Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų galvos skausmai, migrena

QUOTE(Fedes @ 2012 06 28, 23:29)
vilkra console.gif, kuo geresnių jums tyrimų rezultatų  4u.gif

Nu vat- kai šiandien driokstelėjo- tai maža nepasirodė.. doh.gif Išvežem merginą pas uošvius, ačiū Dievui netoli gyvena. 7 ryte skambina mergina- mama- galvą skauda. Liepiau paprašyti tėtukų, kad duotų paracetamolio. Patys nulėkėm po pusvalandžio. Tai vat tokios savo merginos būsenos dar nemačiau- pradėjo pintis liežuvis, baisiai išsigando- nori pasakyti : mama, skauda - pasako mama, karšta... Ėmė užuosti kvapus, kurių nėra.... Blaškėsi kaip... na, net nežinau kaip kas... Paklausiau kokius vaistus davė- Neocitramoną. Blyn, kai paskaičiau , kas lapelyje parašyta... Ir blaškymasisi ir haliucinacijos... 11. val gavo paracetamolio žvakutę ( aš gi, varna, sugebėjau namie vaistus palikti).. tai apie14 val skausmas ėmė mažėti... dabar jau lyg ir gerai...Iš vakaro tėtukas (uošvis) leido merginai Rafaelo pasimėgauti ( 8 saldainiai vienu metu)...O ir diena smaližiavo šokoladiniais saldainiais, plius karštis nesvietnas...

Tai vat pasiguodžiau.
Atsakyti
laba, mergaites gal kurios vaikuciui neseniai KAUNE KMUK dare magnetinio rezonanco tyrima, zinau kad laukti didele eile, o jei as pati sutinku sumoketi is karto, tai gali ta pacia diena padaryt ar ne? aciu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 08 17, 06:05)
laba, mergaites gal kurios vaikuciui neseniai KAUNE KMUK dare magnetinio rezonanco tyrima, zinau kad laukti didele eile, o jei as pati sutinku sumoketi  is karto, tai gali ta pacia diena padaryt ar ne? aciu

labas rytas,

mums reikėjo laukti apie mėnesį...Dėl tos pačios dienos abejoju. Gal pasisikambinti galima ir pasiteirauti?
Atsakyti
Gyvenam su ta problema jau senai.Ir vis delto mamytes,pastebejau viena desninguma,kad visi ka pazistu turincius migrena,tiek vaiku,tiek suaugusiu,turi problemu su virskinimu.Galbut klystu,bet persasi isvada,kad migrena yra kazkokios kitos ligos priezastis(skrandis,kasa,kepenys),vertetu istirti vaika visapusiskai.Esu skaicius,kad kasa nevirskina kazkokiu fermentu ar tiesiog vaikutis netoleruoja kazkokio maisto ir organizmui tai buna kaip nuodas.Pradejau pabandymui duoti kreon(pagerina virskinima)ir dingo galvos skausmai.O uzeidavo jau i sav.po 2kartus tokie priepuoliai, kuriu metu tekdavo kviesti greitaja ir gulet su laselinem.Bet cia tik musu atvejis,as ne gydytoja,tik dalinuosi savo patirtim,ir butu idomu jeigu kazkas pastebejo kazka panasaus,kad pasidalintu savo patirtim,visos mes cia bendrabedes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(infinity78 @ 2012 08 19, 17:19)
Gyvenam su ta problema jau senai.Ir vis delto mamytes,pastebejau viena desninguma,kad visi ka pazistu turincius migrena,tiek vaiku,tiek suaugusiu,turi problemu su virskinimu.Galbut klystu,bet persasi isvada,kad migrena yra kazkokios kitos ligos priezastis(skrandis,kasa,kepenys),vertetu istirti vaika visapusiskai.Esu skaicius,kad kasa nevirskina kazkokiu fermentu ar tiesiog vaikutis netoleruoja kazkokio maisto ir organizmui tai buna kaip nuodas.Pradejau pabandymui duoti kreon(pagerina virskinima)ir dingo galvos skausmai.O uzeidavo jau i sav.po 2kartus tokie priepuoliai, kuriu metu tekdavo kviesti greitaja ir gulet su laselinem.Bet cia tik musu atvejis,as ne gydytoja,tik dalinuosi savo patirtim,ir butu idomu jeigu kazkas pastebejo kazka panasaus,kad pasidalintu savo patirtim,visos mes cia bendrabedes. 4u.gif

