Kažkodėl nepasisekė, kietas gavosi ir gal dėl serbentų uogienės - visai nepatiko.
Gal kam pasiseks, mat norėjau kažkur sunaudoti parūgusią uogienę.
Dėkui visoms, kurios atsiliepėte.
QUOTE (rpt @ 2004 02 18, 10:28) |
Kažkodėl nepasisekė, kietas gavosi ir gal dėl serbentų uogienės - visai nepatiko. Gal kam pasiseks, mat norėjau kažkur sunaudoti parūgusią uogienę. |
Parugusia? su parugusia joks pyragas nepavyks, ji nebent vynui tinka, bet ir tai...
neiskenciau ir siandien susiminkiau simtalapi - bet dabar bijau, kad tik orkaite manes nepavestu - palikau dar valandziuke pakilti ir tesla taip issikele, kad bijau, jog sitas teslos kalnas nepralys pro dureles, o jei bekepdamas dar plesis, tai islys pro plysius kaskoks siaubas , dabar mano simtalapis panasus i dramblio straubli, kiek metu ji reikes kepti?! ir net jei jis iskeps, kas tiek suvalgys
Aciu Beai ir shirdelei uz jusu pyragus: Negriuka pagal Bea ir Shirdutes obuoliu pyraga.
kai cia perskaiciau, kad tas "Negriukas" gali sugriuti, tam reikia svarstykliu arba "tinkamo" sauksto., tai preis pradedant kepti ta pyraga, isieskojau visa virtuve tinkamo saukst> Ir ka, suradau, pati didziausia ir atseikejau su juo miltu "is akies" - ir pyragas nesugriuvo!!!! Visiesm l. patiko,nes ne per saldus ir be jokiu dirbtiniu kremu. Draugai dar iki siandien ji sveite.
O Shirdeles obuoliu pyragas, tapo musu namu "firminiu" pyragu: Vyreli, vaikeli, norit pyrago? Ir smauskt! tesla i orkaite. Ir mamyte - darbstuolyte visiems gera ir seimos nariu skrandziai pamaloninti.
Zodziu, pasidariau mama be konkurencijos, kuri ir nuostabius pyragus "moka" kepti....
Aciu Jums uz nuostabius receptus ir uz galimybe cia kvailiausius klausimus klausti tokioms nesugebancioms kepejoms kaip man. Aciu dar karta ir uz mano "pakelta" reitinga seimoje!! Nieko nera vaikui maloniau kaip skanauti mamos pyragus.
Isivaizduoju, kaip Beajos vaikai myli savo "pyragine" mama...
kai cia perskaiciau, kad tas "Negriukas" gali sugriuti, tam reikia svarstykliu arba "tinkamo" sauksto., tai preis pradedant kepti ta pyraga, isieskojau visa virtuve tinkamo saukst> Ir ka, suradau, pati didziausia ir atseikejau su juo miltu "is akies" - ir pyragas nesugriuvo!!!! Visiesm l. patiko,nes ne per saldus ir be jokiu dirbtiniu kremu. Draugai dar iki siandien ji sveite.
O Shirdeles obuoliu pyragas, tapo musu namu "firminiu" pyragu: Vyreli, vaikeli, norit pyrago? Ir smauskt! tesla i orkaite. Ir mamyte - darbstuolyte visiems gera ir seimos nariu skrandziai pamaloninti.
Zodziu, pasidariau mama be konkurencijos, kuri ir nuostabius pyragus "moka" kepti....
Aciu Jums uz nuostabius receptus ir uz galimybe cia kvailiausius klausimus klausti tokioms nesugebancioms kepejoms kaip man. Aciu dar karta ir uz mano "pakelta" reitinga seimoje!! Nieko nera vaikui maloniau kaip skanauti mamos pyragus.
Isivaizduoju, kaip Beajos vaikai myli savo "pyragine" mama...
