as kol kas be svarstiklyciu issiverciu. jeigu labai reik atmatuoju su tokiu indu, kur padalos subaraizytos, miltams, cukrui ir pan.
man regis kad pavyktu gaminiai reik kuo daugiau praktikuotis
Na va išbandžiau Bea'os austrišką šokolado tortą.
Nu aišku neisgavo taip kaip Bea'i, bet vistiek labai savim didžiuojuos.
O atrodo jis štai taip
Nu aišku neisgavo taip kaip Bea'i, bet vistiek labai savim didžiuojuos.
O atrodo jis štai taip
QUOTE (bea @ 2003 05 21, 00:10) |
Obuolių-pudingo pyragas 1 kg obuolių 100 g sviesto ar margarino 4 kiaušiniai 1,5 stiklinės cukraus 1 stiklinė miltų 1 stiklinė bulvių krakmolo 2 šaukšteliai kepimo miltelių 2 pakeliai vanilinio pudingo 1 litras pieno 1. Tešla Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus. 2. Pudingas Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus. 3. Obuoliai Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka. 4. Kepimas Kepimo forma ištepti margarinu ar sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra. |
Iskepiau vyrui valentino dienos proga si pyraga.....
vyras sake, kad jis nerealaus skonio
Aciu, Bea
Man ir visai mano seimynai labai patinka sis pyragas. Toks lengvas, gaivus, tiesiog burnoje tirpsta.
PYRAGAS SU ABRIKOSU IDARU
Reikia:
TESLAI:
5 kiausiniu
150 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
75 g. miltu
1 arb.s. kepimo milteliu
krakmolo
IDARUI:
250 g grietineles jogurto
400 g svieziu nuplikytu arba konservuotu abrikosu (galima pakeisti persikais)
25 g kapotu lazdyno arba pistacijos riesutu
6 arb.s. zelatinos
200 g grietines
5 valg.s. abrikosu koses
cukraus pudros
20 g abrikosu likerio arba citrinos sulciu
Energetine verte - 3862 kcal (viso pyrago)
PARUOSIMAS:
Atskirtus nuo tryniu baltymus isplakite iki standumo. Nenustodami plakti, po sauksta berkite cukru ir vanilini cukru, po viena dekite tryni, uzsijokite miltus, sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
Skarda isklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tesla.
Kepkite 12-15 min. 200 C temperaturos orkaiteje.
Iskepusi biskvita padekite ant virtuvines lentos, nulupkite sviestini popieriu ir perpjaukite pusiau i du sluoksnius. Pyraga gerai atvesinkite.
Tuo metu ruoskite idara: abrikosus dekite i sieteli ir gerai nuvarvinkite. Zelatina 20 min. brinkinkite saltame vandenyje. Puse abrikosu pertrinkite per sieteli, kitus supjaustykite gabaleliais. Visus vaisius sumaisykite su jogurtu. Pagardinkite cukrumi bei likeriu arba citrinos sultimis, iberkite 1 valg. s. kapotu riesutu.
Inda su isbrinkinta zelatina statykite i karsto vandens vonele. Ja istirpine, plona srovele pilkite i abrikosu ir jogurto mase, ismaisykite ir pastatykite saltai. Isplakite grietine, sukreskite ja i pradedancia stingti abrikosu mase ir lengvai ismaisykite. Pirmaji biskvito laksta pertepkite abrikosu mase ir uzdenkite antruoju.
Pakaitinkite abrikosu kose, aptepkite ja pyrago pavirsiu. Pabarstykite cukraus pudra ir likusiais riesutais.
SKANAUS
PYRAGAS SU ABRIKOSU IDARU
Reikia:
TESLAI:
5 kiausiniu
150 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
75 g. miltu
1 arb.s. kepimo milteliu
krakmolo
IDARUI:
250 g grietineles jogurto
400 g svieziu nuplikytu arba konservuotu abrikosu (galima pakeisti persikais)
25 g kapotu lazdyno arba pistacijos riesutu
6 arb.s. zelatinos
200 g grietines
5 valg.s. abrikosu koses
cukraus pudros
20 g abrikosu likerio arba citrinos sulciu
Energetine verte - 3862 kcal (viso pyrago)
PARUOSIMAS:
Atskirtus nuo tryniu baltymus isplakite iki standumo. Nenustodami plakti, po sauksta berkite cukru ir vanilini cukru, po viena dekite tryni, uzsijokite miltus, sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
Skarda isklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tesla.
Kepkite 12-15 min. 200 C temperaturos orkaiteje.
Iskepusi biskvita padekite ant virtuvines lentos, nulupkite sviestini popieriu ir perpjaukite pusiau i du sluoksnius. Pyraga gerai atvesinkite.
