Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų galvos skausmai, migrena

QUOTE(loretaval @ 2011 01 11, 11:10)
sveikos mamytės,
sugalvojau iškelti temelę-gal kam pravers, o gal kas pasidalins kokiom naujienom, kaip padėti vaikui, kuriam dažnai skauda galvą.

Atsakyti
QUOTE(loretaval @ 2011 05 06, 18:57)

labas mielosios mamytes, turiu labai keblia situacija ir buciau laiminga jei jus galetumet pasidalinti savo patirtimi, gyvenu uk, nelaime ivyko siandien, mano maziukui 9men, jis tiesiog bandydamas atsistoti, nukrito ant zemes ir susimuse desineje puseja galvyte, paverke ,nurimo, praejus valandai ,as jam paglosciau galvuke o toje vietoje iskilo, toks kaip balionas, minksta minsta, lyg vandens viduje butu, ar oro, siaip buna gumbas ,bet cia lyg vanduo viduje, issigandau aisku isvykau i ligonine, padare ekoskopija, apziurejo, sake kad ant kaukoles matosi randukas, sumusimas, ir istine audiniai, del to taip,,, nu mano nuomone tokia kad as dar pati taip negirdejusi esu ,ir man vistiek kazkaip keista atrodo,vis ziurineju ta galvuke ir galvoju kiek tai laiko dar bus ,gal vel eiti pas daktare pirmadieni, DEKUI, JUMS, 4u.gif
Atsakyti
Labas mamytės,patarčiau atvažiuoti į Marijampolę pas tokią moterį vardu Lilė.ji manau rastų galvos skausmų priežastį.gydymas nesudėtingas,be vaistų.
Atsakyti
Koki neurologa rekomenduotumet Kauno klinikose? Pas ka geriau registruotis?
Atsakyti
Sveikos, visos mamos,

Mano devynmetei prasidėjo migreniniai galvos skausmai. Iki alpulio ,su pykinimais. inkštimais dejavimais ir kitais "priedais". Tyrimai pakol kas jokių rimtesnių pakitimų nerodo- taigi, liko diagnozė- migrena.
Gal yra mamyčių, kurios patars, kaip palengvinti mergaitės būseną skausmų metu, nes žvakutės didelio palengvėjimo neduoda.
Suaugusių temoj skaičiau, kad padeda šukavimas- dukra lyg irgi pritaria, kad šukuojant skausmas sumažėja.
Tikiuosi, kad atsiras daugiau bendrabėdžių...
Atsakyti
Turėjau šitą nuo paauglystės ir dabar dar kartkartėm primena apie save.

Visiška ramybė, tamsa, kaip jau minėjai šukavimas, vandens gėrimas, man dar dabar šiek tiek padeda kofeinas, nežinau kiek to galima vaikams (berods būna vaistai su kofeinu, tai reiktų ir gyd pasiklaust...), miegas... ir mokykitės kartu atpažinti artėjantį priepolį bei kas jį sukelia, visos priemonės efektyviausios kol jis dar neįsibėgėjo. kartais tada tiesiog užtenka mesti viską ir tiesiog gult miegot tamsoj ir kuo ramesnėj aplinkoj.

ir nežinau, kokias žvakutes naudojat, paracetamolis be poveikio, bent jau man, reikia ibufeno preparatų bent jau.
Atsakyti
Sveikos mamytes, na mano manymu jus perdaug reaguojat y tai. Kai buvau mazas mane pati kamavo labai stiprus galvos skausmai, niekas irgi negalejo nieko rasti. Skausmai atsirado kazkur nuo 5 metu, praejo iki 9-10. Manau tai tik augimo priezastys, ypac jei vaikas judrus ir daug juda, begioja, sportuoja, aktyviai zaidzia ir t.t. Galbut jam tiesiog sukyla spaudimas ir tiek, juolab fizinis kruvis + brendimo ir augimo dalykai daro savo, plius tokiam amziui kinta kraujotakos dalykai, pleciasi kraujagysles, suaktyveja smegenu veikla(kairysis pusrutulis taip pat) Tad tie pokyciai ir lemia ta dideli kruvi galvos srityje. Vaikas tiesiog zengia y spartu brendimo etapa, aplinka pradeda reikalaut daugiau loginio mastymo, pradedama eiti i mokykla ir t.t. Leiskit vaikui adaptuotis prie tu pokyciu, maziau jaudinkites. Jei vistiek niekaip negalit nusiramint - nuveskit vaika pas daktara, persvieskit galva, patikrinkit sirdi - jei nieko nera, atsipuskit ir sedekit ramiai, neieskokit ligu kuriu nera. smile.gif Viskas turetu savaime praeiti. Aisku jei vaikas nejudrus t.y isvis pasyvus ir jam skauda galva tada galbut ir verta pasigilint kur giliau, bet apskritai retas atvejas, kad tokio amziaus vaikai butu pasyvus, nejudrus ir neenergingi, o jei yra - galbut tai kazkokios ligos pozymis, o gal tiesiog vaiko budas?

Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 06 19, 03:24)
Turėjau šitą nuo paauglystės ir dabar dar kartkartėm primena apie save.

