QUOTE(Rasma @ 2015 02 12, 00:05)
Kažkaip keistai jūs čia bendraujat
Pati manęs paklausėt kodėl vaikai lanko tiek būrelių - atsakiau išsamiai, galvojau įdomu, tada ėmėt kritikuot, kokia temos esmė ir kad čia man reikia kažką parodyti.
Tai kam klausiat, jei to atsakymo nė nereik.
O kokie temų "išlaidos maistui" esmė? Ar kitų šio skyrelio temų esmė? Koks skirtumas kiek kas moka už šildymą?
Panašu, kad dauguma temų skirtos kalbėtis apie išlaidas.
O kokia prasme kalbeti apie islaidas?

I sia tema ir renkasi tos, kam pinigu tema vienaip ar kitaip aktuali. Man, asmeniskai, norisi kuo maziau isleisti daugiau uzdirbant, uztat ir lankausi cia ideju pasigaudymui, islaidu palyginimui...
O bureliai uzkliuvo del to, kad mano akimis tevai smarkiai perlenkia lazda su ju skaiciumi ar vertinant vaiku gabumus. Mano vienas vaikas jau suauges, tai savo pagristas isvadas irgi galiu padaryti. Ir kazkoks vidurkio skaiciavimas neturi prasmes, nes bureliu skaicius priklauso nuo daugelio faktoriu, ir ... tevu vartotojiskumo

Suprasciau, jei butu klausiama "Vidutine kaina uz krepsinio bureli Vilniuje". Arba "Kiek kainuoja muzikos mokykla jusu vaikui". Gal tikrai butu idomu pasilyginti kainas skirtinguose miestuose ar skirtingose mokyklose. O kiek vaikas turetu/galetu/noretu lankyti bureliu - ta tema turetu buti ne Pinigineje.
Anglu kalbos pvz. labai prastas. Nes ir dabar yra kompiuteriniu mokymosi programu "su tarimu", kai istartas zodis yra skaitmeniskai ivertinamas ir pateikiamas nukrypimas nuo "normos", net neteisingai istarta skiemeni galima atsirinkti.
Taip kad tie kurie lanko viska - nebutinai mokes daugiau ar darys geriau, uz tuos, kurie mokosi savarankiskai ar dalyvauja nemokamuose bureliuose.
QUOTE(Aimeja @ 2015 02 12, 08:26)
Man tai iš viso keista, kad visi būreliai ir užsiėmimai tik mokami pas visas.

Taigi visos mokyklos turi neformalų ugdymą, turi tam tikrų užiėmimų, kurie nieko nekainuoja, tik dalyvauti reikia, susirasti, išnaudoti galimybes. Galima ,,apmokėti'' pagrindinį ugdymą pav. sporto mokykla, muzikos mokykla, o visa kita, tai tiesiog užsiėmimai ir tiek. Priklausomai nuo mokyklos, bet jų yra nemažas pasirinkimas.
Kartais man atrodo, kad tėvai persistengia.