Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų galvos skausmai, migrena

Aš irgi kaip tik susidūriau su šia bėda ir taip pat ieškau informacijos. Mergaitei 6metai,bet pradėjo skaudėt galvą nežinia nuo ko. Atlikus tyrimus {kraujo, šlapimo} nieko nerado. Pasakė,kad vaikas sveikas ir neturi skaudėti. Gal kas su tokiu variantu susidūrėt ir kur toliau keliaut,kokių ligų ieškot?
Atsakyti
[quote=allegro,2006 12 30, 19:03]
Aš irgi kaip tik susidūriau su šia bėda ir taip pat ieškau informacijos. Mergaitei 6metai,bet pradėjo skaudėt galvą nežinia nuo ko. Atlikus tyrimus {kraujo, šlapimo} nieko nerado. Pasakė,kad vaikas sveikas ir neturi skaudėti. Gal kas su tokiu variantu susidūrėt ir kur toliau keliaut,kokių ligų ieškot?
[COLOR=red]
labuks mano suneliuj 5 metai pradejom sirgti praitais metais gruodžio 18d.kosijom slogavom buvo užeja silpni galvos skausmai,bet tuoj ir praidavo nekreipiau demesio galvojau kad čia susija su sloga nors ji buvo silpna.Po nauju metu 2d.vakare užejo stiprus galvos skausmas pakaušio sriti.Išsikveciau greitaja apžiureja išveže i šIAULIU klinika padarė kraujo šlapimo t.buvo geri .Jo nepykino,nevėmė.prieš greitosios atvaževima buvau sudavus puse citramono t. matyt suveike praėjo,istyrė akiu dugnus buvo išsipletusios venos,tai liepė daryti tomograma.Mažiukam daro su narkoze,bet prikalbinau suniuka kad pagulėtu ramei tai nereikėjo narkozės.Ir rado liga.Smegenu daubuose padidėja skysčei.Norėčiau sužinoti ar išgydoma ši liga.
Atsakyti
Labas ,
aš šitą temą atidariau, tai nuolat doliuosi, ar kas naujo.
Taigi, galiu papasakot apie savo sūnaus ligos istoriją. Mūsų diagnozė - kraujagysliniai galvos skausmai, t.y. dėl įvairių priežasčių kraujagyslės galvos smegenyse susitraukia, dėl to ją skauda. dažniausiai vakare, kartais ima skaudėti dieną, būna, kad ryte sūnus sako - toks keistas jausmas, kad zinau, jog vakare skaudės galva. Taip ir būna..Mes nuolat lankomes pas vaikų neurologą, skiria tai vienokius žolinius vaistus, tai kitokius pagerti, ir viskas. Mes pasidarę visus tyrimus - pradedant nuo encefalogramos, baigiant tomografija (čia mano pačios iniciatyva ir lėšomis, šiaip šis tyrimas brangus labai - keli šimtai litų kainuoja, ir skiriamas įtariant rimtas ligas), viskas yra be pakitimų, tai šiek tiek atsikvėpiau, nes nuolat prisigalvoju visokių ligų. Pats galvos skaumas sūnų kankina tai dažniau - 1-2 k per savatę, tai rečiau - būna kad ir 1,5 mėn neskauda..
Gydytoja pagal visus simptomus paaiškino, kad mano sūnaus galvos skaumas yra mišrus - t.y. yra simptomų ir migreninio ir įtampos galvos skausmų.. žodžiu - taip ir gyvenam, bet savo veiklos sūnus neriboja - mokyklą lanko normaliai, sportuoja ir t.t. - tik kai jau skauda, tai duodu vaistų - paracetamolio arba ibuprofeno,ir tiek .
Patarčiau visoms, kurių vaikai skundžiasi galvos skausmu, eiti tiesiai pas vaikų neurologą - ten nustatyts priežastį, ir viskas bus gerai, bet kaip aš supratau - tai paveldima, ir nieko nepadarysi.
Sekmės jums visoms ir jūsų vaikams.
Atsakyti
Mano sūnui 11m. Jam taip pat dažnai paskauda galvą, kas antrą dieną tai tikrai.Praėjusiais metais tyrėmės Klaipėdoje taip pat pas Maskolenkaitę.Tada sūnus skundėsi dar ir nemiga. Nieko tikro nerado , sakė, kad vaikas labai jautrus, jokių kitų pakitimų nėra. Psichologė siųlė važiuoti į sanatoriją, bet taip ir nenuvažiavom, nes kiti gydytojai nepatarė.
Dabar su miegu viskas lyg ir tvarkoje, bet galva pastoviai kamuoja. Pagrindinis vaistas ibupromas. Tiesa, mūsų gydytoja siųlė išsitirti skydliaukę, gal tai galėtų būti viena iš priežasčių, nes aš pati turiu problemų su skydliauke.
Atsakyti
Mano sūnui 9 metai.Pradėjo skustis,kad skauda galva.Padarėm magnetinį rezonansa.Pastatė diagnoza-Intrakranijinė hipertenziją.Gaila,kad neurologė atostogauja doh.gif Gal kas žinot kas čia per liga ir kokios pasėkmės? verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
cia reiškia, kad spaudimas kraujagyslėse padidėjęs - nepergyvenk, nieko baisaus, skirs vaistu spaudimui sumažinti ir viskas bus ok. thumbup.gif
Atsakyti
Mums taip pat teko susidurti su galvos skausmu. Musu istorija tokia: Dukrytei per 2 metus buvo 4 galvos skausmai. Dabar jai 8 m. Visais atvejais galvos skausmas budavo labai stiprus. Mergaite verkdavo, kad nebegali kenteti, kartais vemdavo. 3 atvejais prasidejus tokiam skausmui vaziavom i klinikas. Ten dare kraujo, slapimo tyrimus, vidaus organu echoskopija, galvos tomograma. Veliau, kai praeidavo konsultuodavo neurologas, tyre akies dugna. Visi tyrimai budavo geri. Tuomet duodavau paracetamolio tablete, pamiegodavo ir praeidavo. Gydytoju isvada: migrena. Sake, kad priepoliai gali daneti ir patare stebeti kas galetu isprovokuoti si skausma.

