QUOTE (bea @ 2003 12 31, 17:39) |
Obuolių ir varškės pyragas 3 kiaušiniai 100 g sviesto 200 g rudojo cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 40 ml romo (ar brendžio) 1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės 75 g miltų 1 pakelis kepimo miltelių 1 pakelis vanilinio pudingo 750 g liesos varškės 200 g grietinėlės druskos, riebalų kepimo formai, 4 obuoliai (750 g) 4-5 šaukštai abrikosų uogienės cukraus pudros Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra. |
O vietoj rudojo cukraus galima naudoti paprasta-balta? Kuriam skyriui ieskoti to vanilinio pudingo?
Taip buvau rashiusi, tik nepamenu kurioj temoj, arba shitoj arba prie kalediniu.. Kadangi neturiu laiko ieskot, imetu darkart.
Sveicariskas rieshutu pyragas
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys (nebutinaj.. as nenaudojau)
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
p.s. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus. Tame pyrage, kuri veziau i myta as maishiau perpus graikiskus, perpus lazdyno.
Sveicariskas rieshutu pyragas
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys (nebutinaj.. as nenaudojau)
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!
p.s. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus. Tame pyrage, kuri veziau i myta as maishiau perpus graikiskus, perpus lazdyno.
Nezinau, gal jau buvo toks receptux, bet visvien parasysiu
Cia mano kaip ir firminis su plaktais baltymais. O skanumas
Taigi, dubenelyje pasildome apie 200g margarino (taip pat tinka sviestas arba paprasciausi taukai). Kai issilydo, suberiame stikline cukraus, ismaisome. Tada dedame 4 trynius, ismaisome. Tuomet sudedame apie stikline grietines su joje nugesinta soda. Ismaisome ir suberiame miltus (apie 3.5 stiklines ar daugiau, jei reikia). Tesla turi buti gerai tirsta. Tada supilame i skarda ir kepame karstoje orkaiteje kol iskeps (kokiu 30-40 min).
Likusius 4baltymus isplakame su stikline cukraus iki standziu putu.
Kai pyragas iskepa, uzpilame ant jo uogienes (labiau tiks rugstesne) ir uzpilame plaktus baltymus. Pyraga dedame atgal i orkaite(tik i isjungta, bet dar karsta ), paliekame 10-15 minuciu.
Skanaus
Patikekit, pagaminti tikrai lengva
Cia mano kaip ir firminis su plaktais baltymais. O skanumas
Taigi, dubenelyje pasildome apie 200g margarino (taip pat tinka sviestas arba paprasciausi taukai). Kai issilydo, suberiame stikline cukraus, ismaisome. Tada dedame 4 trynius, ismaisome. Tuomet sudedame apie stikline grietines su joje nugesinta soda. Ismaisome ir suberiame miltus (apie 3.5 stiklines ar daugiau, jei reikia). Tesla turi buti gerai tirsta. Tada supilame i skarda ir kepame karstoje orkaiteje kol iskeps (kokiu 30-40 min).
Likusius 4baltymus isplakame su stikline cukraus iki standziu putu.
Kai pyragas iskepa, uzpilame ant jo uogienes (labiau tiks rugstesne) ir uzpilame plaktus baltymus. Pyraga dedame atgal i orkaite(tik i isjungta, bet dar karsta ), paliekame 10-15 minuciu.
Skanaus
Patikekit, pagaminti tikrai lengva
Obuolių dietinis pyragas
3kg obuolių supjaustyti kubeliais prieš tai nulupus
užpilti kokiais 400g cukraus ir pastatyti į šaldytuvą kokiai valandai
300-0400g išmirkytų razinų supilti į obuolius
4 kiausšinius sudėti
1 šaukštelį sodos ir vieną šaukštelį kepimo miltelių
300-400g miltų
viską išmaišyti būtinai mediniu saukštu ir dėti kepti.....kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 40 min.....