nu nezinia, mes vemiam nuo 3 metu, visgi galvojau darzelio maistas, bet kai paaugo pasake kad skauda galvyte, nu atrodo kad vemia nuo skrandzio bedu , juk kai nevirskina ir galva skauda, kartais kai skauda galva ir pilva kartu, bet manau gal skrandi, pagaliau musu gyd neapsikentus pagulde mus i klinikas istyre virskinimo sistema , sako sveika nieko ner, jokiu fermentu netruksta, nervu gyd, atejo sako o jum (mamai) galva sksauda , sakau pastoviai problemos aisku skauda bet man visgi nerviskai nes visgi nervuojies del vaiko bedu tai sako jums migrena ir vaikui migrena, vsio diagnoze, nu man nera jokios migrenos bent jos pozymiu, tai va suprask dabar...
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 08 20, 14:40)
nu nezinia, mes vemiam nuo 3 metu, visgi galvojau darzelio maistas, bet kai paaugo pasake kad skauda galvyte, nu atrodo kad vemia nuo skrandzio bedu , juk kai nevirskina ir galva skauda, kartais kai skauda galva ir pilva kartu, bet manau gal skrandi, pagaliau musu gyd neapsikentus pagulde mus i klinikas istyre virskinimo sistema , sako sveika nieko ner, jokiu fermentu netruksta, nervu gyd, atejo sako o jum (mamai) galva sksauda , sakau pastoviai problemos aisku skauda bet man visgi nerviskai nes visgi nervuojies del vaiko bedu tai sako jums migrena ir vaikui migrena, vsio diagnoze, nu man nera jokios migrenos bent jos pozymiu, tai va suprask dabar...

Aciu,kad pasidalinot savo patirtim. 4u.gif Visiems busiu labai dekinga uz bet kokia info.Mes irgi turim problemu dar nuo darzelio laiku,nevalgus,daznai uzeidavo pilvas kartu su vemimu,po vemimo staigiai viskas praeidavo kaip ir uzeidavo,jautrumas,irzlumas.Dar esu skaicius,kad buna pilvo migrena ir jos neisgydzius,veliau pereina i galvos migrena,kad kasa yra antroji zmogaus sirdis ir nuo menkiausio streso kitiems tuo momentu ji sustreikuoja ir tuo momentu uzeina galvos skausmas(pazistu ir tokiu,zmogus 5metus nezinojo,kad turi problemu su kasa,net neitare,nes jausdavo tik galvos skausmus),paskui praeina,todel sunku suprasti kas kaip ir nuo ko.Zodziu,daug dalyku nezinojau kol nepradejau pati dometis viskuo,kapstyti,nes apkartino mums gyvenima ta problema kaip reikiant.Kiekvienas atvejis yra individualus,bet nepastebejau,kad gydytojai labai gilintusi.Mamos geriau supranta uz bet koki gydytoja kaip yra sunku ir tam vaikui ir tevams ji toki matyti(nera ko stebetis,kad ir mamai galva pradeda skaudet nuo pastovios itampos ir nervu). verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(infinity78 @ 2012 08 22, 15:09)
Visiems busiu labai dekinga uz bet kokia info.Mes irgi turim problemu dar nuo darzelio laiku,nevalgus,daznai uzeidavo pilvas kartu su vemimu,po vemimo staigiai viskas praeidavo kaip ir uzeidavo,jautrumas,irzlumas.