QUOTE (bea @ 2004 02 11, 19:37) |
1. razinas sumaisyk su shaukshtu miltu. 2. soda gesiname grietine, kefyru, citrinos sultim ir pan. 3. jej gerai nustatai temperatura, tikrai nebus taip. |
O pas mumis dujne orkaite, tokia nuo anksciau, tai ten jokiu temperaturu nera ir ju nenustatytsi, tai kaip tada? As nustatau ir kepu is akies tada
Labai lengvas pyragas su uogienę:
3 kiaušiniai;
1 indelis grietinės (mažas);
2 šaukšteliai sodos;
0.5 stiklinės uogienės;
2 stiklinės miltų;
1 stiklinė cukraus.
Atskirti vieno kiaušinio baltymą. Į likusius kiaušinius įpilti cukrų ir išplakti. Į grietinės indelį įdėti 2 šaukštelius sodos ir išmaišyti, sudėti išplaktus kiaušinius, uogienę, miltus ir gerai išmaišyti. Skardą sutepti riebalais, supilti tešlą, užpilti išplaktą baltymą su cukrumi ir kepti apie 40 min.
Skanu
3 kiaušiniai;
1 indelis grietinės (mažas);
2 šaukšteliai sodos;
0.5 stiklinės uogienės;
2 stiklinės miltų;
1 stiklinė cukraus.
Atskirti vieno kiaušinio baltymą. Į likusius kiaušinius įpilti cukrų ir išplakti. Į grietinės indelį įdėti 2 šaukštelius sodos ir išmaišyti, sudėti išplaktus kiaušinius, uogienę, miltus ir gerai išmaišyti. Skardą sutepti riebalais, supilti tešlą, užpilti išplaktą baltymą su cukrumi ir kepti apie 40 min.
Skanu
QUOTE (Springlet @ 2004 01 06, 12:23) |
Atize, man labiau patinka neriebus Napoleono torto kremas 1/2(puse) stiklines miltu, 3/4 stiklines cukraus, 1 stalo saukstas krakmolo, 6 kiausiniu tryniai, 3 stiklines karsto pieno, saukstelis vanilininio cukraus. Trynius istriname su cukrumi iki baltumo, tada sudedame miltus, krakmola ir vel gerai issukame. I sia mase plona srovele pilame karsta piena, butinai pastoviai maisant, kad nesusisuktu. Tada uzkaiciame ant silpnos ugnies ir verdame pastoviai maisydami, kol sutirstes. Uzvirti nereikia. sudedame vanilina. Jei nori galima prideti stikline isplaktos grietineles, bet tikrai nebutina. o teslos sudetis: 400g sviesto, 4 su puse - 5 stiklines miltu, 1 stikline vandens. |
va bandysiu gal napoleono torta, tik gal galit kas nors patarti:
1. Kaip apipavidalinti torta, na kad ir grazus butu.
2. Kur sunaudoti tuos likusius kiausiniu baltymus. 6 - ne taip jau mazai, gal; galima ka nors is ju isspausti?
QUOTE (Springlet @ 2004 02 18, 11:28) | ||
Parugusia? su parugusia joks pyragas nepavyks, ji nebent vynui tinka, bet ir tai... |
tinka ir parugusi - dar ir neblogai issikelia butent del to rugimo.
Gali buti kad nepavyko del to kad serbentu uogienes, ypac jeigu raudonu
O mano kepamas pyragas toks kaip Lilia, tik kefyras vietoj grietines ir gal proporcijos siek tiek skiriasi
QUOTE (Tynka @ 2004 03 03, 11:57) |
va bandysiu gal napoleono torta, tik gal galit kas nors patarti: 1. Kaip apipavidalinti torta, na kad ir grazus butu. 2. Kur sunaudoti tuos likusius kiausiniu baltymus. 6 - ne taip jau mazai, gal; galima ka nors is ju isspausti? |
Aš tai iš baltymų morengus padariau, gal ne visai vykę gavosi, bet šeimynai patiko
O tortą dar vyro gimtadieniui dariau, svečiams laaaabai patiko
Puošiau aš jį ne Napoleoniškai (trupiniais reikėtų), šonus kokoso drožlėm apvariau, o viršų šokoladu ir plakta grietinėle
QUOTE (ulaa @ 2004 02 17, 12:50) |
Man skonis simtalapio labai geras,bet darbelio... Nors verta pabandyti,sekmes |
parasyk recepta
SIMTALAPIS
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
As dariau taip,tik per mazai istampiau,tai sluoksniai tokie storesni gavosi,bet vis tiek labai skanu buvo,visi gyre.
