........... ..........Rytoj einam i ikurtuves,tai reikia koki pyraga nusinest,tai va ir pasistengiau .........
QUOTE (Zydre @ 2004 04 23, 20:41) |
bea bea - kaip atrodo istirpinta zelatina? katik dariau tavo avietini torta ir dabar bijau kad nesustings! man tu 3 saukstu vandens buvo per mazai, dar pripyliau kokius 5 ir vistiek ten viskas buvo sugerta... su zodziu sudejau i mase tokius pusiau grudelius ir viska dar karta isplakiau mikseriu. labai blogai? gal dar galima isgelbeti jei jau visai blogai....nes rytoj vaikino gimtadienis... |
Aš tai tą želatiną ant ugnies pakaitinu, nes ten toookios granulės jos Bet kitokių pirkt nemačiau ar nerandu Vandens įpilu daugiau ir pastoviai maišydama ištirpinu. Su sustingimu problemų nebuvo
remka, nu super tavo pyragas atrodo
QUOTE (remka @ 2004 04 23, 22:17) |
....aciu,aciu,tikiuosi rytoj mes ji labai greit suvalgysim ...mano vyras jau siule atsipjaut gabaliuka ,o rytojui pirktini nusinest |
Tai ne, jūs tik apipjaukit ratu, kaip sakant, diametrą sumažinkit ir visi patenkinti liks
QUOTE |
neiskenciau ir siandien susiminkiau simtalapi - bet dabar bijau, kad tik orkaite manes nepavestu - palikau dar valandziuke pakilti ir tesla taip issikele, kad bijau, jog sitas teslos kalnas nepralys pro dureles, o jei bekepdamas dar plesis, tai islys pro plysius kaskoks siaubas , dabar mano simtalapis panasus i dramblio straubli, kiek metu ji reikes kepti?! ir net jei jis iskeps, kas tiek suvalgys |
Na tai kaip ten biagesi su tuo simtalapiu ar nesutruko sonai. Nors net kepejams profams visko buna. Dar norejau pamineti kad simtalapio teslai kad ji butu stipri tampant labai svarbu yra miltai. Kepyklose yra naudojami E miltai bet nezinau ar parduotuvese imanoma ju nusipirkti. Is tokiu miltu suminkyta tesla buna tampri ir gali istempti labai plona blyneli. Kuo blyneliai plonesni ir kuo ju daugiau tuo suimtalapis trapesnis ir skanesnis.
QUOTE |
o gal zinote kaip kepti sausainiukus tokius - kur buna truputi obuolio viduje, cinamono, ir atrodo kaip sulankstyti vokeliai. Na is esmes tai atrodyti gali bet kaip - kad tik butu trapi tesla, obuoliu ir cinamono |
Jie vadinasi SLUoksniuotos teslos obouliu skareles arba tiesiog skareles
Nusipirk Mantingos sluoksniuotos teslos ne trapios kaip tu rasai o sluoksniuotos. Supjaustyk ja rombais. Obuolius nulupk, supjaustyk skiltelemis, sumaisyk su cukrumi ir cinamonu. Dek po viena obuolio skiltele i romba du rombo krastus sulenk ir gausis vokelis. Kepk 200 laipsn temp.
Skanaus
Papildyta @ [mergetime]1082761536[/mergetime]
Dabar jau as su prasymu
Gal kas zinote varskes apkepo skanu recepta ir toki, kad iskepus ir istraukus is orkaites jis nesukristu. Kiek kepiau- orkaiteje issipucia, o istraukus susmenga.
Is anksto aciu.
taigi jei tu plaki baltymus, tai visada taip bus, kad ishkils ir biski susmegs. ce nereikia sukti galvos del to.
aha, plaku baltymus, bet kad man ne biski susmenga o visas pasidaro kaip paplotis. Sakau gal tesla per skysta darau.
Siulau ideti puse arbatinio saukstelio kepimo milteliu.
QUOTE (ulaa @ 2004 04 24, 19:49) |
Siulau ideti puse arbatinio saukstelio kepimo milteliu. |
tai kad ne puse, o visa!
Jei desi puse su kaupu,tai bus visas
QUOTE (kazyte @ 2004 04 23, 22:10) |
Na tai kaip ten biagesi su tuo simtalapiu ar nesutruko sonai. Nors net kepejams profams visko buna. Dar norejau pamineti kad simtalapio teslai kad ji butu stipri tampant labai svarbu yra miltai. Kepyklose yra naudojami E miltai bet nezinau ar parduotuvese imanoma ju nusipirkti. Is tokiu miltu suminkyta tesla buna tampri ir gali istempti labai plona blyneli. Kuo blyneliai plonesni ir kuo ju daugiau tuo suimtalapis trapesnis ir skanesnis. |
tai va Kazyte, viskas baigesi vidutiniskai - gavosi labai skanus batonas vyras sake, kad daugiau i parduotuve neis, batonus kepsim namie.. daugiau sito simtalapio nesiimsiu, buciau zinojusi, kad net profesionalams ne visada pavyksta, buciau net nemeginusi,.... o gal ir ne, nes labai megstu eksperimentus virtuveje, gaila, kad dazniausiai jie baigiasia mano sasromis...
QUOTE (kazyte @ 2004 04 24, 01:02) |
Dabar jau as su prasymu Gal kas zinote varskes apkepo skanu recepta ir toki, kad iskepus ir istraukus is orkaites jis nesukristu. Kiek kepiau- orkaiteje issipucia, o istraukus susmenga. Is anksto aciu. |
Ir mane šiandien tokia pati nesėkmė ištiko . Kepiau varškės apkepą pagal Bea recepta, pradzioje labai gražiai iškilo, o ištraukus iš orkaites pufffffff ir liko blynas .