Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

QUOTE (bea @ 2003 12 31, 17:39)
Obuolių ir varškės pyragas

3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

O vietoj rudojo cukraus galima naudoti paprasta-balta? Kuriam skyriui ieskoti to vanilinio pudingo?
Atsakyti
Bea, o ar jau buvai rasiusi savo skanaus Meeto pyragiuko receptuka? g.gif Liabaaaai noriuuuu rolleyes.gif
Atsakyti
Taip buvau rashiusi, tik nepamenu kurioj temoj, arba shitoj arba prie kalediniu.. Kadangi neturiu laiko ieskot, imetu darkart.
Sveicariskas rieshutu pyragas

Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos

Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys (nebutinaj.. as nenaudojau)
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.

Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.

Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!

p.s. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus. Tame pyrage, kuri veziau i myta as maishiau perpus graikiskus, perpus lazdyno.
Atsakyti
wub.gif wub.gif heart.gif Aciuuuu
Atsakyti
Nezinau, gal jau buvo toks receptux, bet visvien parasysiu smile.gif
Cia mano kaip ir firminis su plaktais baltymais. O skanumas thumbup.gif

Taigi, dubenelyje pasildome apie 200g margarino (taip pat tinka sviestas arba paprasciausi taukai). Kai issilydo, suberiame stikline cukraus, ismaisome. Tada dedame 4 trynius, ismaisome. Tuomet sudedame apie stikline grietines su joje nugesinta soda. Ismaisome ir suberiame miltus (apie 3.5 stiklines ar daugiau, jei reikia). Tesla turi buti gerai tirsta. Tada supilame i skarda ir kepame karstoje orkaiteje kol iskeps wink.gif (kokiu 30-40 min).
Likusius 4baltymus isplakame su stikline cukraus iki standziu putu.
Kai pyragas iskepa, uzpilame ant jo uogienes (labiau tiks rugstesne) ir uzpilame plaktus baltymus. Pyraga dedame atgal i orkaite(tik i isjungta, bet dar karsta wink.gif ), paliekame 10-15 minuciu. smile.gif
Skanaus smile.gif wink.gif
Patikekit, pagaminti tikrai lengva smile.gif
Atsakyti
Bea wub.gif riesutu pyragas tiesiog pasaka thumbup.gif ir gaminamas pasakyciau labai lengvai
Atsakyti
Obuolių dietinis pyragas thumbup.gif

3kg obuolių supjaustyti kubeliais prieš tai nulupus
užpilti kokiais 400g cukraus ir pastatyti į šaldytuvą kokiai valandai
300-0400g išmirkytų razinų supilti į obuolius
4 kiausšinius sudėti
1 šaukštelį sodos ir vieną šaukštelį kepimo miltelių
300-400g miltų
viską išmaišyti būtinai mediniu saukštu ir dėti kepti.....kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 40 min..... essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atra: 08 kovo 2004 - 22:27
QUOTE (Zydre @ 2004 03 10, 09:47)
Atra, o miltu visai visai nereikia?