Mano manymu tokie migrenos priepuolei budavo, kai vaikas maziau miegodavo, po kelioniu i uzsieni, kur daug ispudziu ir tuo paciu maziau miego... Taigi, stengiames laikytis dienotvarkes ar bent miegoti nemaziau 9 val. Kol kas jau puse metu to skausmo nebuvo...
Atsakyti
sveiki drauges mergytei uzkilo temperatura pagulde i ligonine itaria meningita gal galite ka papasakot kas esate susidure su sia liga labai aciu g.gif 4u.gif [/CODE]
Atsakyti
QUOTE(pelytė @ 2007 06 28, 22:17)
sveiki drauges mergytei uzkilo temperatura pagulde i ligonine itaria meningita gal galite ka papasakot kas esate susidure su sia liga labai aciu g.gif  4u.gif [/CODE]

Apie meningitą gali pasiskaityti čia:
Meningitas
Mus yra su ta diagnoze siuntę į ligoninę, bet ačiū Dievui nepasitvirtino. O įtarė dėl to, kad vaikas buvo labai vangus, nors karščiavo nesmarkiai, buvo labai blogas kraujo tyrimas (Labai didelis CRB kraujyje), na ir toks sustingęs, galvytę sunkiai kėlė. Tai ligoninėje iš karto skyrė antibiotikų į veną ir kažką išgydė, bet ką tai neaišku.

O šiandien čia užsukau, nes mano mažasis (2,5 metų) pradėjo skųstis, kad galvytę skauda (tiesiai virš tarpuakio), ir antra diena karščiuoja nesmarkiai. Šiaip žvalus rodos, nevangus, bet tas galvos skausmas, kartu su pilvo, tai man visai džiaugsmo nekelia. Būtų ne savaitgalis, iš karto skubėčiau kraujo tyrimo daryt, o dabar tie požymiai dar tokie labai neaiškūs, kad į ligoninę vežčiau. Pasiskaičiau čia apie sinusus - na tikiuosi, kad gali būti tai, nes slogos, i sinusita panasios, buvo gal prieš 3-4 mėnesius unsure.gif
Atsakyti
verysad.gif Tenka ir man įsirašyti į vaikučių skaudančiomis galvytėmis mamyčių būrelį
Mano dukrelei tuoj 7 metukai, kovo pabaigoje. Ji karts nuo karto skundėsi man kad skauda galvytę, vis nekreipiau dėmesio. O šiemet ji su močiute po mokyklos užėjo į parduotuvėlę (mažytė patalpa) ir prie kasos apalpo mega_shok.gif ... verysad.gif Vaizdas žiaurus, bet tyrimai nieko blogo nerodo, kraujukas geras, akytes tikrinom doctor.gif viskas gerai, nukrypimų, pakitimų nėra...O galvyte vis skauda karts nuo karto .... cry.gif
Atsakyti
Sveikos, mes irgi taip pat tebevargstam su galvos skausmais, paskutinius du menesius tai kazkoks matyt paumejimas - skauda dazniau, be to kazkaip nuo menkiausio smugio, pvz. kamuoliu ar siaip kur susitrenkia nestipriai, iskart ir skauda, kartais net per nakti nepraeina..
butu idomu suzinot, kaip kitiems sekasi..
Atsakyti
Mano dukrai dabar 9 metai,galva pradėjo skaudėti prieš du metus .Tiksliau stipriau pradėjo skaudėti,dar ir su svaigimu kartais,ir su pykinimu.Šiaip tuo skausmu apie akis,antakius,kaktą pasiskųsdavo ir mažesnė,nors tada jokių sinusitų nebuvo turėjusi.Šiaip tas skausmas nebūna matyt labai stiprus,nes užsiima viskuo,žaidžia,bet kartais nuotaika kiek blogesnė,o jei dar svaigulys,tai jau prasčiau jaučiasi.Vaikčiojam Klaipėdoj pas neurologę Pabrinkienę,pasidarėm elektroencefalogramą,kaklo kraujagyslių echoskopiją,akių dugną,tai nieko ypatingo,tik encefolograma kažkiek išsiderinusi.Taip niekas ir neaišku,nieko neskyrė.Šiaip raminuosi tuo,kad tie skausmai dažnesni pavasarį,o vasarą, rudenį,lyg ir nieko.Tai galvoju gal nuo pervargimo ,įtampos ,ligų žieminių,gal kokia vegetatyvinė nervų sist. išsiderina,ir prasideda tokios nesąmonės,nes dar kartu dažnai kažkokie besimėtantys tai kojų tai rankų skausmai prasideda.Kaip nerviniai kokie,nors daktarė sako nesuprantanti nuo ko taip galėtų būti.Bet kaip pagalvoju,kad man pačiai yra visokių ir galvaskausmių,ir pykinimų po metus besitęsiančių,ir svaigimų,ir dusinimų buvę,o nieks nieko nerasdavo,vis ant nervų nurašydavo.Tai ko gero ir vaikui jautresnė nervų sist.,tai ir tos nesąmonės gal nuo to.Gal dar kraujotakos kokie sutrikimai.Galvoju,gal ginkmedžio kokių prep.paduoti,tik dar reikia pasiaiškinti kokie tinka vaikui.
Atsakyti