Pasidalinkite kokiu greitu ir nebrangiu pyragu receptais.As galiu pasiulyti labai greita ir pigu pyraga.Pirmiausiai reikia pasidaryti raugo.1st.pieno,1st.miltu,0,5st.cukraus.Ismaisyti ir pastatyti maziausiai 5 dienoms.Kepimas:isplakti 2 kiausinius su 0,5st.cukraus.Ipilti 0,5st.raugo.Atskirai dar 0,5st.raugo sumaisyti su 1a.s.sodos.tada rauga su soda supilti i tesla.Is maisyti.Ipilti 0,5st.aliejaus.Suberti 1,5st.miltu.Ismaisyti.Kepti 220'orkaiteje 20min.I likusi rauga vel ipilti 1st.pieno,1st.miltu,0,5st.cukraus.Ir taip karta i savaite galite issikepti pyrago.galima deti iv.priedu,bet mano seimai jis skaniausias be nieko.
na as vieninteli pyraga moku kepti :, tai ir kepu ji ivairiai maisydama ;).
o pyragui reikia:
4-5 (arba kiek negaila) kiausiniu, kuriuos ismaisyti su 200-300g cukraus (as viska maisau su mikseriu, tada puresnis pyragas gaunasi), tada kokiu 5-6 saukstu miltu, vanilinio cukraus, sodos (as dedu 2 nubrauktus arbatinius sauktukus), 5 saukstus pieno ar grietines, ar kefyro (ko turit) ir aliejaus 4 saukstus, ismaisai, dar galima prideti kakavos ir ivairiu kitu priedu, nuo kuriu tik skaniau buna.
kepti apie 40 min. vidutinio ikaitimo orkaiteje.
ir viskas.
o pyragui reikia:
4-5 (arba kiek negaila) kiausiniu, kuriuos ismaisyti su 200-300g cukraus (as viska maisau su mikseriu, tada puresnis pyragas gaunasi), tada kokiu 5-6 saukstu miltu, vanilinio cukraus, sodos (as dedu 2 nubrauktus arbatinius sauktukus), 5 saukstus pieno ar grietines, ar kefyro (ko turit) ir aliejaus 4 saukstus, ismaisai, dar galima prideti kakavos ir ivairiu kitu priedu, nuo kuriu tik skaniau buna.
kepti apie 40 min. vidutinio ikaitimo orkaiteje.
ir viskas.
Mano paprasciausias ir greiciausias pyragas - biskvitas su obuoliais : 3 kiausinius isplakti su 1 stikl. cukraus (+vanilinas), imaisyti 1stikl. miltu, prideti skiltelemis pjaustytus 3-4 obuolius ir - i orkaite.
Varškėtis
Tešla:
250 g. margarino
0,8 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 š. kepimo miltelių
Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Įdaras:
0,5 kg varškės
2-3 kiaušiniai
100 gr. cukraus
kvapai, citrinos sultys, pan.
Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220o C.
Tešla:
250 g. margarino
0,8 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 š. kepimo miltelių
Margariną ištrinti su cukrumi, po to ten dėti miltus ir kepimo miltelius, tada rankomis trupinti viską tarp pirštų kol išsimaišys. Įdėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Įdaras:
0,5 kg varškės
2-3 kiaušiniai
100 gr. cukraus
kvapai, citrinos sultys, pan.
Išsukti kiaušinius su cukrumi, tada pilti į varškę. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą trupinti į formą. Taip pat padaryti kraštelius, tada supilti įdarą ir ant viršaus trupinti likusią tešlą. Kepti 220o C.
Citrininis pyragas
Nelly Rubinstein (pianisto Arturo Rubinsteino žmonos) receptas
Tešla:
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino (~150-170 g)
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Nelly Rubinstein (pianisto Arturo Rubinsteino žmonos) receptas
Tešla:
6-7 šaukštai minkšto sviesto ar margarino (~150-170 g)
175 g cukraus
175 g miltu
4 šaukštai pieno
2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušiniai
truputis druskos, kepimo milteliai
Sirupas:
6 šaukštai cukraus
4 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus pudros pyragui pabarstyti
Įkaitinti orkaitę 180C. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi. Sumaišyti visus tešlos produktus ir su mikseriu (ar kombaine) juos gerai išmaišyti, tada sudėti į kepimo formą ir išlyginti paviršių. Dėti į orkaitę ir kepti 45 min. Patikrinti kepinį su pagaliuku, jei jis bus sausas, pyragas jau iškepęs. Jį išimti. Tuo metu iš cukraus ir citrinos sulčių kaitinant padaryti sirupą (nelabai tirštą). Konditeriniu švirkštu su plonu ilgu antgaliu daryti gręžinius pyrage ir iškart pilti sirupą (nenaudojant švirkšto stūmoklio, o tiesiai į jo ertmę įpilant 1-2 šaukštus sirupo), pripildant kiekvieną gręžinį iki viršaus (gręžinio gylys turėtų būti ¾ pyrago storio). Tų gręžinių turėtų būti apie 8-10. Pyragą palikti kambario temperatūroje, kad visai atvėstų, tada pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Austriškas šokolado tortas (ypatingai skanus ir paprastas)
8 asmenims
250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui
200 ml plakamos grietinėlės
1. Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais.
2. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
3. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros.
4. Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
5. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite.
6. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu.
7. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės).
8. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti).
9. Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs).
10. Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis.
11. Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu).
8 asmenims
250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (kadangi daugelis klausia ar nesumaišiau su 300 g, tai pabrėžiu, kad tikrai tik 30 (trisdešimt) gramų, tai yra vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui
200 ml plakamos grietinėlės
1. Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 23 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais.
2. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
3. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros.
4. Kitame inde su elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite.
5. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite.
6. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu.
7. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės).
8. Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti).
9. Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs).
10. Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, vidurėlį galima papuošti šokolado drožlėmis.
11. Patiekite tortą su plakta grietinėle (arba papuoškite torto kraštą plaktos grietinėlės kauburėliais, išspaustais konditeriniu švirkštu).
Obuolių-pudingo pyragas
1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno
1. Tešla
Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus.
2. Pudingas
Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
3. Obuoliai
Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.
4. Kepimas
Kepimo forma ištepti margarinu ar sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno
1. Tešla
Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus.
2. Pudingas
Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
3. Obuoliai
Obuolius nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.
4. Kepimas
Kepimo forma ištepti margarinu ar sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Obuolių-morkų pyragas
600 g obuolių (geriausia rūšis auksis) apie 5-6 obuolius
200 g morkų
100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu)
100 g margarino kepiniams
50 g miltų, 50 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų (parduodama maišeliuose, kaina apie 10 Lt. Užtenka 5-6 kartams)
4 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo (parduodama VP market parduotuvėse mėlynuose kibirėliuose, kaina apie 7 Lt)
pusė pakuotės kepimo miltelių
pora šaukštų cukraus pudros pabarstymui
4 trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai (bulvine tarka) tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą (geriausia uždaroma per šoną) išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, kurias išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
600 g obuolių (geriausia rūšis auksis) apie 5-6 obuolius
200 g morkų
100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu)
100 g margarino kepiniams
50 g miltų, 50 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų (parduodama maišeliuose, kaina apie 10 Lt. Užtenka 5-6 kartams)
4 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo (parduodama VP market parduotuvėse mėlynuose kibirėliuose, kaina apie 7 Lt)
pusė pakuotės kepimo miltelių
pora šaukštų cukraus pudros pabarstymui
4 trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai (bulvine tarka) tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą (geriausia uždaroma per šoną) išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, kurias išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Oho, kokios jus konditeres, ypac Bea.. Kada tu ir speji, mazaja ant ranku supuodama?
Jei nenusvilpsit, noriu pasiulyti Malsenos miltus keksams. Kainuoja 3,85. Sumaisius juos su vandeniu ir margarinu ar aliejum, pridejus dziovintu vaisiu arba konservuotu ananasu, persiku ar kas galvon shaus, per pusvalandi iskepa tooks didelis ir skanus pyragas.
Siam 21 -am informacijos ir pusfabrikaciu amziuj visai neblogai
Jei nenusvilpsit, noriu pasiulyti Malsenos miltus keksams. Kainuoja 3,85. Sumaisius juos su vandeniu ir margarinu ar aliejum, pridejus dziovintu vaisiu arba konservuotu ananasu, persiku ar kas galvon shaus, per pusvalandi iskepa tooks didelis ir skanus pyragas.
Siam 21 -am informacijos ir pusfabrikaciu amziuj visai neblogai
RABARBARU PYRAGAS
3 kiausiniai,1st.cukraus,200g tarkuoto atsaldyto sviesto,2st.miltu.Sumaisyti,atsaldyti 1val.Tada padalinti tesla i 2 dalis.1 dali sutarkuoti i kepimo skarda,deti supjaustytus rabarbarus,uztaskuoti 2 dali.Kepti apie 30min.220'.Apibarstyti cukraus pudra.
3 kiausiniai,1st.cukraus,200g tarkuoto atsaldyto sviesto,2st.miltu.Sumaisyti,atsaldyti 1val.Tada padalinti tesla i 2 dalis.1 dali sutarkuoti i kepimo skarda,deti supjaustytus rabarbarus,uztaskuoti 2 dali.Kepti apie 30min.220'.Apibarstyti cukraus pudra.
;D DU RABARBARŲ PYRAGAI ;D
Kaimiškas rabarbarų pyragas
Tešla:
250 g miltų
125 g margarino kepiniams
20 g cukraus pudros
6-8 šaukštai šalto vandens
Miltus su margarinu rankomis sutrinti, tada įdėti cukraus ir vandens, suformuoti tešlą.
