Sveikos megaites!
Labai uzsimaniau issikepti obuoliu pyragiuka,tai parasykit koki nesunku recepteli.Ir dar turiu klausimeli - kaip jus kepat payragus?Ar riebalais istepat skarda,ar kepat ant pergamentinio popieriaus ?
meile, ce apie kepinius su obuoliais
http://supermama.com...?showtopic=3873
http://supermama.com...?showtopic=3873
Savaitgali kepiau labai skanu vaisini pyraga, tai pasidalinsiu receptu, gal ka sudomins O jei kas nors jau buvot apie tai rasiusi, tai iskart atsiprasau
Vaisinis pyragas
Reikes: 200 razinu +500 g ivairiu kitu vaisiu. Juos uzpilt karstu vandeniu, palaikyt kuri laika, paskui nusausint ir supjaustyt.
Tesla: 5 kiausiniai, 100 g cukraus, 150 g miltu. Kiausus isplakt su cukrumu(indas, kuriame plakate, turi but istatytas i karsta vandeni), supilt miltus, ismaisyt. Tada sudet vaisius ir viska ismaisyt. Forma patept riebalais ir kept 20-30 min
Labai paprasta , greita ir skanu
Vaisinis pyragas
Reikes: 200 razinu +500 g ivairiu kitu vaisiu. Juos uzpilt karstu vandeniu, palaikyt kuri laika, paskui nusausint ir supjaustyt.
Tesla: 5 kiausiniai, 100 g cukraus, 150 g miltu. Kiausus isplakt su cukrumu(indas, kuriame plakate, turi but istatytas i karsta vandeni), supilt miltus, ismaisyt. Tada sudet vaisius ir viska ismaisyt. Forma patept riebalais ir kept 20-30 min
Labai paprasta , greita ir skanu
Quote:
Sveikos megaites!
Labai uzsimaniau issikepti obuoliu pyragiuka,tai parasykit koki nesunku recepteli.Ir dar turiu klausimeli - kaip jus kepat payragus?Ar riebalais istepat skarda,ar kepat ant pergamentinio popieriaus ?
As kepu super paprastai: nepilna stikline cukraus + 4 kiausai (isplakam) + pilna stikline miltu. Tada sudedu pjaustyttus 4-5- obuolius (man skainiau, kai rugstus). Lyg ir viskas. Na, dar galima cinamonu obuolius pabarsyti pries maisant su tesla.
O forma tepu svietu ir pabarstau manu kruopom.
QUOTE (bea @ 2003 12 31, 18:39) |
Obuolių ir varškės pyragas 3 kiaušiniai 100 g sviesto 200 g rudojo cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 40 ml romo (ar brendžio) 1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės 75 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio pudingo 750 g liesos varškės 200 g grietinėlės druskos, riebalų kepimo formai, 4 obuoliai (750 g) 4-5 šaukštai abrikosų uogienės cukraus pudros Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra. |
QUOTE (Springlet @ 2004 05 09, 23:15) |
O man labai patiko Avietinis surio pyragas labai skanu ir pagaminti nesunku |
aha pas mane jau ir sitas planuose yra
QUOTE (bea @ 2003 12 31, 17:39) |
Obuolių ir varškės pyragas 3 kiaušiniai 100 g sviesto 200 g rudojo cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 40 ml romo (ar brendžio) 1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės 75 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio pudingo 750 g liesos varškės 200 g grietinėlės druskos, riebalų kepimo formai, 4 obuoliai (750 g) 4-5 šaukštai abrikosų uogienės cukraus pudros Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra. |
Kas tas rudasis cukrus ir kur jo gauti? Ar negalima pakeisti paprastu cukrumi?
Parasysiu ir as obuoliu pyrago recepta. Visai nieko.
