Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų galvos skausmai, migrena

QUOTE(vilkra @ 2013 01 27, 12:01)
dabar prisiminiau.. Gal visai ne į temą blush2.gif  bet pasidalinsiu savo patirtimi. Man būdavo užeidavo silpnumas toks ir labai spausdavo nei tai pilvą nei tai krūtinę, vos nealpdavau.. pasirodė kalti kirminai. Atitinkami vaistukai- ir problema dingo..

visada geriam pavasari ir rudens prazdioj pries darzeli, o kaip tik rugsejo pradzioj prasidejo tie skausmai, nors ir pradziu sakydavo kad skauda pilva tai nemanau kad ten kalti kirminai, nes daviau tada ne viena doze, o dvi g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2013 01 27, 12:04)
visada geriam pavasari ir rudens prazdioj pries darzeli, o kaip tik rugsejo pradzioj prasidejo tie skausmai, nors ir pradziu sakydavo kad skauda pilva tai nemanau kad ten kalti kirminai, nes daviau tada ne viena doze, o dvi  g.gif

tada atpuola...

linkiu- kad kuo greičiau surastų priežastį.
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2013 01 27, 09:08)
pas Badanskyte, nes pradejom pas ja vaiksciot, nors gal Kaminskiene net geriau butu nezinau, siaip tai ir akiu ir vaiku gydytoja daugiau uz Badanskyte linkusios  g.gif

Mes buvom ir pas viena ir pas kita. Siaip Ka min skiene labiau patiko. Nes per savaite suorganizavo nemazai tyrimu, tuo taip pat ir magnetinio rezonanso tyrima. Siunte i sanatorija gydytis, kai nepadejo dave siuntimus i Vilniu, Kauna... Kai tuo tarpu Ban dan skyte, buvo linkusi viska nurasyti 3 metu krizei ir israse raminanciu vaistu.
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2013 01 27, 16:27)
Mes buvom ir pas viena ir pas kita. Siaip Ka min skiene labiau patiko. Nes per savaite suorganizavo nemazai tyrimu, tuo taip pat ir magnetinio rezonanso tyrima. Siunte i sanatorija gydytis, kai nepadejo dave siuntimus i Vilniu, Kauna... Kai tuo tarpu Ban dan skyte, buvo linkusi viska nurasyti 3 metu krizei ir israse raminanciu vaistu.

na siaip Badanskyte paskutini karta nemazai dave tyrimu kur darytis, tik visur gi eiles be proto, nepatiko ji man tik karta kai buvom ligoninej bet dabar kaltinu tik save, reikejo ne tik ja pasikliauti kaip gydytoja, o Kaminskiene kai maniske dar visai nekalbejo bunant 2 beveik metu tai is karto liepe invaliduma tvarkytis tai tas tik kliuvo nes nemaciau reikalo siuo atveju, o siaip tai kai ne tais klausimais buvom viskas kaip ir nieko, na pradejom dabar pas Badanskyte tai pas ja ir baigsim, nebent ji susirgtu ar kas ir laisvu vietu butu pas Kaminskiene tada zinoma ir pas ja eitume smile.gif man nesvarbu jau labai pas kuria, tik noriu kad ziuretu ir rastume pagaliau ta priezasti, nes mokykla ant nosies jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2013 01 27, 16:28)
na siaip  Badanskyte paskutini karta nemazai dave tyrimu kur darytis, tik visur gi eiles be proto, nepatiko ji man tik karta kai buvom ligoninej bet dabar kaltinu tik save, reikejo ne tik ja pasikliauti kaip gydytoja, o Kaminskiene kai maniske dar visai nekalbejo bunant 2 beveik metu tai is karto liepe invaliduma tvarkytis tai tas tik kliuvo nes nemaciau reikalo siuo atveju, o siaip tai kai ne tais klausimais buvom viskas kaip ir nieko, na pradejom dabar pas Badanskyte tai pas ja ir baigsim, nebent ji susirgtu ar kas ir laisvu vietu butu pas Kaminskiene tada zinoma ir pas ja eitume smile.gif man nesvarbu jau labai pas kuria, tik noriu kad ziuretu ir rastume pagaliau ta priezasti, nes mokykla ant nosies jau smile.gif

Del to kad nekalba 2 metu invalidumas??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 12 05, 13:05)
mano mergina jau mėnuo be galvos skausmo.. rekordas.. thumbup.gif

Nuosirdziai sveikinu!Malonu girdeti tokias geras naujienas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jakatta @ 2013 01 29, 09:57)
Del to kad nekalba 2 metu invalidumas??? blink.gif