Rabarbarų masė:
1 kg rabarbarų
200 g varškės
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 šaukštai pieno
1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
1 šaukštas razinų
Dar:
½ šaukštelio malto cinamono
3 šaukštai cukraus
1. Tešlą paruošti ir atšaldyti.
2. Rabarbarus nulupti, supjaustyti kubeliais.
3. Cukrų, varškę, vanilinį cukrų, kiaušinį ir miltus sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 200.
4. Tešlą iškočioti (apie 3 mm) ir ja iškloti riebalais ištepą formą, suformuoti kraštus apie 4 cm aukščio.
5. Rabarbarus sudėti ant tešlos. Ant viršaus varškinę masę ir pabarstyti viską razinomis.
6. Kepti 40 min.
7. Cinamoną sumaišyti su cukrumi ir pabarstyti karštą pyragą.
Kitas rabarbarų pyragas
Tešla taip pat kaip ir aname recepte.
Rabarbarų įdaras:
1 kg rabarbarų
2 šaukštai cukraus
2 žiupsniai malto cinamono
2 šaukštai džiuvėsėlių
Morenginė masė
5 baltymai
120 g cukraus
Viskas kaip aname recepte, ant tešla išklotos formos priberti džiuvėsėlių, tada dėti rabarbarus su cukrum ir cinamonu, kepti apie 35 min. 200 laipsnių. Išplaktus baltymus su cukrumi konditeriniu švirkštu ant pyrago išspausti gražiomis juostelėmis, dar kepti 10 min. 220 laipsnių.
Kaimiškas rabarbarų pyragas
Tešla:
250 g miltų
125 g margarino kepiniams
20 g cukraus pudros
6-8 šaukštai šalto vandens
Miltus su margarinu rankomis sutrinti, tada įdėti cukraus ir vandens, suformuoti tešlą.
Rabarbarų masė:
1 kg rabarbarų
200 g varškės
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 šaukštai pieno
1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
1 šaukštas razinų
Dar:
½ šaukštelio malto cinamono
3 šaukštai cukraus
1. Tešlą paruošti ir atšaldyti.
2. Rabarbarus nulupti, supjaustyti kubeliais.
3. Cukrų, varškę, vanilinį cukrų, kiaušinį ir miltus sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 200.
4. Tešlą iškočioti (apie 3 mm) ir ja iškloti riebalais ištepą formą, suformuoti kraštus apie 4 cm aukščio.
5. Rabarbarus sudėti ant tešlos. Ant viršaus varškinę masę ir pabarstyti viską razinomis.
6. Kepti 40 min.
7. Cinamoną sumaišyti su cukrumi ir pabarstyti karštą pyragą.
Kitas rabarbarų pyragas
Tešla taip pat kaip ir aname recepte.
Rabarbarų įdaras:
1 kg rabarbarų
2 šaukštai cukraus
2 žiupsniai malto cinamono
2 šaukštai džiuvėsėlių
Morenginė masė
5 baltymai
120 g cukraus
Viskas kaip aname recepte, ant tešla išklotos formos priberti džiuvėsėlių, tada dėti rabarbarus su cukrum ir cinamonu, kepti apie 35 min. 200 laipsnių. Išplaktus baltymus su cukrumi konditeriniu švirkštu ant pyrago išspausti gražiomis juostelėmis, dar kepti 10 min. 220 laipsnių.
Rabarbarų pyragas III :
4 indeliiai grietinės (kefyro)
4 kiaušiniai
4 stiklinės cukraus
4 stiklinės miltų
100g. rabarbarų
cinamonas, kepimo milteliai arba soda
Kiaušiniai ištrinami su 3,5 stiklinėm cukraus, supilama 3,5 ind. grietinės, įberiamas 1 arb.š. kelimo miltelių, miltai.
Rabarbarai supjaustomi gabaliukais. Tešla supilama į riebalais išteptą ir smulkiai supjaustytais rabarbarais apibertą skardą.Kepama kol pagels, išėmus-patepama likusia grietine, apibarstoma cinamoniniu cukrum arba cinamonu ir cukrumi ;)
Tikrai skanus, minkštas, saldžiarūgštis naminis nepakartojamas pyragiukas ;)
4 indeliiai grietinės (kefyro)
4 kiaušiniai
4 stiklinės cukraus
4 stiklinės miltų
100g. rabarbarų
cinamonas, kepimo milteliai arba soda
Kiaušiniai ištrinami su 3,5 stiklinėm cukraus, supilama 3,5 ind. grietinės, įberiamas 1 arb.š. kelimo miltelių, miltai.
Rabarbarai supjaustomi gabaliukais. Tešla supilama į riebalais išteptą ir smulkiai supjaustytais rabarbarais apibertą skardą.Kepama kol pagels, išėmus-patepama likusia grietine, apibarstoma cinamoniniu cukrum arba cinamonu ir cukrumi ;)
Tikrai skanus, minkštas, saldžiarūgštis naminis nepakartojamas pyragiukas ;)