Tikrai pavyks ir labai paprastas:
3 kiausiniai;
3 saukstai grietines;
stikline uogienes; (dariau su ivairiom)
stikline cukraus;
saukstelis sodos;
2.5-3 stiklines miltu, kad tesla butu pakankamai tirsta.
Kepti ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Citrininė tarta
(Tarte au citron)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
10-12 porcijų
Įdaras:
9 kiaušiniai
300 ml riebios grietinėlės
5 citrinos (tarkuota žievelė ir sultys)
375 g cukraus
Tešla:
250 g miltų
125 g margarino
60 g cukraus
1 kiaušinis
28 cm skersmens kepimo forma
pupelės
cukraus pudra papuošimui
keletas citrinos griežinėlių papuošimui
Miltus su margarinu triname tarp pirštų kol pasidaro trupiniai, tada dedame cukrų ir kiaušinį ir greitai užminkome tešlą. Dedame ja pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošiame įdarą. Išplakame kiaušinius su cukrumi, tada supilame grietinėlę, citrinos žievelę ir sultys, išmaišome.
Tešlą iškočiojame ir išklojame ja riebalais ištepą kepimo formą. Uždengiame tešlą folija, ant jos pilame pupeles (kad prispaustų), ir kepame 10 min. 200 C. Pupeles nupilame, foliją nuimame ir kepame dar 5-7 min, kol tešla bus sausa. Tada supilame įdarą (jis visai skystas) ir kepame dar 35-45 min kol įdaras sustengs.
Iškepusią tartą pabarstome cukraus pudra, papuošiame citrinos griežinėliais ir valgome šiltą arba atvėsusią iki kambario temperatūros.
(Tarte au citron)
Šaltinis: Mary Berry Complete Cookbook
10-12 porcijų
Įdaras:
9 kiaušiniai
300 ml riebios grietinėlės
5 citrinos (tarkuota žievelė ir sultys)
375 g cukraus
Tešla:
250 g miltų
125 g margarino
60 g cukraus
1 kiaušinis
28 cm skersmens kepimo forma
pupelės
cukraus pudra papuošimui
keletas citrinos griežinėlių papuošimui
Miltus su margarinu triname tarp pirštų kol pasidaro trupiniai, tada dedame cukrų ir kiaušinį ir greitai užminkome tešlą. Dedame ja pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo tarpu paruošiame įdarą. Išplakame kiaušinius su cukrumi, tada supilame grietinėlę, citrinos žievelę ir sultys, išmaišome.
Tešlą iškočiojame ir išklojame ja riebalais ištepą kepimo formą. Uždengiame tešlą folija, ant jos pilame pupeles (kad prispaustų), ir kepame 10 min. 200 C. Pupeles nupilame, foliją nuimame ir kepame dar 5-7 min, kol tešla bus sausa. Tada supilame įdarą (jis visai skystas) ir kepame dar 35-45 min kol įdaras sustengs.
Iškepusią tartą pabarstome cukraus pudra, papuošiame citrinos griežinėliais ir valgome šiltą arba atvėsusią iki kambario temperatūros.
Papildyta @ [mergetime]1079877646[/mergetime]
Nagi zinokit, laaabai skanu, rekomenduoju shita recepta. paprasta ir gera. tas idaras toks kajp kreminis, zodziu ishkilmingas dalykelis gaunas
Ech, tiesiog fantastika citrininis pyragas,nu pasakiskas.Mano vyrui labai labai patiko, daires ar dar kur nera Saunuole Bea ,kaip visada
Bea, tavo citrinine tarta kaip tik laiku
Pas mane saldytuve gal kokios 6 citrinos dziusta. Pagaliau as jas sunaudosiu
Pas mane saldytuve gal kokios 6 citrinos dziusta. Pagaliau as jas sunaudosiu
QUOTE (bea @ 2003 05 21, 00:03) |
Varškėtis Tešla: 250 g. margarino 0,8 stikl. cukraus 2 stikl. miltų 1 š. kepimo miltelių Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras. Įdaras: 0,5 kg varškės 2-3 kiaušiniai 100 gr. cukraus kvapai, citrinos sultys, pan. Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti. Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220o C. |
vakar kepiau, tik i varske dejau dar truputuka kakavos... Mhmm kai pskanu
aciu uz receptukus.
Bea, Citrinine tarta superine, nuosirdus aciu.
QUOTE (bea @ 2004 02 07, 15:21) |
Datulių-graikiškų riešutų pyragas 690 kalorijų - 8 porcijos 90 g sviesto arba margarino kepiniams 150 g cukraus 2 kiaušiniai 1 šaukštas tirpios kavos 175 g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 175 g džiovintų datulių be kauliukų, stambiai supjaustyti 90 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti 175 ml karšto vandens Padažas: 125 g sviesto 175 g cukraus 6 šaukštai grietinėlės 60 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti 18 cm kvadratinė kepimo forma, arba 23 cm apvali kepimo forma Ištepkite kepimo formą riebalais. Į kombainą sudėkite sviestą, cukrų, kiaušinius, kavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite iki vientisos masės. Po to įdėkite datules, riešutus ir karštą vandenį. Išmaišykite šaukštu. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. 10 min iki pyrago iškepimo paruoškite padažą: sviestą tirpinkite su cukrumi ant nedidelės ugnies. Kai cukrus ištirps, įmaišykite grietinėlę ir riešutus ir palaukite kol sušils. Supjaustykite pyragą ir sudėkite į lėkštutes. Ant viršaus pilkite padažo, serviruokite išart. Tiesa sakant del laiko stokos as dariau be padazo. Gavosi tikrai puikus ir skanus pyragas. Datules buvo minkshtuteles, o rieshutukai irgi l.lengvai kramtesi. zodziu rekomenduoju prie arbateles po pietu |
IŠBANDŽIAU -
REKOMENDUOJU
IR ŠIANDIEN VĖL KEPSIU
kaip galejai nerast shaldytu??? ju visada yra maximoj, medijoj (na minimoj nzn.. gal ner)..
Ką tik išsikepiau obuolių pyragą ir gavosi ,o svarbiausia pigus.Reikia poros obuolių,stiklinės cukraus,stiklinės miltų,3 kiaušiniai ir vanil. cukr.,bei kep. milt.,cinamonas.Viską sumaišyti mikseriu,sudėti smulkiai pjaustytus obuolius ir kept 40min.
P.S.Viršų apibarstyti cukrumi ir cinamonu,cinamono galima dėti ir į pačią tešlą.
Skanaus kas bandys
P.S.Viršų apibarstyti cukrumi ir cinamonu,cinamono galima dėti ir į pačią tešlą.
Skanaus kas bandys
KEKSAS
1. 3 KIAUSINIAI
2. 1 STIKLINE CUKRAUS
3. 2-3 SAUKSTAI GRIETINES
4. 1 SAUKSTELIS SODOS
5. 200-250 gr.SVIESTO (istirpinto)
6. 3 STIKLINES MILTU (galima siektiek daugiau)
7. 1-2 SIKLINES RAZINU
....dariau siandien labai lengva ir paprasta toki pyraga,torta,nu nezinau ne kaip pavadinti,issikepiau biskvituka,toki nediduka,gausiai sulaisciau,ant virsaus uzpyliau plakta grietinele su zelatina ir konservuotais persikais,o virsu papuosiau persikais ir uzpyliau braskine zele,ruosiau gal pusvalandi,vietoj biskvito galima apacia isdeti plikytais sausainukais-na biski pamirkytais,patikekit labai lengva ir skanu