Visiška ramybė, tamsa, kaip jau minėjai šukavimas, vandens gėrimas, man dar dabar šiek tiek padeda kofeinas, nežinau kiek to galima vaikams (berods būna vaistai su kofeinu, tai reiktų ir gyd pasiklaust...), miegas... ir mokykitės kartu atpažinti artėjantį priepolį bei kas jį sukelia, visos priemonės efektyviausios kol jis dar neįsibėgėjo. kartais tada tiesiog užtenka mesti viską ir tiesiog gult miegot tamsoj ir kuo ramesnėj aplinkoj.

ir nežinau, kokias žvakutes naudojat, paracetamolis be poveikio, bent jau man, reikia ibufeno preparatų bent jau.

Na vandenukas mūsų atveju tikrai netinka- ji viską išvemia... O atpažinti artėjantį priepuolį irgi sunkoka- prasideda dar miegant, prabunda jau nuo stipraus skausmo. pati sako: sapnuoju, kad skauda galvą- prabundu- iš tikrųjų skauda. Tik su paskutiniuoju "pasisekė"- prabudo "pas nykštukus"- ir sako, mama, man silpna, po akimirkos jau verkia- skauda galvą- spėjom su žvakute- šis buvo pats silpniausias ir trumpiausias.
Atsakyti
QUOTE(Eimis321 @ 2012 06 20, 05:55)
Sveikos mamytes, na mano manymu jus perdaug reaguojat y tai. Kai buvau mazas mane pati kamavo labai stiprus galvos skausmai, niekas irgi negalejo nieko rasti. Skausmai atsirado kazkur nuo 5 metu, praejo iki 9-10. Manau tai tik augimo priezastys, ypac jei vaikas judrus ir daug juda, begioja, sportuoja, aktyviai zaidzia ir t.t. Galbut jam tiesiog sukyla spaudimas ir tiek, juolab fizinis kruvis + brendimo ir augimo dalykai daro savo, plius tokiam amziui kinta kraujotakos dalykai, pleciasi kraujagysles, suaktyveja smegenu veikla(kairysis pusrutulis taip pat) Tad tie pokyciai ir lemia ta dideli kruvi galvos srityje. Vaikas tiesiog zengia y spartu brendimo etapa, aplinka pradeda reikalaut daugiau loginio mastymo, pradedama eiti i mokykla ir t.t. Leiskit vaikui adaptuotis prie tu pokyciu, maziau jaudinkites. Jei vistiek niekaip negalit nusiramint - nuveskit vaika pas daktara, persvieskit galva, patikrinkit sirdi - jei nieko nera, atsipuskit ir sedekit ramiai, neieskokit ligu kuriu nera. smile.gif Viskas turetu savaime praeiti. Aisku jei vaikas nejudrus t.y isvis pasyvus ir jam skauda galva tada galbut ir verta pasigilint kur giliau, bet apskritai retas atvejas, kad tokio amziaus vaikai butu pasyvus, nejudrus ir neenergingi, o jei yra - galbut tai kazkokios ligos pozymis, o gal tiesiog vaiko budas?

Sekmes.

Laba,
perskaiciusi Tavo zinute kazkiek nusiraminau.  mano berniukas ka tik atsvente 5-aji gimtadieni ir siandien pora kartu pasiskunde galvos skausmu, bet kaip supratau, tuoj pat jis ir praejo. Yra labai judrus, jauciasi lyg ir gerai. Stebesim toliau vaika ir labai tikiuosi, kad tai tiktais brendimas.

Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 06 26, 21:05)
Na vandenukas mūsų atveju tikrai netinka- ji viską išvemia... O atpažinti  artėjantį priepuolį irgi sunkoka- prasideda dar miegant, prabunda jau nuo stipraus skausmo. pati sako: sapnuoju, kad skauda galvą- prabundu- iš tikrųjų skauda. Tik su paskutiniuoju "pasisekė"- prabudo "pas nykštukus"- ir sako, mama, man silpna, po akimirkos jau verkia- skauda galvą- spėjom su žvakute- šis buvo pats silpniausias ir trumpiausias.

jo, sunku, jei nėra auros ar miegant užeina... bet tiesą sakant, man migrena niekad neprasidėdavo miegant g.gif nes skysčiai čia prevencija, dar neįsisiautėjus, paskui taip, jau nebegali gert jei jau visam smarkume... console.gif nebent pasišnekėt su vaiku, kad kai sapnuoja galvos skausmą, stengtųsi tave pakviest, pasakyt... gal tada spėtumėt greičiau su vaistais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 06 27, 23:14)
jo, sunku, jei nėra auros ar miegant užeina... bet tiesą sakant, man migrena niekad neprasidėdavo miegant  g.gif  nes skysčiai čia prevencija, dar neįsisiautėjus, paskui taip, jau nebegali gert jei jau visam smarkume... console.gif nebent pasišnekėt su vaiku, kad kai sapnuoja galvos skausmą, stengtųsi tave pakviest, pasakyt... gal tada spėtumėt greičiau su vaistais  unsure.gif

Šnekam, mes su ja- kas ne taip- iš karto pas mus... Bet..skausmas už ją greiteisnis būna. Šiandien mergina išvažiavo pakartotinai neurookulusto konsultacijai. Liepos pradžioj kartosim ir magnetinio rezonanso tyrimą. Pirmam tyrime gydytojai viena vieta nelabai aiški buvo- kitaip pjūvius dėlios... tikiuosi, kad viskas ten gerai. Geriau jau migrena, nei nepaneigtas jos įtarimas.
Atsakyti
vilkra console.gif, kuo geresnių jums tyrimų rezultatų 4u.gif
Atsakyti