3kg obuolių supjaustyti kubeliais prieš tai nulupus
užpilti kokiais 400g cukraus ir pastatyti į šaldytuvą kokiai valandai
300-0400g išmirkytų razinų supilti į obuolius
4 kiausšinius sudėti
1 šaukštelį sodos ir vieną šaukštelį kepimo miltelių
300-400g miltų
viską išmaišyti būtinai mediniu saukštu ir dėti kepti.....kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 40 min.....
QUOTE (Zydre @ 2004 03 10, 09:47) |
Atra, o miltu visai visai nereikia? |
Tai kad lygu reikia
QUOTE |
3kg obuolių supjaustyti kubeliais prieš tai nulupus užpilti kokiais 400g cukraus ir pastatyti į šaldytuvą kokiai valandai 300-0400g išmirkytų razinų supilti į obuolius 4 kiausšinius sudėti 1 šaukštelį sodos ir vieną šaukštelį kepimo miltelių 300-400g miltų |
Seniai planuoju pasidaryt sita nekepama torta, bet vis atidedu... Gal kuri mamyte susigundys pabandyt??
ISPANIŠKAS TORTAS
300 g biskvitinių sausainių
1,5 stiklinės pieno
po pusę stiklinės cukatų, razinų, riešutų
KREMUI:
200 g sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
4 tryniai
1/2 stiklinės cukraus
pakelis (16g) vanilinio cukraus
1. Ruošiame kremą: 100 g sviesto įkaitiname ir pakepiname miltus. Atskiedžiame šaltu pienu, suberiam cukrų ir maišant užviriname. Mišiniui atvėsus, maišydamos vieną po kito sudedame trynius bei vanilinį cukrų.
2. Nuplauname razinas, nusausiname. Riešutus ir cukatas susmulkiname. Piene pamirkytais sausainiais išklojame lėkštės dugną. Ant jų uždedame kremo sluoksnį, apibarstome razinomis, riešutais ir cukatomis. Taip sluoksniuojame kol sudėsime kremus ir priedus.
3. Viršų aptepame grietinėle ir 2-3 valandomis dedame į šaldytuvą. Puošiame tarkuotu šokoladu, cukatų gabaliukais.
Papildyta @ [mergetime]1078917075[/mergetime]
ir dar vieną nekepamą tortuką žinau O šitą tai dažnai pati pasidarau, nes paprasčiau negali būt
paimame pakeli biskvitinių sausainių (aš imu latviškų - užmiršau pavadinimą). Jais išklojame skardą.Ant viršaus dedame obuolių -sviesto masę. Ją pasidarome taip: 200 g sviesto išsukame su 2 tryniais ir 1 stikline cukraus pudros. Šitą masę sumaišome su 1 kg obuolių, sutarkuotų burokine tarka. Nebijokite dėl sviesto - jo visai nesijaučia, kai valgai. Tai šitą masę sudedame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą sustingti. Tuo metu pasidarome želės ir užpilame tą apstingusią masę. Tada vėl viską padedame į šaldytuvą sustingti.
Gaunasi toks gaivus gaivus desertukas Skanaus.
P.S. Aš kartais paįvairinimui vietoje želės sumaišau kefyrą, uogienę ir želatiną.
ISPANIŠKAS TORTAS
300 g biskvitinių sausainių
1,5 stiklinės pieno
po pusę stiklinės cukatų, razinų, riešutų
KREMUI:
200 g sviesto
2 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
4 tryniai
1/2 stiklinės cukraus
pakelis (16g) vanilinio cukraus
1. Ruošiame kremą: 100 g sviesto įkaitiname ir pakepiname miltus. Atskiedžiame šaltu pienu, suberiam cukrų ir maišant užviriname. Mišiniui atvėsus, maišydamos vieną po kito sudedame trynius bei vanilinį cukrų.
2. Nuplauname razinas, nusausiname. Riešutus ir cukatas susmulkiname. Piene pamirkytais sausainiais išklojame lėkštės dugną. Ant jų uždedame kremo sluoksnį, apibarstome razinomis, riešutais ir cukatomis. Taip sluoksniuojame kol sudėsime kremus ir priedus.
