkite ir sumaišykite su cukraus pudra. Padažą patiekite su pyragu, kuris turi būti išimtas iš šaldiklio 15 minučių prieš patiekiant.
Adresas http://www.delfi.lt/....php?id=4595810
Saldžios akimirkos: Šaldyto šokolado pyragas
"Dansukker"
2004 birželio mėn. 22 d. 12:41
Dansukker
Šokoladiniai pyragai, ko gero, populiariausi Amerikoje. Dažniausiai jie patiekiami šilti su karameliniu ar vaniliniu užpilu, grietinėle ar ledais. Tačiau vasarą, kai prisirpsta uogos, pyragus gardinkite šviežiai trintomis braškėmis ir valgykite atšaldytus.
Tešlai:
125 g sviesto arba margarino,
180 g kvietinių miltų,
50 g cukraus pudros,
15 g kakavos,
30 ml vandens.
Įdarui:
100 g šokolado (bet kurios rūšies) ,
2 kiaušinių tryniai,
50 g Demerara rudojo cukraus,
100 ml plaktos grietinėlės,
100 ml grietinės,
250 g liesos varškės.
Papuošimui:
250 g braškių,
30 cukraus pudros.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Visas tešlos sudedamąsias dalis sumaišykite ir paruoštą tešlą pusei valandos įdėkite į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą įdėkite į pyrago formą (apie 30 cm skersmens). Kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Ataušinkite.
Iki standžių putų suplakite trynius ir cukrų, įmaišykite varškę. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę su grietine ir supilkite ją į mišinį. Galiausiai į mišinį įmaišykite vandens vonelėje ištirpdytą šokoladą. Paruoštą šokolado mišinį pilkite ir tolygiai paskirstykite ant atšalusio pyrago. Įdėkite į šaldiklį ir laikykite mažiausiai 5 valandas.
Braškes susmulkinkite maišytuvu arba sutrinkite ir sumaišykite su cukraus pudra. Padažą patiekite su pyragu, kuris turi būti išimtas iš šaldiklio 15 minučių prieš patiekiant.
Papildyta @ [mergetime]1088525969[/mergetime]
Paskaičiau paskaičiau ir pagalvojau, kad turbūt tą įdarą galima daug paprasčiau padaryti. Tirpintą šokoladą sumaišyti su mūsų švelniąja varške, tada su plakta grietinėle, viską dėti į formą ir į šaldytuvą porai valandų. Turbūt daug maž tas pats turėtų būti.
As labai megstu gaminti tokio tipo:
Padarau trapios teslos pagrinda ( jei receptas sudomins rasyk-parasysiu recepta ), iskepu ji. Kai atsala priededu plikyto kremo (is pakeliu) ant virsaus sudedu vaisius (as siaip dedu kons. persikus, vynuoges, bet laisvai galima ir vysnias ar braskes) ir viska uzpilu pradedancia stingti zele (plonu sluoksniu) ir i saldytuva. Gaunasi labai lengvas, neriebus ir skanus tortukas!!!
Padarau trapios teslos pagrinda ( jei receptas sudomins rasyk-parasysiu recepta ), iskepu ji. Kai atsala priededu plikyto kremo (is pakeliu) ant virsaus sudedu vaisius (as siaip dedu kons. persikus, vynuoges, bet laisvai galima ir vysnias ar braskes) ir viska uzpilu pradedancia stingti zele (plonu sluoksniu) ir i saldytuva. Gaunasi labai lengvas, neriebus ir skanus tortukas!!!
Na va, suradau savo receptus (per sesija teko visus kepimus pamirst ).
Taigi padas:
200 g miltu,
50 g cukraus,
100 g sviesto,
1 kiausinis,
Miltus ir cukru suberti ant stalo. Viduryje padaryti idubima. I vidu sudeti smulkiai sukapotus riebalus (galima tik is saldytuvo istrauktus per burokine sutarkuot, paprasciau ), imusti kiausini, viska greitai kapoti peiliu, miltus stumiant i viduri. Kai pasidarys kruopeles jas greitai saltom rankom suminkai i kruva ir padedi i saldytuva maziausiai 1 val (kuo ilgiau tuo trapiau ir skaniau gaunasi). Tada iskocioji ir dedi i forma (apvalia, dantytais krastais arba isardoma apie 26 cm skersmens). Suformuoji 3 cm aukscio krasta ir prispaudi prie sieneliu). Subadyk sakute ir kepk 180 laipsniu orkaiteje kol graziai pagels.