Teslai:
2 stiklines miltu
3 kiausiniai
3/4 stiklines cukraus
250g margarino
250g riebios grietines
2 saukstai kepimo milteliu
pakelis vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
Idarui:
1kg rugsciu obuoliu,
3/4 stiklines cukraus,
malto cinamono.
Paruosti tesla: miltus sumaisyti su cukrumi, dviem kiausiniais, tryniu (baltyma palikti), grietine, lydytu margarinu, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, bei ziupsneliu druskos.Viska issukti maisikliu iki vientisos mases.Puse teslos supilti i margarinu patepta kepimo skarda ir kepti iki 190 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Paruosti idara: obuolius nulupti, isimti seklalizdzius, supjaustyti gabaliukais ir apvirti su cukrumi bei cinamonu.
Karsta paploti kruopsciai aptepti baltymu, ant jo sukresti karstu obuoliu sluoksni.pavirsiu islyginti ir uzdengti likusia tesla.
kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje 20-30 min.Iskepusi pabarstyti cukraus pudra.
P.S. As dar sugalvojau i tesla ideti grietininio pudingo milteliu.Tuomet pyragas igauna malonesni skoni.Virsu aptepu baltu glajumi (tuo kur daromas is baltymo ir cukraus pudros).
QUOTE (Vasarele @ 2004 05 21, 11:17) |
Kas tas rudasis cukrus ir kur jo gauti? Ar negalima pakeisti paprastu cukrumi? |
Rudasis cukrus parduodamas prekybos centruose paprastai salia iprasto baltojo, gal tiesiog neatkreipei demesio Ji naudojant skonis siek tiek skiriasi, bet manau, kad galima ir pakeisti
Sveikos! Norejau toki patarimuka duoti kaip biskvita kepti. man anksciau gaudavos taip, kad gaunas kaip vulkanas- virsus iskiles, o sonai nukare ir is joi jau neimanoma grazaus torto pagamint. bet kazkur perskaiciau, kad kepant biskvita formos sonu nereikia tepti riebalais (dugna galima), uztenka tik miltais pabarstyt, nes atseit kepant tas sviestas tirpsta ir nutraukia tesla zemyn, uztat ir gaunasi krateris. Ir ka isbandziau, akurat, gavosi graziausias plokscias biskvitas. Ir as dar nekarstoj orkaitej kepu, kazkur apie 150 laipsniu.! Gaunasi labai purus ir skanus!
Mergikes,jeigu kuri galetumet nurodykit kur yra parasyta apie avietini pyraga.Labai jo uzsinorejau,o niekaip nerandu to receptuk .Kazkada skaiciau siam skyrelyje ir maciau ta recepta.Aciu jums labai !
QUOTE (meile @ 2004 05 25, 16:50) |
Mergikes,jeigu kuri galetumet nurodykit kur yra parasyta apie avietini pyraga.Labai jo uzsinorejau,o niekaip nerandu to receptuk .Kazkada skaiciau siam skyrelyje ir maciau ta recepta.Aciu jums labai ! |
sestam puslapy
QUOTE (smike @ 2004 05 25, 16:48) |
Sveikos! Norejau toki patarimuka duoti kaip biskvita kepti. man anksciau gaudavos taip, kad gaunas kaip vulkanas- virsus iskiles, o sonai nukare ir is joi jau neimanoma grazaus torto pagamint. bet kazkur perskaiciau, kad kepant biskvita formos sonu nereikia tepti riebalais (dugna galima), uztenka tik miltais pabarstyt, nes atseit kepant tas sviestas tirpsta ir nutraukia tesla zemyn, uztat ir gaunasi krateris. Ir ka isbandziau, akurat, gavosi graziausias plokscias biskvitas. Ir as dar nekarstoj orkaitej kepu, kazkur apie 150 laipsniu.! Gaunasi labai purus ir skanus! |
Jo, jo ir man tokia beda daznai atsitinka. Reikes pasinaudot tavo patarimu. O tai gal gali ir receptuka to savo biskvito parasyt.