Kas kiek laiko jums tai kartojasi?
Atsakyti
Labas rytas visoms,

jau pradedam atrankioti, kas sukelia galvos skausmus mano merginai-
1. vakarinis nuovargis. Dieną gali siausti kiek nori, bet vakare tik rami veikla. Buvo stovykloj- du priepuoliai, nes kambariokės mėgo ( kaip ir priklauso - stovykla gi) naktinėti ir plepėi sugulę iki paryčių. Gerai, kad palikom vaistus. Tai skausmai nespėjo įsisiautėti.
2. Šokoladas ir kiti neaiškios kilmės saldumynai. Vakarais pati jau nieko aštresnio , saldesnio, rūgštesnio burnon neima.
3. Skysčių trūkumas. Jau rašiau- ji mažai gerdavo. Dabar geria, kai primeni, ir pati, būna, atsimena. Prieš miegą visada išgeria stiklinę vandens.
Tikiuosi, kad tai padeda. jei ne- tai gydytoja sakė teks keist diagnozę iš migrenos. Nes vaistai, kuriuos reiks gerti- migrenai nekompensuojami...
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 08 24, 10:25)
Labas rytas visoms,

jau pradedam atrankioti, kas sukelia galvos skausmus mano merginai-
1. vakarinis nuovargis. Dieną gali siausti kiek nori, bet vakare tik rami veikla. Buvo stovykloj- du priepuoliai, nes kambariokės mėgo ( kaip ir priklauso - stovykla gi) naktinėti ir plepėi sugulę iki paryčių. Gerai, kad palikom vaistus. Tai skausmai nespėjo įsisiautėti.
2. Šokoladas ir kiti neaiškios kilmės saldumynai. Vakarais pati jau nieko aštresnio , saldesnio, rūgštesnio burnon neima.
3. Skysčių trūkumas. Jau rašiau- ji mažai gerdavo. Dabar geria, kai primeni, ir pati, būna, atsimena. Prieš miegą visada išgeria stiklinę vandens.
  Tikiuosi, kad tai padeda. jei ne- tai gydytoja sakė teks keist diagnozę iš migrenos. Nes vaistai, kuriuos reiks gerti- migrenai nekompensuojami...

o kiek merginai metu, ir nuo keliu metu pradejo skaudet?
Atsakyti
QUOTE(infinity78 @ 2012 08 19, 16:19)

drinks_cheers.gif
mane pačią nuo 5 klasės kankino žiauri migrena...gulėjau Kauno klinikose du kartus. Po 3-4 metų išoperavo tulžies akmenligę (14-15 metų!) ir baigėsi visi migreniniai skausmai. Vėl pasikartojo tik nėštumo metu (tada kepenų rodikliai viršijo normas 10 kartų ir daugiau).
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 08 24, 14:59)
o kiek merginai metu, ir nuo keliu metu pradejo skaudet?

mano vaikei 10 metų... prasidėjo migreniniai skausmai pavasarį...Turėjo ji ir kitokiu sveikatos bėdelių...

Tai vat- ką tik užmigo po dar vieno priepuolio. Nesusaugojau- lauke davėsi- nepastebėjau kad be kepurės. Savo skausmą įvertino 10 iš 10. Vėmė, klykė, raitėsi. Tik diazapamo klizmutė užmigdė. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 08 24, 17:29)
mano vaikei 10 metų... prasidėjo migreniniai skausmai pavasarį...Turėjo ji ir kitokiu sveikatos bėdelių...

Tai vat- ką tik užmigo po dar vieno priepuolio. Nesusaugojau- lauke davėsi- nepastebėjau kad be kepurės. Savo skausmą įvertino 10 iš 10. Vėmė, klykė, raitėsi. Tik diazapamo klizmutė užmigdė. verysad.gif

o kaip jums mokykloj su fizinio lav, pamokom, ar susitariat su mokytojais del mazesnio kruvio, ar turit atleidima is gydytoju, nezinau ka su savo mergina daryt, siemet i 1 klase, uzsiminiau gyd apie fizinio pamokas , sako pirma p[aziurim kas bus, tada gal mazinsim, o kaip pas jus?

dar klausimukas kauno klinikose pas koki neurologa gydetes? aciu
Atsakyti