Tai kad lygu reikia rolleyes.gif


QUOTE
3kg obuolių supjaustyti kubeliais prieš tai nulupus
užpilti kokiais 400g cukraus ir pastatyti į šaldytuvą kokiai valandai
300-0400g išmirkytų razinų supilti į obuolius
4 kiausšinius sudėti
1 šaukštelį sodos ir vieną šaukštelį kepimo miltelių
300-400g miltų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajuss: 10 kovo 2004 - 10:47
Seniai planuoju pasidaryt sita nekepama torta, bet vis atidedu... rolleyes.gif Gal kuri mamyte susigundys pabandyt?? rolleyes.gif
ISPANIŠKAS TORTAS
300 g biskvitinių sausainių
1,5 stiklinės pieno
po pusę stiklinės cukatų, razinų, riešutų
KREMUI:
200 g sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
4 tryniai
1/2 stiklinės cukraus
pakelis (16g) vanilinio cukraus
1. Ruošiame kremą: 100 g sviesto įkaitiname ir pakepiname miltus. Atskiedžiame šaltu pienu, suberiam cukrų ir maišant užviriname. Mišiniui atvėsus, maišydamos vieną po kito sudedame trynius bei vanilinį cukrų.
2. Nuplauname razinas, nusausiname. Riešutus ir cukatas susmulkiname. Piene pamirkytais sausainiais išklojame lėkštės dugną. Ant jų uždedame kremo sluoksnį, apibarstome razinomis, riešutais ir cukatomis. Taip sluoksniuojame kol sudėsime kremus ir priedus.
3. Viršų aptepame grietinėle ir 2-3 valandomis dedame į šaldytuvą. Puošiame tarkuotu šokoladu, cukatų gabaliukais.
Papildyta @ [mergetime]1078917075[/mergetime]
ir dar vieną nekepamą tortuką žinau smile.gif O šitą tai dažnai pati pasidarau, nes paprasčiau negali būt smile.gif
paimame pakeli biskvitinių sausainių (aš imu latviškų - doh.gif užmiršau pavadinimą). Jais išklojame skardą.Ant viršaus dedame obuolių -sviesto masę. Ją pasidarome taip: 200 g sviesto išsukame su 2 tryniais ir 1 stikline cukraus pudros. Šitą masę sumaišome su 1 kg obuolių, sutarkuotų burokine tarka. Nebijokite dėl sviesto - jo visai nesijaučia, kai valgai. Tai šitą masę sudedame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą sustingti. Tuo metu pasidarome želės ir užpilame tą apstingusią masę. Tada vėl viską padedame į šaldytuvą sustingti.

Gaunasi toks gaivus gaivus desertukas smile.gif Skanaus.

P.S. Aš kartais paįvairinimui vietoje želės sumaišau kefyrą, uogienę ir želatiną.
Atsakyti
Nemaciau ar tokio pyrago receptas jau yra, bet pati praejusi savaitgali isbandziau ir liux-labai labai skanus clap_1.gif valge visa seima prikritus tongue.gif
reikia nusipirkti 5 grudu dribsniu pakeli (500gr) i juos suberti istirpintus 300gr margarino ir supilti su cukrumi (300gr) isplaktus 4kiausinius (su baltymu ir tryniu) visa mase gerai gerai istrinti ir ismaisyti, paskui sudeti ka turite sklanaus...as dejau graikisku riesutu (susmulkinau pries tai), saulegrazu (islukstentu zinoma doh.gif ) razinu (dejau maziau nes nelabai ju megstu)...visa mase ismaisome ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriumi,kepti apie valanda (dujineje orkaiteje, o elektineje nezinau)
skanaus-labai labai skanu,pati nesitikejau kad toks skanus gausis essen.gif
p.s jeigu kartais gausis netirstas,o gana skystas truputi idekite miltu ir gerai ismaisykite clap_1.gif
skanauskanauskanausskanaus thumbup.gif
Atsakyti
sugalvojau pasigaminti tingini - gal kas zino gudrybiu, kaip greitai susmulkinti sausainius, preita syki gal valanda su sunum juos rankomis lauzem, bet vis tiek gabaliukai didoki gavosi...
Atsakyti
QUOTE (Doma @ 2004 03 18, 16:02)
sugalvojau pasigaminti tingini - gal kas zino gudrybiu, kaip greitai susmulkinti sausainius, preita syki gal valanda su sunum juos rankomis lauzem, bet vis tiek gabaliukai didoki gavosi...

Sudedi i stipru maiseli, o dar geriau i du ir padauzai su mesai must skirtu plaktuku smile.gif
Gaunasi visai neblogai, nors daug sutrupa i trupinius, bet kai susimaiso su visa mase buna liuks thumbup.gif
Atsakyti