Kremas:
150 ml pieno,
150 ml grietineles,
2 tryniai,
1 valg. saukstas miltu,
1 valg. saukstas cukraus,
1 valg saukstas romo (nebutina, bet jei darai su vysniomis tai ypatingai rekomenduojama )
Sumaisyti piena ir grietinele ir uzkaitinti iki uzvirimo. Trynius, cukru ir miltus istrinti mediniu saukstu (nenaudok sluoteles, nes gausis putos, o taip neturi buti! ). Misini uzpilk karstu pienu, pastoviai maisant! Uzdek virti ant labai mazos ugnies ir pastoviai maisydama lauk kol sutirstes (turek kantrybes, jei viska gerai padarei tikrai sutirstes!!! ). Imaisyk roma. Kai atves dek ant salto pado, krauk uogas ir kai atsals uzpilk zele, bet ne skysta o tokia kai jau buna kaip kisielius. Siaip grazu butu kokia geltona.
Atrodo gal sunku, bet is tiesu viskas lengvai pagaminama!!!
Cia prikabinu nuotrauka kaip ta tesla i forma deti (bet cia forma kurios dugnas dvigubas, t.y. forma su skyle apacioj, o ant jos toks plokscias metalinis diskas uzsideda, nes tada isimti galima! Jei tokios neturi imk isardoma tortine forma!
Taigi padas:
200 g miltu,
50 g cukraus,
100 g sviesto,
1 kiausinis,
Miltus ir cukru suberti ant stalo. Viduryje padaryti idubima. I vidu sudeti smulkiai sukapotus riebalus (galima tik is saldytuvo istrauktus per burokine sutarkuot, paprasciau ), imusti kiausini, viska greitai kapoti peiliu, miltus stumiant i viduri. Kai pasidarys kruopeles jas greitai saltom rankom suminkai i kruva ir padedi i saldytuva maziausiai 1 val (kuo ilgiau tuo trapiau ir skaniau gaunasi). Tada iskocioji ir dedi i forma (apvalia, dantytais krastais arba isardoma apie 26 cm skersmens). Suformuoji 3 cm aukscio krasta ir prispaudi prie sieneliu). Subadyk sakute ir kepk 180 laipsniu orkaiteje kol graziai pagels.
Kremas:
150 ml pieno,
150 ml grietineles,
2 tryniai,
1 valg. saukstas miltu,
1 valg. saukstas cukraus,
1 valg saukstas romo (nebutina, bet jei darai su vysniomis tai ypatingai rekomenduojama )
Sumaisyti piena ir grietinele ir uzkaitinti iki uzvirimo. Trynius, cukru ir miltus istrinti mediniu saukstu (nenaudok sluoteles, nes gausis putos, o taip neturi buti! ). Misini uzpilk karstu pienu, pastoviai maisant! Uzdek virti ant labai mazos ugnies ir pastoviai maisydama lauk kol sutirstes (turek kantrybes, jei viska gerai padarei tikrai sutirstes!!! ). Imaisyk roma. Kai atves dek ant salto pado, krauk uogas ir kai atsals uzpilk zele, bet ne skysta o tokia kai jau buna kaip kisielius. Siaip grazu butu kokia geltona.
Atrodo gal sunku, bet is tiesu viskas lengvai pagaminama!!!
Cia prikabinu nuotrauka kaip ta tesla i forma deti (bet cia forma kurios dugnas dvigubas, t.y. forma su skyle apacioj, o ant jos toks plokscias metalinis diskas uzsideda, nes tada isimti galima! Jei tokios neturi imk isardoma tortine forma!
Stai keli paveiksliukai kaip gaminti trapia tesla
Va taip reikia sumaisyti miltus su riebalais ir kiausu ir kapoti peiliu
Va taip reikia sumaisyti miltus su riebalais ir kiausu ir kapoti peiliu
O va taip po to padaryti trupinius
Sitaip is tu trupiniu padaryti kamuoli
Ivynioti i plevele ir deti i saldytuva
Iskocioti ir uzvynioti ant kocelo
Ideti i forma ir nupjauti krastus
Gatava gamini tai reikia isimti is tos "blatnos" formos Jei tai tortine tai tik sona atidaryt tereikia. Na dabar turbut aisku kokia ta forma su skyle dugne? Be jos nezinau kaip ta torta reik isimt...