1 kg miltш;
50 g mieliш;
250 g pieno;
5 kiauрiniai;
1,5 stiklinлs aguonш;
stiklinл razinш;
cukrus lakрtams pabarstyti
400 g sviesto lakрtams aptepti;
Mielлs pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Б рiltа pienа su iрplaktais jame kiauрiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielлs ir smarkiai minkoma ne maюiau pusvalandюio. Teрla padalijama б рeрias dalis, nekeiиiant paskutinлs minkymo krypties. Iр kiekvieno gabalo padaromas paplotлlis, aptepamas iрtirpintu sviestu ir uюdengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedюiыtш. Рiltai kildoma valandа.
Imamas vienas paplotлlis, truputб pakoиiojamas, nekeiиiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Iрtampytas lakрtas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas iрtirpintu sviestu, apibarstomas trupuиiu cukraus. Tuomet imamas kitas teрlos paplotлlis, truputб pakoиiojamas, iрtampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinб uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsиius cukrumi, graюiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos uюplikomos verdanиiu vandeniu, pusvalandб palaikomos, paskui pro dvigubа marlж nusunkiamos, mлsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likжs teрlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo kraрto, kur sudлtos aguonos, teрlos lakрtai vyniojami voleliu. Iр jo daromas юiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma рiltai, paskui kepama vidutinio karрtumo orkaitлje apie valandа. Atauрinama formoje. Iрimtas iр formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
As dariau taip,tik per mazai istampiau,tai sluoksniai tokie storesni gavosi,bet vis tiek labai skanu buvo,visi gyre.
QUOTE (bea @ 2004 01 07, 15:02) |
Mary Berry avietinis sūrio tortas 10 porcijų Pagaminimo laikas: 45 min. + šaldymas ~439 kalorijos vienai porcijai 3 šaukštai šalto vandens 15 g želatinos 500 g aviečių (aš naudojau šaldytas) 4 šaukštai aviečių likerio (galima brendžio pilt) 250 g mascarpone sūrio 150 ml grietinės 2 kiaušiniai 125 g cukraus pudros Pagrindui 125 g sausainių (aš naudojau selga) sutrupinti 60 g sviesto ištirpinti 30 g demerara cukraus 45 g graikinių riešutų Papuošimui: 150 ml plakamos grietinėlės keletas aviečių mėtų lapeliai 23 cm per šoną uždaroma kepimo forma 1.Pagrindui sutrupinam sausainius, sumaišom juos, kapotus riešutus, cukrų ir tirpintą sviestą. Kepimo formos dugną išklojam sviestinių popieriumi, ant jo sudedam padarytą masę ir tolygiai ja paskirstom bei apspaudžiam šaukštu. 2.Želatiną užpilam šaltu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Tuo tarpu išplakam grietinę su cukrumi, į ją sudedam trynius ir sūrį, plakam. Atskirai išplakam baltymus. Avietes pertrinam per sietelį, kad neliktų grūdelių. Želatiną su vandeniu pašildom karšto vandens vonioje, kad ji ištirptų. Baltymus sumaišome su sūrio-grietinės-trynių mase. Į ja maišant supilam želatiną. Kai truputį apstings (~10 min.), supilam avietes ir išmaišom. Sukrečiam į formą, išlyginam viršų. Pastatom šaltai. 3.Konditeriniu švirkštu puošiame tortą plakta grietinėle. Tada jei turime dedame avietes, mėtų lapelius. Skanaus! |
Aciu uz receptuka
Pabandziau, viskas puikiai pavyko. Labai skanus