3. Viršų aptepame grietinėle ir 2-3 valandomis dedame į šaldytuvą. Puošiame tarkuotu šokoladu, cukatų gabaliukais.
Papildyta @ [mergetime]1078917075[/mergetime]
ir dar vieną nekepamą tortuką žinau O šitą tai dažnai pati pasidarau, nes paprasčiau negali būt
paimame pakeli biskvitinių sausainių (aš imu latviškų - užmiršau pavadinimą). Jais išklojame skardą.Ant viršaus dedame obuolių -sviesto masę. Ją pasidarome taip: 200 g sviesto išsukame su 2 tryniais ir 1 stikline cukraus pudros. Šitą masę sumaišome su 1 kg obuolių, sutarkuotų burokine tarka. Nebijokite dėl sviesto - jo visai nesijaučia, kai valgai. Tai šitą masę sudedame ant sausainių ir įdedame į šaldytuvą sustingti. Tuo metu pasidarome želės ir užpilame tą apstingusią masę. Tada vėl viską padedame į šaldytuvą sustingti.
Gaunasi toks gaivus gaivus desertukas Skanaus.
P.S. Aš kartais paįvairinimui vietoje želės sumaišau kefyrą, uogienę ir želatiną.
Nemaciau ar tokio pyrago receptas jau yra, bet pati praejusi savaitgali isbandziau ir liux-labai labai skanus valge visa seima prikritus
reikia nusipirkti 5 grudu dribsniu pakeli (500gr) i juos suberti istirpintus 300gr margarino ir supilti su cukrumi (300gr) isplaktus 4kiausinius (su baltymu ir tryniu) visa mase gerai gerai istrinti ir ismaisyti, paskui sudeti ka turite sklanaus...as dejau graikisku riesutu (susmulkinau pries tai), saulegrazu (islukstentu zinoma ) razinu (dejau maziau nes nelabai ju megstu)...visa mase ismaisome ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriumi,kepti apie valanda (dujineje orkaiteje, o elektineje nezinau)
skanaus-labai labai skanu,pati nesitikejau kad toks skanus gausis
p.s jeigu kartais gausis netirstas,o gana skystas truputi idekite miltu ir gerai ismaisykite
skanauskanauskanausskanaus
reikia nusipirkti 5 grudu dribsniu pakeli (500gr) i juos suberti istirpintus 300gr margarino ir supilti su cukrumi (300gr) isplaktus 4kiausinius (su baltymu ir tryniu) visa mase gerai gerai istrinti ir ismaisyti, paskui sudeti ka turite sklanaus...as dejau graikisku riesutu (susmulkinau pries tai), saulegrazu (islukstentu zinoma ) razinu (dejau maziau nes nelabai ju megstu)...visa mase ismaisome ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriumi,kepti apie valanda (dujineje orkaiteje, o elektineje nezinau)
skanaus-labai labai skanu,pati nesitikejau kad toks skanus gausis
p.s jeigu kartais gausis netirstas,o gana skystas truputi idekite miltu ir gerai ismaisykite
skanauskanauskanausskanaus
sugalvojau pasigaminti tingini - gal kas zino gudrybiu, kaip greitai susmulkinti sausainius, preita syki gal valanda su sunum juos rankomis lauzem, bet vis tiek gabaliukai didoki gavosi...
QUOTE (Doma @ 2004 03 18, 16:02) |
sugalvojau pasigaminti tingini - gal kas zino gudrybiu, kaip greitai susmulkinti sausainius, preita syki gal valanda su sunum juos rankomis lauzem, bet vis tiek gabaliukai didoki gavosi... |
Sudedi i stipru maiseli, o dar geriau i du ir padauzai su mesai must skirtu plaktuku
Gaunasi visai neblogai, nors daug sutrupa i trupinius, bet kai susimaiso su visa mase buna liuks