Tuo metu ruoskite idara: abrikosus dekite i sieteli ir gerai nuvarvinkite. Zelatina 20 min. brinkinkite saltame vandenyje. Puse abrikosu pertrinkite per sieteli, kitus supjaustykite gabaleliais. Visus vaisius sumaisykite su jogurtu. Pagardinkite cukrumi bei likeriu arba citrinos sultimis, iberkite 1 valg. s. kapotu riesutu.
Inda su isbrinkinta zelatina statykite i karsto vandens vonele. Ja istirpine, plona srovele pilkite i abrikosu ir jogurto mase, ismaisykite ir pastatykite saltai. Isplakite grietine, sukreskite ja i pradedancia stingti abrikosu mase ir lengvai ismaisykite. Pirmaji biskvito laksta pertepkite abrikosu mase ir uzdenkite antruoju.
Pakaitinkite abrikosu kose, aptepkite ja pyrago pavirsiu. Pabarstykite cukraus pudra ir likusiais riesutais.
SKANAUS
QUOTE (Doma @ 2004 02 12, 11:41) |
lyg pyragas, lyg sausainis, o gal nei tas, nei anas, bet skanu kaip TRUPINIUOTIS 250 g margarino 200 g grietines nubrauktas saukstelis sodos truputi druskos kiausinis miltu (daug, kad tesla butu kieta) indelis kondencuoto pieno Grietine ismaisyti su kiausiniu, soda ir duska, istirpinti margarina ir supilti i grietine, sudeti miltus ir suminkyti kietoka tesla. Padalinti i gabaliukus ir padeti i saldikli, kad sukietetu. Kai gabaleliai bus kieti sutarkuoti stambia tarka i blekute ir tuos trupinukus iskepti vis pavartant, kol paruduos. Kondensuota piena virti apie 40 min. atsaldyti ir uzpilti ant trupniu, viska gerai ismaisyti, sudeti i tortine, gerai suslegti, kad mase suliptu ir duoti per nakti sustingti, galima pastatyti saltai. Supjaustyti kvadrateliais. Labai skanu |
mama kepdavo. kaip fainaj....aciu labai uz recepta.
debesuota, prasom, skanaus
bea, tu cia didziausia kepeja specialiste, gal kartais bandei kepti simtalapi, radau jo recepta internete, bet parasyta, kad ypatingai sudetingas kepinys ir parduotuveje brangiai kainuoja...gal teko bandyti, ar tikrai taip sunku ji issikepti?
bea, tu cia didziausia kepeja specialiste, gal kartais bandei kepti simtalapi, radau jo recepta internete, bet parasyta, kad ypatingai sudetingas kepinys ir parduotuveje brangiai kainuoja...gal teko bandyti, ar tikrai taip sunku ji issikepti?
sunkumas yra tame, kad ishminkyti teshla taip, kad gautusi tie lapai (sako reikia pora valandu...) nebandzeu, bo neturiu tiek laiko... pigiau nusipirkt, man taip rodos...
QUOTE (Doma @ 2004 02 16, 19:13) |
debesuota, prasom, skanaus bea, tu cia didziausia kepeja specialiste, gal kartais bandei kepti simtalapi, radau jo recepta internete, bet parasyta, kad ypatingai sudetingas kepinys ir parduotuveje brangiai kainuoja...gal teko bandyti, ar tikrai taip sunku ji issikepti? |
na as nors ir nedidziausia kepeja, bet va praeita savaitgali kepem su mamka simtalapi tikrai nera sudetinga. minkem gal 20 min. o paskui tesla ,pagal recepta, kociojom i sesis lakstus ir vyniojom.
Simtalapyje svarbiausia gerai isminkyti,tada ypatingai gerai iskocioti ir istampyti lakstus,jie turi buti net permatomi.Kepiau pries sventes,gavosi labai skanus,bet per mazai istampiau teslos lakstus.Geriausia tampyti dviese,geriau iseina.
QUOTE (ulaa @ 2004 02 17, 07:02) |
Simtalapyje svarbiausia gerai isminkyti,tada ypatingai gerai iskocioti ir istampyti lakstus,jie turi buti net permatomi.Kepiau pries sventes,gavosi labai skanus,bet per mazai istampiau teslos lakstus.Geriausia tampyti dviese,geriau iseina. |
parduotuveje mazas gabalelis simtalapio kainuoja apie 7-8 Lt. ne taip ir mazai... aciu uz patarimus, manau imsiuos sito kepinio artimiausiu metu
Man skonis simtalapio labai geras,bet darbelio...
Nors verta pabandyti,sekmes
Nors verta pabandyti,sekmes