Deje,bet jau nebe pirma karta girdziu tokius bajerius.Visai nupuso tie gydytojai,kai vaikas rimtai serga-tai siulo nepanikuot,o kai nera reikalo,tai is sveiko invalida padarys. blink.gif
Atsakyti
Sakykit, mamytės, ar yra tokių vaikučių kuriems buvo diagnozuota migrena o paskui visiškai pagydyta?
Aš migreną nuo darželinių laikų turiu.Paauglystėje man ją diagnozavo, bet nepagydė, tik apramino.
O dabar dukrai irgi yra migrena, pagal jos nupasakojimus suprantu. Buvome kadaise pas Bandanskytę, tik galvos nuotrauką padarė, daugiau jokių tyrimų neskyrė, nurašė viską įtampai ir raminamųjų lašiukų išrašė. Žodžiu, niekuo nepadėjo.
Tai dabar vis pagalvoju, ar verta man tą vaiką tampyti po gydytojus, ir taip viskas aišku. Tik sakau, gal medicina pažengusi, gal kokių naujovių atsirado, gal tai jau pagydoma... ?
Atsakyti
[quote=Aujusa,2013 01 29, 18:44]
Sakykit, mamytės, ar yra tokių vaikučių kuriems buvo diagnozuota migrena o paskui visiškai pagydyta?
Aš migreną nuo darželinių laikų turiu.Paauglystėje man ją diagnozavo, bet nepagydė, tik apramino.
O dabar dukrai irgi yra migrena, pagal jos nupasakojimus suprantu. Buvome kadaise pas Bandanskytę, tik galvos nuotrauką padarė, daugiau jokių tyrimų neskyrė, nurašė viską įtampai ir raminamųjų lašiukų išrašė. Žodžiu, niekuo nepadėjo.
Tai dabar vis pagalvoju, ar verta man tą vaiką tampyti po gydytojus, ir taip viskas aišku. Tik sakau, gal medicina pažengusi, gal kokių naujovių atsirado, gal tai jau pagydoma... ?
[/quo,

Musu gydytojai sako,kad nepagydoma,bet yra vilciu,kad gali imt ir pati liga savaime dingt arba priepuoliai reteti.Esu girdejus,kad uzsienyje yra vaistu nuo migrenos,bet zmonems tokia info nepades,nes "viena boba sake" ir liks tik pletku lygio informacija.Gal yra tokiu kas zino kas tai per vaistai ir kur ju gaut?
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 29, 18:44)

labas, verta "tampyti'- kad patvirtintų diagnozę- juk gali skausmus panašius į migreną išprovokuoti ir navikinai dariniai smegenyse, ir pakitimai kraujotakoj ir epilepsija..

Mano dukrai gydytoja prognozavo - gali pasibaigti migrena su pirmpm mėnesinėm, gali ir tik su paskutinėm..

dabar mergaitė pastoviai geria vaistus, nes jos priepuoliai tapo labai dažni ir ilgi- porą kartą pasitaikė para laiko.
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2013 01 29, 22:09)
labas, verta "tampyti'- kad patvirtintų diagnozę- juk gali skausmus panašius į migreną išprovokuoti ir navikinai dariniai smegenyse, ir pakitimai kraujotakoj ir epilepsija..

Mano dukrai gydytoja prognozavo - gali pasibaigti migrena su pirmpm mėnesinėm, gali ir tik su paskutinėm..

dabar mergaitė pastoviai geria vaistus, nes jos priepuoliai tapo labai dažni ir ilgi- porą kartą pasitaikė para laiko.

Na taip, tikrai reikia... g.gif
Man asmeniškai paauglystės viduryje reikalai pagerėjo, priepuoliai reti tapo, o šiaip tai irgi būdavo po pora dienų. Tikėkimės, kad Jūsų mergaitė išaugs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2013 01 30, 11:54)
Na taip, tikrai reikia...  g.gif
Man asmeniškai paauglystės viduryje reikalai pagerėjo, priepuoliai reti tapo, o šiaip tai irgi būdavo po pora dienų. Tikėkimės, kad Jūsų mergaitė išaugs  4u.gif

Ačiū- ir aš tikiuosi- nes visą gyvenimą vaistų gi negers- o su jos skausmų stiprumu- tai nei mokintis negalės normaliai, nei dirbti. -Para skausmo-para "atsigavimo"- savaitė darbe ir vėl čiupt už vadžių- na, nebent savo verslą turės..
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2013 01 29, 23:09)

Pritariu ir as sitai nuomonei,nes,kad patvirtinti migrena,butina vaika istirti ir atmesti visus kitus variantus.
Atsakyti