Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai

blink.gif kaip gali kiaushiniai neishsiplakti??? man dar nera taip buve.. nu neisivaizduoju zinok. as shejp mikseriu plaku... gal tu su peiliu plaki o ne su plakimo antgaliu??
Atsakyti
Plaku su plakimo antgaliu. Bet gal čia kiaušiniai ne kokie. Pirkau iš Maximos. Gal prieš pusę metų plakiau viskas buvo gerai. Nu vienu žodžiu, ir vėl metu viską į šiukšlių dėžę. Visai savim nusivyliau... sad.gif
Atsakyti
na as irgi su maksimos keushais darau..
o kiek laiko tu juos mucini tuos baltymus? nesigauna su kombainu, plak rankom su plakykle...
Atsakyti
Mučinau kokias penkias minutes. Gal dar per mažai, bet kad jie iš vis netirštėja. O kiek laiko tu plaki? Dabar plakam rankom su vyru pakaitom, gal kas išeis.
Atsakyti
nu jei be cukraus, tai mikseriu per minute. jei su cukrum tai gal 7-10 min...

a tau jie bent pasidare balti? nes turetu pasidaryt balti, o tada ir sustandet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 07 vasario 2004 - 00:12
Dabar kai rankom plakam, tai balti pasidarė. O tai iki kiek jie turi sustandėti? Kaip morengams (oriniams) kad darant?
Atsakyti
taip. liuks kad pasidare balti. dafai darykit taip dar truputi ir gausis..
ajnu as miegot gal kad jau jums gaunas rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū, Bea už pagalbą. --Resize_Images_Alt_Text-- Tikiuosi, kad gausis. rolleyes.gif
Atsakyti
geras-cia naktiniai kepimo seancai?
priminet man ta "negra"-tik kazi kodel mes vadindavom "negro pilvu" laugh.gif
lekiu gerti kafkes ...suzadinot...(hm.......)...
Atsakyti
Datulių-graikiškų riešutų pyragas

690 kalorijų - 8 porcijos
90 g sviesto arba margarino kepiniams
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas tirpios kavos
175 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
175 g džiovintų datulių be kauliukų, stambiai supjaustyti
90 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti
175 ml karšto vandens
Padažas:
125 g sviesto
175 g cukraus
6 šaukštai grietinėlės
60 g graikiškų riešutų, stambiai sukapoti

18 cm kvadratinė kepimo forma, arba 23 cm apvali kepimo forma

Ištepkite kepimo formą riebalais. Į kombainą sudėkite sviestą, cukrų, kiaušinius, kavos miltelius, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite iki vientisos masės. Po to įdėkite datules, riešutus ir karštą vandenį. Išmaišykite šaukštu. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. 10 min iki pyrago iškepimo paruoškite padažą: sviestą tirpinkite su cukrumi ant nedidelės ugnies. Kai cukrus ištirps, įmaišykite grietinėlę ir riešutus ir palaukite kol sušils. Supjaustykite pyragą ir sudėkite į lėkštutes. Ant viršaus pilkite padažo, serviruokite išart.


Tiesa sakant del laiko stokos as dariau be padazo. Gavosi tikrai puikus ir skanus pyragas. Datules buvo minkshtuteles, o rieshutukai irgi l.lengvai kramtesi. zodziu rekomenduoju prie arbateles po pietu wink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
gal , bea, ar kuri kita zino dar nuo tarybiniu laiku mano megstamiausio pyrago "DRAUGYSTE" recepta? cia tas su varske pigus toksai? noreciau pati moketi...dekinga nerealiai buciau smile.gif
Atsakyti
MANGUSTE, o gal pas Tave į baltymus trynių kliuvo, arba riebalų netyčia rolleyes.gif , tuomet gali plakti neplakęs neišsiplaka tie baltymai sad.gif
Nu, o jei ne, tai nzn. - mistika kažkokia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajuss: 09 vasario 2004 - 10:15