Sveikos mamytes, na mano manymu jus perdaug reaguojat y tai. Kai buvau mazas mane pati kamavo labai stiprus galvos skausmai, niekas irgi negalejo nieko rasti. Skausmai atsirado kazkur nuo 5 metu, praejo iki 9-10. Manau tai tik augimo priezastys, ypac jei vaikas judrus ir daug juda, begioja, sportuoja, aktyviai zaidzia ir t.t. Galbut jam tiesiog sukyla spaudimas ir tiek, juolab fizinis kruvis + brendimo ir augimo dalykai daro savo, plius tokiam amziui kinta kraujotakos dalykai, pleciasi kraujagysles, suaktyveja smegenu veikla(kairysis pusrutulis taip pat) Tad tie pokyciai ir lemia ta dideli kruvi galvos srityje. Vaikas tiesiog zengia y spartu brendimo etapa, aplinka pradeda reikalaut daugiau loginio mastymo, pradedama eiti i mokykla ir t.t. Leiskit vaikui adaptuotis prie tu pokyciu, maziau jaudinkites. Jei vistiek niekaip negalit nusiramint - nuveskit vaika pas daktara, persvieskit galva, patikrinkit sirdi - jei nieko nera, atsipuskit ir sedekit ramiai, neieskokit ligu kuriu nera.
Viskas turetu savaime praeiti. Aisku jei vaikas nejudrus t.y isvis pasyvus ir jam skauda galva tada galbut ir verta pasigilint kur giliau, bet apskritai retas atvejas, kad tokio amziaus vaikai butu pasyvus, nejudrus ir neenergingi, o jei yra - galbut tai kazkokios ligos pozymis, o gal tiesiog vaiko budas?
Sekmes.
Laba,
perskaiciusi Tavo zinute kazkiek nusiraminau. mano berniukas ka tik atsvente 5-aji gimtadieni ir siandien pora kartu pasiskunde galvos skausmu, bet kaip supratau, tuoj pat jis ir praejo. Yra labai judrus, jauciasi lyg ir gerai. Stebesim toliau vaika ir labai tikiuosi, kad tai tiktais brendimas.